www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

MIERCURI 23! (la un pas de greva)

Astazi, 18 decembrie 2009, in sistemul ANP s-a scris istorie sindicala. Dupa ce in 2006, salariatii din penitenciare incepeau sa beneficieze prin statut de dreptul la greva, astazi doar 4 zile au despartit sistemul penitenciar de prima actiune grevista organizata in structura de aparare si siguranta nationala.

Sindicalistii nu intentionau sa vulnerabilizeze siguranta locurilor de detinere. Miercuri pe 23 decembrie 2009 ar fi protestat absolut legal si democratic pentru drepturile lor. Toate conditiile impuse de lege erau intrunite. Greva devenise iminenta.

In vederea garantarii sigurantei precum si efectuarii unei treimi din activitate, conform legii, urmau sa fie initiate intalniri cu administratia pentru a se gasi solutii in vederea mentinerii capacitatii operationale a sistemului pe timpul grevei de avertisment anuntate.

S-au redactat notificari privind declansarea grevei, care au fost depuse pe data de 18.12.2009 la sediul ANP. La scurt timp de la notificari revendicarile sindicatelor au fost acceptate iar conflictul s-a stins din punct de vedere juridic. Implicit si greva a fost suspendata.

Nu ne bucuram. Nu avem ce sarbatori. Greva nu este un scop ci o modalitate. De preferat ar fi sa reusim identificarea unor metode alternative pentru solutionarea divergentelor dintre partenerii sociali. Pe ultima suta de metri au fost gasite astfel de solutii de data aceasta.

Trebuie totusi remarcata organizarea buna a sindicatului in derularea de actiuni radicale precum si mobilizarea rapida si fara prejudecati a membrilor in asumarea prin semnatura dar si prin atitudine a unor actiuni care presupun si riscuri sau consecinte neplacute.

Atat timp cat rezultatul acestui tip de lupta sindicala se concretizeaza in aspecte care contribuie la evolutia relatiilor sociale in sistemul penitenciar precum si la corectarea unor inechitati sau retusarea unor proiecte prin accentuarea aspectelor care privesc protejarea intereselor personalului, identificam o doza de satisfactie la finalul demersului nostru si multumim membrilor pentru modul in care stiu sa-si demonstreze apartenenta la o organizatie sindicala puternica si activa.

 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

18 decembrie 2009Documente atasate:

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • ppa 17.12.2017 12:07
  Dragi colegi chiriași va rugam sa ne lăsați cu atâtea plângeri luați ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc - Mobil 17.12.2017 09:34
  Taz - așa este. Tocmai aceasta plafonare se preîntâmpina prin actul ...

  Read more...

   
 • Raul 17.12.2017 09:20
  Respect!

  Read more...

   
 • Aaa 17.12.2017 08:35
  Corect ar fi suma fixa pentru chirie, atunci nu mai exista discuții.500 ...

  Read more...

   
 • Taz 17.12.2017 00:00
  Hg 90 limitează unele drepturi cum e norma de hrana, la nivelul ...

  Read more...

Google AdS