www.snlp.ro Web analytics

Corespondenta FSAP PUBLISIND – MMFPS privind aplicabilitatea Legii dialogului social

Catre
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
Domnul Laurentiu Sebastian LAZAROIU

Stimate domnule ministru

Avand in vedere efectele intrarii in vigoare a Legii nr. 62/2011 – legea dialogului social, va rugam sa ne sprijiniti cu clarificari privind interpretarea normelor, in vederea aplicarii corecte a noului cadru legislativ care orienteaza si activitatea sau functionarea organzatiilor sindicale.Clarificarile pe care le solicitam sunt in legatura cu legalitatea constituirii si functionarii unui sindicat afiliat FSAP PUBLISIND, precum si in legatura cu domeniul reprezentativitatii si al negocierilor colective in sistemul penitenciar din Romania.

FSAP PUBLISIND include in componenta sa Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP), organizatie de tip sindical care a dobandit personalitate juridica la data de 1 octombrie 2004 in temeiul Legii nr. 54/2003 fiind constituita din persoane angajate in mai multe unitati penitenciare. In prezent SNLP are 7.000 de membri de sindicat in 41 de unitati din sistemul administratiei penitenciare, totalul numarului de salariati din sistem fiind de 12.300.

Extras din Legea nr. 54/2003
Art. 2

(2) Pentru constituirea unei organizaţii sindicale este necesar un număr de cel puţin 15 persoane din aceeaşi ramură sau profesiune, chiar dacă îşi desfăşoară activitatea la angajatori diferiţi.

Similar unui numar mare de sindicate din Romania, constituite si organizate in acelasi mod, SNLP este structurat in filiale teritoriale fara personalitate juridica. O filiala SNLP este compusa din totalul membrilor SNLP care au calitatea de salariati intr-o unitate dintre cele 47 ale sistemului penitenciar. Filialele sunt coordonate de presedintii filialelor, care angajeaza raspunderea juridica in raport cu unitatile, prin mandatarea presedintelui SNLP. Presedintii filialelor sunt alesi prin vot pentru un mandat de 4 ani si formeaza Consiliul National – organ de conducere al SNLP.

***

Avand in vedere precizarile anterioare, va rugam sa ne comunicati care este opinia dumneavoastra in ceea ce priveste urmatoarele aspecte:

1. Atat timp cat Legea nr. 62/2011 nu produce modificari in planul personalitatii juridice dobandite anterior de organizatiile sindicale, este corect sa apreciem ca nici structurile organizatorice ale sindicatelor constituite deja nu pot fi afectate de prevederile legii mentionate si ne referim aici, in special la structura SNLP? Se poate sustine ca structura organizatorica a SNLP incalca anumite prevederi legale?

2. In acceptiunea Legii nr. 62/2011, ulterior constituirii unei organizatii sindicale din minim 15 angajati din aceeasi unitate (conform noilor prevederi), organizatia respectiva poate afilia si persoane angajate in alte unitati, daca statutul sindicatului permite acest lucru, chiar daca in planul reprezentativitatii la nivel de unitate aceste afilieri nu au relevanta? In cazul in care raspunsul este negativ, va rugam sa ne raspundeti daca aceeasi interpretare este aplicabila si in cazul sindicatelor de tip „national” constituite in baza Legii nr. 54/2003 din persoane angajate la angajatori diferiti.

3. Luand in considerare structura interna a SNLP si prevederile Legii nr. 62/2011, SNLP ca sindicat cu personalitate juridica si cu sediul in Bucuresti poate dobandi reprezentativitatea in unitatile in care are ca membri mai mult de 50% din salariati, chiar daca unitatile au sediile in alte orase?

(…)

Cu deosebita consideratie,

Stefan Teoroc
Presedinte

 

106 COMMENTS

 1. Nu ,,puterea a reusit sa ne dezbine”.Nu-mi amintesc sa fi fost imbinati vreodata, deci nu avea cum sa ne dezbine ceva.De la bun inceput ne-am situat pe pozitii adverse, dar argumentate legal fara atacuri directe ori indirecte la persoana.Momentul in care atacul josnic a fost lansat de liderul FSANP, a aratat destul de clar cam ce fel de ,,lupta” preferati.Mie unul imi provoaca SCARBA astfel de manifestari. Chiar nu ma intereseaza sa port conversatii pe niciun subiect cu persoane care sustin astfel de atitudini.O seara buna.

 2. [quote name=”Prietenul”]Buna seara domnule Mogaldea, credeti ca in timp ce pe site-ul FSANP atacul la persoana este la el acasa, fapt de care intre noi fie vorba nu cred ca sunteti strain, mai are vreun rost discutia argumentata pe marginea reprezentativitatii?[/quote]
  Buna seara, Prietenul.
  Ce sa zic. Si Sorin si Stefan sunt adulti si se pot justifica singuri.
  Se cunosc mai bine decat ii cunoastem noi. Discutia noastra era strict pe aspectele care ne genereaza probleme. Se pare ca puterea a reusit sa ne dezbine. O seara placut.

 3. Dle Dumi,mizeria care incerci si continui sa o readuci in actualitate este falsa:
  Eu am avut salriul 2300 de lei si am 78000 CHF-franci elvetieni credit,problema se pune la perioada pe care te angajezi sa-i inapoiezi,la o perioada de 27 de ani am platit initial 470 CHF rata,acum am 420,insa la cresterea francului marea problema este ca nici nu poti refinanta.Daca aveti salariul 5000 de ron si ati mai luat ceva si din consultanta cel putin asa sustineti inseamna ca sunteti un mare delator,dle Duimi,dupa cum ati pus problema „si ce daca am mai luat ceva si pe consultanta” e clar ca la consultanta acordata pe bani multi, sindicatelor afiliate va refereati,va dati marama pe fata incet dar sigur. 😆 chiar radeti de membri FSANP ca le tocati banii,5000 de lei salariul la 2450 membri cotizanti,iar Stefan are doar 4200 la 6900 de membri cotizanti asta spune tot,ce fel de om sunteti.

 4. Mai Coco linux, ce ai vrut tu să spui despre clasele lui mogâldea? Ai vrut probabil să știi dacă a fost premiant sau a ramas repetent sau corigent în vreun an? Sau dacă a absolvit vreo facultate de stat sau particulară cu media 10? Păi nu cred că vei primi vreun răspuns la așa ceva, individul, după cum ai văzut este foarte alunecos, el se crede diplomat și caută să evite răspunsurile care-l deranjează. Astfel nu se explică de ce nu se prezintă în fața membrilor SNLP. Poate așa îi mai crește popularitatea. 😆 Sau are ceva de ascuns?! :zzz Eu mă întreb de ce nu comentează pe site-ul fsanp, unde șeful lui a postat un articol ridicol la adresa domnului Teoroc. Poate așteaptă să vadă mai multe reacții și apoi intervine ca un adevărat strateg, punând degetul pe i. 😆 Așadar dragi colegi, m-am convins că acest individ, prin prezența lui pe acest site, nu face altceva decât să producă totală disgrație și lehamite. Cel puțin mie. Chiar acum am o stare de rău și mă duc să vomit, numai pentru faptul că m-am obosit să-i reproduc numele.În final, îi solicit individului să ne lase în pace cu prezența sa pe acest site. DECI DRUM BUN ȘI CALE BĂTUTĂ TOV mogâldea. Scrie liniștit pe site-ul tău și al fsanp, oricum sunt prea puțini care să mai citească aceste siteuri.

 5. Buna seara, Terente.
  In parte aveti dreptate. Am fost primit bine pe site-ul dumneavostra si am pretins si eu altora sa fiti tratati la fel, insa nu toate depind de mine.
  Referitor la reprezentativitate, numarul de membrii este doar o conditie dintr-o suma de alte conditii.
  Art. 51
  (1) Sunt reprezentative la nivel national, de sector de activitate, de grup de unitati si de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  A. la nivel national:
  a) au statut legal de confederatie sindicala;
  b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
  c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 5% din efectivul angajatilor din economia nationala;
  d) au structuri teritoriale in cel putin jumatate plus unu dintre judetele Romaniei, inclusiv municipiul Bucuresti;

  B. la nivel de sector de activitate sau grup de unitati:
  a) au statut legal de federatie sindicala;
  b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
  c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv;

  C. la nivel de unitate:
  a) au statut legal de sindicat;
  b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
  c) numarul de membri ai sindicatului reprezinta cel putin jumatate plus unu din numarul angajatilor unitatii.
  (2) Indeplinirea de catre organizatiile sindicale a conditiilor de reprezentativitate se constata, la cererea acestora, de catre instanta care le-a acordat personalitate juridica, prin depunerea la instanta a documentatiei prevazute la art. 52.

 6. Buna seara domnule Mogaldea, credeti ca in timp ce pe site-ul FSANP atacul la persoana este la el acasa, fapt de care intre noi fie vorba nu cred ca sunteti strain, mai are vreun rost discutia argumentata pe marginea reprezentativitatii?

 7. [quote name=”coco linux”]Despre ce nivel vorbește mogâldea? De nivelul discuțiilor? Despre ce discuții? Prefer să discut cu cine știe despre ce vorbește nu despre cei ce discută ca să se bage în seamă și să creadă că numai ei sunt deștepți, dețin adevărul absolut, iar ceilalți sunt proști. Așa că mai scutește-mă cu filozofările tale. Vezi-ți de drum că îți stă mai bine. Apropo, nu ai nici o reacție ce a spus – eu – la 8:19 ?![/quote]
  Buna seara
  Poate ca aveti dreptate.
  Nu am dorit decat sa avem o discutie argumentata despe situatiile care au generat aceste neintelegeri, si poate asa vom gasi si rezolvarea, insa daca am deranjat, imi cer scuze. Nu am pretins niciodata ca detin adevarul absolut, insa ma facut niste precizari care se vad fara efort. Si am argumentat.

 8. [quote name=”Prietenul”]Buna seara domnule Mogaldea, va instiintez ca la nivel de grup de uniteti EXISTA O SINGURA FEDERATIE CARE POATE PARTICIPA LA NEGOCIERI, DEOARECE ARE UN NUMAR DE MEMBRI IN STRUCTURA A.N.P, MAI MARE DE 50%+1 conform dispozitiilor legii 62/2011.Aceasta federatie este PUBLISIND, nicidecum FSANP.Asta este de fapt marul discordiei si motivul tuturor acestor actiuni initiate de liderii FSANP.Negati acest fapt?Eu stiu ca multi citesc, dar pricep doar unii, dar asta nu este un motiv sa va bateti joc de oameni.Oricum vor decide instantele de judecata, iar eu pot sa va sfatuiesc sa pregatiti o alta dezinformare, ca sa nu o numesc minciuna, pentru a manipula cele 2500 de suflete ale caror interese ar trebui sa le reprezentati.Nu incercati sa evitati un raspuns direct.NU MERGE CU TOATA LUMEA.La intrebarea este sau nu SNLP un sindicat LEGAL( nu altfel, nu alt termen) constituit conform legii 62/2011, raspunsul continut de mesajul dumneavoastra precedent afirma cu tarie contrariul, negand legalitatea acestei organizatii sindicale.Ce parere aveti de invitatia mea adresata liderilor de filiale SNLP de a posta toate comentariile la care nu aveti un raspuns direct, insotite ulterior de motivarile inserate in sentintele instantelor de judecata,in toate absolut toate penitenciarele din tara?Credeti ca veti mai gasi argumente fictive prin care sa induceti in eroare proprii membri, daca initiam un astfel de demers?Ganditi-va bine inainte sa postati un raspuns!!!Va doresc o seara buna si un week-end pe masura.[/quote]

  Mulţi fac o confuzie între două capitole distincte din Legea 62/2011. Este vorba de capitolul III (art. 134-136) şi capitolul IV (art. 137-139) care tratează două situaţii distincte: negocierile colective specifice sectoarelor de activitate cu specific privat şi negocierile colective specifice mediului bugetar. Conform cap IV, FSANP poate negocia colectiv la nivel de grup de unităţi ANP prin raportare la art. 51, alin. 1, pct. B

 9. [quote name=”ochiul”]Mogaldea, defineste grupul de unitati din sistemul penitenciar.
  Dar nu după cum crezi tu si cf legislatiei actuale.
  Deci, prin care act normativ s-a constituit grupul din penitenciare ?

