„Alternativele” – la promulgare
Din pachetul de trei legi care vor zgudui din temelii sistemul penitenciar obligandu-ne la o reprofilare profunda, a fost adoptata si trimisa la promulgare, deocamdata, doar legea privind pedepsele alternative. Inchisoarea la domiciliu (cu sau fara bratara!), de weekend, sau de…loc. O opinie avizata privind acest tip de pedepse cititi aici. Sunt tipuri de pedepse la care alte state au renuntat demult. Nu permit interventiile de schimbare comportamentale si cresc recidiva. Mai ales cand singura strategie este „sa scoatem cat mai multi afara”. Va veni si vremea decontului. Din pacate vom plati noi toti. Varianta legii transmisa Presedintelui Romaniei, pentru promulgare:
7 COMMENTS
Comments are closed.
multumesc pentru promptitudine si pentru raspuns domnule teoroc . nu cred ca e suficient doar sa scrieti articole pe snlp daca nu le si discutam si nu incercam sa gasim solutii pentru problemele noastre , ale membrilor de sindicat . am senzatia ca noi membrii acestui sindicat trebuie doar sa citim ce scrieti si atat . parerea mea e ca nu este suficient . dar poate nu inteleg eu lupta sindicala si modul cum liderii nostri ne sustin . inca o data va multumesc . o sa ma retrag din sindicat si voi incerca personal sa rezolv ceva . macar o parere sau un sfat era ceva dar la trei mesaje sa nu primesti nici macar un pic de atentie e prea mult . probabil suntem nesemnificativi.
nu cred ca am inteles la ce te referi / la ce mesaje te referi?
am mai scris si la articolul despre sporul de risc si suprasolicitare neuropsihica . clar in toate sectoarele este deficit si este foarte greu insa eu cred ca trebuie neaparat sa se faca demersuri si sa se gaseasca solutii sa se ocupe posturile de la evidenta si pe langa asta , cei din acest sector trebuie motivati pentru ca fac acelasi lucru sau chiar mai mult decat grefieri sau consilierii de probatiune . tot timpul suntem stresati si nu pentru ca nu stim ce avem de facut ci pentru ca suntem cu pistolul la tampla mai ales din cauza modificarilor legislative din ultimul timp . eu dupa multi ani ma gandesc sa plec in post de paza si nu pentru ca fug de munca ci pentru ca raspunderea noastra e imensa fata de cei de acolo si la un coleg cu vechimea mea salariul este cu 1000 lei mai mult . credeti ca e echitabil ?
absolut de acord / ce se ntampla la evidenta in ultimul timp este anormal / problema s-a discutat in detaliu cu DG ANP la Consiliul SNLP recent derulat / nu este ignorata
Am mai scris la un articol al dvs si nu am primit raspuns. Ce solutii aveti pentru lucratorii de la evidenta ? Chiar nu realizeaza nimeni ca toate modificarile de legi se rasfrang in primul rand asupra lor ? Munca s-a triplat , parte de personal s-a pensionat si au ramas cativa care stau cu pistolul la tampla zilnic. Nu ati facut nimic sa beneficieze de sporul de risc si suprasolicitaee neuropshicica si nici sa se incadreze ca cei de la socio si medical -specialisti . Cei de la evidenta fac chiar mai mult decat grefierii ori consilierii de probatiune . Dl. Dobrica a spus la bilant sa se gaseasca solutii ca pleca lucratorii de la evidenta dar nu vad sa se miste un deget . Imi place ce fac dar cand ma gandesc ca daca as pleca in orice alt loc din siguranta detinerii as castiga lunar peste 700 lei si nici nu as sta in stres continuu ma gandesc serios sa plec si din birou inca doua persoane care suntem din cei vechi . Cum motivam pe cei ce sunt sa ramana si pe altii sa vina ?
Sunt de acord cu faptul ca munca lucratorilor de evidenta s-a amplificat, cel putin de la aparitia L169 insa, concret, cam care credeti ca ar fi parghiile de stabilire a unui cuantum mai mare de salarizare numai pentru lucratorii de la evidenta ? Pe de alta parte, considerati ca prin recunoasterea ca specialist, pe considerentul ca lucrati mai mult decat un grefier sau un consilier de probatiune, vi s-ar diminua din prerogativele functiei pe care o exercitati? Un lucru la care ne-am ptea gandi ca si solutie, ar fi suplimentarea lucratorilor de evidenta pentru o distribuire cat mai eficienta a muncii si reducerea riscurilor de a gresi.
era strict despre recunoasterea muncii si a riscurilor la care sunt expusi lucratorii si vorbeam despre motivarea colegilor sa accepte sa lucreze intr-un loc de munca care necesita un mai mare efort fata de celelalte locuri din paza . foarte rar se gaseste cate un coleg care sa vrea sa lucreze la evidenta si nimeni nu se intreaba de ce . doar din cei tineri care inca nu inteleg implicatiile unui asemenea loc de munca se mai acopera din deficit dar fac in general lucrurile care sunt simple , greul cade tot pe cei doi , trei care stiu ce si cand trebuie facut .