www.snlp.ro Web analytics

Grefierii din PUBLISIND ies in Piata Victoriei. Urmeaza penitenciarele, probatiunea si politia

Aflam de pe pagina Federatiei PUBLISIND:

Federatia PUBLISIND include 5000 de grefieri (afiliati la Sindicatul Dicasterial si alte 3 sindicate), 8500 de sindicalisti din penitenciare (SNLP si alte 5 sindicate, plus colaborare cu FSSP), 5000 de politisti (Europol si alte doua sindicate) si 500 de consilieri de probatiune (SNCSP), deci un total de aproape 20.000 de inimi care bat in acelasi ritm sub culorile PUBLISIND, doar in structura de aparare nationala si in justitie, pe langa celelalte numeroase domenii care formeaza federatia noastra. In aceste familii ocupationale revendicarile acumulate genereaza deja proteste de strada.

Primii care ies sunt grefierii, sustinuti de celelalte sindicate din federatie, urmand actiuni similare la penitenciare, politie si probatiune. Pe linga mitingul grefierilor anuntat vineri 15 martie 2019 in Piata Victoriei, la acest moment luam in calcul organizarea unui miting de 5000 de participanti tot in Piata Victoriei, care sa comaseze energiile justitie/aparare intr-o singura voce, cu sprijinul toturor afiliatilor PUBLISIND dar si cu suportul BNS. In cadrul Biroului executiv PUBLISIND se vor decide exact actiunile care se vor organiza precum si calendarul acestora.

cititi mai mult

4 COMMENTS

 1. De cand sunt ,,doar in structura de aparare nationala si in justitie” grefierii si probatiunea???
  Nu de alta dar din calcul nu reies decat maxim 13.500, din care 8.500 penitenciare.
  Intelegem demersul dar totusi daca suntem de acord cu aceasta abordare si tinand cont de VRS-ul aplicabil personalului din justitie, propunem sa militam pentru un VRS ca cel al domniilor lor si pentru sistemul penitenciar, ca doar tot de MJ apartinem. Probabil veti invoca importanta muncii, insa fpss stie cat are salariul un umil grefier; ma indoiesc.
  Succes in lupta dvs, dar nu cred ca lupta altora foloseste salariatilor sistemului penitenciar atata timp cat suntem parte a sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
  Urmarim rezultatele si apoi mai vorbim.

  • citeste atent / sunt doua familii ocupationale care se intersecteaza in punctul – penitenciare / noi avem odronatorul in justitie dar tinem de aparare si avem drepturile aliniate cu cei din aparare / in Federatia PUBLISIND toti au calitatea de membri, statut egal, sunt asociati si se sprijina pe principiul solidaritatii / asa functioneaza sindicatele in general / cat despre VRS aceasta este o problema mai complexa / se pot pune procese pe rol insa VRS din aparare a mers pe alta linie decat VRS din justitie ca temei legal / nu intram acum in filiozofia VRS / avem in vedere un eventual proces pe tema / colegii grefieri ne-au pus la dispozitie toata documentatia

  • nu pot pune 5 articole pe zi / luam in ordine / abordam zilnic teme / intensificam dar nu banalizam / inca nu este ceva fierbinte cu norma asta / urmeaza / nu avem nici bugetul inca

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)