  Îți zic eu, prin nici unul.

  Deci unde sunteți voi reprezentativi?

  NICĂIERI !

  Inteleg ca esti de la reeducare, dar totusi un minim de legislație sindicala trebuie sa cunoști doar esti presedinte de sindicat afiliat FSANP.
  Nu lua de bun ce zice tartorul ca el e în lumea lui.[/quote]

  Iti raspund eu: H.G. 1849/2004.
  App tu din ce sector de activitate esti?

 10. Mogaldea, dupa cum observi, te simti bine pe un site unde discutiie sunt civilizate si bazate e argumente, unele viabile, altele nu. De ce nu poti face acelasi lucru si pe site-ul tau de la Giurgiu si bineinteles pe site-ul fsanp -ului ? Acolo v-ati invatat cu mizeria si va pozitioneaza acolo unde nici un om cu un adevarat caracter nu s-ar preta sa ajunga.

  Toate interpretarile tale legate de reprezentativitate vin sa imbogateasca decorul unei incercari de manipulare ieftina. Ar fi valabila Mogaldea dar nu aici.

  Revin cu o intrebare pentru tine Mogaldea: ce intelegi tu prin cuvantul „reprezentativitat”? Te poti ajuta cu DEX-ul prietene. Conditiile de a fi reprezentativi sunt strans legate de numarul de membrii, procedurile fiind foarte simplu de interpretat chiar si in cazul nostru. Un sindicat national reprezentativ la nivel de RAMURA de activitate induce automat ideea de reprezentativitate la orice nivel. E simplu Mogaldea. Nu te mai zbate cu incercari mici de manipulare. Ma obsedeaza intr-adevar acest cuvant dar este atat de reprezentativ pentru voi ca federatie incat a intrat in sfera fireasca a educatiei voastre. Asta e din pacate dar gandeste-te ca oamenii care chiar au nevoie de reprezentare nu au nici o vina.

 11. Despre ce nivel vorbește mogâldea? De nivelul discuțiilor? Despre ce discuții? Prefer să discut cu cine știe despre ce vorbește nu despre cei ce discută ca să se bage în seamă și să creadă că numai ei sunt deștepți, dețin adevărul absolut, iar ceilalți sunt proști. Așa că mai scutește-mă cu filozofările tale. Vezi-ți de drum că îți stă mai bine. Apropo, nu ai nici o reacție ce a spus – eu – la 8:19 ?!

 12. Buna ziua, Prietenul.
  Te asteptam la o discutie despre subiectul articolului. Astept si interpretarea dumneavoastra fata de adresa domnului Mesaros.

 13. [quote name=”Mogaldici”]Mogildea nu va ajunge departe, in ochii oamenilor el este un om fara scrupule ii priveste de sus le da peste nas si este fara simturi in dese randuri,azi rade cu tine exemplu Dicu(procuroru)si maine te vinde la corbi,dar de ce sa nu fie vandut siel intr-o zi.[/quote]
  Este posibil sa aveti dreptate, raportandu-va la adevarul dumneavoastra, insa am convingerea ca „istoria” ne va judeca pe toti. Nu am spun niciodata ca sunt fara de pacat, ca multi dealtfel. Important este sa ne constientizam greselile. Si eu, ca si dumneavoastra probabil,am gresit si poate gresim, dar diferenta o face convingerea ca actionezi cu buna credinta.

 14. Salut , Coco linux.
  De doua zile am fost acceptat de site-ul dumneavostra pentru o discutie civilizata , pe argumente si nu cu atac la persoana. Daca credeti ca deranjez , e ok si ma retrag, insa parerea mea este ca putem discuta civilizat si argumentat.
  Cred ca este mai putin important trecutul meu, raportat la subiectul discutie, insa va asigura ca in cv-ul meu nu se afla nimic de care sa-mi fie rusine. Este important sa acceptam ca fiecare are dreptul la pareri, asta daca dorim sa comunicam asertiv. Sper in continuare ca putem comunica la acelasi nivel ca zilele trecute. Cu multumiri.

 15. Mogildea nu va ajunge departe, in ochii oamenilor el este un om fara scrupule ii priveste de sus le da peste nas si este fara simturi in dese randuri,azi rade cu tine exemplu Dicu(procuroru)si maine te vinde la corbi,dar de ce sa nu fie vandut siel intr-o zi.

 16. [quote name=”Din nou te faci de ras”][quote name=”Ionut Mogildea”]
  Corespondenta nu se poarta exclusiv, sau mai bine spus, nu este nici o obligatie sa porti corespondenta prin Posta Romana.
  In unele cazuri, o poti duce personal la destinatar. Nu este nici un impediment in acest sens.[/quote]
  Ok. Presupunem ca MMFPS a trimis un porumbel sau un mesager care a dus personal raspunsul la PUBLISIND. Mesagerul a facut tot 3 zile pe drum. Cu ce schimba datele problemei?
  Adresa de raspuns a iesit pe 01.08.2011 de la MMFPS si a intrat pe 04.08.2011 la PUBLISIND. Cat de greu este sa intelegi lucrul asta?[/quote]
  Salut,
  Asa e , asta e mai putin important. In discutia cu Prietenul, incercam sa explic ca am observat o neconcordanta in raspunsul dmnului Mesaros, referitor la preevderile legale pe care le invoca. Este posibil sa gresesc , insa am comparat textul de lege, art.3 alin 2 , din Legea 62, si textul invocat de domnul Mesaros. Nu prea se potrivesc.

 17. [quote name=”Ionut Mogildea”]
  Corespondenta nu se poarta exclusiv, sau mai bine spus, nu este nici o obligatie sa porti corespondenta prin Posta Romana.
  In unele cazuri, o poti duce personal la destinatar. Nu este nici un impediment in acest sens.[/quote]
  Ok. Presupunem ca MMFPS a trimis un porumbel sau un mesager care a dus personal raspunsul la PUBLISIND. Mesagerul a facut tot 3 zile pe drum. Cu ce schimba datele problemei?
  Adresa de raspuns a iesit pe 01.08.2011 de la MMFPS si a intrat pe 04.08.2011 la PUBLISIND. Cat de greu este sa intelegi lucrul asta?

 18. Cine mai e si mogâldea ăsta. Nu v-i se pare că postările acestui individ ar trebui să le facă pe site-ul sindicatului din giurgiu. Cred că i se dă cam multă importanță unui individ ale cărui performanțe școlare ale claselor I-IV și V-VIII sunt necunoscute 😆 . Dar cele de liceu și facultate. Eu unul chiar aș dori să știu și aceste mici amănunte. Sau probabil nu interesează pe nimeni ce-ai fost ci cine ești. 😀 Apropo, cine ești d-lemogâldea ?. De ce i se permite unui astfel de individ care pe site-ul sindicatului din giurgiu (care incă mai există – prescurtat sind. fr.)permite postări care, în cea mai mare parte nu au nimic de-a face cu activitatea sindicală ci au o tentă evidentă de atac la persoană incă din anul 2007. Tonul așa zis politicos și dorit a fi considerat argumentat, folosit de mogâldea în comentariile postate pe siteul SNLP, este doar o aparență. În ceea ce privește – datul cu părerea – în legătură cu diverse aspecte cu trimitere la texte de lege, îi recomand acestui individ, să lase interpretările juridice în seama specialiștilor. Și pentru faptul că vorbind prea mult de acest personaj, nu fac altceva decât să-i cresc popularitatea, am rugămintea ca cei ce administrează site-ul acestui sindicat să nu mai permită postările acestuia deoarece începe și aici să încerce să prostească lumea. Sau poate că greșesc. Și dacă mă gândesc mai bine, chiar greșesc. De altfel, de ce să nu fie lăsat personajul să se facă de râs cu aberațiile pe care le scrie. Deci: dă-i înainte mogo, cu tupeu, poate iese ceva.

 19. Salut, Ochiul.
  Federatia trebuie sa fie la nivel de sector sau grup de unitati, si aici suntem de acord, insa reprezentativitatea e una si negocierea contractului colectiv e alta. FSANP are reprezentativitate la nivel de grup de unitati, iar SNLP nu. SNLP, la nivel de grup de unitati, in sistemul penitenciar, nu exista, dupa noua Lege a Dialogului Social. Acelasi lucru se intampla si cu grupele , in unitati. Singura structura care sta in piciore este Publisind , insa doar pentru negocierea contractului colectiv la nivel de ramura, insa nu stiu cat ne ajuta, noi neavand contract colectiv. SNLP nu poate lua reprezentativitate prin PUBLISIND , noua lege nepermitand asta. Daca ar fi fost asa toata lumea ar fi fost reprezentativa prin afiliere, insa nu se mai poate.Reprezentativitatea nu se mai deleaga sub nici o forma. Sper ca argumentele legale sa ne faca pe toti sa intelegem in ce stadiu ne afla cu organizatiile sindicale din sistem. Asta e parerea mea pe care am argumentat-o ajutandu-ma de cadrul legal. Avand in vedere ca adevarul este relativ , toti au dreptul sa creada ca dreptatea e de partea lui, insa sa nu uitam cadrul legal.

 20. Citez pe:
  Ionut Mogildea
  Prietenul, dumneavoastra stiti ca textul de lege, pe care dl. Mesaros il invoca in adresa, nu e asa.
  Art. 3 alin.2 din Legea 62/2011 prevede:
  „Art. 3
  alin. (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.
  De ce a argumentat dl. Mesaros un raspuns catre SNLP completand un art. de lege , care in realitate nu exista?
  Nu as vrea sa cred ca dumneavostra chiar nu intelegeti legea.Ar fi ceva groaznic.SNLP este creat inainte de intrarea in vigoare a legii62/2011 si v-am aratat deja intr-o conversatie anterioara, articolul din actuala lege care statueaza ca HOTARARILE JUDECATORESTI DE DOBANDIRE A PERSONALITATII JURIDICE RAMAN VALABILE.In subsidiar arat ca, ceea ce nu este INTERZIS prin lege este PERMIS, deci unde vedeti dumneavoastra problema???Daca legea nu interzice in mod expres inscrierea in sindicat a persoanelor de la alt angajator, inseamna ca in mod tacit permite acest fapt si deasemenea inscrierile se pot face atat timp cat propiul statut o permite.Hai ca nu-i greu.

 21. Felicitari ,,ochiul” ai atins exact subiectul care-i doare pe cei din FSANP.Ii ramasesem dator domnului Mogaldea cu un raspuns, dar mi-ai luat-o inainte.HG care stabileste sectoarele de activitate ale economiei nationale va intra curand in vigoare.Probabil atunci va spune ca la aceasta data nu exista si din acest motiv au fost domniile lor in eroare.Va fi amuzant oricum. 😆

 22. Spre deosebire de FSANP, noi putem posta atat adresa, cat si raspunsul primit.Nu vorbim aici despre politie ci despre penitenciare.Ce lagatura au cei din MAI cu MJ?Sa fim seriosi si sa recunoastem meritele omului atunci cand aceste ii apartin.Modificarea expresa a art. 51 din Legea 293/2004 a fost obtinuta de catre Stefan Teoroc.

