www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

SNLP cere plata majorarilor salariale de 75%

Captura de ecran din 2014.11.02 la 21.51.23click pe imagine pentru adresa completa

Comentarii  

0 #30 Somfy 28-11-2014 20:41
Mai Alecule, in afara de sarcasmul cu care raspunzi, poate ai sa si citesti ce am scris anterior. Se vede ca ai citit printre randuri si ai extras numai din context. In fine, iti mai repet inca o data:
- daca lucrezi de luni pana vineri e normal ca sambata si duminica sa ai repaus saptamanal. Daca vineri iti faci cere de CO incepand cu data de luni, firesc e sa-i iei si sambata si duminica, tocmai pe considerentul ca CO se acorda calendaristic si nu ai de ce sa beneficiezi de repaus saptamanal dupa cinci zile de CO. Nu ti se pare ok ?
Nu a afirmat nimeni ca te va chema cineva la serviciu in acea sambata si duminica insa pentru a pastra un echilibvru cu situatiile particlare generate de schimburile operative, poate ca este necesar sa fii mai .... echilibrat.
Am amintit de niste principii, de un echilibru care ar trebui sa existe functie de niste particularitati . Ai citit ?
Te rog, daca poti dialolga fara sa te folosesti de sarcasm, continuam, daca nu... numai zile bune iti doresc !
Citat
0 #29 Gladiator 28-11-2014 18:21
Multumesc pentru raspuns domnule presedinte, poate aven noroc si trece pana la sfarsitul anului.
Citat
0 #28 finul alecu 28-11-2014 15:20
Draga Somfy
Ptr lucrul la 8 sau la 12 ore omiti niste chestii:
1)Co poate fi fractionat in oricat de multe "bucatele",dar una din ele sa fie mai mare de 15 zile.Deci,roman ul nu poate sa-si ia CO numai in zile lucratoare! Acum cine-l opreste pe cel de la ture sa-si ia si el CO numai in zile lucratoare!Idee a este ca la final de luna sa-i "iasa" Fti sau norma lunara legala de ore! Deci,toata munca se rezuma la ore si nu la zile!!!
2)Iarasi confunzi si amesteci repausurile saptamanale! Sa vezi cum! Sambata si duminica dinaintea plecarii in CO(ptr program 8 ore) sunt ptr saptamana anterioara.Samb ata si duminica din sapatamana CO sunt repausurile saptamanale ptr saptamana in curs.Iarasi deci, fiecare saptamana din cele 4 ale lunii are cate un repaus saptamanal de doua zile.Intr-o luna vor fi 8,9 sau 10 zile repaus saptamanal!!!Stiai?
3) Si cum legea invocata de tine cu buna stiinta nu te opreste sa-ti iei in fiecare sapatamana 5 zile CO,ce-ai sa faci? Chemi romanii la munca in repausul saptamanal?
4)Unitatea de masura a timpului lucrat este ORA cu subdiviziunile ei,si nu ZIUA !
5) Nu conteaza cand ti se termina CO si cand vii la serviciu,import ant e sa-ti reuseasca Fti!
In rest,draga Somfy,nu mai am explicatii de incercat!
Citat
0 #27 Somfy 28-11-2014 09:39
Pentru Nicu:
Situatia pe care tu o expui poate avea sens in urmatorul caz:
- daca astazi este ultima tura de serviciu si de maine intri in CO, trebuie avut in vedere ca dupa perioada efectuarii CO sa benefciiezi de liberul (liberele) corespunzator ultimei (ultimilor) zile de serviciu inainte de a intra in CO.
Mai exact:
1 noiembrie - tura de zi
2 noiembrie - tura de noapte.
Luand in considerare ca prin regulament intern ati stabilit ca dupa tura de noapte se acorda 48 de ore liber, practic, intrarea in CO se va realiza cu data de 5 noiembrie si poate planifica calendaristic pana la o anumita data. Muliti isi acorda acest CO pana inclusiv tura de noapte si au pretentia de a beneficia si de liberele d ecare beneficia cei care au prestat serviciu. In general, situatia asta nu este cea corecta in abordarea planificarii CO.
