www.snlp.ro Web analytics

29 iunie – furt continuat din drepturile noastre. Vara generalului flegmatic

Captura de ecran din 2016.06.28 la 00.29.04

 

In mod identic cu improvizatia perversa orchestrata in 2015 sub bagheta buimaca a dirijorului general Bejan, chestorul care nu suporta pareri contrare, scenariul se repeta (previzibil) si in 2016.

Regimul zilei de 29 iunie a fost stabilit prin Acordul colectiv ca fiind cel al unei sarbatori legale, insa ANP desi este semnatar al Acordului, gaseste motive sa nu puna in aplicare dreptul negociat cu respectarea prevederilor legale, instructand unitatile intr-un mod abuziv, prin citarea trunchiata a textului (se omite deliberat invocarea in integralitate a articolului si se preia doar prima parte a acestuia care nu include referiri la regim).

Anterior, prevederile neclare au generat ezitari la punerea in practica a zilei libere negociate pentru personal inca din anul 2008. Tocmai din acest motiv in 2014, s-a reusit o negociere mai apasata in urma careia atat MJ cat si ANP au semnat un acord colectiv perfect legal in cuprinsul caruia regimul zilei de 29 iunie este stabilit asa cum am explicat mai sus.

Cu toate acestea ANP detecteaza anumite riscuri pentru cel care asuma decizia, respectiv directorul general si sfatuitorii sai si pe baza unor corespondente cu raspuns orientat prin intrebari mestesugite, chestorul detinator al adevarului absolut zice sa schimbe treaba si sa dea mai putin dar mai sigur. Mai sigur pentru el, mai putin pentru oamenii sai. Ilegal de putin. Daca nici acum, cu semnatura ministrului pe un acord negociat cu respectarea prevederilor legale, nu mai e sigur…

Metoda accidentul are ca si corespondent in ANP tactica opiniei. Pentru un scop ascuns, se utilizeaza o diversiune. Cand ni se pare ca o decizie de luat este susceptibila de a produce riscuri de management in viitor, ne punem pe intrebat. Orice, ca sa nu ne asumam. Intrebam ordonatorul principal, intrebam alte ministere, il intrebam pe Mitica de la Liga, ne intrebam intre noi… Doar, doar cineva ne spune ca nu trebuie emisa decizia si scapam de pisalogii de la sindicate si de plictisitorii astia de salariati care nu stiu decat sa ceara. 

De ce ar putea fi poreclit Bejan „Spaima Dialogului”? Pai pentru ca dialogul este ceea ce suporta el cel mai putin. Lui ii place sa dicteze pe principiul consacrat in limba latina de Lacu Tei „venire, admirare, notare” adica „veniti sa ma admirati si sa notati”. Astazi exact asta a facut. Desi ne perpelim de saptamani de zile cu privire la regimul acestei zile festive pentru personal, ca si anul trecut, cu o zi, doua, inainte de 29 iunie, liderii sindicali sunt invitati la o sedinta pe acest subiect.

Poate au fost asteptarile noastre prea mari… Poate era gloria Cezarului prea orbitoare si n-o vazuram… Cert este ca ne-am dus pentru a ne exprima, caci asta este esenta dialogului. Si nu in numele nostru ci al poporului. Si nu am fi avut de ce sa ne fi exprimat daca acordul s-ar fi aplicat. Dar l-am gasit pe Bejan cel Instelat calare pe matura, adica ciufut ca Vrajitoarea cea Rea si dispus doar sa ne informeze scurt ca… a decis! 29 iunie nu poate avea regim de sarbatoare legala, dar dam totusi invoiri platite.

Dupa doua incercari de a intra in dialog, am realizat brusc ca cea mai buna optiune este parasirea imediata a intalnirii ceea ce s-a si intamplat, altfel lucrurile ar fi degenerat si incepem sa avem sentimentul ca asta se doreste. Am iesit din sala si l-am lasat pe Bejan sa discute cu orgoliul sau. Noi am ales sa discutam cu oamenii nostri si sa ne organizam din nou. E cald dar, conform lozincii, „Si pe cod portocaliu, tot in strada o sa fiu!”. Si mai era o lozinca care a zguduit geamurile MJ in 13 august si se potriveste din nou: „Jos, jos, chestor mincinos!” Aveti mai jos motivul acestui articol.

click pe imagine pentru adresa completa

Captura de ecran din 2016.06.28 la 01.19.11

 

28 COMMENTS

 1. Multumesc pt. raspuns d-le Tudorache.
  Din nou(nu mai e demult o surpriza…)anumite categorii de personal sunt defavorizate….
  O sa mai fie 29 Iunie si la anul 😆 😆

 2. [quote name=”PYS”]#23 🙂 Ati facut cerere?![/quote]
  Nu!!! 😆 Nu stiam ca trebuie….
  M-am lasat la …mila si intelepciunea celor de sus!!!