 23. [quote name=”Nu inteleg ce vrei sa zici”][quote name=”Ionut Mogildea”]Din punctul meu de vedere, raspunsul este facut pe fuga(vezi data intrarii si data raspunsului, corespondez cu institutii ale statului de foarte mult timp si astept raspuns si cate trei luni, iar acesta vine in trei zile)[/quote]
  Nu stiu ce corespondenta porti tu cu institutiile statului dar ar trebui sa faci diferenta intre data de iesire si data de intrare. 3 zile, cat a facut raspunsul pe drum, nu sunt suficiente? Insinuezi ca PUBLISIND-ul are o intelegere cu Posta Romana sau ce vrei sa zici?[/quote]
  Buna ziua,
  Corespondenta nu se poarta exclusiv, sau mai bine spus, nu este nici o obligatie sa porti corespondenta prin Posta Romana.
  In unele cazuri, o poti duce personal la destinatar. Nu este nici un impediment in acest sens. Insa discutia pe care o acceptase Prietenul , era strict pe adresa MMFPS. Interpretati altfel raspunsul?

 24. [quote name=”ochiul”]Pt Mogaldea

  In comentariile tale ai atins un punct principal al discutiei despre reprezentativitate, sectorul de activitate.
  Sectoarele de activitate sunt definite de CAEN și acolo nu exista sector de activitate penienciare.
  Deci daca acest sector de activitate nu exista, cum poti sa ai reprezentativitate pe el ?
  Iti spun tot eu, prin reprezentativitatea la nivel de ramura-administratie publică.
  Asa este peste tot in Europa, asa si Publisind-ul are obținuta in instanță reprezentativitate la nivelul ramurii administrație publică.
  FSANP-ul are o reprezentativitate la nivel de grup de unitați, grup de unitați care practic nu există legal constituit.
  Oricum, aceasta reprezentativitate aera valabila 4 ani și expira curand de drept.
  Si mai te intreb ceva, după noua lege 62, negocierile se poarta la nivel de unitate, deci la ce mai folosește FSANP-ul?
  Voi oricum nu puteți negocia la nivel de MJ sau guvern.
  Acolo negociaza doar federațiile reprezentative la nivel de RAMURA, adica Publisind.[/quote]
  Salut, Ochiul
  In parte ai dreptae. La nivel de unitati negocierile se poarta intre administratiile penitenciarelor si sindicate, iar la nivel de grup de unitati se poarta cu federatiile.
  Tr. Bucuresti , sectia a V Civila, in SC 16 , dos. 24044 , spune ca FSANP indeplineste conditiile de reprezentativitate pentru negocierea contractelor colective de munca la nivel de grup de unitati. Stiu insa ca fiecare considera ca are dreptate si poate argumenta cum stie mai bine.

 25. Pt Mogaldea 74

  Gresit, nu politisti au facut primul demers, ce treabă aveau ei cu L 293, ci reprezentantul SNLP la negocierile de la M. Muncii care au avut loc in anul 2010.
  Exista consemnat in PV de sedinta, a fost postat si pe site-ul ministerului și al SNLP.
  Acolo s-a reușit modificarea art.51 din statut.
  Tu oricum nu poți ști ce s-a întâmplat acolo pt ca FSANP si nici macar SNPC nu a participat.
  Negocierile s-au purtat la nivel de confederații, iar BNS și-a desemnat reprezentant la negocieri un lider SNLP.
  Alfa la avut pe Hosu, întreabă-l .

 26. Pt domnul mogaldea este simplu de explicat inversunarea cu care contesta orice. Pozitia de ofiter parca il face mai feroce atunci cand ataca sau jicneste insa uita sau nu stie ca sunt si persoane care cunosc direct de la sursa modul in care domnia sa a promovat examenul de trecere in corpul ofiterilor. Sincer, cerd ca voi regreta toata viata ca atunci cand mi-a povestit ,,cetateanul cu multiple posibilitati” nu am facut ce trebuia. Nu intodeauna morala crestina este cea mai potrivita pentru a starpi starvuri care fac atmosfera insuportabila oriunde ar fi.
  Dar cine stie, poate nu este chiar atat de tarziu?! Ce zici domnu’ Mogaldea?
  Vrei sa-ti spun locatia si discutia prin care ai reusit sa primesti subiectele?

 27. Pt Mogaldea

  In comentariile tale ai atins un punct principal al discutiei despre reprezentativitate, sectorul de activitate.
  Sectoarele de activitate sunt definite de CAEN și acolo nu exista sector de activitate penienciare.
  Deci daca acest sector de activitate nu exista, cum poti sa ai reprezentativitate pe el ?
  Iti spun tot eu, prin reprezentativitatea la nivel de ramura-administratie publică.
  Asa este peste tot in Europa, asa si Publisind-ul are obținuta in instanță reprezentativitate la nivelul ramurii administrație publică.
  FSANP-ul are o reprezentativitate la nivel de grup de unitați, grup de unitați care practic nu există legal constituit.
  Oricum, aceasta reprezentativitate aera valabila 4 ani și expira curand de drept.
  Si mai te intreb ceva, după noua lege 62, negocierile se poarta la nivel de unitate, deci la ce mai folosește FSANP-ul?
  Voi oricum nu puteți negocia la nivel de MJ sau guvern.
  Acolo negociaza doar federațiile reprezentative la nivel de RAMURA, adica Publisind.

 28. [quote name=”Ionut Mogildea”]In cer scuze daca gresesc, dar asta e perceptia mea. Deranjante nu sunt greselile, ci intentia de a induce o alta perceptie asupra starii de fapt.[/quote]
  Adevarat ai grait. Asa analiza pe text… Asta e modul in care interpretati toate adresele pe care le primiti?

 29. [quote name=”Ionut Mogildea”]greseli , nepermise pentru o asa institutie (vigiare – in loc de vogoare, ăn- in loc de în)fapt ce ma face sa cred ca dl. Mesaros a vrut sa ajute.[/quote]
  Foarte corect. Si eu il suspectez pe domnul Mogildea ca vrea sa ajute. Sau doar e un membru SNLP infiltrat in FSANP pentru a destructura organizatia?

 30. [quote name=”Nu inteleg ce vrei sa zici”]3 zile, cat a facut raspunsul pe drum, nu sunt suficiente? Insinuezi ca PUBLISIND-ul are o intelegere cu Posta Romana sau ce vrei sa zici?[/quote]
  Se vede ca PUBLISIND-ul nu prea se pricepe la a face intelegeri cu alte institutii! Cred ca vrea sa sugereze ca ar trebui sa lasam partea „aranjamentelor” FSANP-ului… :-*

 31. [quote name=”Ionut Mogildea”]Din punctul meu de vedere, raspunsul este facut pe fuga(vezi data intrarii si data raspunsului, corespondez cu institutii ale statului de foarte mult timp si astept raspuns si cate trei luni, iar acesta vine in trei zile)[/quote]
  Nu stiu ce corespondenta porti tu cu institutiile statului dar ar trebui sa faci diferenta intre data de iesire si data de intrare. 3 zile, cat a facut raspunsul pe drum, nu sunt suficiente? Insinuezi ca PUBLISIND-ul are o intelegere cu Posta Romana sau ce vrei sa zici?

 32. Prietenul , e tarziu. Si maine e o noua zi.
  Va multumesc pentru modul elegant in care stiti sa purtati o conversatie.

 33. [quote name=”Prietenul”]Va rog sa va amintiti ca tot printr-o adresa cu un continut similar, Stefan Teoroc a reusit sa obtina recunoasterea posibilitatii f.p.p.s de a desfasura activitati remunerate la agenti economici privati, ulterior acest fapt fiind inserat in cuprinsul legii cadru de salarizare.Pana la acel moment aceasta stare era considerata ca fiind incompatibilitate.Atunci nu era galben,asa-i?[/quote]
  Nu stiu daca Stefan e galben sau nu, stiu doar ca a preluat un sindicat , facut de ANP , in totala subordonare, a inceput o reforma, insa , din pacate s-a oprit la ce era mai esential. Asta e. Decizia ii apartine si banuiesc ca nu poate face totul de unul singur. Mecanismele SNLP au fost proiectate inainte ca el sa fie lider. Despre posibilitatea fpss de a avea si o alta ocupati , personal imi amintesc ca politistii au facut primul demers, ulterior fiind cuprinsa in Legea Cadru de Salarizare, insa poate si el a facut accest demers.

 34. Atasat aveti intreg art. 3 din actuala lege, care va va lamuri cum sta treba:
  „Art. 3
  (1) Persoanele incadrate cu contract individual de munca, functionarii publici si functionarii publici cu statut special in conditiile legii, membrii cooperatori si agricultorii incadrati in munca au dreptul, fara nicio ingradire sau autorizare prealabila, sa constituie si/sau sa adere la un sindicat.
  (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.
  (3) Nicio persoana nu poate fi constransa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau sa nu se retraga dintr-o organizatie sindicala.
  (4) O persoana poate face parte, in acelasi timp, numai dintr-o singura organizatie sindicala la acelasi angajator.
  (5) Salariatii minori, de la implinirea varstei de 16 ani, pot fi membri ai unei organizatii sindicale, fara a fi necesara incuviintarea prealabila a reprezentantilor lor legali”.
  Din pacate, Prietenul, si cu privire la aceasta adresa am suspiciuni, si alta parere decat dumneavostra.
  Daca continuam asa, este foarte probabi ca in viitorul apropiat sa fim colegi de sindicat.

 35. Prietenul,
  Ai dreptate, in dezbatere era si raspunsul MMFPS. Din punctul meu de vedere, raspunsul este facut pe fuga(vezi data intrarii si data raspunsului, corespondez cu institutii ale statului de foarte mult timp si astept raspuns si cate trei luni, iar acesta vine in trei zile) , cu greseli , nepermise pentru o asa institutie (vigiare – in loc de vogoare, ăn- in loc de în)fapt ce ma face sa cred ca dl. Mesaros a vrut sa ajute. In cer scuze daca gresesc, dar asta e perceptia mea. Deranjante nu sunt greselile, ci intentia de a induce o alta perceptie asupra starii de fapt. Dl. Mesaros , la punctul 2 din adresa argumennteaza:
  „In conformitate cu prevederile art. 3 alin.2 din Legea 62/2011 , pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de 15 angajati din aceeasi unitate iar organizatia respectiva poate afilia si persoane angajate in alte unitati daca statutul sindicatului permite acest lucru”. Exact cum functioneaza SNLP, nu ?
  Prietenul, dumneavoastra stiti ca textul de lege, pe care dl. Mesaros il invoca in adresa, nu e asa.
  Art. 3 alin.2 din Legea 62/2011 prevede:
  „Art. 3

  alin. (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un numar de cel putin 15 angajati din aceeasi unitate.
  De ce a argumentat dl. Mesaros un raspuns catre SNLP completand un art. de lege , care in realitate nu exista?

 36. Va rog sa va amintiti ca tot printr-o adresa cu un continut similar, Stefan Teoroc a reusit sa obtina recunoasterea posibilitatii f.p.p.s de a desfasura activitati remunerate la agenti economici privati, ulterior acest fapt fiind inserat in cuprinsul legii cadru de salarizare.Pana la acel moment aceasta stare era considerata ca fiind incompatibilitate.Atunci nu era galben,asa-i?

 37. Am observat ca aveti cunostiinte despre psihologia umana dupa modul elegant in care nu v-ati repezit sa primiti un pariu care se referea la functiile pe care le detineti in cadrul sindicatului si pe care stiati ca-l veti pierde.Stiti sa va jucati cu mintea umana, insa nu sunteti singurul. 😉
  O noapte linistita.

 38. Nu am facut referire la adresa formulata de domnul Teoroc.Invitatia la dezbatere se referea strict la raspunsul Ministerului.
  P.S.:Domnule Luca va salut si pe dumneavoastra, dar din mesajul dumneavoastra pot sa inteleg ca vreti sa ma excludeti din discutie, deoarece am spus deja ca eu NU SUNT LIDER.Sper ca nu asta este dorinta dumneavoastra.
  O seara buna si dumneavoastra.

