www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Cresterea normei de echipament. MJ nu se grabeste sa aprobe modificarea ordinului

media 144445035282295700In cursul anului 2015, cand orizonturile bugetare au inceput sa se arate mai luminoase, MJ/ANP au fost de acord cu modificarea ordinului de ministru care reglementeaza echipamentul astfel incat sa avem parte de un tratament similar cu colegii din politie cel putin la acest capitol, asa cum legislatia, de altfel, prevede. La politie contravaloarea echipamentului pentru anul in curs se acorda in transe lunare la salariu, iar valoarea normei este substantial mai ridicata decat la noi. In sistemul penitenciar abia in 2015 a fost posibila aducerea la zi a drepturilor la echipament astfel incat din 2016 este realizabila plata in transe lunare daca se modifica ordinul de ministru in acest sens. Aducerea la zi a fost posibila prin suplimentarea bugetului astfel incat pe langa plata restantelor sa se realizeze si echiparea personalului (cu prioritate din sectorul operativ) cu noua tinuta.

Din punctul nostru de vedere plata in transe nu este atat de relevanta, importanta fiind in primul rand cresterea valorii normei. La acest lucru s-a lucrat in comun sindicate-ANP si au fost introduse articole in plus astfel incat sa ne apropiem de preturile de la politie cu mentiunea ca unele articole sunt specifice misiunilor de ordine publica si nu pot fi adaptate la noi in sistem. Ar trebui poate mentionat ca la politisti se reuseste in primul rand obtinerea unor preturi mai mari per articol astfel incat norma este mult crescuta fata de noi dar asta inseamna un proces intreg. Acest lucru se poate obtine prin caiete de sarcini (elaborate in vederea achizitiei) orientate pe o calitate foarte buna a tinutei, pe materiale speciale care sa nu se comporte la temperaturi ridicate asa cum se comporta pantalonii de la costumul de serviciu distribuit recent in sistemul nostru, precum si prin stabilirea unor preturi la echipament pe masura conditiilor din caietele de sarcini fara sa se urmareasca exclusiv pretul cel mai mic.

Pentru ca nu ne bazam pe capacitatea ANP de a merge pe aceeasi linie cu MAI in directia asumarii unui raport calitate/pret in favoarea calitatii si deci rezultand un pret mai mare, am incercat introducerea unui numar mai mare de articole cat si adaugarea unor articole noi foarte utile astfel incat sa asiguram cresterea valorii. ANP a cooperat la aceasta etapa, nimic de zis. La finalul procesului de elaborare, proiectul a fost transmis la MJ si in urma cu putin timp de la MJ a venit un raspuns care nu ne multumeste deloc. MJ este de acord cu plata in transe dar apreciaza ca nu se poate creste valoarea normei in raport cu preturile prevazute de HG-ul pe care se intemeiaza ordinul de ministru si ca este nevoie de modificarea HG. Nu ar fi o problema insa se intampla doua lucruri: pe de-o parte nu suntem prea incantati sa iesim la bataie cu vechiul HG astfel incat sa dam guvernantilor sau altor persoane interesate idei care nu e musai sa fie si bune, pe de alta parte un proiect de HG cu impact bugetar probabil ca se va impotmoli la MFP intr-un aviz nefavorabil care va bloca demersul.

Astfel ca am studiat opinia MJ si am pus la dispozitia ANP interpretarea noastra detaliata (mai jos), cu recomandarea adresata ANP de a gestiona cu maxima atentie acest subiect intrucat situatia risca sa se transforme in prima divergenta majora pe 2016. Oamenilor li s-a promis ceva, s-a lucrat din greu la un proiect, iar MJ raspunde sec ca nu se poate decat partial sau intr-un anumit fel desi pana acum s-a putut. Stim toti ca acest gen de situatie nu duce decat la conflict si nimeni nu si-l doreste insa mai credem si ca este clar pentru toti ca nu vom da inapoi de la nimic.

click pe imagine pentru adresa completa

 

Captura de ecran din 2016.01.03 la 22.11.10

 