 3. [b]#21 Mircea the Old Man[/b] – lucrand intr-un program, altul decat cel normal de 8 ore, si daca 29 iunie pica intr-un liber intre servicii, nu esti pontat nicicum. Cel care presteaza la program normal de luni pana vineri, evident ca va fi intregsitrat in pontaj cu invoire platita pentru a-si intregi norma de munca.
  Insa intervine cea mai desteapta observatie in caeasta discutie, cea a lui [b]#25 PYS[/b] din care reiese faptul ca o invoire platita se acorda in baza unei cereri intocmita de cel care o solicita. 😉
  Pe aceasta cale, recomand tuturor celor care in ziua de 29 iunie s-au aflat in invoire platita „cu japca” sa solicite temeiul legal in baza caruia i s-a acordat abuziv o zi de invoire platita, in contextul in care nu a solicitat in mod expres, in scris, acest lucru. Un considerent in plus de pe urma caruia tragem concluzia ca numai ca regim de sarbatoare legala aceasta zi poate determina lipsa justificata de la program fara o cerere in prealabil.

 4. [quote name=”eu”]Tu cam ce crezi Mircea the Old Man vei fi pontat daca nu ai fost planificat in serviciu?
  Greu pentru unii![/quote]
  To`arshu „tu”,dar colegii de la 8 ore 😉 au fost planificati in serviciu dar n-au…”prestat”!!! Si totusi sunt in invoire PLATITTA!!!!
  Usor pentru altii….

 5. Ca informatie ajutatoare,sa zicem ca sunt supraveghetor la Vizita sau Bloc alimentar,si lucrez „atipic” (un fel de doua zile munca,doua liber),ziua de 29 va fi pontata ca „invoire platita”??

 6. Tu cam ce crezi Mircea the Old Man vei fi pontat daca nu ai fost planificat in serviciu?
  Greu pentru unii!

 7. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#19 cineva [/b]- ca sa ai un raspuns oficial citeste ultimul paragraf din adresa atasata. Noi consideram ca este jenant sa nu-ti asumi o interpretare asteptand continuu de la tatuca MJ sa-ti puna in brate un raspuns de care sa te folosesti orbeste ulterior.[/quote]
  D-le Tudorache, daca din stiu eu ce motiv,nu am fost planificat in serviciu in 29.06,cum voi fi pontat pentru ziua respectiva?

 8. [b]#19 cineva [/b]- ca sa ai un raspuns oficial citeste ultimul paragraf din adresa atasata. Noi consideram ca este jenant sa nu-ti asumi o interpretare asteptand continuu de la tatuca MJ sa-ti puna in brate un raspuns de care sa te folosesti orbeste ulterior.

 9. Faptul ca cei ce muncesc 8 ore beneficiaza de zi libera platita, iar cei care muncesc la 12 ore – nu, nu cumva inseamna discriminare??? Eu cred ca da!!!! Ar trebui luate masuri impotriva celor responsabili!!!!

 10. daca va este greu de ce suportati?
  voi si liderii vostrii ce faceti?
  in curând o sa munciti triplu – cate o tura pentru fala fiecarui general!

 11. SOLICITAM M.J. DESFIINTAREA A.N.P.,CA ORICUM SUNT O GASCA DE (editat) ,CARE IAU DIN BUGETUL CELOR CARE MUNCIM DIRECT CU DETINUTII.A.N.P ESTE O (editat) DE OAMENI CARE SUNT NUMITI POLITIC ,SI INCASEAZA SALARIILE DOAR CA VAD DETINUTII IN POZE.

 12. [quote name=”Cristian Tudorache”][b]#1 unu[/b] – „Sa ne” ? Nimanui care pune umarul la recuperarea acestui prejudiciu creat de ANP nu trebuie sa-i fie rusine. Rusinea-i in dreptul acestui DG care ignora o prevedere legala si a acolitilor care se lasa dirijati in scopul mentinerii unor functii, fara a fi in stare sa exprime opinii obiective si corecte.
  Cand va suna vuvuzeua pentru adunare, va invitam sa participati „si pe cod portocaliu” ! Sa nu ne fie rusine de noi !!! Avem drepturi pe care le vrem respectate. Cateodata suntem nevoiti sa luptam pentru ele. Si o vom face asa cum de fiecare data am facut-o sprijinind liderii ![/quote]
  Da oare cat sa mai suportam? Plange lumea si explica ca unii isi bat joc de oameni si restul stau cu gurile cascate poate arunca cineva ceva. Te rog sa tratezi ca un pamflet sau serios ca am scris. Noi suntem cei care sustinem sindicatele si platim pentru respectarea drepturilor noastre. Sunt satul de explicatii ca uite ce rau face cutare …. da hai oameni buni sa rezolvam odata situatia. Sindicatele nu dispar chiar daca se rezolva problemele. Am impresia ca daca se rezolva respectarea drepturilor si libertatilor fpss scartie situatia voastra de lideri. Respect pentru toti oamenii fpss si nu mai vreau sa sper ca mor cu zile in conditiile astea. Sanatate ca murim de tineri la propriu.