Tot in situatia asta intervin mai multe cazuri de care trebuie sa tina cont cel care planifica:
- daca CO se termina vineri iar sambata si duminica sunt libere ale celor care au prestat, CO se acorda in mod normal inclusiv sambata si duminica negerandu-se ore suplimentare.;
- daca CO se incheie marti spre exemplu iar Mi si J sunt libere, CO se poate acorda pana marti daca prelungirea acestuia cu Mi si J ar genera ore suplimentare. In situatia in care s-ar acorda pana Ma si salariatului i-ar mai trebui spre exemplu 6 ore pentru indeplinirea Fti, atunci CO se acorda inclusiv Mi.
Pentru cei care presteaza in ture, TREBUIE AVUT IN VEDERE CA ESTE IMPERIOS NECESAR A EXISTA UN ECHILIBRU intre o planificare judicioasa in serviciu/acorda rea repasusului de dupa serviciu/genera rea de ore suplimentare si nu in ultimul rand echilibrul acordarii acestui drept in asa fel incat sa nu creeze discrepante majore intre salariati.
Citat
0 #26 Somfy 28-11-2014 09:20
Voi incerca o explicaie la felul in care se acorda CO pt cei de la 8 h si ture:
- cel de la 8 h vrea CO de luni pana vineri. Avand in vedere hg 1946 (co calendaristic) si acordarea repasului saptamanal decurge urmatoarea situatie: vineri este ultima zi de lucru a celui de la 8 h. Depune raport de CO pentru saptamana viitoare, de luni pana vineri. Practic, o astfel de situatie nu poate fi posibila si va trebui sa isi ia CO inclusiv sambata si duminica. El a beneficiat de repaus saptamanal imediat dupa terminarea programului si de luni intra in CO. Pai daca cei de la 8 h isi iau CO doar de luni pana vineri, imaginati-va ca in plus va beneficia de toate weekend-urile fara ca acestea sa reprezinte repaus saptamanal ca urmare a prestarii a 40 ore de munca.
Ipotetic, imaginati-va ca un salariat la 8 ore cere cele 45 de zile de CO numai in zilele lucratoare, consecutiv. Ar sta acasa in jur de doua luni si 7 zile, raportand ca o luna ar avea 20 zile lucratoare. Deci, cam 67 de zile consecutiv. De ce ar beneficia acestia de 22 de zile in plus ?
Nu uitati ca hg 1946 reglementeaza CO CALENDARISTIC ! Aacesta este considerentul pentru care nu se poate acorda doar in zilele lucratoare.
Deci, CO se acorda calendaristic respectand repausul saptamanal al lucratorului inainte de a fi acordat. Dupa ce i se acorda repausul dupa serviciu sau repausul saptamanal, dupa caz, CO se acorda CALENDARISTIC pana in ziua in care-si incepe lucrul.
Niste cazuri particulare, intervin atunci cand cel care planifica constata ca s-ar genera niste ore suplimentare in mod artificial. In aceasta situatie CO se poate acorda in mod eficient in asa fel incat sa nu genereze ore suplimentare artificial. In general, situatia asta intervine in cazu schimburilor operative.
Discutia poate fi mai ampla avand in vedere ca la schimburi si in general la cei care lucreaza in ture nu se poate identifica in mod clar repasusul saptamanal.
Citat
0 #25 Ștefan Teoroc 27-11-2014 20:55
Ba da / am mai explicat / usoare divergente cu MJ la sporuri pentru sarbatori si inca ceva / ne mai vedem o data si probabil ca va fi gata
Citat
0 #24 Gladiator 27-11-2014 20:34
Domnule presedinte, despre statut nu se mai aude nimic?
Cu stima.
Citat
0 #23 NICU 27-11-2014 20:31
acesta este un comentariu facut la presiunea colegilor care lucreaza la tura si carora eu le dau dreptate cel putin la modul de aplicare la noi
Citat
0 #22 NICU 27-11-2014 20:26
corect stefan,dar cei care lucreaza de zi iau 5 zile co,raman acasa sambata si duminica si vin la servici luni.este o practica si cei care lucreaza la tura nu sunt de acord cu ea.
