www.snlp.ro Web analytics

Angajatii din penitenciare intra in „doliu pe termen nelimitat”

Angajatii din penitenciare vor decreta, incepand de marti, „doliu pe termen nelimitat”, nemultumiti de Legea pensiilor, Codul Muncii, Legea salarizarii si diminuarea salariilor din sectorul bugetar.

Cei 8.000 de membri ai Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP), care lucreaza in 40 de penitenciare, vor purta incepand de marti, de la ora 6.30, banderole negre pe brat.

Aceleasi banderole vor purta si cei 1.000 de membri SNLP care vor participa in uniforma la mitingul din 27 octombrie 2010, anunta Mediafax.

Ei sunt nemultumiti pentru ca le-au fost suprimate drepturile si ca astfel a fost instaurata munca fortata prin neplata orelor suplimentare dar si pentru respectul profesional.

Lucratorii din penicenciare sustin ca vor intra in doliu si pentru sentintele prin care s-au castigat drepturi neacordate, pentru contractele colective, rezultatul unui „dialog social mort” si pentru drepturile sindicale, care in opinia lor „urmeaza zidul mortii”.

SNLP are nemultumiri legate si de modificarea proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, legate de anularea diminuarilor salariale (se vor depune 8.000 de actiuni in instanta), de plata orelor suplimentare si a celor lucrate in repaus saptamanal sau de sarbatori legale, planul de masuri pentru diminuarea numarului de ore suplimentare si preintampinarea efectelor cresterii numarului de detinuti cu 50 la suta prin decizia Parlamentului European din 2008 dar si respectarea regulamentelor, privind executarea misiunilor.

Sindicalistii revendica si protectia angajatilor, acordarea de despagubiri de risc, aplicarea de reguli europene si pentru personal nu doar pentru detinuti, investitii in penitenciarele care se naruie din cauza lipsei de personal, agentii fiind nevoiti sa efectueze misiuni de paza cate 13 ore fara pauza si modificari legislative in vederea reglementarii regimului incompatibilitatilor, care ar fi fost eliminate pentru toti functionarii publici, mai putin pentru lucratorii din penitenciare.

Ziare.com<

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)