 39. [quote name=”Prietenul”]Va rog sa argumentati afirmatia referitoare la incurcarea textelor legale.[/quote]
  Prietenul, din punctul meu de vedere, si imi cer scuze anticipat daca gresec, aceasta adresa s-a facut rapid, iar raspunsul a venit , surprinzator, tot rapid, ca sa linisteasca apele. Asta e parerea mea.Referitor la adresa facut de catre dl Teoroc – La o analiza pe text, pentru ca am observat ca si dumneavostra aveti abilitatea de a deslusi unele intelesuri de printre randuri, nu pot sa nu observ ca lucrurile sunt prezentate un pic altel, iar in argumentare se insufla si raspunsul dorit. Este o tehnica prezentata si de Alex Mucchelli in Arta de a Influenta. Asta este parerea mea despre adresa facuta de dl. Teroc. Referitor la adresa domnului Mesaros,exista o alta exlicatie, dar care duce catre acelasi raspuns.

 40. Uffff…Chiar nu incetam atacurile acestea, pot sa zic , sub centura ? Membrii de sindicat, de ce culoare ori fi ei, maron sau galbeni, asteapta multe de la noi, de la lideri. Credeti ca pe ei, pe cotizanti, ii intereseaza cui platesc cotizatia de 1%? La ei totul se rezuma la conditii mai bune de munca, ore suplimentare aproape de 0 sau 0,fara grupe sau alte activitati din timpul liber, fara caprareli din partea ofiterilor, un pachet de sarbatori …si tot asa. Gata, haideti sa fim seriosi, daca continuam tot asa ajungem de rasul presei.Avem atatea de facut, singuri sau impreuna si timpul este asa de scurt…

  O seara buna.

  Luca

 41. [quote name=”Prietenul”]Buna seara si dumneavoastra si spor la treaba.Ma bucur ca recunoasteti faptul ca Raileanu a facut afirmatii hazardate fara sa fie sigur pe afirmatiile sale.Sper ca nu v-ati simtit jignit pana acum de catre subsemnatul in conversatiile purtate.Dar nu sunt copil de gradinita care sa permita cuiva sa-l ia peste picior.Atat timp cat sunt respectat, respect la randul meu.In schimb nu pot sa suport manipularile,minciunile si denigrarile.Nu pot sa cred ca FSANP a inceput acest imens scandal public dintr-o confuzie.[/quote]
  Buna seara, Prietenul.
  Nu. Am facut precizarea ca avem discutii civilizate, si ca ne dorim deopotriva, acest lucru. Referitor la domnul Raileanu , nu am facut nicio apreciere. Cred ca nu se cade, daca nu intra in dialog cu noi. Eu cred ca aceasta situatie in care ne afla a pornit dintr-o neintelegere alimentata ulterior de orgolii.

 42. Va rog sa argumentati afirmatia referitoare la incurcarea textelor legale.

 43. Buna seara si dumneavoastra si spor la treaba.Ma bucur ca recunoasteti faptul ca Raileanu a facut afirmatii hazardate fara sa fie sigur pe afirmatiile sale.Sper ca nu v-ati simtit jignit pana acum de catre subsemnatul in conversatiile purtate.Dar nu sunt copil de gradinita care sa permita cuiva sa-l ia peste picior.Atat timp cat sunt respectat, respect la randul meu.In schimb nu pot sa suport manipularile,minciunile si denigrarile.Nu pot sa cred ca FSANP a inceput acest imens scandal public dintr-o confuzie.

 44. [quote name=”Prietenul”]Buna seara, sper ca nu deranjez.Ce nelamuriri aveti in legatura cu acea adresa?Asta o dezbatem gratis, apoi revenim la provocarea initiala.Va dau cuvantul meu ca nu sunt membru ori lider SNLP. ;-)[/quote]
  Nu vi se pare ca domnul Mesaros , incurca putin prevederile legale. Vis-a vis de adresa prin care dl. Teoroc solicita un raspuns , nu pot spune decat ca este de efect, ceea ce poate induce si un raspuns dorit.

 45. [quote name=”Prietenul”]Sa inteleg ca faceti referire la sectorul public si la cel privat.Cunoasteti vreun text de lege in vigoare care sa le imparta altfel,?Si asta este tot gratis. :lol:[/quote]
  Nu . Ma refeream la cel de apare , ordine publica si siguranta nationala.

 46. Buna seara, Prietenul.
  Imi doresc sa am timp sa ma odihnesc, din pacate lucrez la un poroiect cu niste colegi din tara, pentru reintegrarea ppl cu ajutorul dresajului de caini.
  Ce pot spune eu cu privire la aceasta situatie pe care o prezentati? Din punctul meu de vedere , ne este benefica o conversatie sincera si argumentata. Daca ati putut publica pe FSANP , in felul acesta, insemna ca nu sunt cenzurate. Eu cred, se pare si dumneavoastra, ca sunt utile discutiile cu argumente , nu cel cu jigniri. Daca nu, e o pierdere de timp.

 47. Sa inteleg ca faceti referire la sectorul public si la cel privat.Cunoasteti vreun text de lege in vigoare care sa le imparta altfel,?Si asta este tot gratis. 😆

 48. Ionut on 6 august 2011 at 18:59 said:

  Cred ca stim amandoi ca acest aspect nu este inca reglementat prin niciun act normativ.Tocmai din cauza acestui ,,argument tehnic” , nu poti sa faci afirmatii care sa priveasca eventuala stare de incompatibilitate a unor f.p.p.s.Atat timp cat cadrul legal nu-ti contureaza sub nicio forma ,,legaturile directe sau indirecte” cum poti sa acuzi pe cineva ca s-ar afla in incompatibilitate???Desteptule fii atent aici.In drept exista un princiu conform caruia ,,orice dubiu profita inculpatului.(in dubio pro reo) A fost preluat din dreptul roman geniu mic ce esti.Asta se traduce pentru cei ca tine ca ori de cate ori exista un dubiu asupra vinovatiei unei persoane, aceasta va fi aparata de prezumtia de nevinovatie, pana cand probe FARA ECHIVOC rastoarna aceasta prezumtie.Mai invata carte inainte sa te bagi in seama, ca din ce pot sa observ esti un alt om ,,bine pregatit”, dar din pacate cu un orizont al cunoasterii asemanator unui student care stie to(n)tul, dar care nu promeveaza examenele.

 49. Ionut on 6 august 2011 at 14:13 said:

  Raileanu cauta si tu asta in cuprinsul “Legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice”:
  Art.44 – La intrarea in vigoare a prezentei legi, articolul 51 din Legea nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 628 din 22 septembrie 2009, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
  ,,Art.51.-Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului”.
  Mai multe detalii nu-ti dau ca nu am chef sa-ti demonstrez astazi cat de ,,bine pregatit profesional esti”.In plus daca cauti singurel prin textele de lege poate mai inveti si tu cate ceva.Nu te mai baga in discutii care te depasesc.

  anonim on 6 august 2011 at 18:01 said:

  Asa! Si? Care-i smecheria… smechere? Pana si cel mai nou incadrat in sistem stie deja de modificarea adusa art. 51 din statut. Ce nu stiu multi – si vreau sa aflu de la tine, dasteptule – e cum se interpreteaza: “… care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului”?

  P.S. Ce consideri tu despre comentariile tale, e una, comentarii “argumetate tehnic”, inseamna cu totul si cu to(n)tul altceva…

 50. Domnule Mogaldea, cat v-ati odihnit dumneavoastra, eu v-am prins un lider care se mai da din cand in cand si drept anonim si i-am aratat cam care este nivelul sau de cunostere.Asta asa ca sa nu mai afirme ca ,,este bine pregatit profesional”.Am intrat pe site-ul FSANP drept IONUT.Pana nu invatati ca bataia doare nu am sa ma opresc si nici nu ma inscriu in dezbateri decat cu liderii FSANP.Vizualizati conversatia de mai jos.Eu unul sper sa va faca placere. 😉

  raileanu on 5 august 2011 at 13:30 said:

  si eu am comentat pe site-ul lor si reactiile mocirloase nu au intarziat sa apara
  am observat o reactie furibunda si extrema, ori ma gandesc ca daca esti atat de bine inradacinat in constiinta membrilor de sindicat iar acestia sunt perfect constienti ca binele este in tabara lor si nu la federatie nu ar trebui sa aiba nici macar o reactie daramite sa devina josnici- de aici deducem altceva , domnilor DA intr=adevar sindicatul galben se clatina. Bine acum mai este si o alta poveste, ei isi platesc cu premii lunare liderii de grupa sindicala ori acolo unde sunt bani in joc exista si vehementa. De ce nu sesizeaza A.N.P. A.N.A.F. sau Curtea de Conturi pentru un control financiar la S.N.L.P. in a se confirma sau infirma daca liderii de grupa au fost platiti, situatie interzisa de legea 293 ca incompatibilitate , tinta este alta…….Ciudat ca foarte putine comentarii pe site-ul lor sunt de natura tehnica sau comparativa , sunt doar jignitoare; sa fie asta standardul de calitate la S.N.L.P.?.Nu uitati ca si altii citesc aici, si nu trebuie sa lasam incultura si ignoranta sa ne domine.

 51. Buna seara, sper ca nu deranjez.Ce nelamuriri aveti in legatura cu acea adresa?Asta o dezbatem gratis, apoi revenim la provocarea initiala.Va dau cuvantul meu ca nu sunt membru ori lider SNLP. 😉

 52. 3.Legea 293 suntem la curent si am negociat. Este in divergentaa pt ca nu suntem de acord cu sanctiunea aplicata direct de sef.
  5. ANP si MJ au dispus sa se faca centralizari cu sumele cheltuite. Si eu cred ca au intentia sa ne-o traga. Ei spun ca vor sa vada daca nu e mai rentabil sa construiasca locuinte. Suntem la curent.

 53. [quote name=”isis si osiris”]partea a-II-a
  Teme:
  1.Cum ramane cu diminuarea de 25% a dreptului de echipament pe semestrul I 2010?;
  2.Soferilor ce le-a expirat atestatul li s-a impus sa faca cursuri pe banii lor,ANP-ul refuzand plata cursurilor si cele legate de obtinerea atestatului;
  3.Voi va certati iar ANP-ul face propuneri de modificare a legii nr. 293/2004 fara sa va mai intrebe nimic.Se pare ca aflati despre demersuri atunci cand vor ei si numai daca vor ei.;
  4. Si eventuala transferare a celor de la MAI s-a stiut si s-a discutat la MJ si ANP inainte ca Dumitrascu sa-si fi facut publica „oferta”. Lui i-a soptit o pasarica , si, baiat orientat, a dat-o pe goarna in varianta pe care o stim.
  Cat mai aveti de gand sa fiti prost sau deloc informati?De asta, sediul este la Bucuresti, altfel il puneam la Cuca Macaii.
  5. Se pune la cale sistarea sau modificarea conditiilor de decontare a transportului si a platii chiriei.
  Ce stiti despre asta? Sa nu-mi spuneti ca nu stiti nimic , ar fi jalnic, ca eu, un provincial amarat , sa fiu mai informat ca voi.
  Si lista poate continua, si o voi face in cel mai scurt timp.
  Lasati scandalul si apucati-va de treaba. Incercati sa atrageti noi membrii nu sa vi-i furati pe astia cati (mai) sunt.[/quote]
  Buna seara,Isis,
  Din fericire doar discutam si argumentam, chiar nu ne certam, sau cel putin in ce ma priveste .
  1. Cu diminuare dreptului de echipament cu 25%, pana acum nu am facut nimic pt a putea sa primim banii ce ne-au fost promisi. Oricand, daca suparam MJ, eram amanati si cu ce am primit. ANP si MJ au o parere, noi alta. Urmeaza procesul pt recuperarea diferentei. Asta e singura cale.
  2. Am prins in Acord decontarea cheltuielilor de specializare. Pot cere decontarea.

