www.snlp.ro Web analytics

Consiliul de conducere al ANP din data de 9.01.2012

ANP1In cadrul sedintei Consiliului de conducere al ANP din data de 9 ianurie 2013 au fost dezbatute in primul rand aspecte legate de bugetul ANP aflat intr-o situatie critica. La finalul prezentarii situatiei si cifrelor, urmata de dezbateri destul de aprinse intre membrii consiliului, directorul general a facut doua anunturi si anume ca Ministrul Justitiei s-a angajat in a sustine la nivel de Guvern si MFP solicitarile ANP de corectare a situatiei existente (100 mld de lei facturi restante la data de 31 dec 2012, etc) si ca de la data de 15 ian 2013 dl Tuleasca va fi inlocuit la conducerea DEA de dl Dima Pompiliu care in  prezent este dir adj ec-adm la Penitenciarul Iasi. Despre dl Dima stim doar ca este un foarte bun profesionist. Ii uram succes de pe acum si il anuntam ca il asteapta o mare provocare!
 
La sedinta consiliului s-au mai dezbatut ca teme: imputernicirile, concursurile in derulare (informare transmisa anterior), rezultatele slabe la testarile psihologice, promovabilitatea mica la concursurile finalizate precum si efectele nepromovarii pentru cei care erau imputerniciti, echiparea personalului din operativ, proiecte de acte normative in diferite stadii. Pe scurt au fost stabilite sau comunicate urmatoarele aspecte cu un grad mai  mare de relevanta:

  • se va realiza o analiza in urma finalizarii etapei testarii psihologice in incercarea de a identifica problemele care genereaza rezultate slabe la noile baterii de teste;
  • DSDRP va face o situatie cu unitatile in care se constata probleme ca urmare a procedurilor de concurs finalizate, inaintand propuneri directorului general ANP;
  • DCEAN va centraliza proiectele de acte normative aflate in diferite stadii cu accent pe cele care au fost deja trimise de ANP spre avizare la MJ, in vederea urgentarii aprobarii;
  • specialistii ANP in echipament vor inainta de urgenta o propunere catre DSDRP privind modificarea OMJ 94/C/2009 astfel incat echipamentul de serviciu pentru operativ sa se modifice cu articolele de echipare care initial au fost gandite ca echipament de protectie avand in vedere faptul ca pentru echipament de protectie nu sunt prevazute fonduri
  • in cursul primei saptamani din luna februarie se va organiza o sedinta a Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar;
  • referitor la proiectul transmis de MJ catre sindicate in cursul zilei de 8 ian 2013 privind modificare Legii nr 293/2004 (statutul special) se va solicita o amanare a termenului de consultare (14 ian 2013) avand in vedere perioada deosebit de incarcata precum si necesitatea de dezbatere atenta a proiectului.
In afara punctelor de pe ordinea de zi sau adaugate din mers, SNLP a propus o lista destul de lunga de subiecte dintre care nu au putut fi abordate decat cele privind situatia salariilor aferente lunii noiembrie pentru personalul din Penitenciarul-spital Jilava, precum si aplicarea corecta a OUG 84/2012 urmand ca restul temelor sa fie abordate cu proxima ocazie. referitor la Penitenciarul-spital Jilava s-a stabilit ca DEA va identifica motivele situatiei precum si vinovatii urmand sa se decida masuri iar cu privire la aplicarea art 1 si 3 din OUG 84/2012, DCEAN impreuna cu DEA vor intocmi o adresa care se va trimite in unitati, in scopul clarificarii ambiguitatilor (majorarile salariale se mentin, insa compensarea chiriei se aplica la salariul de baza din luna decembrie 2011)
ART. 1 În anul 2013 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna decembrie 2012 drepturile prevăzute la art. 1 şi art. 3 – 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 182/2012. 
ART. 3 În anul 2013, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.
Document atasat

10 COMMENTS

  1. Domnule Teoroc ce ne puteti spune despre sporul de studii superioare?Colegii care l-au luat pana in 2009 il au in continuare iar cei care am terminat facultatea in 2010 nu luam nimic.Este corect ca pentru o munca egala sa fim platiti separat?Este corect ca din cauza crizei si ajutati de legea 330 sa le fie incadrat in salar acest spor iar noi ceilalti sa fim luati de fraieri ? Ce faceti in acest sens, ce masuri luati ?

  2. [quote name=”Stefan Teoroc”]Este un proiect propus, care se va dezbate[/quote]
    despre schimbarea titulatuii nimic?

  3. dl stefan,ne-am intalnit nu de foarte mult timp si din discutiile purtate reiese ca totusi ni se cam baga pumnul in gura de catre anp.asa ca inclin sa cred ca proiectul de modificare nu va ramane doar proiect si ca reactia personalului din unitate este deja una negativa.suntem oare niste cobai?carora li se mai aplica cate un tratament pentru a vedea cum reactionam si daca merge,merge?

  4. astept un raspuns referitor la proiectul de modificare al statutului care din punctul meu de vedere este o mare teapa

  5. Tare mai prevad niste miscari ale maselor pe la jumatatea anului. N-as vrea sa am dreptate insa realitatea o va demonstra. Excesul luptelor politice au indepartat cu mult interesele cetatenilor. Nu ca ar fi fost alta data altfel dar acum s-a ajung la acel prag sensibil….

  6. Nu, vrea probabil sa spuna ca nu este normal sa fie atinse sporurile prin raportare la o baza de calcul mai mica.

    OUG 84 are aspecte care daca nu se incadreaza la discriminare oricum nici pe Constitutie nu cred ca le putem incadra. Adica tot sistemul bugetar are anumite drepturi iar noi avem altele, mai mici.

  7. Pt anonim,
    La tine in unitate nu se acorda acest spor?
    Refuz sa cred, dar daca e asa e f f f grav, publica aici numele unitatii.

  8. Codul muncii spune ca Art. 126. – Salariaţii de noapte beneficiază: b) de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.Numai pt. acest aspect raportat la art.3 pe care l-ati prezentat ar trebui sa sesizati avocatul poporului pt.neconstitutionalitatea hotariri lui ponta .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)