www.snlp.ro Web analytics

Functionarii publici scapa de interdictia de a munci in privat

SNLP a solicitat catre ANP initierea unui proiect de ordonanta pentru modificarea Legii nr. 293/2004 in conformitate cu prevederile art. 51 din Legea cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu referire directa la incompatibilitatile functionarilor publici.

In prezent, statutul special al functionarilor din sistemul penitenciar interzice desfasurarea altor activitati remunerate atat in domeniul public cat si in cel privat. Acesta din urma a fost eliminat de la capitolul incompatibilitati, prin urmare si statutul nostru trebuie actualizat astfel incat salariatii din penitenciare sa poata beneficia de aceasta facilitate.

Functionarii publici care nu lucreaza in sectoare in care activitatea nu este reglementata prin statute speciale, nu trebuie decat sa ia act de modificarile legislative recente si sa procedeze in consecinta, notificand, daca doresc, angajatorul (nu exista o metodologie in acest sens).

 

Legea nr. 161/2003 cu modificarile ulterioare (sectiunea a 5-a, art. 94, extras)

(1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decât cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica.

(2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza:

a) in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice;

b) in cadrul cabinetului demnitarului, cu exceptia cazului in care functionarul public este suspendat din functia publica, in conditiile legii, pe durata numirii sale;

c) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public;

d) in calitate de membru al unui grup de interes economic.

 

Documente atasate:

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)