www.snlp.ro Web analytics

Greu la puscarie – pe linia dintre freon si ultraviolete

Picture1

 „Canicula persistenta, disconfort termic accentuat.” O fraza deja banala, pronuntata zilnic pe canalele de stiri cand sunt prezentate conditiile atmosferice in Romania. Nu la fel de banala e cand genul asta de stare a vremii trebuie suportata la locul de munca. Iar penitenciarele detin spatii unde lucratorul se confrunta cu vicisitudinile atat ale vremii cat si ale conditiilor in care isi desfasoara activitatea.

Nu descoperim in prezent unele intentii ale ANP insa acum putem crea o legatura cu unele demersuri care, la momentul respectiv se doreau a fi implementate tocmai pentru a genera niste conditii umane de munca. Obisnuinta de a fi tratati cu ignoranta cand solicitau fonduri pentru imbunatatirea conditiior de munca, cel putin din relatarile reprezentantilor sindicali la nivelul fiecarei unitati, multe dintre administratiile acestor unitati n-au indraznit mai mult. Motivele pentru care n-au indraznit sa solicite fonduri la dimensiunea reala a necesitatii nu le discutam. Lipsa de orientare sau efectiv lipsa capacitatii de a indrazni sunt pentru unii, probabil, conditii esentiale de a putea fi sef peste economico-administrativ.

Si astfel, proiectul si adresa transmisa catre unitatile penitenciare in scopul imbunatatirii conditiilor de munca au fost tratate cu atata responsabilitate incat fiecare dintre voi va puteti clarifica concluziile din reactiile salariatilor. Mai ales acum, cand peste Romania pluteste codul galben de canicula. Unele sunt atat de elocvente incat nu implica si alte detalii.

Cu ceva timp in urma,  la un articol publicat aici, un camarad de arme descria simplu conditiile in care este nevoit sa munceasca. Pe cat de relevant, pe atat de emblematic pentru acest sistem. La fel de emblematice pentru sistemul penitenciar, cand vorbim despre conditiile de munca, sunt si cele doua comentarii ale unui utilizator facebook, lucrator al penitenciarului Iasi, si caruia ii multumesc pentru acceptul de a i le publica.

„Astăzi, dar si ieri am muncit la temperaturi de peste 40 de grade timp de 12 ore. Astăzi am avut tensiunea 8 si mi-am dat seama ca-s cel mai prost din curtea școlii. Ieri m-am confruntat cu o persoana dintr-un birou cu aer condiționat, care încerca sa-mi explice ca dacă ești atacat cu un obiect ascuțit sau tăietor nu pot reacționa decât după schemele din manualul de proceduri si ca dacă înveți altceva trebuie sa ceri aprobarea A.N.P. sa folosești. Sa ne ferească Dumnezeu de ce poate fi mai rău… Din birourile cu aer condiționat lucrurile sunt atât de simple…”

 

„Eu vreau sa muncim ca oamenii, nu ca vitele. Eu am muncit la interior unde mai erau peste 100 de oameni. Unul fierbea cafea, mâncare fierbinte, toți pereții la exterior, etajul 2, unitatea exterioara de la aerul condiționat din biroul șefului de secție pusă pe hol, in loc sa o scoată afara, toate vizetele deschise si mie mi se cere sa îmi fac treaba in condiții normale.”

Cristian Tudorache

28 COMMENTS

 1. Dl teoroc să hotărît cînd este întâlnirea cu. Mj ptr salariul de merit mulțumesc

 2. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#24 Un necunoscut[/b] – postul pe care la-i ocupat prin schimbare de functie e in sector administrativ sau operativ ?[/quote]
  Eram pe supraveghere și am luat concursul pt escorta. Vreau la 8 ore!

 3. [b]#24 Un necunoscut[/b] – postul pe care la-i ocupat prin schimbare de functie e in sector administrativ sau operativ ?

 4. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#17 Un necunoscut [/b]- sa astepti sa se scoata la procedura de schimbare functie pentru care indeplinesti conditiile si vei cumula cel mai bun punctaj daca-i cazul de departajare.[/quote]
  Am luat postul, nu m.a mutat decât în statul de plata

 5. [quote name=”Un necunoscut”]Bună seara, am și eu o întrebare dacă ma puteți ajuta.
  Am dat vreo 3 concursuri de schimbare de funcție, însă desfășor activitatea tot la tura, precizez ca toate concursurile au fost pt funcții la 8 ore. Ce pot face sa lucrez efectiv sa lucrez la 8 ore? Va mulțumesc pt sprijin.[/quote]
  Sa te imbolnavesti altfel nu te muta nici draq pe criza asta de personal la 8 ore.

 6. [quote name=”john”]Cu administratia publica pe ce functii de ofiter ai putea da examen[/quote]
  Nu poti si nici spor de studii nu iei pt ca nu e prevazuta in anexa omj 399

 7. [b]#17 Un necunoscut [/b]- sa astepti sa se scoata la procedura de schimbare functie pentru care indeplinesti conditiile si vei cumula cel mai bun punctaj daca-i cazul de departajare.

 8. [quote name=”alt supraveghetor”]heeeiiiii !!!! sloboziaaaaaaaaaaaaaa !!!!! ce aveti mai nene cu Panait???????[/quote]
  Chiar așa
  Daca aveți ceva de zis Spuneti cu subiect si predicat ! Nu este elegant sa spălați hainele in public. Nu am nimic cu nimeni dar sa aducem prejudicii unei persoane doar de dragul de a scrie pe site nu este in regula .! Slobozia are oameni serioși in paza care si fac treaba, iar afirmații de genul acesta nu si au rostul !