Comentarii  

0 #38 Niku 15-01-2016 10:52
Citez pe Sven vath:
[quote name="T-AI DRAQU .."]..se pare ca ne-au diminuat valoarea echipamentului dupa ce au plecat magistratii si au venit ai nostrii ca brazii adica , ailu bala si stancovici =))...,a venit frigu fratilor , patrulati in tinutele unice de vara si iarna..ca la puscarii inca nu a aparut DNA-UL


Vezi ca gresesti norma de echipament s-a diminuat pe timpul cand era director dl. Dumitrascu,sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului.
Citat
0 #37 Sven vath 06-01-2016 23:04
Citez pe T-AI DRAQU ..:
..se pare ca ne-au diminuat valoarea echipamentului dupa ce au plecat magistratii si au venit ai nostrii ca brazii adica , ailu bala si stancovici =))...,a venit frigu fratilor , patrulati in tinutele unice de vara si iarna..ca la puscarii inca nu a aparut DNA-UL

Ne meritam soarta...nepoți peste tot..ăsta e..Nu se va schimba ăsta niciodata
Citat
0 #36 Sven vath 06-01-2016 23:03
Citez pe T-AI DRAQU ..:
..se pare ca ne-au diminuat valoarea echipamentului dupa ce au plecat magistratii si au venit ai nostrii ca brazii adica , ailu bala si stancovici =))...,a venit frigu fratilor , patrulati in tinutele unice de vara si iarna..ca la puscarii inca nu a aparut DNA-UL

Deneaul vine la pușcărie sa l înhațe pe supraveghetorul xyz pt ca l a lăsate deținutul abc sa dea un pachet de țigări pe vizeta. .si asta la denunțul altui hoț sau la sesizarea dasdrp care urmărește camera de filmat
Citat
0 #35 Sven vath 06-01-2016 22:59
Citez pe bono:
#29 finul Alecu - Tot in aceeasi ordine de idei, si lucratorul de penitenciare are o gramada de drepturi, dar acestea nu se acorda, nu se incadreaza personal, se acumuleaza ore suplimentare.
Pe mine nu ma intereseaza compensarea cu timp liber, ci sa muncesc norma mea legala lunara, adica 160 / 168 ore. Pentru orele suplimentare sa se angajeze personal suplimentar sau sa se plateasca ;-)

N ai sa vezi never ever așa ceva la parnaie....fii realist..
Citat
0 #34 Sven vath 06-01-2016 22:57
Citez pe Nota bene!:
A apărut și mult anunțatul echipament. Ținuta mai neinspirată ca asta nu cred ca ar mai putea fi vreuna. Una s-a măsurat, alta s-a trimis. Funcționalitatea buzunarelor și accesoriilor e discutabilă, emblema de pe mâneca bluzei nu e în poziție verticală, e pe la ora un`șpe. Bocancii... treacă-meargă, dar cu pantofi de zidar ce dracu facem, domnilor? Domnilor lideri, oare nu se poate solicita Mariei Sale, ANP-ul, documentația care a stat la baza alegerii noului echipament? Să știm și noi ce s-a avut în vedere când acesta a fost comandat! A fost vreo comisie multidisciplinară, compusă inclusiv din medic medicina muncii sau au fost doar ai noștri știe-tot?Tare mi-e ca pute rău de tot echiparea asta și, daca e așa, as vrea un nou episod din: ziuaveche.ro/.../...

Taci și înghite. .ăsta e mottoul celor de la anp
Citat
0 #33 Ștefan Teoroc 06-01-2016 21:45
Art 3 din ordin

