www.snlp.ro Web analytics

Banderolele speranţei

La Penitenciarul Timişoara angajaţii lucrează, dar în semn de protest ei poartă banderole negre pe braţ sub formă de doliu. Oamenii sunt nemulţumiţi că le-au fost diminuate salariile şi tăiate o mare parte din sporuri. Astfel, în urma eliminării normei de hrană, a sporului pentru condiţii de muncă şi a fondului de premiere veniturile lor sunt cu 30 de procente mai scăzute.

“Nu putem întrerupe activitatea, cineva trebuie să păzească deţinuţii. Avem şi noi cheltuieli, rate la bănci, cerem revenirea la salariile dinainte.” Adrian Chincea, vicepreşedintele Sindicatului din Penitenciarul Timisoara

În semn de protest şi dascălii poartă banderole pe braţ, însă de culoare albă. Ei ţin cursuri, dar sunt nemulţumiţi de reducerile salariale din sistem şi s-au solidarizat cu profesoara din Caracal care a intrat în greva foamei în urmă cu 63 de zile.

Dintre cele şapte unităţi de învăţământ care au intrat în greva japoneză ieri, astăzi numai profesorii de la Liceul Grigore Moisil au mai rămas pe poziţii. Bugetarii spun că nu vor renunţa la banderole până când nu îşi vor vedea solicitările devenite realitate.

Florina Bălu – tvt89.ro

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)