www.snlp.ro Web analytics

Structura de aparare nu mai este un singur sistem, iar sindicatele din politie au agende de lucru separate

runners 0.jpgDin nou proteste in politie… Sa intelegem putin contextul! Cu certitudinea cresterilor salariale din sanatate si educatie, in asteptarea legii-cadru se simte miros de ajustari pozitive si in structura de aparare. Logic era sa ne punem toti la masa ca in vremurile bune si normale si gandim un nou sistem salarial clar si echitabil, care sa multumeasca toate partile si sa faca din nou atractive meseriile din domeniul nostru, descrise in general ca ocupatii riscante si stresante. 

In structura avem serviciile (SRI, STS, SIE, SPP), penitenciarele dar si doua ministere mari (aparare si interne) care, din pacate, au plecat pe cont propriu, separandu-se chiar si intre ele in demersurile pentru salarii mai bune. Despre intentiile celor de la interne care vizeaza strict politistii, am detaliat deja in articole ample. Am sesizat din timp incercarea de evadare din pluton si am pornit la drum sindicaliceste aducand alaturi de noi si administratia (speram si ministerul) in elaborarea si depunerea unor amendamente care sa asigure tratament egal si pentru personalul din penitenciare, intrucat ne pierdusera pe drum cu talent, dar mai trist – cu intentie.

Despre demersurile MAI nu se stia mai nimic la MApN cu atat mai mult cu cat cresterile vizate pentru politisti ar fi blocate de impactul urias pe care aceste prevederi le-ar avea daca s-ar aplica la intreg personalul militar. De aici si fragmentarea structurii. Fiecare incearca sa traga doar pentru el intrucat extinderea unor prevederi la intreaga familie ocupationala creste impactul bugetar si scade sansele de realizare.

Accentuam faptul ca toata aceasta situatie se intampla pana la noua lege-cadru, act care ar trebui sa elimine orice concurenta institutionala daca este sa credem ca salariile vor creste cu 260% mai ales la baza statului de functii (agenti/subofiteri)!. Deci este vorba despre o perioada scurta si tensionata in care ne luam la intrecere ca sa castigam ceva provizoriu, fara sa ne fie inca foarte clar ce. In orice caz, buget nu exista, negocierile purtandu-se pe procente din deficitul bugetar!

Pe acelasi calapod, ieri la Parlament, sub coordonarea lui Liviu Dragnea a avut loc o intalnire ceruta de MApN, pe marginea unui proiect de OUG (!) privind salarizarea cadrelor medicale din armata, demers despre care cei de la interne nu stiau absolut nimic si intalnire la care ANP nu a primit nici invitatie. Cu putina sansa am sprijinit noi participarea reprezentantilor ANP la intalnire, prin intermediul ministrului pentru consultare publica si dialog social. Din pacate MJ, prin inactiune, ne-a scos complet din aceasta ecuatie in care reuseam candva sa ne pozitionam ca un sistem relevant cu un cuvant de spus. 

Ciudatenia cea mai mare o constituie, poate, chiar protestele organizate concurential si separat de sindicatele din politie, imediat dupa comunicatele pozitive eliberate la comun cu ministerul de resort, care indica rezultate bune ale negocierilor. Cei avizati stim care este contextul integral, precum si motivatia. S-a facut mult tam-tam pe cresterile salariale din politie iar calculele estimative nu indica mai nimic la capitolul castiguri. Asta a inflamat iar poporul care a impins catre actiuni, bulversat de mesaje confuze si contradictorii si satul de anunturi sindicale.

Iata ca nu este suficient ca structura de aparare se sparge in interese ministeriale de grup mic (aici noi iesim de tot din calcul cu un minister fara pozitie activa in acest plan); mai nou, sindicatele organizeaza mitinguri la care nu au voie sa participe alte sindicate si proteste autorizate pe toata durata unei zile de lucru pentru a nu exista suprapuneri nedorite. Nu vrem sa preluam acest model. In sistemul nostru am reusit sa depasim concursul inter-sindical. La greu, mergem impreuna.

