www.snlp.ro Web analytics

Gardienii de la Penitenciar: “Trăim jumătate din viaţă în penitenciar, fără să ispăşim vreo pedeapsă”

Angajaţii Penitenciarului Timişoara au intrat în doliu pe termen nelimitat. În această dimineaţă, gardienii au purtat banderole negre pe braţ, pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate.

Angajaţii de la Penitenciarul Timişoara sunt solidari cu toţi cei 8.000 de membrii sindicali din România. Cei 320 de angajaţi de la Timişoara şi-au arătat nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate ale guvernului. Gardienii spun că nu pot să trăiască cu salariile diminaute cu 25 la sută, fără plata orelor suplimentare. De asemena, nu sunt de acord cu modificarea vârstei de pensionare. În această dimineaţă, gardienii au ales ca modaliatea de protest purtarea de banderole negre pe braţ.

Petru Osur este unul din gardienii care a intrat în doliu pe termen nelimitat. “Jumătate din viaţă trăim în penitenciar, fără să ispăsim vreo pedeapsă”, a spus Osur.

Suntem în doliu faţă de sistemul penitenciarelor din România. Viaţa devine din ce în ce mai grea. Nouă ne taie din salarii, s-a instaurat munca forţată, pentru că nu se mai plăteşte munca suplimentară şi nu vom primi nici al 13-lea salariu. Băncile nu ne iartă, avem datorii, dobânzi şi nu ne putem descurca”, a spus Adrian Chincea, vicepreşedinte sindicatului din Penitenciarul Timişoara.

Decizia de a a protesta aparţine Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, la care iau parte aproape 8.000 de membri, din 40 de unităţi de penitenciare din ţară. Sindicaliştii se pregătesc de un miting, mâine, în Bucureşti.

Actorii deţinuţi se prezintă pe scena Casei Tineretului
În timp ce angajaţii de la Penitenciar protestează, deţinuţii joacă teatru. Astăzi, de la ora 14.00, pe scena din Casa Tineretului, deţinuţii actori vor prezenta piesa “Un vis…”, regizat de Ana Maria Pandele, actriţă de la Teatrul Naţional din Timişoara. “Spectacolul va fi prezentat la Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor, <Exit>, de la Bucureşti. Este o piesă de 50 de minute despre destine. Fiecare dintre deţinuţi are o poveste. Spectacolul este unul educativ, la care vor participa şi invitaţii din licee”, a spus Magdalena Radu, purtătorul de cuânt al Penitenciarului.

Ştefan Both – Adevarul.ro

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)