 13. Multa sanatate pt.fostii colegi de la Penit.Tg Mures care incepind cu data de 1 Iulie au iesit la pensie.Sa va bucurati de acest lucru deoarece va-ti facut treaba cu mult devotament .Respect tuturor

 14. Asta este discriminare pe fata , colegul meu de la 8ore este liber iar eu muncesc 12 ore în aceiași zi libera a lucrătorilor de penitenciare . DISCRIMINARE !!!!

 15. Ai dreptate Cristi, cu ocazia zilei lucratorilor de penitenciare deschidem penitenciarele sa aratam lumii cum o duc detinutii?
  Bejane cand arati lumii si cum lucram noi cei de pe feuda ta?

 16. [b]#9 catalin[/b] – era probabil interesant de publicat un articol pe subiect, mai ales maine, cand, de ziua salariatilor acestor penitenciare, la Severin se organizeaza aceasta zi a portilor deschise. E interesant cum ANP a permis ca ziua salariatilor sa se devina o zi a unor porti, fie ele si deschise. In plus, ar mai fi urmat inca vreo 43 de articole pe acelasi subiect pentru a nu discrimina vreun penitenciar.

 17. Daca au incalcat Acordul , noi nu putem face greva , atunci sa fie dati in judecata pentru abuz dat fiind faptul ca acordul are putere de lege .

 18. D-le Cristian Tudorache,cred ca era o idee buna sa dedicati unarticol zilei portilor deschise si sa postati imagini de prin tara.ar fi ceva frumos de promovare a noastra in mediul virtual.sunt destule unitati unde s-au organizat

 19. Eu zic ca A.N.P a devenit o cloaca in care fiecare isi vede interesul, nu se gandesc la institutie(am fi naivi dc am crede asta) .
  Eu zic sa angajam un BRUTUS pentru „CEZAR” al nostru.

 20. MAI DUREROS ESTE CĂ DOMNUL DIRECTOR GENERAL ESTE SUSȚINUT DE PSD ,IAR NOI TOȚI AM VOTAT PSD.
  POATE DOMNULE TEOROC TREBUIE SĂ VA ADRESAȚI DOMNULUI DRAGNEA SAU CINE MAI ŞTIE CUI…

 21. Vad pe facebook faptul ca a fost premiata ca cea mai dinamica structura din ANP structura condusa de Iftinca.
  Nu am nimic cu oamenii care muncesc acolo, ii respect dar seful lor e varza fara carne
  Acum se explica slugarnicia acestuia fata de Bejan, sfaturile si punctele de vedere date la unison cu Bejan.
  Asa cum scrie un coleg se pregateste si Iftinca sa devina chestor.

 22. Domnule chestor Bejan din aceasta adresa eu inteleg ca nu voi beneficia de o zi libera platita chiar daca lucrez maine in ziua lucratorului de penitenciare.
  Doamne pe ce lume traim, cum e posibil asa ceva?
  Demisia stimabile ar spune Caragiale daca ar traii asemenea vremuri.
  Dar nu se va intampla lucrul acesta pentru ca doar oamenii de onoare fac acest gest.
  Demisia, demisia.

 23. Stimati colegi nu aveti convingerea ca Bejan se aseamana leit cu Pruna?
  Astia doi fac doar rau sistemului, hadeti sa mergem la geamul din Maria Ghiculeasa sa-l ajutam sa-si faca bagajul, acest om nu mai poate gira postul de DG
  Lasa-ne, lase-ne Bejaneeee!
  Bejan si cu Pruna luati-va de mana!

 24. Se pare ca nes…….tul de bejan a simtit ca PSD-ul e iar in carti si se comporta ca pe mosia lui.
  Bejane stim ca ai fost o nulitate in cariera ta dar nu credeam ca se poate intampla ca tu un mare general sa nu respecti legea, respectiv acum Acordul colectiv.
  Un mare sfatuitor al acestui chestor este si lib……..sul de Iftinca si asta vrea sa devina general ce doar Stancovici si Pieleanu pot iar el nu, ca doar a venit de la Gherla unde a mai fost un general?
  Jos, jos, jos chestor minicinos!
  Dar eu mai stiu o lozinca- Iesi afara j……ra or…….ara!
  E mai buna si mai potrivita i se potriveste de minune.

 25. [b]#1 unu[/b] – „Sa ne” ? Nimanui care pune umarul la recuperarea acestui prejudiciu creat de ANP nu trebuie sa-i fie rusine. Rusinea-i in dreptul acestui DG care ignora o prevedere legala si a acolitilor care se lasa dirijati in scopul mentinerii unor functii, fara a fi in stare sa exprime opinii obiective si corecte.
  Cand va suna vuvuzeua pentru adunare, va invitam sa participati „si pe cod portocaliu” ! Sa nu ne fie rusine de noi !!! Avem drepturi pe care le vrem respectate. Cateodata suntem nevoiti sa luptam pentru ele. Si o vom face asa cum de fiecare data am facut-o sprijinind liderii !

 26. Rusine sa le/ne fie. Asa ne trebuie ca ne lasam calcati pe gat si ne da aer cu portia.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)