www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Salarizare unitara doar pentru unii

variables2Nr.174/SNLP/18.09.2013

Catre

Directorul General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor

Domnul comisar sef de penitenciare Catalin Claudiu BEJAN

Stimate domnule director general

Va solicitam exprimarea unei pozitii clare a ANP privind efectele negative pe care aplicarea Legii nr 284/2010 le va genera in planul drepturilor salariale ale personalului din sistemul administatiei penitenciare.

Studiul efectelor actului normativ susmentionat indica riscuri de diminuare a remuneratiilor pentru 80% din salariati iar procentul de descrestere salariala este de 20%, impactul fiind in mod paradoxal mai ridicat pentru agentii de penitenciare cu vechime mare in sistem.

Diminuarile salariale preconizate, in cazul in care se vor materializa, vor pune in mod cert capat perioadei lungi de armonie sociala din sistemul penitenciar. Este injust ca dupa 4 ani de zile de austeritate si diminuari salariale continuate, mult asteptata aplicare a legii unitare de salarizare sa nu creeze decat prejudicii unei categorii profesionale oricum mult prea expusa.

Personalul din sistemul administratiei penitenciare, reprezentat in procent de 60% prin SNLP, are nevoie de pozitia oficiala a ANP privind riscurile de diminuari salariale, pentru a decide o strategie de actiune pe termen scurt si mediu. Organizatia noastra nu va accepta situatia in care in loc de investitii in spatii noi de detentie si conditii normale de munca avand in vedere cresterea progresiva a populatiei penitenciare, se decid noi taieri de salarii.

Cu personal insuficient si suprasolicitat reusim sa asiguram indeplinirea misiunilor specifice fara sa criticam nerespectarea legislatiei in ceea ce priveste siguranta propriilor salariati, insa este absolut anormal sa constatam ca numarul orelor suplimentare necompensate cu timp liber creste de la o luna la alta indreptandu-se catre cifre astronomice (150 mii de ore lunar, prestate de 4000 de salariati din operativ), iar singura masura adoptata sa fie o noua diminuare a veniturilor.

SNLP va solicita de asemenea sa luati masurile pe care le considerati necesare in vederea unei informari corecte si clare a personalului, astfel incat sa evitam tensionarea inutila a situatiei pe baza unor zvonuri nefondate sau cu elemente de ambiguitate. 

 

Cu consideratie

 

Presedinte

Stefan TEOROC

Atasam

Adresa inregistrata ANP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #7 Reality 27-10-2013 05:37
Aceasta incercare de a ne diminua venitul face parte din "planul" de adancire a diferentei dintre inspectori si agenti!!Nu ati observat de cativa ani incoace acestia fac tot posibilul ca sa parem mai prosti,ne umilesc de cate ori au ocazia,ne dau sarcini cu mult peste fisa postului,ne critica si pe drept si pe nedrept,obstruc tioneaza la maximum accesul agentilor in corpul inspectorilor prin probele care nu se pot contesta,( a se citi interviul!!)und e,indiferent cat esti de pregatit te pica fara explicatie,apoi psihologicul,un de la fel nu se dau explicatii,.... nu se poate ca toti sa fim "prosti".....da u examen 300-500 de agenti si abea 5-7 "scapa" sitei intinse de inspectori...nu se poate asa ceva...si ei sunt oameni,sa nu se creada semizei,ca tot cu o lingura mananca si tot un WC-u folosesc!!!Au o lene proverbiala la serviciu...in multe locuri agentul face si treaba inspectorului,s unt pana peste cap de "ocupati" cu tigara si cafeaua si cu pierderea timpului in sedinte interminabile la care se discuta in van fara a se ajunge la o concluzie...apo i ies "obositi" si irascibili....n u suntem consultati in 90 la suta din cazuri ,nu se tine seama niciodata de propunerile noatre cu privire la imbunatatirea conditiilor de munca,suntem priviti de acesti "extraterestrii " mai rau ca PPL-urile!!!Cu ce le-am gresit?...ca facem noi toata munca murdara,ca venim si din timpul liber la perchezitii,mis iuni, alarme, etc,...de noi nimeni nu tine cont in cazul in care mai gresim,involunt ar,ca avem si noi probleme,famili e,neajunsuri... .trebuie sa fim apti 100 la 100 in fiecare zi...Domnilor,a r cam trebui sa isi revizuiasca atitudinea,porn ind de la directorul ANP,( ca si lui ii e greu sa raspunda si la telefonul din birou!!)in jos!!!Nu vrem decat ce ni se cuvine,putinul nostru si pentru acest lucru vom milita legal cat vom putea!!!Numai bine si rau la nimeni!!
0 #6 Ștefan Teoroc 30-09-2013 13:58
Da, am revenit / multumesc Tepei pentru introducere / am avut intr-adevar un concediu mai lung, primul in 8 ani.
0 #5 Teapa 29-09-2013 12:51
Dl Teoroc este bine-merci in concediu toata luna septembrie ca zice domnia sa ca nu prea a luat in ultimul timp,incepe in 0ctombrie..deh are so dansul dreptul la CO,ar fi chiar culmea sa nu i se respecte acest drept.Reveniti in octombrie cu intrebarile adresate domniei sale. ;-) :D :lol:
0 #4 gicu 20-09-2013 12:01
As vrea sa aflu cate ore suplimentare din cele peste 150.000 ore LUNAR efectuate revin clasei superioare OFITERI.Va multumesc
0 #3 bob 20-09-2013 11:59
Doamnule Teoroc puteti sa ne mai dati ceva detalii despre sporul TBC/HIV/SIDA?
Sa inaintat proces? Sau asta este sa luat si acest drept! Dupa cum se vede la noi se ia continu din drepturile nostre banesti!!!!
0 #2 Che Gargara Pesimisto 20-09-2013 09:58
Sunt tare curios...Mai mult ca sigur nu se va intampla nimic bun pentru noi.Si o sa vedeti,din nou,unitatea sistemului sindical.La Jilava se vorbeste de neintrare in schimb daca aceasta diminuare va fi aplicata.Daca ei nu respecta legea sigurantei angajatilor noi de ce am respecta ce vor ei sa facem.Ar trebui un pui de greva cu sosirea la penitenciare si ramanere in curti,pina la rezolvarea situatiei.Dar FARA NEGOCIERE pe drepturile noastre.
Nu cerem mai mult dar NU NE LUATI CE AVEM.
Sa speram.E ultima statie inainte de greva,apoi...Du mnezeu cu mila,nu va jucati cu noi,suntem multi(poate voi ne considerati si prosti) iar atunci cand nu mai avem ce sa ducem acasa vom reactiona.
P.S. Stefan,care e termenul de raspuns la adresa?
0 #1 GLENN 19-09-2013 21:15
Atat am vrut sa aud, nea Stefane!Astepta m raspunsul ANP.

Google Translate

Cauta in site

 • E4 12.12.2017 08:25
  La noi o sa fie contre ca anp-ul lucreaza la privat si au bonus pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 07:19
  In opionia mea, si am mai spus-o, este o norma care se poate acorda ...

  Read more...

   
 • Agent 12.12.2017 06:39
  La un program atitpic, de luni pana vineri,o zi 8 ore,urmatoarea zi ...

  Read more...

   
 • nick 12.12.2017 06:03
  Cu vreo18 ani in urma aceasta norma de hrana era specifica doar ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 11.12.2017 23:22
  modifica L153/2017 dar nu include ceva relevant in ceea ce ne priveste

  Read more...

Google AdS