Ce trebuie inteles, este ca protestele politistilor nu sunt organizate pentru salarii mai mari in toata structura ci doar in politie, si se produc pe fondul unor conventii stabilite deja in acest plan, deci fara o miza clara iar asta ni se pare cel mai straniu! Dar se produc. Pentru ca odata ce starnesti oamenii, nu mai poti controla un fluviu de frustrare acumulat in ani de lipsuri dai si in multi ani de absenta a unor actiuni sindicale de strada in politie. Și pentru ca odata ce iese un sindicat trebuie sa iasa si celelalte, altfel oamenii acuza inactiunea. 

Incepand de azi, pentru prima data dupa 2009, a iesit in strada cel mai mare sindicat din politie, iar acest lucru, dincolo de detalii, este un aspect bun chiar daca se pune accent pe exclusivitate. Miscarile sociale nu pot fi de natura decat sa apropie castigurile pentru salariati. SNLP a decis transmiterea unui mesaj de solidaritate cu actiunile politistilor, nu pe principiul „daca voi nu ne vreti, noi va vrem” pentru ca ar reprezenta o minimizare sau chiar o autoflagelare fara sens, ci pentru ca vrem sa ne aratam mai presus de concursul penibil dintre noi, aflat in plina desfasurare. Nu suntem adversari ci avem un scop comun: apararea si siguranta nationala.

Nu ca am avea vreo norma, dar in penitenciare nu am dus lipsa de proteste in ultimii ani iar acestea au avut efecte cuantificabile. La mitingul SNLP din 2015 am cerut (printre altele) 1000 de posturi finantate in plus si le-am primit, chiar daca pensionarile ne-au tinut pe loc ca total efective, iar la mitingurile din 2016 am cerut salariul de merit si l-am primit. Asta vom face si acum dar cu o tinta clara si cu maxima coerenta si determinare. La acest moment ANP a intrat in joc alaturi de noi si sutinem impreuna amendamentele care in sistemul nostru ar produce efectele cel mai relevante din structura. Speram sa intre si MJ la sustinere. La cel mai mic semn de nereusita, suntem pe trotuare pe termen nelimitat si reactivam refuzul muncii suplimentare. Am avut grija ca acest mesaj sa fie receptionat intocmai.

 

36 COMMENTS

 1. Buna ziua tuturor.
  In sedinta de joi guvernul a adoptat HG 9 / 2017 privind amendamentele benefice noua si nu numai , cu aplicabilitate de la 1 martie 2017 . Fiindca nu ma pricep la calcule financiare ( de acest gen ) va rog domnule Teoroc , pentru ca sunteti cel mai in masura , sa faceti o informare despre plusul care ar trebui sa apara pe fluturasul din aprilie .Cu multumiri .

 2. Domnule Teoroc, va rugam ca la negocierile ce vor urma, sa solicitati micsorarea diferentelor salariale enorme dintre agenti si ofiteri propuse in grila aparuta pana in prezent prin presa.Nu e corect ca riscurile pe care si le asuma un agent ,dificultatea muncii cu detinutii,bolile profesionale dobandite,devotamentul acestora prin sutele de ore suplimentare efectuate si nerenumerate, sa fie rasplatite cu jumatate din salariul unui ofiter.Agentul duce sistemul in spate si normal este ca un agent in pragul pensionarii sa aiba un salariu macar cat un subcomisar cu aceeasi vechime.Ati vazut ca aceleasi lucruri au solicitat si agentii din politie in frunte cu liderii lor.Speram sa faceti acelasi lucru si sa nu ne trezim cu o salarizare in bataie de joc.De modul cum ne veti reprezenta la negocieri atat dumneavoastra cat si ceilalti lideri de sindicat din MAI,va depinde salarizarea tuturor celor de duc cu adevarat greul in sistemul de ordine si aparare.Agentii,subofiterii nu mai sunt dispusi sa accepte salarii de mizerie in comparatie cu cele ale ofiterilor.Trebuie sa existe diferente,insa unele rezonabile si decente,asa cum v-am prezentat in acest comentariu!