(1)Verificarea documentaţiei, respectiv constatările efectuate la adresa prevăzută în contractul de închiriere se realizează de către compartimentul de resurse umane al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau al unităţilor subordonate în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public cu statut special.
(2)Verificările la adresa prevăzută în contractul de închiriere se efectuează cu ocazia depunerii cererii pentru acordarea compensaţiei lunare a chiriei, dar şi ori de câte ori sunt informaţii că nu sunt respectate condiţiile de acordare a acesteia.
Citat
0 #32 agentt 06-01-2016 21:41
Este legal ca directorul unitatii sa dispuna o comisie formata din ofiter de la siguranta detinerii, ofiter r. umane si sofer care sa vina sa verifice locuinta pentru care am depus documente in vederea decontarii chiriei? Mentionez ca eu eram in timpul serviciului. Astept un raspuns d-le Teoroc, intrucat directorul sustine ca el poate dispune o astfel de comisie, cu toata ca in OMJ 1443/c/2008 nu se specifica acest lucru.
Citat
0 #31 bono 06-01-2016 21:41
#29 finul Alecu - Tot in aceeasi ordine de idei, si lucratorul de penitenciare are o gramada de drepturi, dar acestea nu se acorda, nu se incadreaza personal, se acumuleaza ore suplimentare.
Pe mine nu ma intereseaza compensarea cu timp liber, ci sa muncesc norma mea legala lunara, adica 160 / 168 ore. Pentru orele suplimentare sa se angajeze personal suplimentar sau sa se plateasca ;-)
Citat
0 #30 Nota bene! 06-01-2016 20:47
A apărut și mult anunțatul echipament. Ținuta mai neinspirată ca asta nu cred ca ar mai putea fi vreuna. Una s-a măsurat, alta s-a trimis. Funcționalitate a buzunarelor și accesoriilor e discutabilă, emblema de pe mâneca bluzei nu e în poziție verticală, e pe la ora un`șpe. Bocancii... treacă-meargă, dar cu pantofi de zidar ce dracu facem, domnilor? Domnilor lideri, oare nu se poate solicita Mariei Sale, ANP-ul, documentația care a stat la baza alegerii noului echipament? Să știm și noi ce s-a avut în vedere când acesta a fost comandat! A fost vreo comisie multidisciplina ră, compusă inclusiv din medic medicina muncii sau au fost doar ai noștri știe-tot?Tare mi-e ca pute rău de tot echiparea asta și, daca e așa, as vrea un nou episod din: ziuaveche.ro/.../...
Citat
0 #29 finul Alecu 06-01-2016 13:02
Hai sa privim la ppl.Ei castiga pe banda rulanta procesele referitoare la asigurarea celor 4 mp.Ati vazut o sentinta sau o hotarare?Se spune acolo ca ppl-ul nu este vinovat ca statul nu poate sa-i acorde 4 mp.Eu nu inteleg de ce nu se abroga acest omj!Pai,tu dai o lege in care nu poti asigura conditiile?E ca si cum statul spune ca ai dreptul la masina mica,dar el iti da numai volanul!
Citat
0 #28 finul Alecu 06-01-2016 12:55
Misiunile nu pot fi organizate din timpul liber al salariatului,ca nu se face el vinovat de lipsa de personal.Timpul liber inseamna timpul care este la dispozitia angajatului si in care acesta nu munceste.Despre ce vorbim?
Citat
0 #27 Ștefan Teoroc 06-01-2016 11:55
Focsaniul este o unitate cu mari probleme pe linie de resurse, probleme care nu se pot rezolva decat prin angajare de personal. Nu este singura unitate in situatia asta si niciodata nu voi putea promite ca rezolv eu probleme de sistem care dureaza de decenii si pentru care organizam inclusiv mitinguri. Misiunile de escortare organizate din timpul liber sunt o regula sau o exceptie? De cate ori se intampla intr-o luna? Presupun ca orele respective se ponteaza si se compenseaza.
Citat
0 #26 finul Alecu 06-01-2016 11:43
Va puteti ajuta si singuri,nu mai cersiti! Refuzati in scris si......gata,nu va mai doare nimic.Uite ,de-aia merg lucrurile rau la puscarie,fiindc a unul face cat trei si bastanii au impresia ca suntem multiplu de trei!
Citat
0 #25 nimeni 06-01-2016 11:22
De ani de zile la Focsani se merge la instanta din timpul liber. Cind aveti de gand sa ne ajutati sa nu mai venim? Ultima oara cind ne-ati vizitat ,domnule Teoroc, a-ti promis ca se va rezolva. Nu am tinut cont cat a trecut .
Citat
0 #24 Ștefan Teoroc 05-01-2016 23:39
In aproape 10 ani nu cred ca am ratat nicio invitatie de a veni intr-o unitate. Nu sunt organ de control sa apar inopinat si sa verific lucruri dar punctual putem realiza si asta daca sunt situatii concrete. Insa daca avem un abuz semnalat prin orice metoda inclusiv aici pe site, dam in lucru instant. Hai sa incercam. Cu conditia sa fie ceva concret si demonstrabil
Citat
0 #23 vanatorul 05-01-2016 23:05
Dl Teoroc cand va faceti putin timp sa veniti putin pe la noi prin unitati sa vedeti cum lucram pana la epuizare si cum isi bat joc de noi domni directori !!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Citat
0 #22 Ștefan Teoroc 05-01-2016 21:25
Lili - nu cred ca va mai fi cazul unor greseli pe linia asta / deja s-au parlit

pensionar: MJ a modificat in opinia noastra abuzih JH 1996/2004 eliminand pensionarii de la dispozitive si proteze (a se vedea mai jos - text ingrosat)