 54. [quote name=”Prietenul”]Am spus si va repet.Nu detin functii in cardul vreunui sindicat.De aceea nu pot juca pe o astfel de miza.Dumneavoastra daca sunteti atat de convins de cele sustinute de ce nu acceptati?Am spus deja ca daca pierd ma inscriun intr-un sindicat FSANP.Credeti ca nu sunt suficient de bun ca sa primiti?Nu as reprezenta un castig pentru organizatia dumneavoastra?
  P.S.:Puteti incepe oricand doriti cu adresa Ministerului Muncii.Ionut a recunoscut deja ca in ceea ce priveste acel subiect am dreptate.[/quote]
  Salut Prietenul.
  Nu. Departe de mine gandul. Sunteti un om care puteti convinge ca meritati orice pozitie , in oricare dintre organizatiile din sistem.Cel putin pentru felul in care va aparati acum organizatie. Referitor la adresa MMFPS nu pot sa constat cum , si de aceasta data, un functionar al Statului, domnul Mesaros, reuseste sa greseasca, spun eu, in favoarea SNLP, incurcand si argumentand cu art. din lege care au cu totul alt continut. Adevarul este ca nu sesizasem, la prima lecturare, decat timpul scurt in care s-a raspuns la adresa SNLP. Port corespondenta cu diferite ministere si institutii, dar niciodata nu am primit un raspuns asa de repede, insa e posibil sa nu fie decat o problema de perceptie.

 55. [quote name=”Terente”]Mogaldea insista sa insinueze ca SNLP nu e federatie si ca atare nu pote obtine reprezentativitatea. Eu te asigur Mogaldea ca SNLP este reprezentat printr-o federatie. PUBLISIND iti spune ceva ? Federatia PUBLISIND devine reprezentativa prin intermediul SNLP in sistemul penitenciar asa cum insinuezi tu ca ar deveni reprezentativa federatia ta prin intermediul celor 20 !!!!! de sindicate. Noi suntem unul singur Mogaldea.
  In alta ordine de idei : ce intelegi tu cand o masa de oameni sunt reprezentativi undeva ? in cel mai simplu context logic, reprezentativitatea este data de numarul de oameni ce sunt majoritari. Uiti ca suntem peste 7000 in sistem iar voi nu insumati mai mult de 2500 ?[/quote]
  Salut, Terente.
  Eu nu insinuez ca SNLP nu e federatie, chiar sustin asta. SNLP e sindicat conform statutului dumneavostra. Aticolul 1,2 si 3 din Statutul SNLP explica clar neintelegerea asta, iar SNLP a obtinut reprezentativitatea , la Judecatoria SECT.2 Bucuresti, ca sindicat. Conform competentelor , Judecatoria inregistreaza in registrul special , sindicate, iar Tribunalele, Federatii. Ma tem ca FSANP este deja reprezentativa, am argumentat, si cu permisiunea dumneavoastra , nu mai revin.
  Publisind este federatie, insa dupa Legea Dialogului Social, 62/2011 , nu mai are treba cu SNLP. Imi pare rau ca nu pot fi de acord cu dumneavosta, dar asa spune legea.Art. 41
  (1) Sindicatele legal constituite se pot asocia dupa criteriul sectoarelor de activitate.
  (2) Doua sau mai multe sindicate constituite in cadrul aceluiasi sector de activitate se pot asocia in vederea constituirii unei federatii sindicale.

 56. partea a-II-a
  Teme:
  1.Cum ramane cu diminuarea de 25% a dreptului de echipament pe semestrul I 2010?;
  2.Soferilor ce le-a expirat atestatul li s-a impus sa faca cursuri pe banii lor,ANP-ul refuzand plata cursurilor si cele legate de obtinerea atestatului;
  3.Voi va certati iar ANP-ul face propuneri de modificare a legii nr. 293/2004 fara sa va mai intrebe nimic.Se pare ca aflati despre demersuri atunci cand vor ei si numai daca vor ei.;
  4. Si eventuala transferare a celor de la MAI s-a stiut si s-a discutat la MJ si ANP inainte ca Dumitrascu sa-si fi facut publica „oferta”. Lui i-a soptit o pasarica , si, baiat orientat, a dat-o pe goarna in varianta pe care o stim.
  Cat mai aveti de gand sa fiti prost sau deloc informati?De asta, sediul este la Bucuresti, altfel il puneam la Cuca Macaii.
  5. Se pune la cale sistarea sau modificarea conditiilor de decontare a transportului si a platii chiriei.
  Ce stiti despre asta? Sa nu-mi spuneti ca nu stiti nimic , ar fi jalnic, ca eu, un provincial amarat , sa fiu mai informat ca voi.
  Si lista poate continua, si o voi face in cel mai scurt timp.
  Lasati scandalul si apucati-va de treaba. Incercati sa atrageti noi membrii nu sa vi-i furati pe astia cati (mai) sunt.

 57. Oamani buni,SNLP-isti sau FSANP-isti intrati in normalitate, oameni buni. Suntem colegi. Nu are rost sa ne certam ca la „usa cortului”.E normal sa avem puncte de vedere diferite dar acestea se vor armoniza numai printr-un dialog civilizat, constructiv. Nici Dumitrascu si nici Teoroc nu sunt zei. Fiecare are slabiciunile lui, nici unul nu-i cheie de biserica.Acest razboi are drept scop decimarea adversarului. Daca cei de la Baia-Mare au facut ce-au facut, rusine lor. In acest moment , dupa cum decurg lucrurile , cei doi lideri au deschis Cutia Pandorei, si nu stiu daca vor mai putea tine in frau fortele ce s-au dezlantuit.De aceea fac apel la cei doi presedinti sa-si vina in fire, sa puna capat scandalului si sa se preocupe de problemele oamenilor, ca sunt destule.

 58. Mogaldea insista sa insinueze ca SNLP nu e federatie si ca atare nu pote obtine reprezentativitatea. Eu te asigur Mogaldea ca SNLP este reprezentat printr-o federatie. PUBLISIND iti spune ceva ? Federatia PUBLISIND devine reprezentativa prin intermediul SNLP in sistemul penitenciar asa cum insinuezi tu ca ar deveni reprezentativa federatia ta prin intermediul celor 20 !!!!! de sindicate. Noi suntem unul singur Mogaldea.
  In alta ordine de idei : ce intelegi tu cand o masa de oameni sunt reprezentativi undeva ? in cel mai simplu context logic, reprezentativitatea este data de numarul de oameni ce sunt majoritari. Uiti ca suntem peste 7000 in sistem iar voi nu insumati mai mult de 2500 ?

 59. Am spus si va repet.Nu detin functii in cardul vreunui sindicat.De aceea nu pot juca pe o astfel de miza.Dumneavoastra daca sunteti atat de convins de cele sustinute de ce nu acceptati?Am spus deja ca daca pierd ma inscriun intr-un sindicat FSANP.Credeti ca nu sunt suficient de bun ca sa primiti?Nu as reprezenta un castig pentru organizatia dumneavoastra?
  P.S.:Puteti incepe oricand doriti cu adresa Ministerului Muncii.Ionut a recunoscut deja ca in ceea ce priveste acel subiect am dreptate.

 60. [quote name=”Tepes”]Am revenit dar e cam liniste,Dumi ai amutit frate de blog,spui ca SNLP a inceput dar uiti can anul trecut prietenul tau Schiopu de la Craiova a solicitat scris conducerii unitatii sa nu recunoasca SNLP Filiala Craiova in conditiile in care avea membri mai multi ca FSANP chiar peste 60% din numarul de angajati,aia ce a fost fair-play esti un mincinos,tu ai inceput aceste lupte si atacuri tu sa suporti acum consecintele. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 nu mai arunca la altii in spate rautatile tale pe care le-ai gandit si le-ai pus in practica prin „nevazatorii”tai presedinti credinciosi si putin aburiti de tine.[/quote]
  Salut Tepes,
  Poate ca in unele situatii s-a gresit. Si acum cand sunt atacurile astea intre cele doua organizatii sindicale se greseste cu siguranta, insa sa nu uitam si de demersul in instanta al grupei SNLP de la Baia Mare , prin care se cere desfiintarea unui sindicat FSANP. Ca si dumneavoastra , eu cred ca s-a mers prrea departe si ne indepartam de obiectivele sindicale.

 61. [quote name=”Prietenul”]Buna ziua domnule Mogaldea.Am sa fiu scurt de aceasta data si am sa va rog sa-mi raspundeti direct.Acceptati provocarea lansata de mine???Daca pierdeti DEMISIA atat din fruntea FSANP cat si a sindicatului de la Giurgiu.Nu jumatati de masura, nu abonamente telefonice.Din discutiile purtate pana acum cu domnul Dumitrascu, am inteles ca NICIUNUL dintre liderii FSANP nu tine de vreo functie.Acum aveti ocazia sa dovediti acest lucru.Deja cred ca am 1-0 prin faptul ca v-am indicat textul de lege care da legimitate SNLP.Continuam cu miza propusa mai sus, sau nu???[/quote]
  Salut Prietenul,
  Ma bucur ca ai revenit.
  Textul de lege e ala pe care-l stiti , si sunt convins ca apreciati in ce situatie se afla SNLP. In fine . Asa este . Nimeni nu tine de functii onorifice, ci doar cei care sunt platiti.Vis-a-vis de oferta dumneavostra , cred ca negocierea ar trebuie sa se faca cu mize egale. Nu credeti?
  Dumneavoastra imi cereti sa demisionez din doua organizatii, in schimb ce functie puneti la bataiei? De fapt , asta nu este esential discutiei. Revin la subiectul care de aceasta data ne-a dus pe pozitii diferite si afirm ca FSANP se incadreaza perfect pe conditiile impuse de legea 62. Am si argumentaat cu text de lege. Poate , cu permisiunea dumnevostra, aducem in ndiscutie si adresa MMFPS postata la acest articol.

 62. [quote name=”Terente”]Mogaldet, incurci lucrurile de nu mai stii nici de tine.
  La un moment dat, Dumitrascu posta pe site-ul sau o sentita datata 19.06.2009, data la care repezentativitatea se raporta la L130/1996 ce facea referir la faptul ca trebuia sa detii 7% din salariatii ramurii respective, avand astfel dreptul de a participa la negocierea contractelor colective de munca. In situatia de fata, reprezsentativitatea se raporteaza la L 62/2011 ce spune clar ca aceste contracte colective de munca sunt negociate de structura sindicala ce detine mai mult de jumatate dintre salariati, ca membrii cotizanti bineinteles. Iar SNLP are un numar de peste 7000 de membrii cotizanti, fapt ce situeaza structura SNLP cu mult peste federatia in care activezi cu sindicatul tau Mogaldea ![/quote]
  Salut Terente.
  Nu tin neaparat sa va contrazic, insa chiar actuala lege , 62/2011 spune ca trebuie sa ai ca Federatie 7 % din angajatii din sistem. Nu am facut-o eu.
  Art. 51
  (1) Sunt reprezentative la nivel national, de sector de activitate, de grup de unitati si de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: la nivel de sector de activitate sau grup de unitati:
  a) au statut legal de federatie sindicala;
  b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
  c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv;

 63. Am revenit dar e cam liniste,Dumi ai amutit frate de blog,spui ca SNLP a inceput dar uiti can anul trecut prietenul tau Schiopu de la Craiova a solicitat scris conducerii unitatii sa nu recunoasca SNLP Filiala Craiova in conditiile in care avea membri mai multi ca FSANP chiar peste 60% din numarul de angajati,aia ce a fost fair-play esti un mincinos,tu ai inceput aceste lupte si atacuri tu sa suporti acum consecintele. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 nu mai arunca la altii in spate rautatile tale pe care le-ai gandit si le-ai pus in practica prin „nevazatorii”tai presedinti credinciosi si putin aburiti de tine.

 64. Buna ziua domnule Mogaldea.Am sa fiu scurt de aceasta data si am sa va rog sa-mi raspundeti direct.Acceptati provocarea lansata de mine???Daca pierdeti DEMISIA atat din fruntea FSANP cat si a sindicatului de la Giurgiu.Nu jumatati de masura, nu abonamente telefonice.Din discutiile purtate pana acum cu domnul Dumitrascu, am inteles ca NICIUNUL dintre liderii FSANP nu tine de vreo functie.Acum aveti ocazia sa dovediti acest lucru.Deja cred ca am 1-0 prin faptul ca v-am indicat textul de lege care da legimitate SNLP.Continuam cu miza propusa mai sus, sau nu???