 9. Bună seara, am și eu o întrebare dacă ma puteți ajuta.
  Am dat vreo 3 concursuri de schimbare de funcție, însă desfășor activitatea tot la tura, precizez ca toate concursurile au fost pt funcții la 8 ore. Ce pot face sa lucrez efectiv sa lucrez la 8 ore? Va mulțumesc pt sprijin.

 10. Breaking News!!!!!
  La Rahova,un nebun a dat foc celulei!!
  Toti atarnatorii de la televiziunile patronate de infractori pareresc…
  Daca nici acum nu ia nimeni pozitie impotriva astora,atunci cand?????
  Oare nu pot fi acuzati de instigare la revolta alde Hoandra,Sandru etc.???
  Din pacate se pare ca si colegi de-ai nostri au avut de suferit…

 11. heeeiiiii !!!! sloboziaaaaaaaaaaaaaa !!!!! ce aveti mai nene cu Panait???????

 12. [quote name=”Anonim”]As vrea sa intreb daca mi-am depus dosarul de pensionare avind 50 de ani si o vechime de 26 de ani in sistem cu ce procent din salariul brut mi se calculeaza pensia.Arat ca am avut si salariul de 50% pe primele 3 luni ale anului in curs.Voi fi penalizat ?[/quote]

  (editat)
  Vin elevi din școală și dacă nu au rude în sistem ei nu au voie la 50 %, elevi bine pregătiți, ei muncesc și bătranii iau 50 %, au merite deosebite nu zic nu, țin șefii la curent cu tot ce se întâmplă, dar și cu ce nu se întâmplă.
  Eu unul aștept cu nerăbdare sa treacă 5 ani cat sunt obligat sa stau în sistem, norocul meu este ca nu mai am mult de stat pe aici, sa scap de toți…… din sistem. Am fost încrezător și optimist pt ca voi face cariera în sistem, însă m.a lăsat cu gust amar…
  Se poate verifica la orice unitate, cat timp ești agent, agent principal chiar și agent șef adjunct, nu ai dreptul la 50 %

 13. Domnule Teoroc au iesit foarte mulți colegi la pensie iar deficitul de personal ne țin în posturile de pază ,ca nişte păsări în colivie fără rezerve asa cum ar fi normal în cobdiții greu de imaginat.
  Lipsa de interes față de aproapele ne dezumanizează zi de zi.
  Dacă mie îmi este bine reatul numai conteaza…
  Îşi vând sufletele pt nişte funcții trecătoare dar vor plăti pt indiferența lor față de cei pe care ar trebui să-i reprezinte

 14. De la ora 21.00, la realitatea TV, se dezbate situaţia din penitenciare.!! Domnilor lideri de sindicat ar fi bine sa intraţi în direct ca din ANP sigur nu e în stare nimeni sa ne reprezinte.!! Înca odată jos bejan!!!

 15. [quote name=”Anonim”]As vrea sa intreb daca mi-am depus dosarul de pensionare avind 50 de ani si o vechime de 26 de ani in sistem cu ce procent din salariul brut mi se calculeaza pensia.Arat ca am avut si salariul de 50% pe primele 3 luni ale anului in curs.Voi fi penalizat ?[/quote]

  Ai fost (editat) dacă ai avut salariu de merit, toate (editat) primesc, nu mai dispăreți din sistem (editat)

 16. Mirceo,fa sesizare la 0800……si le spui ce problema ai!Fa una si la Protectia consumatorului.”Mosule ce tanar esti…”

 17. Fără lauda . La Slobozia , birourile supraveghetorilor au fost dotate cu , aer condiționat ,frigidere , fotolii, deci se poate . Omul sfinteste locul . Dar ferească D- zeu , sa rămână Panait , ca in perioada următoare va scoate toate dotările din birouri .Deci contează omul .

 18. #2 Ștefan Teoroc 02-07-2016 11:22
  La sindicat, fara prea mult formalism
  Trebuie vazut care e baiul
  Nu putem afirma ca fiecare incapere din sistem are aer conditionat (nici macar in ANP, contrar aparentelor), insa usor, usor se fac dotari / anul trecut – mai mult ca niciodata
  am fost la sindicat exact cu aceasta problema si ni sa ris in nas . NU SA REZOLVAT NIMIC.DE CE OARE ?

 19. La Craiova se creează condiții doar celor de la birouri , și cred că asta se întâmplă la orice alt penitenciar. Acum cu această caniculă cei de pe secții trebuie pe lângă căldură da suporte și curentul care se face de la uși și vizete deschise. De ce nu se poate găsi o soluție ca în fiecare penitenciar să se facă ceva condiții și pentru lucrătorii de pe secții.

 20. buna ziua oameni buni,are habar cineva daca a sosit vreo decizie de pensionare recenta?…daca da e f ok sau doar ok?ms. 😉

 21. Domnule președinte, consider ca este oportun sa luați legătura cu toți președinții din tara si sa vedeți care sunt condițiile in care se lucrează in unități, dupa care o noua solicitare la ANP pt impbunatatirea condițiilor de munca!

 22. As vrea sa intreb daca mi-am depus dosarul de pensionare avind 50 de ani si o vechime de 26 de ani in sistem cu ce procent din salariul brut mi se calculeaza pensia.Arat ca am avut si salariul de 50% pe primele 3 luni ale anului in curs.Voi fi penalizat ?

 23. La sindicat, fara prea mult formalism
  Trebuie vazut care e baiul
  Nu putem afirma ca fiecare incapere din sistem are aer conditionat (nici macar in ANP, contrar aparentelor), insa usor, usor se fac dotari / anul trecut – mai mult ca niciodata

 24. D-le presedinte,daca aveau posibilitatea sa instaleze aparate de aer conditionat,dar din diferite motive(puerile dupa parerea mea….)n-au facut-o ,pot sa fac o sesizare?Daca raspunsul este afirmativ,unde?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)