referitor la postarea anterioara daca iau 2 zile co,legalul in acea luna scade iar ei chemandu-ma la servici in cele 2 zile care defapt erau libere se fac ore suplimentare.nu intereseaza ca se fac ore suplimentare?
poate cer prea mult.
Citat
0 #21 finul Alecu 27-11-2014 19:55
Banuiesc ca Vio de la Margineni se refera la orele suplimentare efectuate inainte de intrarea in vigoare a acelei OUG la care faceti refferire.Ma gandesc ca 100 h suplimentare sunt acumulate in ceva luni bune.Cum legea civila nu este retroactiva, se poate sa avem 2 situatii: ore suplimentare acumulate inainte si dupa OUG 37 . Ce poate face Vio de la Margineni? Cat despre "dreptul nou"creat prin OUG 37,se pare ca el s-a invechit si trebuie sa mai incercati ca el sa fie obtinut...fiind ca nu l-a obtinut nimeni pana acum!
Deci,stimate Vio,tot actiunea civila mentionata de Jean e cheia succesului..dac a n-o fi si-un compromis la fel de folositor! S-auzim numai de respectarea vechiului si noului drept!
Citat
0 #20 Ștefan Teoroc 27-11-2014 19:36
Nicu - nu exista reguli clare cu exceptia planificarii, a bunului simt sau a interventiei sindicale / daca nu se respecta planificarea, situatia este incerta / toti angajatii ar prefera sa aiba concediu strict in zilele de serviciu evitand repausul, insa este destul de greu de obtinut asta / multi directori vad ca incorecta revenirea din concediu cu 48 de ore libere avand in vedere ca liberul este dupa serviciu nu dupa concediu / in toate trebuie sa existe un echilibru / fortarile nu sunt bune nici intr-un sens nici in altu / ce vi se spune la Targsor nu este motivat pe legislatie ci vine din lipsa de resurse si din diferite tehnici de management ca sa ma exprim literar / in loc sa fundamentam solutii preferam sa punem presiune pe resursele existente
Citat
0 #19 Ștefan Teoroc 27-11-2014 19:19
jean - plata muncii suplim este suspendata prin lege / avem o ordonanta care creeaza un drept nou - majorarea pentru ore lucrate in sarbatoare si repaus / aplicarea acesteia o incercam noi . majorarea trebuie platita daca nu se compenseaza cu timp in termenul mentionat
Citat
0 #18 NICU 27-11-2014 16:49
am si eu o intrebare?
de ce la targsor daca doresc sa-mi iau 2 zile co in zilele in care as fi de serviciu ma obliga sa iau 4 zile co sa acopar si cele 2 zile care sunt zile libere.
daca tot zilele nelucratoare la tura sunt considerate cele 2 zile dupa tura de noapte,de ce suntem obigati sa ne luam concediu si in zilele libere?
ni se raspunde ca daca nu luam 4 zile ne cheama in cele 2 zile libere la program de 8 ore si uite asa te miri de ce se acumuleaza ore suplimentare.
Citat
0 #17 jean si orele suplimentare 27-11-2014 10:56
Acele ore care depasesc termenul legal de compensare(30sa u 60 zile) pot fi platite doar pe calea unei actiuni civile,de institutia respectiva,eben tual chiar si printr-o executare silita.Daca este cazul.ea.puscar ia, va deschide o actiune in regres ptr a recupera paguba.Daca culpa este exclusiva a inchisorii,sa plateasca!Mai este si a doua varinta, de compromis,intre angajat si angajator,ca ele sa fie acordate intr-un timp rezonabil!
Citat
0 #16 Ștefan Teoroc 26-11-2014 22:29
Pai toate orele care depasesc termenul de compensare cu timp liber sunt "pretabile pentru plata" insa nu pot fi platite. Termenul e 30 zile pt munca de sarbatori si 60 zile pt munca suplimentara.
Citat
0 #15 vio 26-11-2014 22:21