 65. Eu propun ambelor tabere sa inceteze pana cand se vor obtine hotararile judecatoresti la nivel de unitati si nationale si astfel dupa aceea puteti sa puneti cartile pe masa,nu va faceti decat rau iar pe membri nu-i intereseaza reprezentativitate,eu de exemplu nu sunt interesat de ea ci de presedintele de sindicat care ma reprezinta pe mine,el poate obtine,mentine pt. mine multe drepturisi daca nu este reprezentativ,poate negocia,poate face si miting in fata penitenciarului poate face multe,asa ca rog pe cei de la FSANP care sunt mai incisivi dar si pe cei de la SNLP care au sarit ca arsi sa inceteze definitiv ostilitatile.

 66. Dle Dumitrascu ce faceti ati disparut de pe blog va rog sa revniti.

 67. [quote name=”Prietenul”]OOOFFFFFF!!!!!Si eu cum ma mai distrez?Nu accepta niciun lider FSANP sa dezbatem acest subiect?Vreau si eu sa-l bat pe oricare dintre ei, cu argumente legale. Nu raspunde niciunul de la varful FSANP pe acest controversat subiect, cand punem si miza?Ce inseamna asta?Va da de gandit??Dumitrascu ,,se pregateste”, desi numnai el stie pentru ce anume, ca la negocieri NU VA PARTICIPA, Mogaldea se scuza ca este tarziu si nu joaca pe demisie, ce naiba fac?Am speriat toti smecherii FSANP-ului?Fug toti de un duel corect argumentat legal in privinta posibilitatii ori imposibilitatii participarii la negocierile la nivel de grup de unitati?La propunerea de a afisa in fiecare unitate ezitarile liderilor FSANP de a raspunde direct si concret in aceasta problematica, urmate desigur de hotararile instantelor de judecata, nu am primit inca raspuns.Ce ne facem daca instantele de judecata dau castig de cauza SNLP?Aceasta ultima intrebare este retorica.Acum merg si eu sa ma odihnesc, pentru ca nu mai am parteneri de dialog.Pacat.Va doresc o noapte linistita domnilor Dumitrascu, Mogaldea si Raileanu.Cand aveti nevoie de consultanta juridica, va sfatuiesc sa mai vizitati pe acest site, atat timp cat nu uitati ca nimic pe lumea asta nu este gratis.Eu unul va astept.Va doresc o seara buna si un week-end pe masura.[/quote]
  Salut, Prietenul.
  Din fericire imi place sa cred ca exista viata si in afara de sindicat.
  Este posibil sa ai dreptate si sa ai mai multe cunostinte juridice. Nu pretind ca sunt expert in drept, ba mai mult , nu am facut Dreptul, insa legea 62 este destul de clara. Iti multumesc anticipat, daca pe parcursul dezbaterii nostre cunostintele mele juridice se imbunatatesc.

 68. Filialele SNLP au putere deplina impreuna cu consiliul si membri sa cheltuie fondurile cum considera necesar,peste 70% din fonduri raman la dispozitia filalei SNLP,plus sumele din sponsorizari,sumele care se strang in urma completarii formularului 23o in favoarea SNLP raman in totalitate la dispozitia filialelor,unele cheltuielicum ar fi cazarea presedintilor de filiale la consilii,adunari generale,ANP sunt suportate tot din contul central fara sa afecteze sontul filialelor decat in privinat celorlalte cheltuieli cu transportul si masa.SNLP este bine organizat,dealtfel cotiztia la federatie este platita tot din contul central.Asa ca nu stiu ce te mai tine sa nu-ti pui in aplicarepornirea de a te inscrie in SNLP.

 69. Buna ziua , Prietenul si Terente.
  Ce sa spun, se intampla ca uneori sa avem pareri diferite, si asta fara sa ne faca sa fim mai putin oameni. Faptul ca uneori nu putem fi pe site nu insemna ca nu avem argumente. Din fericire, eu, poate ca si dumneavoastra mai avem si familii care implica si responsabilitati. In functie de timpul pe care il am , imi face placere sa avem o discutie despre speta care ne aduce in pozitii diferite, si sper sa gasim argumente juridice care sa ne lumineze. Trente are dreptate in privinta caschetei , insa fpss cu pricina nu este membru la noi si nici nu a participat la evenimentul respecctiv. De curand isi depusese candidatura pentru conducerea SNLP de la Giurgiu.
  Asadar in speranta unei dezbateri argumentate revin si precizez ca FSANP nu are nici o problema cu reprezentativitatea, ci alta este cauza disputei. Alaturat aveti textul din Legea 62/2011, care statuteaza acest lucru.
  Art. 51
  (1) Sunt reprezentative la nivel national, de sector de activitate, de grup de unitati si de unitate organizatiile sindicale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  . la nivel de sector de activitate sau grup de unitati:
  a) au statut legal de federatie sindicala;
  b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
  c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv;

 70. Apropos Mogaldea: zici ca esti de pe la educativ in Giurgiu. Ce parere ai de urmatoarea speta: luand contact cu unii membrii SNLP din Giurgiu chiar pe la voi la penitenciar, gasesc printre acestia si un individ proaspat cica demisionar din fsanp si mare doritor de functie, care a avut urmatoarea povestioara: cica vine un anp-ist in control, il gaseste fara sapca si bineinteles il intreaba unde-i este. Acesta cu un aer satisfacut ii replica ca nu o mai are pentru ca a aruncat-o in curtea palatului Cotroceni. Si se astepta ca cei din jur sa-l aprecieze. A primit din pacate pentru el un zambet cum nu se poate mai ironic lasandu-mi in acelasi timp un gust amar gandindu-ma cum pot fi unii oameni manipulati si compromisi de niste lideri iresponsabili. Bineinteles, acesta a dorit sa-si afiseze educatia primita in interiorul fsanp-ului considerand ca si noi ar trebui sa procedam la fel. Ma indoiesc ca in Giurgiu sunt oameni numai de aceasta speta drept pentru care fac un apel la ei sa se identifice in viitor cu singurul sindicat national al lucratorilor de penitenciare. Chiar si tu Mogaldea poti renunta la lucrurile marunte din viata ta, la miselimea cu care tratezi unele situatii si sa vii alaturi de noi cu toti oamenii sindicatului tau.

  Cu mare drag,
  Terente

 71. Felicitari Stefane pt. contraofensiva,cateodata trebuie sa lupti cu armele „dusmanilor”,felicitari pt. dezvoltarea site-ului si pt. permisiunea de a comenta a vizitatorilor.Felicitari incaodata,trebuia sa o faci mai demult,dar e foarte bine si acum.

 72. Eu chiar o sa afisez anumite comentarii si raspunsuri la mine in unitate,sa vada si membri ca SNLP are dreptate cu toate ca in majoritate sunt convinsi de acest aspect.

 73. Mogaldet, incurci lucrurile de nu mai stii nici de tine.
  La un moment dat, Dumitrascu posta pe site-ul sau o sentita datata 19.06.2009, data la care repezentativitatea se raporta la L130/1996 ce facea referir la faptul ca trebuia sa detii 7% din salariatii ramurii respective, avand astfel dreptul de a participa la negocierea contractelor colective de munca. In situatia de fata, reprezsentativitatea se raporteaza la L 62/2011 ce spune clar ca aceste contracte colective de munca sunt negociate de structura sindicala ce detine mai mult de jumatate dintre salariati, ca membrii cotizanti bineinteles. Iar SNLP are un numar de peste 7000 de membrii cotizanti, fapt ce situeaza structura SNLP cu mult peste federatia in care activezi cu sindicatul tau Mogaldea !

 74. Cineva comenta pe site-ul Maro de miting pe vremea lui Iacob la Mj,ala a fost dictat de Dumi sa dea jos cu iacob stie el a reusit, ca presa tot timpul pe cineva de la D.m.r.u.sa faca lucrul asta.Apropo de membrii in sala la sedinte sa va fie rusine aveti o medie mult sub Adunarile generale SNLP.Dumi spune-ne ceva de audientele tale cu personalu-l din penitenciare de pe vremea cand erai sef,la anp,daca nu o sa-ti aducem aminte noi,poate spui cum ai propus lu Monica(ministra),reducerea normei de echipare, pe care il numea-i ajutor social,spune cati leuti ai economisit atunci pentru guvern,reducand sporul Tbc,bani care se vor da la Rahova ca-ci SNLP,a castigat in instanta recunoaste si nu mai spun nimic.Mai vorbim.Indiferent cine se afla la putere pentru tine e bun doar ala care iti da functie si putere.Uitatil oameni buni pe Dumi,intr-o zi o sa calce si pe el.

 75. Bravo Ionut. Nu ma adresez in acest mesaj domnului Mogaldea.Dar ai sarit peste un articol.Citeste si interpreteaza te rog.ART. 221
  (1) Îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate se constată prin hotărâre judecătorească.
  O seara buna. 😉 O seara buna.

 76. OOOFFFFFF!!!!!Si eu cum ma mai distrez?Nu accepta niciun lider FSANP sa dezbatem acest subiect?Vreau si eu sa-l bat pe oricare dintre ei, cu argumente legale. Nu raspunde niciunul de la varful FSANP pe acest controversat subiect, cand punem si miza?Ce inseamna asta?Va da de gandit??Dumitrascu ,,se pregateste”, desi numnai el stie pentru ce anume, ca la negocieri NU VA PARTICIPA, Mogaldea se scuza ca este tarziu si nu joaca pe demisie, ce naiba fac?Am speriat toti smecherii FSANP-ului?Fug toti de un duel corect argumentat legal in privinta posibilitatii ori imposibilitatii participarii la negocierile la nivel de grup de unitati?La propunerea de a afisa in fiecare unitate ezitarile liderilor FSANP de a raspunde direct si concret in aceasta problematica, urmate desigur de hotararile instantelor de judecata, nu am primit inca raspuns.Ce ne facem daca instantele de judecata dau castig de cauza SNLP?Aceasta ultima intrebare este retorica.Acum merg si eu sa ma odihnesc, pentru ca nu mai am parteneri de dialog.Pacat.Va doresc o noapte linistita domnilor Dumitrascu, Mogaldea si Raileanu.Cand aveti nevoie de consultanta juridica, va sfatuiesc sa mai vizitati pe acest site, atat timp cat nu uitati ca nimic pe lumea asta nu este gratis.Eu unul va astept.Va doresc o seara buna si un week-end pe masura.

 77. Domnule Mogaldea, spre deosebire de dumneavoastra nu am functie in cadrul vreunui sindicat.Dar stiu sa citesc si sa interpretez.Ce pot sa pun in joc?Ma inscriu ca membru intr-un sindicat FSANP daca pierd.Ok?Ori jucam pe un salariu de agent.

 78. E tarziu. Sper sa mai avem posibilitatea sa ne argumentam pozitiile.
  Multumesc pentru gazduire.

 79. Domnule Mogaldea, eu nu predau lectii de drept fara o miza concreta.V-am propus.Demisia daca pierdeti.Acceptati ori nu?Ca nu am vreme de pierdut degeaba pe site-uri.Astept raspuns la aceasta mica provocare apoi incepe duelul.,,Primiti, primiti, sau nu primiti?! Ca aceasta miza e pentru noi, Cea mai importanta in acest razboi”.Astept rapunsul dumneavoastra.Vine ,,la anul si la multi ani?”Sau vine acum?Da sau nu, fara ezitari.

