www.snlp.ro Web analytics

Start la turismul decontat!

ANP a transmis in unitati instructiunile pentru decontul de servicii turistice prestate pe perioada concediului de odihna. Se pot depune solicitari! Data decontarii depinde de solicitarea si alocarea fondurilor. SNLP a solicitat inlocuirea termenul de cel putin 30 de zile cu cel mult 45 de zile. Modificarea apare in text. Ca raspuns la observatiile facute, nu exista o restrictie privind numarul de facturi. Totodata, a fost discutata probleme suprapunerii dreptului la reducerea de 50% pentru bilete de odihna si tratament (Flamingo, Sovata) cu decontul serviciilor turistice, insa nu au fost identificate solutii tehnice pentru aceasta „comasare” de drepturi.

18 COMMENTS

  1. Noaptea minții cu facturile.
    Dati vaucere la lume si gata.
    Ce atata tiganie cu facturi bonuri cereri de de decont etc.
    Ce va e frica ca le vinde lumea!
    🤣

    • Tinand cont ca initial interpretarile nu includeau si personalul administratiei penitenciare de a beneficia de acest drept si doar prin implicare sindicala s-a reusit deblocarea, nu e rau nici decontul, zic!

  2. Eu am achiziţionat biletul pentru concediu în luna martie , pentru luna august de la o agenţie. Am plătit integral, am voucherul, voi solicita şi factura fiscală ştampilată de la agenţie mai trebuie ceva pentru deconatare ?
    Vă mulţumesc.

  3. Distribuiti va rog, daca e posibil, si adresa initiala (nr. 27913 din 02.03.2018), cea in completarea careia vin aceste ultime instructiuni privind decontarea serviciilor turistice.

    Va multumesc

  4. Asta e noaptea mintii nene.Servicii de cazare.Cazarea se refera la camera nu si la mancare.In concediu nu mai mananci? Iei din aer ca musca?Ar trebui sa scrie servicii de turism daca tot vor sintagme.

    • Aveți dreptate, din câte știu, TVA-ul este diferit pentru cazare față de restaurant, așa că e posibil ca unii dintre agenții de turism să ”facă figuri” când e vorba de factură. Sigur, există demipensiune, mic dejun inclus și chiar all-inclusive dar…nu era mai ușor cu o formulare mai generală gen ”servicii turistice”?

  5. D-e Teoroc am o intrebare si tin foarte mult sa-mi raspundeti, sa ma luminati:
    achizitionez o vacanta la un hotel de pe site-ul nostru. Platesc serv de cazare -primesc factura de la sindicat – totul ok, dar intrucat serv de masa sunt aparte de cazare adica se platesc la fata locului primind in schimb bon valoric … va intreb : cum pot pretinde receptiei sa-mi elibereze factura pe contravaloarea meselor in care sa fie stipulata sintagma” servicii de cazare ” atat timp cat eu vin de la Bucuresti cu serv de cazare platite deja?
    Ori eu nu inteleg ce explicati dvs ori incercam sa ne invartim dupa deget.
    Nu am pretentia sa-mi fie decontat un serv de agrement in val de 10 lei pt ca m-am plimbat cu barcuta, dar o masa la restaurant ( unde am incredere sa mananc si nu la terasa sau impinge tava) stim toti la cat se ridica nota de plata fara a face nu stiu ce arogante gen calamar, caracatite, etc.
    Va rog sa ma indrumati!
    Multumiri.

    • Hotelierii se vor adapta la asta in mod sigur
      Au tot interesul sa regleze prin vouchere sau in cazul nostru – decont
      Indiferent de bonuri valorice, la final se poate face o factura pe servicii

      Stefan Teoroc

  6. Pe o pagina a politistilor am vazut ca la ei se pot aduce facturi de cazare,transport,alimentatie piblica,agrement.la noi e acelasi lucru?

    • Poti veni cu mai multe facturi insa obligatoriu pe acestea va trebui sa fie inscris „servicii de cazare” ca si conditie minima a serviciului de turism. In plus, pe aceleasi facturi poti adauga si alte mentiuni: servicii de alimentatie publica/masa servita/tratament balnear/agrement. Nu poti insa veni cu facturi din care sa reiasa doar serviciul alimentatie publica/masa servita/tratament balnear/agrement. In principiu, la locatia unde te cazezi ar trebui sa si amanci, sa beneficiezi de tratament sau agrement iar la final sa ti se emita o singura factura cu toate aceste servicii. Si, evident, la fel si in cazul in care esti cazat si la alte locatii. Esential si obligatoriu e ca pe fiecare factura sa se inscrie numarul licentei de turism.
      Adevarul e ca majoritatea ofera servicii ca proprietar platind un impozit la primarii si nu au posibilitatea sa emita facturi. Peste tot in Romania, dar nu chiar peste tot!

  7. Fara sa fiu rautacios insa proiectul pt decont al celor de la politie este de “maxim 10 zile” ,nu 45 ca la noi,cam mult o luna si jumatate,nu credeti domnule presedinte?

    • In maxim 10 de cand? De la intoarcerea din concediu? La noi ai posibilitatea sa primesti fix chiar a doua zi cand te intorci din concediu pentru ca soliciti si ti se pregatesc banii din data in care intocmesti cererea de concediu. 😉 Depinde foarte mult de data la care intocmesti cererea de concediu, data efectiva cand pleci si cand te intorci din concediu.
      Solicitarile pe titlul I – cheltuieli de personal se fac o singura data pe luna. impreuna cu solicitarile pentru salarii, etc… Deci, sa lasam un pic Politia 😉

  8. Buna ziua, „facturi”, înseamnă, sa înțeleg, că pot in luna mai sa solicit decont pentru o factura de exemplu de 600 lei și în septembrie pentru alta de 850 ?

    • da / nu vad un impediment / serviciile turistice sa fie prestate pe durata concediului!

  9. D-le Ștefan Teoroc , să înțeleg că putem să ne luăm bilet de vacanță chiar de astăzi sau începând cu data de 1 mai încolo ?

    • sigur ca puteti / dreptul s-a nascut dupa publicarea legii 80/2018 – 28 martie / lipseau doar instructiunile care nu pot limita perioada ci doar organiza decontul

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)