www.snlp.ro Web analytics

Angajatii de la Penitenciarul Timisoara vor protesta incepand de marti, purtand banderole negre

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) decretează începând de marţi doliu pe termen nelimitat în toate penitenciarele din ţară, printre care şi Penitenciarul Timişoara. Angajaţii sunt nemulţumiţi de Legea pensiilor, Codul Muncii, Legea salarizării şi diminuarea salariilor din sectorul bugetar.

Angajaţii din Penitenciarul Timişoara vor purta începând de marţi dimineaţă, de la ora 6:30, banderole negre pe braţ, intrând astfel oficial în doliu pe termen nelimitat. „Jumătate din viaţă trăim în penitenciar fără să ispăşim vreo pedeapsă, condiţiile de detenţie confundandu-se cu condiţiile de muncă, iar sacrificiul nostru înseamnă siguranţă naţională! Şi noi vrem siguranţă. Siguranţa zilei de mâine! Nu vrem lux, vrem echitate!”, spun liderii Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare.

Sindicaliştii susţin că vor intra în doliu pentru statul de drept, întrucât Constituţia a fost înlocuită cu derogări constituţionale, pentru sistemul penitenciar, pentru că angajaţilor le-au fost suprimate drepturile, pentru drepturi care le-au fost luate, pentru pensii, pentru Codul Muncii, întrucât ar fi fost instaurată munca forţata prin neplata orelor suplimentare dar şi pentru respectul profesional. De asemenea, lucrătorii din penicenciare vor intra în doliu şi pentru sentinţele prin care s-au câştigat drepturi neacordate.

Potrivit liderului grupei Timişoara a Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Vasile Bălaşa, toţi angajaţii Peniteciarului Timişoara care se vor afla la serviciu vor purta marţi banderole negre, în jur de 80 – 100 de persoane. Printre revendicările sindicaliştilor se numără modificarea proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, anularea diminuărilor salariale, plata orelor suplimentare şi a celor lucrate în repaus săptămânal sau de sărbători legale. Sindicaliştii mai cer protecţia angajaţilor, acordarea de despăgubiri de risc, aplicarea de reguli europene şi pentru personal, nu doar pentru deţinuţi, dar şi investiţii în penitenciarele din ţară care „se năruie” din cauza lipsei de personal.

TiOn.ro

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)