 3. A intrebat cineva mai jos referitor la zvonurile, care de multe ori se adeveresc, ca se schimba legea pensiilor militare in rau din iunie 2017. Ss stie ceva sau se merge pe sest ??????

 4. D-le Teoroc v-am adresat o intrebare. Nu credeti ca am putea fi discriminati noi cei care mai avem 1-2 ani pana la pensie, fata de colegii care au iesit deja, daca se va schimba criteriul care stabileste acest lucru?
  Va multumesc.

 5. sunt curios cati dintre voi, astia care va incordati pe aici ati fost in strada data trecuta..fac pariu..nici unul.

 6. Cred ca e normal ca unul care lucreaza in ture sau pe sectie sa castige mai mult.

 7. Domnule Teoroc,cred ca un aspect foarte important trebuie discutat cu conducerea ANP si anume faptul ca in anul scolar 2017-2017 sa se aprobe triplarea numarului de locuri la SNPAP Tg Ocna si infiintarea a cel putin 250 de locuri daca nu mai mult la Arad si atunci cu siguranta mai astupam ,,gaurile”din sistem. Acelasi lucru trebuia solicitat si la institutiile de invatamant superior ptr. a ne furniza tineri ofiteri pregatiti. Cu tot efortul de a face angajari directe nu reusim sa angajam suficient,procedurile sunt greoaie si nasc o sumedenie de reclamatii si sesizari privind incorectitudinea acestora .Asa era cel mai corect , se elimina orice suspiciune si aveam oameni pregatiti de noi,insa nu s-a vrut.Oare din ce motive?

 8. Vad ca tot comparam aici merele cu pere si prunele!! cu varza..creata!
  Nu cred ca se poate compara(daca cineva ma contrazice,rog sa spuna si care este unitatea de masura 😆 )munca celor din penitenciare cu a celor din invatamant sau sanatate.Si in general nu se pot compara,sectoarele bugetare intre ele cel putin in ceea ce priveste riscul sau responsabilitatile din fiecare sector.
  La noi nu poti compara agentul cu ofiterul,educatorul cu contabilul,sau doctorul cu SSAR-ul sau seful de tura!!In concluzie,legea salarizarii unitare e o prosteala care invrajbeste si incaiera bugetarii intre ei.
  Parerea mea…..

 9. [quote name=”ocnasu”]LIKE :lol:[/quote]
  Este adevarat,ce se aude in legatura cu majorarea varstei?Raspundeti concret dle Teoroc .

 10. D-le Stefan Teoroc nu i-ati raspuns colegului A.V.cu privire la zvonurile despre proiectul de modificare a legii pensiilor. Stie, sau nu stie cineva de ” minunea asta ” ? Vreti sa fim luati prin surprindere si sa murim de inima rea ? O tinerete in puscarie , fara nici o vina, nu pare destul pentru putin respect ? Sarim din barca sau ramanem sa murim eroi ? Va rog sa ne lamuriti pentru ca sunt convins ca stiti exact ce ni se pregateste.

 11. Domnule Teoroc,ce ne puteti spune despre aceasta lege a pensionarii? Daca este adevarat va fi o catastrofa pt. toata lumea!

  Doar la 55 de ani!

  Cea mai importanta modificare care este prevazuta in proiectul de lege la care se lucreaza intens este ca nimeni sa nu se mai poata pensiona „la termen” inaintea implinirii varstei de 55 de ani, indiferent de anii de contributie si vechimea lucrata. Si chiar daca „hatisul” legislativ actual ar trebui pus in „rezonanta” cu diverse alte legi speciale si cea a militarilor, strategii noii politici de pensionare sunt ferm decisi sa faca tot ce este posibil pentru ca, de acum inainte, sa nu se mai poata iesi la pensie, indiferent de structura in care lucrezi, decat atunci cand faci 55 de ani! Numai ca, masura cu siguranta va fi hulita de miile de cadre care deja si-au calculat „proiectiile”, bazandu-se pe faptul ca au intrat de la varste fragede in sistem si au deja si cate 25 de ani vechime. Insa, in acelasi timp, sunt si tot mai multe pareri ale unor specialisti care sustin ca este imposibil ca sistemul sa mai poata sa faca fata ritmului din ultima vreme, in care ofiteri aflati la plina maturitate profesionala au iesit la pensie la varste de pana in 50 de ani.Pentru ca, in ciuda faptului ca se lucreaza „noaptea, ca hotii”, la noul proiect, am reusit sa aflam principalele schimbari care vor fi operate. Trebuie precizat insa ca, totusi, secretomania in care se fac noile calcule este intr-un fel de inteles, pentru ca modificarile sunt atat de radicale incat s-ar face cozi instant in fata birourilor de resurse umane din cadrul structurilor apartinand MAI daca s-ar sti ca „dupa iunie, vine potopul”… Mai ales intr-o conjunctura in care mii de politisti protesteaza deja in strada, nemultumiti de discrepantele financiare uriase dintr-un sistem in care sunt si cele mai mari pensii speciale, dar si cele mai multe salarii minime pe economie din intreaga Romanie!Iar situatia cea mai pregnanta este in Ministerul de Interne, unde deja aproximativ 12.000 de persoane au preferat sa se retraga in civilie. Iar un numar urias dintre „tinerii pensionari” il reprezinta chiar conducatorii de structuri si alti sefi, ceea ce ridica deja serioase semne de intrebare privind managerierea situatiei operative de dupa „marea pensionare”. Si culmea este ca urmeaza inca un val de pensionari „pe repede inainte”, care se adauga deja „tsunamiului” din ultimul an. Si asta pentru ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, este aproape gata proiectul legislativ care aduce modificari de-a dreptul socante in ceea ce priveste noile conditii obligatorii pe care trebuie sa le indeplineasca de acum inainte cadrele care vor sa se retraga la pensie.
  Sursa:Cotidianul National

 12. [quote name=”un alt paznic lenes”]domnule paznic lenes credeti dumneavoastra ca va veni ziua in care noi gardienii sa fim atat de uniti incat sa refuzam sa muncim suplimentar ? EU NU CRED
  Sau o alta problema delicata e ca pe sectii unde cartea spune sa fii ziua 2 supraveghetori esti dat doar unul si mai esti si urmarit de catre cei care pot urmari camerele de supraveghere , desi esti 1 nu 2 cum ar trebui daca gresesti din cauza ca te grabesti sa faci ca sa fie bine esti pedepsit ..e normal ?

  Sindicatele din fiecare penitenciar daca ne-ar oferi sprijin in a refuza munca suplimentara si a ne ajuta sa refuzam sa mai mergem 1 pe sectie care necesita sa fim 2 cred ca ar avea un impact destul de MARE[/quote]

  Ma câți paznici leneși sunteți sa ma lămuresc și eu ?

 13. Dle Ștefan de va modifica Legea pensiilor militare.Se va ieși la pensie la 55 de ani.Va întreb deoarece sunt tot felul de postări că se face pe ascuns o noua lege care ar intra in vigoare la 1 mai.Astept răspuns.

 14. Dl teoroc ptr ca ați revenit ce probleme sint la sporul de50,75% se dau sau …..

 15. Faptul ca nu sunam din zurgalai pe site nu trebuie sa va faca sa credeti ca dormim. Nu poti pune pe site orica gand venit, mail trimis, vizita facuta sau telefon dat. In ce ne priveste situatia este simpla. Nu vom accepta nicio discriminare in raport cu politia. Sunt insa cateva particularitati ale sistemelor de salarizare de la noi fata de cel din politie care ne diferentiaza in oarecare masura. Daca ceea ce propunem noi se va aproba, efectele vor fi mai bune la noi decat la politie si exact asta credem ca deranjeaza. Daca vom avea indicii ca nu se adopta amendamentele noastre sustinute si de ANP, punem presiune asa cum stim mai bine si pana cand situatia se va corecta. Insa cat timp, asigurarile sunt de atentie si sprijin, este contra naturii sa starnim turbulente inutile si sa pierdem din start sprijinul castigat cu greu. Mai terminati cu ghioceii astia ca nu avem in fata cui sa aplecam capul. Intelegem agitatia starnita de protestele din politie insa am explicat exact ce s-a intamplat acolo. Lucrurile erau deja convenite (comunicatele sunt vizibile pe site MAI si nu numai)!!! Protestele au inceput intr-un punct si au fost extinse din lipsa de coeziune sindicala. Multi dintre politsti nu vor simti nicio majorare salariala sau acestea vor fi foarte mici. Cresterea salariului de functie la 1450 neutralizeaza (absoarbe) cresterea cu 10% a salariului de merit (acesta facand parte din salariul de functie. ca efect al cresterii SF la 1450, nou incadratii care lucreaza in ture pot avea salarii mai mari decat cei cu 10 ani vechime iar asta va starni iritare. Sa ne stapanim putin entuziasmul si sa vedem lucrurile atent! Pentru ca nu sunt deloc cum apar la prima vedere.

 16. Domnule Stefan este adevarat ce a aparut in presa?Din nou vor sa ne-o coaca noaptea?Ce ne puteti spune?Cred ca cel mai bine ar fi sa lamuriti dumneavostra aceste zvonuri din presa pentru ca e agitatie mare in unitati si nu numai.
  http://www.stiripesurse.ro/modificari-importante-la-noua-lege-a-pensiilor-mai_1187690.html
  Daca ii lasam sa faca aceasta prostie ne meritam soarta!Cu salarii mai mici ca un liftier,sofer de ambulanta etc. Si sa mai iesi la pensie la 55 de ani, nu o sa se mai angajeze la puscariec nimeni cu atatea restrictii!

 17. Sunt probleme cu plata zilelor de sarbatori legale,sambete si duminici.aveti cunostiinta,domnule Presedinte?

 18. Polițiști încearcă să ridice sporul de dispozitiv la40% si 100 % sporul de repaus săptămânal.Ministrul de interne a declarat pe pagina de Facebook ca luni va discuta
  împreună cu ministrul dialogului social si cu sindicatele din politie cu
  privire la depunerea unor amendamente in acest sens. Domnule Teoroc noi despre ce beneficii discutam ?

 19. Helloo ne organizam si noi firar a draq de viata, ca suntem la limita rabdarii sau ramanem tot in pozitia ghiocelului la lins clante-spuneti odata sunteti cu noi sau impotriva noastra sa gasim o cale sa scapam draq odata de indiferenta asta – acum trebuie sa avem rabdare sa treaca pastele sa vina vacanta parlamentara si vedem la toamna daca putem face ceva –
  Hai draq in strada sa refuzam munca suplimentara sa nu mai asteptam sa vedem ce fac ceilalti din aparare , noi suntem fara viziune nu putem avea revendicarile noastre ?Asteptam sa vedem ce primesc politistii si copiem si noi -suntem xerox mereu nu putem fi originalul niciodata ?
  In nici o postare nu am jignit pe nimeni- a dreaq cenzura nici pe forumul unui sindicat unde platesc cotizatie nu am voie sa imi spun parerea – o sa pun fluturasul aici sa vada cine trebuie ca platesc cotizatie lunar-sunt postari anterioare care nu stiu din ce motiv le strangeti – chiar prosteala asta o sa tina la nesfarsit ?

 20. Dl teoroc sporul de 50 , respectiv 75% se mai da ca am auzit că sint probleme așteptăm răspuns multumesc

 21. Politia de pare că va reuși să obțină ce și-au propus referitor la salarizare Noi ce facem stăm și așteptăm .

 22. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va avea luni o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliţie, pentru a stabili împreună două propuneri de amendamente la OUG nr. 9, din 2017, cu privire la sporul de permanenţă şi acordarea unui procent de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, anunţă Ministerul de Interne.
  Dacă la ei se poate , speram ca și la noi să se poată…!

 23. politia- 10 % salar merit decalat din august in aprilie
  100 % plata sarbatorilor legale
  raportarea sporurilor la 1450
  sper ca daca nu avem acelasi tratament sau poate ceva mai special nu asteptam pastele in pozitia ghiocelului

 24. Din cate observ noi suntem bagati in aceasi oala cu detinutii,trebuie sa fim privati de drepturi si libertati,dreptul de a fi recunoscut ca om liber,dreptul de a avea timp liber cu familia ,dreptul de a fi sanatos,dreptul la siguranta fizica si psihica,dreptul de a avea o viata cat de cat decenta acasa,dreptul de a nu ne simti umliti de alte structuri,dreptul de a avea si noi un nume,dreptul de a beneficia de o pensie cat mai lunga(care spera s-o ajunga),aici este vorba de schimburi.Inainte sa inceapa marea pensionare eram 26 pe schimb acum suntem decat 18,la toate celelalte component ale penitenciarului sunt full,cum mama naibi pe oamenii astia nu-I intereseaza siguranta penitenciarului, 😳 ALOOOOO VREM SI NOI SA LUAM CONCEDIILE PE ANUL TRECUT ,NU AM LUAT DECAT 7 ZILE,TURE IOC DE LUNI DE ZILE.

 25. domnule paznic lenes credeti dumneavoastra ca va veni ziua in care noi gardienii sa fim atat de uniti incat sa refuzam sa muncim suplimentar ? EU NU CRED
  Sau o alta problema delicata e ca pe sectii unde cartea spune sa fii ziua 2 supraveghetori esti dat doar unul si mai esti si urmarit de catre cei care pot urmari camerele de supraveghere , desi esti 1 nu 2 cum ar trebui daca gresesti din cauza ca te grabesti sa faci ca sa fie bine esti pedepsit ..e normal ?

  Sindicatele din fiecare penitenciar daca ne-ar oferi sprijin in a refuza munca suplimentara si a ne ajuta sa refuzam sa mai mergem 1 pe sectie care necesita sa fim 2 cred ca ar avea un impact destul de MARE

 26. Dl teoroc ce facem ieșim în stradă sau tăcem așteptăm să ne spuneți ceva darr toata lumea tace

 27. Cel care a mancat pe holul sectiei o viata si a fost ars de soare si batut de vand la PL. cei uitati in foisoare cate 13 ore si vanati nonstop de sistem garantez ca nu vor primi niciodata compensarea corecta pentru munca depusa la fel cum suntem ca structura inlaturati de ceilalti din aparare asemeni nu sunt luati in seama de proprii lideri- daca gasesc persoane care sa spuna contrariul este ok dar cu siguranta nu a fost langa mine 20 ani in schimburi de 3 ture respectiv 4.-a nu se confunda mancarea cu mancarimea

  Altfel se vad lucrurile in puscariile romanesti iarna la 25 grade si vara la 22 in birourile burdusite de impingatori de vant-80 % din acestia nu vad hotul decat in poze dar vrem egalitate doar la remuneratie la munca ioc.
  Refuzul muncii suplimentare trebuie facut acum pentru luna aprilie sa vedem cine draq munceste de paste cand smecherii pleaca cu familiile sa viziteze iar talpa puscariei nu are alta posibilitate pe sectie daca vrea sa ciocneasca vreun ou decat cu hotul ca este singur sau vine cu ele sparte deja.
  O sa refuzam munca suplimentara cand vor domniile voastre sau cand o cer majoritatea membrilor ,este greu sa imprastiati in puscarii niste hartii cu refuzul muncii suplimentare si cu siguranta 70 % din personal isi doresc ca singura modalitate de protest cu efect ramasa sa fie aplicata.

 28. Cred ca in acest caz si in situatia de fata, nu mai vrem ca pe viitor sa ne numim ”[u]POLITIA[/u] PENITENCIARA” in conditiile in care POLITIA inseamna ceea ce fac astia acum.

 29. Deţinutul,o persoană căreia i s-a dovedit vinovăția urmare a comiterii unei fapte pedepsite de codul penal…
  “gardianul”,o slugă,un sclav,care-și desfăsoară activitatea in interesul deținutului,cit si,TEORETIC,in interesul cetăteanului….
  Domnilor președinți și lideri sindicali,incepe să ni se acrească…sute de ore suplimentare necompensate,zeci de zile restante la concediile din anii trecuți,suprasolicitare fizică si psihică,lăsat efectiv singur in mijlocul “lupilor”,și urmărit mișeleste in vederea descoperirii de greșeli….să nu mai pomenim de jignirile aduse in față de către deținut,concomitent cu umilința suportată in relația cu majoritatea șefilor…sau a celor care se inchipuie șefi….
  Ne prezentăm la serviciu frinți de oboseală,epuizați total,bolnavi,dar cu demnitate.marea majoritate dintre noi trăim desculți,dar nu in genunchi..,si cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4)
  Dacă deținutul are cea mai mică nemulțumire,apelează deindată la celebra formă de protest :refuz de hrană.,iar conducerea se face luntre-punte,pupind efectiv in dos “hotul”,indeplinindu-i cerințele ca să fie liniștit si mulțumit…..Noi,care efectiv ducem greul,ce primim in schimb?,: umilintă,tăieri de drepturi,batjocură,comisie de disciplină,drumuri la parchet….si posibilitatea să mergem in concediu și in vacanță cu degetul pe hartă….NE-AM SĂTURAT, si cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4)..de șapte ani sintem umiliți și batjocoriți de propria lor lege pe care tot ei nu sint in stare s-o aplice….
  Domnilor președinti și lideri de sindicat,nu este foarte suspect tăcerea aceasta ??…lăsați-o naibii de negocieri,tratative,bla-blauri și promisiuni…haideți să blocăm sistemul,refuzind orele suplimentare…haideți să facem asta la nivel național,fară nicio altă negociere,fară nicio răbdare din partea noastră…toți impreună 100 % vom reuși….și…. cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4)….știți foarte bine că avem ce drepturi să ne recuperăm: plata de indată a orelor suplimentare,al 13-le salar, prima de vacantă,etc….aaa,și să modifice acea sumă de 600 lei din anul 2009 la suma reală de azi….
  Să vedeți apoi cum in jurul datei de 20.04.2017,cind marea majoritate a gardianului și-a atins norma de ore obligatorii,cind se stringe lațul și nu o să aibă personal de planificat in serviciu,cum o să se dea pe bază de repede( chiar si tirziu in noapte) O.U. pentru a debloca situația si a rezolva o parte a problemelor….
  Faceți un exercitiu de imaginație,si inchipuiți-vă dacă intr-o buna zi,total intimplator bineințeles,toate schimburile se imbolnavesc,să zicem de diaree…și in afară de cițiva pupindosiști intrăm in C.M.,așa vre-o 7 zile….domnilor președinți lideri de sindicat, NE-AM SĂTURAT, și cum spune un cintec al indrăgitei trupe Vunk,: E TIMPUL SĂ NE FACEM AUZIȚI !!!! (https://www.youtube.com/watch?v=aXTHSBOhyU4).

 30. Dl teoroc ne spuneți ce sa discutat azi au trecut amendamentele luăm mărit sau nu dacă nu ieșim în stradă așteptăm răspuns multumesc

 31. D lor nu am putea sa ne cerem si noi drepturile separat de cei de la politie ? Am impresia ca suntem niste milogi care tot timpul ne lingusim pe langa ei . Chiar nu avem un dram de mandrie si personalitate ? Putem organiza in ultima faza si mitinguri pe cont propriu pt drepturile noastre. Nu cred ca nu putem pune presiune pe cei in drept prin refuz de a depasi norma de ore , blocarea activitatilor etc. Sincer ca simplu individ m am cam saturat sa fim priviti ca si cand am avea ciuma sau alte boli de arogantii din politie.Putina demnitate si incredere doar in fortele proprii domnilor.Avem sindicate si oameni capabili sa ne apere interesele si sa ne ceara drepturile. Va multumesc.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)