www.snlp.ro Web analytics

Peste 80.000 de persoane vor protesta miercuri în București

Cele cinci confederații sindicale reprezentative (BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Frăția, CSDR și Meridian) vor organiza miercuri, 27 octombrie 2010, un miting de amploare în Piața Victoriei, urmat de un marș până în Piața Constituției.

Acțiunea are loc chiar în ziua în care va fi dezbătută și votată moțiunea depusă de opoziție iar protestatarii vor aștepta în fața Parlamentului rezultatele votului. O delegație redusă formată din reprezentanți ai celor cinci confederații se va afla în Parlament pentru a urmări dezbaterile și procesul de votare.

Decizia confederațiilor de a organiza un miting de amploare în București a venit după circa două săptămâni de negocieri cu Guvernul și cu grupurile parlamentare pe marginea revendicărilor comune ale sindicatelor.

Lucrătorii afiliați la BNS, Cartel Alfa, CSDR, CNSLR-Fratia și CSN Meridian au cerut Guvernului să înceteze politicile de austeritate bazate de disponibilizări, pe reducerea salariilor și pe înghețarea pensiilor solicitând, în același timp, să nu fie modificat Codul Muncii și să nu fie crescută vârsta de pensionare. (detalii in fluturasul atasat)

În schimb, cele cinci confederații cer măsuri care să stimuleze investițiile în economie și crearea de noi locuri de muncă.

”Încercările noastre de a găsi soluții cu partea guvernamentală au fost zadarnice. Guvernul nu a avut disponibilitatea necesară să găsim aceste soluții”, a anunțat Ioan Pisc, prim-vicepreședinte BNS în conferința de presă comună susținută astăzi.

La acțiunea de protest de miercuri vor participa peste 80.000 de persoane, lucrători din toate ramurile economice, atât bugetari cât și angajați ai companiilor/societăților cu capital privat sau de stat. Liderii sindicali au făcut un apel către pensionari, studenți și alte categorii sociale nemulțumite de politica actualului Guvern să se alăture protestului.

Protestatarii care vor veni din țară vor intra în București în data de 27 octombrie 2010 în intervalul orar 7,30 – 9,00. Pe măsură ce se vor forma, coloanele de autocare însoțite de echipaje ale poliției se vor deplasa de la cele cinci puncte de întâlnire către Piața Victoriei (unde vor debarca participanții). Participanții din București vor veni direct în Piața Victoriei.

Mitingul propriu-zis este programat între orele 10.00 – 11.00 în fața Guvernului (Piața Victoriei) urmând ca la ora 11.00 să se plece în marș spre piața Constituției (traseu: Bulevardul Magheru – Piața Unirii – Piața Constituției).

Sosirea în Piața Constituției este estimată să aibă loc în jurul orei 13.00. Sindicaliștii vor rămâne în fața Parlamentului cât timp se dezbate și se votează moțiunea de cenzură.

Defluirea participanților se face începând cu ora 17.00 spre autocarele ce se vor afla la ora închiderii manifestației pe Splaiul Unirii, în apropiere de Piața Constituției.

Documente ataşate:

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)