 80. [quote name=”Prietenul”]Mogaldea, te-ai speriat ori ai un nume predestinat?Hai la joaca.Te mai invit o data sa ne duelam pe prevederile legii 62/2011.Mie-mi place sa ma joc cu interpretarea textelor legale.Unde esti?Ai fugit dupa Dumitrascu?Hai odata. Astepti sa adorm, sau acum inveti legea?Frate, esti melc?[/quote]
  Nu depinde de mine, viteza cu care imi sunt postate comentariile. Care este textul de lege care va ridica semne de intrebare?

 81. Mogaldea, te-ai speriat ori ai un nume predestinat?Hai la joaca.Te mai invit o data sa ne duelam pe prevederile legii 62/2011.Mie-mi place sa ma joc cu interpretarea textelor legale.Unde esti?Ai fugit dupa Dumitrascu?Hai odata. Astepti sa adorm, sau acum inveti legea?Frate, esti melc?

 82. Domnule oltean, va rog sa ma scuzati ca nu raspund la invitatia dumneavoastra, dar astept un raspuns de la domnul Mogaldea.I-am raspuns la o provocare, astept la randul meu sa primeasca si dumnealui.Promit ca raspunsurile mele catre domnul Mogaldea vor fi edificatoare si pentru dumneavoastra.

 83. [quote name=”Prietenul”]Sigur domnule Mogaldea.Accept cu o deosebita placere invitatia dumneavoastra.Inainte de asta insa va cer ca in situatia in care pierdeti acest duel pe argumente legale sa acceptati public acest fapt, sa renuntati la functia pe care o detineti atat in cadrul FSANP dar si la cea de presedinte al sindicatului din penitenciarul Giurgiu.Dumneavoastra acceptati?Va sfatuies sa va ganditi bine.Oricum nu ma astept sa va tineti promisiunea, asta in cazul in care aveti curaj primiti acest ,,duel”.[/quote]
  Salut Prietenul.
  Scopul discutiei nostre este de a ne lamuri , cum si in ce fel stam dupa noua lege a dialogului social. De obicei nu fac pariuri insa raspund provocarilor. Mai ales ca am gasit in dumneavoastra un om al discutiilor argumentate. Accept cu placere sa pun in joc beneficiul pe care il obtin pentru munca depusa in cele doua organizatii sindicale, si anume un abonament telefonic. 🙂 Dumneavostra ce puneti in joc? Raman la parerea ca de aceasta data am dreptate in raport cu speta discutata. Pot argumenta legal chiar si articolul la care postam si o sa intelegem si diferenta data de raspunsul MMFPS. Pozitia dumneavostra care mai e?

 84. Sigur domnule Mogaldea.Accept cu o deosebita placere invitatia dumneavoastra.Inainte de asta insa va cer ca in situatia in care pierdeti acest duel pe argumente legale sa acceptati public acest fapt, sa renuntati la functia pe care o detineti atat in cadrul FSANP dar si la cea de presedinte al sindicatului din penitenciarul Giurgiu.Dumneavoastra acceptati?Va sfatuies sa va ganditi bine.Oricum nu ma astept sa va tineti promisiunea, asta in cazul in care aveti curaj primiti acest ,,duel”.

 85. [quote name=”ochiul”]Mogaldea, defineste grupul de unitati din sistemul penitenciar.
  Dar nu după cum crezi tu si cf legislatiei actuale.
  Deci, prin care act normativ s-a constituit grupul din penitenciare ?

  Îți zic eu, prin nici unul.

  Deci unde sunteți voi reprezentativi?

  NICĂIERI !

  Inteleg ca esti de la reeducare, dar totusi un minim de legislație sindicala trebuie sa cunoști doar esti presedinte de sindicat afiliat FSANP.
  Nu lua de bun ce zice tartorul ca el e în lumea lui.[/quote]
  Salut, Ochil.
  Asa cum a spus si Prietenul ce este dobandit inainte de luna Mai 2011 cand a intrat in vigoare legea 62, care ne face sa ne-o tragem ca orbii intre noi, ramane in picioare cu conditia sa se indeplineasca criteriile de reprezentativiatate. FSANP prin SC NR.16/2009 a obtinut reprezentativitatea de la TR Bucuresti sectia a V Civila si de aceea a fost nevooie doar de a instiinta MM ca indeplinim conditiile. Cum il iubeste pe Sorin DG sigur ar fi fost prima institutie care ne-ar fi sarit in cap.Alaturat aveti si prevederea legala, art.223 ” Reprezentativitatea organizatiilor patronale si sindicale constatata pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi produce efecte dupa data intrarii in vigoare a acesteia numai in conditiile in care intruneste criteriile de reprezentativitate prevazute de prezenta lege”.

 86. Buna seara, Prientenul. Ma bucur ca am posibilitatea sa port un dialog civilizat si argumentat.
  Din punctul meu de vedere cred ca gresit atunci cand spuneti ca FSANP nu este reprezentativa la nivel de grup de unitati. Sa va argumenntez.
  FSANP a depus taote documetele legale atat la Ministerul Muncii cat si la ANP. Au fst puse si pe site. In fine, asta are mai putina importanta cand incercam sa argumenntam.
  Revin si spun ca gresiti atunci cand afirmati ca FSANP are nevoie de 50%+1 din angajatii din sistem. Legea 62/2011 cere decat 7 %, iar FSANP are cu mult peste, asa cum impune art. 51 lit.B din lege- „B. la nivel de sector de activitate sau grup de unitati:
  a) au statut legal de federatie sindicala;
  b) au independenta organizatorica si patrimoniala;
  c) organizatiile sindicale componente cumuleaza un numar de membri de cel putin 7% din efectivul angajatilor din sectorul de activitate sau grupul de unitati respectiv”;
  Din punctul meu de vedere cared ca nu acesta este marul discordiei.
  Ca sa va raspund direct, asa cum mi-ati cerut, da, in momentul de fata, cred ca PUBLISIND si SNLP au o problema. Daca doriti sa o dezbatem , cu argumene legale,sunt de acord. E posibil ca si eu sa ma insel, insa acum asta e parerea mea.

 87. Buna seara domnule Mogaldea, va instiintez ca la nivel de grup de uniteti EXISTA O SINGURA FEDERATIE CARE POATE PARTICIPA LA NEGOCIERI, DEOARECE ARE UN NUMAR DE MEMBRI IN STRUCTURA A.N.P, MAI MARE DE 50%+1 conform dispozitiilor legii 62/2011.Aceasta federatie este PUBLISIND, nicidecum FSANP.Asta este de fapt marul discordiei si motivul tuturor acestor actiuni initiate de liderii FSANP.Negati acest fapt?Eu stiu ca multi citesc, dar pricep doar unii, dar asta nu este un motiv sa va bateti joc de oameni.Oricum vor decide instantele de judecata, iar eu pot sa va sfatuiesc sa pregatiti o alta dezinformare, ca sa nu o numesc minciuna, pentru a manipula cele 2500 de suflete ale caror interese ar trebui sa le reprezentati.Nu incercati sa evitati un raspuns direct.NU MERGE CU TOATA LUMEA.La intrebarea este sau nu SNLP un sindicat LEGAL( nu altfel, nu alt termen) constituit conform legii 62/2011, raspunsul continut de mesajul dumneavoastra precedent afirma cu tarie contrariul, negand legalitatea acestei organizatii sindicale.Ce parere aveti de invitatia mea adresata liderilor de filiale SNLP de a posta toate comentariile la care nu aveti un raspuns direct, insotite ulterior de motivarile inserate in sentintele instantelor de judecata,in toate absolut toate penitenciarele din tara?Credeti ca veti mai gasi argumente fictive prin care sa induceti in eroare proprii membri, daca initiam un astfel de demers?Ganditi-va bine inainte sa postati un raspuns!!!Va doresc o seara buna si un week-end pe masura.

 88. Mogaldea, defineste grupul de unitati din sistemul penitenciar.
  Dar nu după cum crezi tu si cf legislatiei actuale.
  Deci, prin care act normativ s-a constituit grupul din penitenciare ?

  Îți zic eu, prin nici unul.

  Deci unde sunteți voi reprezentativi?

  NICĂIERI !

  Inteleg ca esti de la reeducare, dar totusi un minim de legislație sindicala trebuie sa cunoști doar esti presedinte de sindicat afiliat FSANP.
  Nu lua de bun ce zice tartorul ca el e în lumea lui.

 89. [quote name=”Prietenul”]
  Acum va intreb ca si in cazul imposibilitatii FSANP de a participa la negocierile pentru grupuri de unitati, deoarece v-ar trebui cam 50%+1 din numarul de angajati ai A.N.P, pe care SIGUR nu-i aveti, intentionati sa spuneti ca acest articol de lege a fost introdus special pentru SNLP???Vreti sa postez si articolul din lege care face referire la acest fapt, ori recunoasteti public ca sunteti niste mincinosi de cea mai joasa speta???Astept un raspuns de la dumneavoastra, fara ocolisuri si fara ezitari daca aveti un minim de responsabilitate si bun simt in fata oamenilor pe care pretindeti ca-i reprezentati.[/quote]

  Mulţi fac o confuzie între două capitole distincte din Legea 62/2011. Este vorba de capitolul III (art. 134-136) şi capitolul IV (art. 137-139) care tratează două situaţii distincte: negocierile colective specifice sectoarelor de activitate cu specific privat şi negocierile colective specifice mediului bugetar. Conform cap IV, FSANP poate negocia colectiv la nivel de grup de unităţi ANP prin raportare la art. 51, alin. 1, pct. B

 90. [quote name=”Sorin Dumitrascu”]Ati obtinut o adresa care nu spune nimic pentru ca ati pus intrebarea in nota in care ati dorit raspunsul.

  Din pacate, si stii bine, ‘raspunsul’ n-are nicio legatura cu indeplinirea conditiilor din legea dialogului social.

  Daca domnul care v-a dat adresa intamplator chiar incuvintele dumneavoastra mai facea trimitere si la un articol ar fi fost de crezut. Altfel… oricum instanta va face lumina.

  In plus sunt gata sa fac pariu ca si ANP isi va plati datoria fata de sindicatul galben lasandu-va in comisiile de disciplina acolo unde nu sunteti reprezentativi.[/quote]
  Deja a facut-o. In unitati a venit interpretarea domnului Iftinca. 🙂

 91. [quote name=”Prietenul”]Domnule Dumitrascu, vad ca aveti sentimente mai bune in aparenta.Intervin deoarece am sesizat un comentariu al domnului Ionut Mogaldea, pe care-l cunosteti foarte bine, in care spunea ca SNLP nu este legal constituita deoarece potrivit noilor reglementari ale legii 62/2011 sindicatele nu mai pot avea drept membrii persoane care nu-si desfasoara activitatea la acelasi angajator, asa cum bunaoara permitea legea 54/2003 a sindicatelor care in prezent este abrogata.Ca sa va dovedesc ca manipulati si mintiti angajatii sistemului penitenciar romanesc va reamintesc ca SNLP este constituit cu mul inainte de intrerea in vigoare a acestei legi.Sper sa nu negati si acest fapt.Cu voia dumneavoastra postez ART. 219 al legii 62/2011.
  (1) Hotărârile judecătoreşti de dobândire a personalităţii juridice de către organizaţiile sindicale sau patronale obţinute până la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân valabile.
  Acum va intreb ca si in cazul imposibilitatii FSANP de a participa la negocierile pentru grupuri de unitati, deoarece v-ar trebui cam 50%+1 din numarul de angajati ai A.N.P, pe care SIGUR nu-i aveti, intentionati sa spuneti ca acest articol de lege a fost introdus special pentru SNLP???Vreti sa postez si articolul din lege care face referire la acest fapt, ori recunoasteti public ca sunteti niste mincinosi de cea mai joasa speta???Astept un raspuns de la dumneavoastra, fara ocolisuri si fara ezitari daca aveti un minim de responsabilitate si bun simt in fata oamenilor pe care pretindeti ca-i reprezentati.[/quote]
  Salut, Prietenul.
  Pana la un punct sunt de acord cu dumneavoastra. Art.291 din legea 62/2011 ,la care faceti referire , este cel pe care l-ati posat, insa la nivel de grup de unitati obtii reprezentativitatea , sau o mentii daca indeplinesti conditiile din art.51 si art. 223 din legea 62/2011 . Din pacate eu am o alta parere, cum si dumneavostra aveti, insa cred ca forta argumentului legal trebuie sa primeze.

 92. Terente?Felicitarile de mai sus sunt pentru tine.Am o rugaminte.Sa luam fiecare dintre comentariile noastre de pe acest, la care nu primim raspuns, si sa incercam sa le postam pe site-ul FSANP.Sa vedem daca lasul de DUMITRASCU indrazneste sa le posteze.Daca nu este barbat, as propune tuturor liderilor sa le printeze si sa le afiseze in unitatile unde activeaza.Ce parere aveti domnilor?

 93. FELICITARI!!!!De asta chiar uitasem.Uite un baiat istet, care stie sa citeasca si intelege ceea ce citeste.Inca o data felicitari!!!

 94. Domnule Dumitrascu, vad ca aveti sentimente mai bune in aparenta.Intervin deoarece am sesizat un comentariu al domnului Ionut Mogaldea, pe care-l cunosteti foarte bine, in care spunea ca SNLP nu este legal constituita deoarece potrivit noilor reglementari ale legii 62/2011 sindicatele nu mai pot avea drept membrii persoane care nu-si desfasoara activitatea la acelasi angajator, asa cum bunaoara permitea legea 54/2003 a sindicatelor care in prezent este abrogata.Ca sa va dovedesc ca manipulati si mintiti angajatii sistemului penitenciar romanesc va reamintesc ca SNLP este constituit cu mul inainte de intrerea in vigoare a acestei legi.Sper sa nu negati si acest fapt.Cu voia dumneavoastra postez ART. 219 al legii 62/2011.
  (1) Hotărârile judecătoreşti de dobândire a personalităţii juridice de către organizaţiile sindicale sau patronale obţinute până la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân valabile.
  Acum va intreb ca si in cazul imposibilitatii FSANP de a participa la negocierile pentru grupuri de unitati, deoarece v-ar trebui cam 50%+1 din numarul de angajati ai A.N.P, pe care SIGUR nu-i aveti, intentionati sa spuneti ca acest articol de lege a fost introdus special pentru SNLP???Vreti sa postez si articolul din lege care face referire la acest fapt, ori recunoasteti public ca sunteti niste mincinosi de cea mai joasa speta???Astept un raspuns de la dumneavoastra, fara ocolisuri si fara ezitari daca aveti un minim de responsabilitate si bun simt in fata oamenilor pe care pretindeti ca-i reprezentati.

 95. Asta cu comisiile de disciplina e alta balarie. L 62/2011 a intrat in vigoare de putin timp. Toate organizatiile sindicale sunt in curs de dobandire a reprezentativitatii in noile conditii. Procesul va dura.

  Din 47 de unitati ale sistemului, pe numar de membrii, SNLP este reprezentativ in 27 de unitati (in alte 14 avem filiale care nu au 50%) si FSANP in 10 sau 11 (cu filiale mai mici in alte 11 unitati). Pana in prezent avem definitive si executorii 2 din cele 27 de sentinte, pe L 62/2011, dar le vom avea pe toate in scurt timp.

  FSANP este libera sa intervina in oricare dintre procesele astea, inainte de a ramane definitive. Daca totusi 27 de instante vor aprecia ca SNLP este reprezentativ in mod legal in acele unitati, atunci care va mai fi acuzatia?

  Ca si puterea judecatoreasca sprijina SNLP, in afara de ANP, MJ si tot executivul?

  Pai inseamna ca suntem cu adevarat importanti!

  🙂

 96. Pai altceva ce ar putea sa faca decat sa taca ? Gaseste el vreo lege deja abrogata prin care sa ne arate ca de fapt el are dreptate. Stii bine Dumitrascule cum ai postat pe site-ul tau un demers catre Ministerul Munci pentru a le pune la dispozitie niste acte prin care ai fi crezut ca ai obtine reprezentativitate. ministerul Muncii nu a facut altceva decat sa-ti dea un raspuns prin care iti aducea la cunostinta ca A LUAT LA CUNOSTINTA DE DEPUNEREA ACTELOR TALE si…atat ! Iar tu, printr-un comentariu manipulator ai facut sa se inteleaga ca Ministerul Muncii ti-ar recunoaste reprezentativitatea. Iti minti si manipulezi oamenii intr-un mod execrabil. Ei nu au nicio vina. Le iau pe toate ca atare multi dintre ei fara sa se straduiasca sa inteleaga fondul lucrurilor. Pentru asta insa, promitem sa facem tot posibilul pentru a le arata cine esti si ce pretinzi de fapt cu aceasta federatie.

 97. Ati obtinut o adresa care nu spune nimic pentru ca ati pus intrebarea in nota in care ati dorit raspunsul.

  Din pacate, si stii bine, ‘raspunsul’ n-are nicio legatura cu indeplinirea conditiilor din legea dialogului social.

  Daca domnul care v-a dat adresa intamplator chiar incuvintele dumneavoastra mai facea trimitere si la un articol ar fi fost de crezut. Altfel… oricum instanta va face lumina.

  In plus sunt gata sa fac pariu ca si ANP isi va plati datoria fata de sindicatul galben lasandu-va in comisiile de disciplina acolo unde nu sunteti reprezentativi.

 98. Dle Dumi,ce spuneti despre asta??? cine minte??? e liniste de ce taceti??? sunteti un delator ….pacat de cei care va cred,dar incet,incet vor afla adevarul.

 99. Ionut, Coco

  Ce va spune sintagma „sentinta definitiva si executorie”?

  In scurt timp vom avea pe site un buton nou. Se vor putea vizualiza diferite detalii legate de reprezentativitate: situatia la nivel national, unitatile in care SNLP a dobandit reprezentativitatea in conditiile legii 62/2011, sentintele propriu-zie, etc

  Ce anume sa transeze instanta dupa investirea cu titlu executoriu a unei sentinte, in afara de o eventuala evolutie a numarului de membri?

  Atat de mare este inversunarea unora impotriva noastra, incat ajung sa se convinga singuri ca anumite afirmatii evident rauintentionate sunt adevaruri.

  Acestia cred ca nici daca voi veni cu o sentinta de la CEDO sau FIFA nu ar accepta situatia. Sigur si CEDO este implicata in constituirea si sustinerea SNLP.

  🙂

 100. Hotărâri date de instante privind reprezentativitatea SNLP avem in 27 de unitati. Deci instanta s-a pronunțat.
  Daca citesti statutul poți vedea ca doar 30% din cotizatie se strange la centru, restul de 70% ramane la dispoziția filialelor.
  Din cotizatia stransa la centru se plateste cotizatia catre feferatie si confederatie adica 2lei pt. fiecare membru. Din restul banilor se platesc contractele de muncă pt. cei doi angajați, se acorda ajutoare de boală pentru membrii,se susțin acțiunile in instanța și filialele.
  Din cotizatia de la filiale de 70% se acorda ajutoare de boală, ajutoare de deces, ajutoare sociale,se platesc asigurari de viata si invaliditate,se plateste se cumpara diverse pt bunuri pt imbunatatirea conditiilor de munca: aer conditionat, ventilatoare, vestiare, dozatoare de apa, etc.

 101. Pentru Mare Dezamagire:
  Pentru a vedea ce inseamna PUBLISIND, poti accesa foarte simplu : http://www.publisind.ro/
  Cu privire la cum se cheltuiesc fondurile in interior, la nivel de filiala sunt o gramada de lucruri cum ar fi spre exemplu sume alocate la decesul unei rude de gradul I si sume ce sunt la dispozitia preseintelui de filiala ce pot fi cheltuite in masura in care se regasesc in lucruri rationale. Pe de alta parte, sa te fereasca D-zeu de vreo interventie chirurgicala dar pentru care iti pot fi alocate fonduri foarte consistente. SNLP nu a iesit in fata, si poate ca a gresit un pic la faza asta, cu finantarile pe linie medicala a unor membrii, finanatari care s-au ridicat la nivelul miliardului in unele cazuri.
  S-a mers pe mana discretiei pentru a nu ne da in stamba cu asta. Dumitrascu , sunt convins ca l-ar fi stiut si presupusa forma de viata de pe Marte daca apela la astfel de gesturi in interiorul federatiei lui. Dar nu are cum s-o faca pentru ca este prea mica. In schimb, SNLP face parte dintr-o federatie respectabila (vezi prezenta presedintelui si a ministrului muncii de la acel moment la Congresul Extraordinar PUBLISIND – eu zic ca prezenta lor s-a datorat faptului ca reprezentam ceva pe linie sindicala nu din alte motive), federatie ce poate sustine cu multe proiecte initiative ce pot fi analizate direct in Guvern si nu la nivelul coltului de bloc unde isi aduna Dumitrascu unii dintre acele vuvuzele denigratoare cu ajutorul carora reusesc sa manipuleze un numar considerabil de membrii. Te poti numara printre noi „Mare Dezamagire” si-ti promit ca voi face tot posibilul sa vezi cu ochii tai ce poate acest SNLP la nivel inalt.

 102. Statul isi sustine sindicatul. Eu cred ca este o facatura. Tot instanta va transa problema. Nu e prima data cand un functionar greseste , sau nu.

 103. [quote name=”Cucu”][quote name=”coco”]n-ar fi mai bine sa asteptati verdictul instantei? Acesta este doar punctul de vedere al Directiei de Dialog Social.[/quote]
  cheltuielile de judecata cine le va plati? Dumi’ sau… tot membrii FSANP? Poate avocatul FSANP? :cry:[/quote]
  M-am intors si m-am hotarat. Vreau SNLP! Dar ce fac cu antipatia mea pentru liderul de grupa? N-as prea vrea sa am prea mult de a face cu el. Cel ptin pana la alegeri 8) Oare cand vor fi fiind? Sper ca nu prea tarziu…
  Oricum, poate cineva sa ma lamureasca daca este adevarat ca 90% din cotizatie merge la bugetul central? Grupele au o oarecare libertate? Cum pot afla cum este folosita cotizatia mea? Ce este de fapt publisindul de care tot aud?
  sunt cam nerabdator dar ma indoiesc ca mai e cineva treaz pe aici.
  Apropo, pe sectie nu era nimic serios. Doar niste colegi care se plictiseau… M-am suparat o leaca, dar… trece repede! Sunt niste baieti de nadejde!

 104. [quote name=”coco”]n-ar fi mai bine sa asteptati verdictul instantei? Acesta este doar punctul de vedere al Directiei de Dialog Social.[/quote]
  Prietene, ai probleme cu vederea? Nu vezi antetul? Inainte de a merge in instanta voi pe cine ati intrebat? Sigur pe atotstiutorul… Dumitrascu.
  Tu ce parere ai? Instanta, de parerea cui va tine cont? De opinia lui Dumitrascu sau de punctul de vedere al initiatorului legii?
  Dar cheltuielile de judecata cine le va plati? Dumi’ sau… tot membrii FSANP? Poate avocatul FSANP? 😥

 105. n-ar fi mai bine sa asteptati verdictul instantei? Acesta este doar punctul de vedere al Directiei de Dialog Social.

 106. Ia zi ceva Dumitrascule ! Sa-ti aud „vocea” ! Tu ai postat un demers facut in 2009 pe o alta lege, cu care ai spart ochii membrilor tai. Lasa oamenii in pace cu manipularile tale de doi lei si incearca sa constientizezi postura de perdant. Limita ta s-a oprit aici. Daca incerci sa o depasesti penibilul este de partea ta si, mai rau, compromiti si soarta a aprox. 2500 de oameni din sistem. Fac referire la faptul ca nu mi-ar displace sa dispara retardul nr. 1 Raileanu si ostenitul incult Stere Giovani.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)