CAPITOLUL I: Acordarea asistenţei medicale, a medicamentelor şi a protezelor, în mod gratuit
Art. 1
(1)Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, denumiţi în continuare funcţionari publici, în activitate sau pensionari, precum şi soţul ori soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestora beneficiază în mod gratuit de servicii de asistenţă medicală, medicamente şi proteze, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii.
(1)Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, denumiţi în continuare funcţionari publici, în activitate sau pensionari, precum şi soţul ori soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestuia beneficiază în mod gratuit de servicii de asistenţă medicală, medicamente şi proteze, în condiţiile prezentei hotărâri şi ale actelor normative aplicabile sistemului de asigurări sociale de sănătate.
(la data 09-oct-2014 Art. 1, alin. (1) din capitolul I modificat de Art. I, punctul 2. din Hotarirea 846/2014 )
(11)Funcţionarii publici cu statut special în activitate beneficiază, în condiţiile alin. (1), de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale, precum şi de proteze dentare.
(la data 09-oct-2014 Art. 1, alin. (1) din capitolul I completat de Art. I, punctul 3. din Hotarirea 846/2014 )
Citat
0 #21 finul Alecu 05-01-2016 18:18
Nici denumirea de gardian nu este gresita,aceasta fiind corecta,conf "ghidului ocupatiilor",pt r meseria noastra.Oricum, altele sunt prioritatile si nevoile gardienilor de inchisoare,Este o vorba-"afara-i vopsit gardul , inauntru-i leopardul".Si ce e rau sa fii numit gardian?
Citat
0 #20 T-AI DRAQU .. 05-01-2016 13:09
..se pare ca ne-au diminuat valoarea echipamentului dupa ce au plecat magistratii si au venit ai nostrii ca brazii adica , ailu bala si stancovici =))...,a venit frigu fratilor , patrulati in tinutele unice de vara si iarna..ca la puscarii inca nu a aparut DNA-UL
Citat
0 #19 pensionar 05-01-2016 12:39
Buna ziua.Puteti sa spuneti,ca noi,pensioarii mai beneficiem de decontare gratuita stomatologica?
Citat
0 #18 Lili 05-01-2016 12:25
Buna ziua. Domnule presedinte ce stiti de modificarea modului de acordare a majorarii de 25%, in 2016 fata de cum a fost acordat in 2015. Va rog sa verificati daca se aplica corect, sa nu avem iarasi surprize facute de DEA. Va multumesc.
Citat
0 #17 Ștefan Teoroc 05-01-2016 10:58
Modificarea denumirii profesiei (nu institutiei? ramane ANP) este deja inclusa in priiectul de statut. Am precizat ca s-a adaugat un element nou care va impinge statutul cu viteza mai mare. Duba rasturnata e de la IPJ

Cri - nu avem nicio informatie concreta in afara de stirile aparute inainte de sarbatori
Citat
0 #16 agent pol.penit 04-01-2016 15:41
Ba da,d-le presedinte,si denumirea e imperativa:la stiri pe reteveu,o duba de pnt. s-a rasturnat-gardi eni si det.raniti;pres a ticaloasa din''gardieni'' nu ne scoate/// :-x
Citat
0 #15 cri 04-01-2016 15:37
dl TEOROC ce ne puteti spune despre sporul de periculozitate sa anuntat ca va creste de cind si cu cit va multumim
Citat
0 #14 Ștefan Teoroc 04-01-2016 15:04
Cu majorarile de 50% si 75% nu sunt probleme!
Cu banii de echipament nu ne-a ars nimeni. Incercam de niste ani sa intram in randul lumii. Vom reusi pana la urma dar nu e chiar simplu
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS