www.snlp.ro Web analytics

Sindicaliştii timişeni protestează în capitală

Aproximativ 1.000 de sindicalişti din Timiş s-au deplasat la Bucureşti pentru mitingul comun de susţinere a moţiunii de cenzură. Protestul debutează mâine, în jurul orei 10, prezenţa anunţată de organizatori – liderii confederaţiilor sindicale – fiind de aproximativ 70 – 80.000 de persoane.

Majoritatea vor merge în Capitală din judeţele învecinate, însă toată ţara va fi reprezentată. Astăzi, la Timişoara şi Lugoj, mai multe autocare şi trenuri au fost umplute de sindicaliştii care participă mâine la miting. Cei mai mulţi dintre susţinătorii timişeni ai moţiunii sunt membri ai CNSLR Frăţia, peste 600, urmaţi de Cartel Alfa, 200 de persoane, şi BNS – circa 100. Aceştia fac parte din toate domeniile bugetare: învăţământ, sănătate, administraţie publică etc.

Mitingul începe mâine, la ora 10, în Piaţa Victoriei, de unde se va pleca pe traseul Piaţa Romană – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei. „Oamenilor li s-au pus la dispoziţie autocare, iar o parte vor ajunge în Bucureşti cu trenul şi cu autoturismele personale. Plecarea către Timişoara se va face după încheierea mitingului şi a marşului de protest”, ne-a declarat Ştefan Gogoşanu, liderul regional al Cartel Alfa. Potrivit acestuia, protestatarii vor fi cazaţi la Predeal mâine noapte, la întoarcere.

Pichet la prefectură

Prefectura Timiş va fi pichetată, mâine, de profesorii din Sindicatul „Paul Popescu Neveanu”. Aceştia vor încerca să asigure un ecou în teritoriu al mitingului de la Bucureşti. Astăzi mai existau încă unele dubii în privinţa autorizării acţiunii, potrivit liderului Radu Bilavu: „Sperăm ca până la ora începerii pichetării să primim aprobarea autorităţilor. Oricum, oamenii se vor aduna în faţa prefecturii la ora 13, pentru că au fost deja anunţaţi. Nemulţumirile sunt aceleaşi, dispariţia a mii de posturi din învăţământ, scăderea drastică a veniturilor şi creşterea absurdă a vârstei de pensionare de către aceşti guvernanţi care se pare că vor să ne înmormânteze pe toţi”. De asemenea, sindicaliştii vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu Cristina Anghel, învăţătoarea din Caracal aflată în greva foamei de peste 60 de zile.

Gardienii au purtat doliu pentru penitenciare

O parte a lucrătorilor de la Penitenciarul Timişoara au început să poarte, de astăzi, banderole negre în semn de protest. Aceştia sunt nemulţumiţi, în principal, de noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, de diminuarea cu 25 la sută a veniturilor şi mărirea vârstei de pensionare. „Ţinem doliu pentru sistemul penitenciar din România, pentru toate drepturile care ne-au fost anulate. Cei de la putere nu par să se întrebe cum am arăta noi, în baston, la 65 de ani, alergând după deţinuţi”, ne-a declarat Vasile Bălaşa, liderul local al Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare.

Cătălin Radu – Renasterea Banateana

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)