La Margineni dl Stefan daca sint h pretabile pentru plata cei dela paza le scad pe acestea cind primesti recuperare si nu conteaza ca ai cca 100h acumulate in decursul anului.Asta este maniera de comportament fata de cei de la plutoane.Cu stima
Citat
0 #14 Ștefan Teoroc 26-11-2014 16:34
A durat ceva pana cand si conducerea de la Botosani a reusit sa priceapa ca Decizia 569 a dir gen este obligatorie si pentru ei. Fie ca le place sau nu, timpul lucrat si evidentiat in pontaje, nu se poate sterge de la categoria restante chiar daca ne le vine sa creada. Vom contribui la clarificare si la compensarea tutuor restantelor.
Citat
0 #13 Agent la Botosani 26-11-2014 15:50
Buna ziua ! Domnule Teoroc ! In "Pentenciarul Botosani" incepe sa se simta din ce in ce mai tare izul comunist. SNLP-ul a cerut recalcularea orelor din anul 2013 pentru cei care au lucrat in zile de sarbatoare legala (banuiesc pentru a se face plata restanta). Raspunsul conducerii a fost urmatorul: "REFACETI CALCULELE, DAR LA URMA SA IASA TOT 0 !" Ca dau ei din buzunarul lor. Au ars-o bine mersi de Paste pe la gratare si baute ... fraierii au muncit ... si acum vin cu tupeul ... SA IASA TOT 0 DOM'LE ! Ca noi nu va dam nici un ban ! Ce putem face in acest caz ?
Citat
0 #12 Adi P 07-11-2014 21:39
O solicitare foarte buna,dar s-a mai modificat legislatia ma refer la 103,pana la urma ne plimba cu zaharelul!!
Citat
0 #11 finul Alecu 07-11-2014 18:20
Buna seara dom' Presedinte!
Dom 'Presedinte,dac a astia nu vor plati majorarile solicitate,adic a 75%, veti introduce actiuni civile sau penale? Va veti consulta si cu Ioan sau nu e cazul?
Citat
0 #10 finul Alecu 05-11-2014 10:25 Citat
0 #9 agent 04-11-2014 21:05
Ce au de gand sa faca sindicatele vazand ca de anul viitor se preconizeaza tot felul de mariri salariale,vazi in sanatate,educat ie,.......iar de noi nu se aude nimic. Azi maine ne vor depasi toti,sa nu mai vorbim ce bani mai fac pe langa salar cei din invatamant si sanatate!!!!!! S-au la noi vor dubla la ofiteri si asta va fi marirea!!!!!!!! !!
Citat
0 #8 florin 04-11-2014 20:21
nu am sa inteleg de ce se incapatineaza toti sa acorde sau sa stabileasca repausuri pentru un serviciu de tura in care nu e posibil sa se aplice, acorde, stabileasca asa ceva. daca tot vorbim de ore munca, hai sa se stabileasca o data pt totdeauna ce fel de ore sunt. si are dreptate Finu: nu sunt atatea ore, dar acele cate sunt , sunt toate lucrate in repausuri saptamanale normale. daca nu intervin si Tsl-uri. Am mai scris si am sa mai scriu. Stabiliti orele lucrate. Adunati orele din zilele lucratoare. Adunati orele lucrate in repausurile saptamanale. adunati-le si dau totalul de ore lucrate in luna. Completati nr de ore lucrate in zilele lucratoare pana la norma lunara sau pana la FTI cu nr de ore lucrate in repausuri. Diferenta de ore sunt ore nlucrate in repaus saptamanal necompensate. Ce mama ma-sii, e atat de greu! e valabil pt orice program de munca. si ala normal.
Citat
0 #7 finul Alecu 04-11-2014 14:05
Va raspunde Ioan,bineantele s-dincolo de interjectii! :lol:
Citat
0 #6 Ștefan Teoroc 04-11-2014 09:08
Dincolo de interjectii:
Nu stiu ce nu a fost clar in afirmatia mea. Este exact cum am zis: aprox 700.000 ore suplimentare NECOMPENSATE cu timp liber, la acest moment.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • vechi la penitenciar 14.12.2017 09:08
  auzim mereu de acest ghid al carierei funcationarului public, iata ...

  Read more...

   
 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

Google AdS