www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Spor TBC 2012

spital-paturiPrimele norme emise de MJ in ultimii 2 ani privind acordarea sporurilor pentru conditii de munca iata ca sunt cele care vizeaza sporul TBC-HIV/SIDA. Sindicatele nu au participat la procesul de elaborare, dar proiectul a fost postat pe pagina web a ministerului. Cu sindicatele a avut loc o informare pe acest subiect la nivel MJ, ulterior careia organizatiile sindicale au primit nota de fundamentare. Se doreste mentinerea procentului (50-100%) dar se urmareste restrangerea ariei de acordare. Procentul exact se va stabili de catre o comisie din care fac parte si sindicatele. MJ este ferm pe pozitie si se insista pe emiterea actului, cu alternative neconvenabile cum ar fi probleme viitoare la plata salariilor sau dizlocare de efective (detinuti/personal). SNLP a studiat proiectul si a evaluat situatia in perspectiva. Optiunile nu sunt foarte multe dar totusi exista.

In acest sens a fost derulata o corespondenta cu MJ si am luat act de pozitia angajatorului. Fie se restrange aria de acordare a sporului, fie sunt mutati toti detinutii bolnavi de TBC la Spitalul Tg Ocna (desi aceasta actiune nu o elimina complet pe prima), fie apar din nou probleme la plata salariilor, aceasta din urma nefiind o optiune ci un risc. Stim ca exista un plan alternativ in acest sens, plan care prevede si ca cei 4 medici specialisti in pneumoftiziologie, din Spitalul Jilava, sa fie mutati in ANP, la Directia Medicala, fara a se pune problema vreunei disponibilizari, aspect asupra caruia SNLP a insistat.

Ca sindicat vom putea milita pentru acordarea unor sporuri cat timp conditiile de munca o impun, dar nu vom putea forta mentinerea detinutilor bolnavi de TBC intr-un anumit spital pentru a conserva sporurile respective. Putem insa modifica ordinul sau il putem contesta in instanta ulterior daca identificam argumentele legale, si ar fi cateva. Din dialogul cu MJ si ANP purtat pe acest subiect intelegem ca oricum am da-o, bugetul nu va putea suporta acelasi nivel de cheltuieli din prezent cu atat mai mult cu cat s-a decis recent plata sporurilor pentru confidentialitate si fidelitate care nu se acorda in nicio institutie din structura de aprare si care totalizeaza un cuantum de 3 milioane de lei (cam cat este necesar pentru acordarea sorului TBC la nivelul din prezent).

Personalul care risca sa pierda sporul TBC va beneficia de celelalte sporuri tinute in loc, in prezent, de acordarea "sporului cel mai mare", inclusiv sporuri care inca nu se acorda din lipsa de prevederi, cum ar fi cel pentru radiologie, ATI, chirurgie (s.a.), „sporul de spital” (15%). Prin urmare, in completare la proiectul privind sporul TBC, a fost elaborat si un alt proiect prin care se intentioneaza acordarea, pentru personalul din penitenciarele-spital, a tuturor sporurilor prevazute de Legea nr. 284/2010, Anexa III. Vom urmari ca situatia sa fie echilibrata in mod corect si proportional cu riscurile.

Documente atasate

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #59 Vlasov 22-04-2012 07:43
Observ ca problema acestor sporuri la Margineni este expusa intr-un fel sau altul pe ambele site-uri ale celor oua sindicate. Sincer, pe mine ma intereseaza mai mult ce se expune aici asa ca, am o intrebare pentru lucratorul de la Margineni, Costi:
Identificand aceasta problema, de ce nu o expui punctual ? Despre ce este vorba in concret ? Da un exemplu de pontaj care te-a afectat sau spune concret cand si in ce conditii te-a afectat acest lucru.

Deci, spune-ne despre ce luna este vorba, cat ai muncit in luna respectiva, cand ai luat recuperare pentru orele suplimentare lucrate in acea luna, ce sporuri ti-au fot platite si care nu. Doar asa putem dezbate. Generealizand nu rezolvam nimic decat sa te trimitem sa concepi o adresa catre director pentru lamuriri si sa astepti un raspuns si, eventual in baza raspunsului sa pretinzi ca vrei sa fii ajutat.

Deocamdata ar cam trebui sa te ajuti singur in prima faza. Va trebui sa ne invatam a avea initiativa si ulterior sa cerem ajutor. Fiecare dintre noi ar trebui sa ne invatam sa ne batem pentru noi insine si daca lucrurile se complica sa apelam la interventia sindicatului. In felul asta ajungem sa ne cunoastem si drepturile...
0 #58 Ștefan Teoroc 22-04-2012 01:46
Din punctul meu de vedere problema ar trebui transata la nivel de principiu, inainte de a intra in sporuri si procente. Legea cadru privind salarizarea unitara impune adoptarea unui Regulament pentru locuri de munca/sporuri, aprobat prin HG. Art 21 din L 284 trimite insa la Anexe si trebuie stabilit cum se face aplicarea drepturilor prevazute intr-o anexa pentru functionariii care fac parte dintr-o alta familie ocupationala. OMJ - urile acestea aflate in faza de proiect sunt cel putin discutabile din punct de vedere al fundamentarii si incadrarii in legislatia salariala. Intentionam sa clarificam in scurt timp. Urmeaza o serie de intalniri la nivel de MJ si ANP.

Citat:
ART. 21 Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexele nr. I - VIII, precum şi condiţiile de acordare a acestuia se stabilesc prin regulament elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară - administraţie, sănătate, învăţământ, justiţie, cultură, diplomaţie, de către instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi de către autorităţile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, fiecăreia dintre instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională sau autorităţile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor Publice şi cu consultarea federaţiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate.
0 #57 Lili M 21-04-2012 23:14
Am revenit pentru ca n-am primit niciun raspuns si n-as vrea ca si ordinul asta sa fie la fel ca OMJ 399.
Am citit si rascitit proiectul de ordin si nu am gasit niciun spor pentru sectia de medicina interna.
M-am dus la lege si nici acolo nu am gasit dupa care m-am dus la legislatia MS si am gasit -HOTĂRÂRE pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare “SĂNĂTATE”- care se aplică si unităţilor sanitare din subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie - si care conform art. 7 lit. h, cap. II,Anexa III, prevede un spor de 15% si pt. sectiile de medicina interna.
Parerea mea este se respecte acest Regulament elaborat de MS deoarece cuprinde toate specialitatile.

M.J-ul are obligativitatea sa respecte legislatia MS care se aplica si in ministerele cu retea sanitara proprie.

Stefane, as dori sa primesc un raspuns dar, nu dupa ce ajunge proiectul pe masa ministrului cand e prea tarziu! Multumesc anticipat.
0 #56 Adi P 21-04-2012 20:02
Citez pe costi:
dl stefan este normal si legal ca pentru recuperare sa nu primesti sporurile acest lucru se petrece an tot sistemul sau numai la margineni

Iti scriu si pararea mea,nu este normal dar trebuie avut in vedere ca unele sporuri cum sun cel de paza,studii,com isie de disciplina etc ,norma 12B nu sunt plafonate la zilele lucratoare din luna adica la cate ore trebuie sa lucram in luna respectiva,spor uril;e de antena si noxe sunt plafonate ceea ce nu mi se pare corect,astfel daca luna trecuta martie ai lucrat 184 ore si trebuia sa lucrezi 160 de ore ,ai 24 de ore suplimentare iar sporuri daca ai lucrat sub incidenta lor tot 184 ore ai 24 ore care trebuiesc acordate in momentul recuperarii acestor ore suplimenatare,d aca in luna martie ai lucrat 130 ore sub incidenta unor sporuri la tura dar ai luat co si totusi ai 12 ore suplimentare in luna aprilie la recuperare nu mai primesti sporurile respective pt. ca ar fi trebuit sa le primesti in luna martie,acesta ar fi sistemul de lucru prin unele unitati,insa sporurile se mai pierd cele de noxe si antena tocmai prin faptul ca sunt plafonate la orele lucratoare din luna.Sporurile in plus se pot si se acorda la majoritatea unitatilor in timpul recuperarilor,e ste legal deoarece lucratorul a fost expus a lucrat sub incidenta lor asa cum prevede legea,rec se acorda pt. ca ai lucrat in plus luna trecuta sau acum doua luni asa si sporurile.La Margineni este un abuz si sunt solutii de rezolvare. 8)
0 #55 costi 19-04-2012 22:26
dl stefan este normal si legal ca pentru recuperare sa nu primesti sporurile acest lucru se petrece an tot sistemul sau numai la margineni
0 #54 generația de sacrificiu 19-04-2012 20:57
Zero informări la zi privind activitatea sindicala.
-1 #53 DE LA MALUL CU CIOATE 19-04-2012 19:29
Nea Radule am vorbit si eu cu Anghel Ionut si se pare ca cei de la Otelul Galati au un papamobil de rezerva in garaj. Propun sa facem o shaormerie in curtea puscariei galatene. Inchidem si popota. Facem spatii pentru finantisti, contabili, centralisti, sepepisti si alte categorii defavorizate. La papamobil putem pune si o sticla de apa minerala fiindca tot vine vara si modificam intrarea in perimetru ca papamobilul sa poata trece si prin perimetru si astfel numai avem nevoie de rezerva in perimetru. Daca ma gandesc bine si grupa de interventie poate cobori mai repede pe sectie cu papamobilul. Asta ar fi de mare ajutor. Poate purta culorile alb rosu albastru si seara sa fie garat la garaj. Nu consuma motorina si poate fi alimentat de la priza domnului Severin, care fiind de la PSI are o priza sigura din acest punct de vedere. Si cel care trebuie sa stie unde se afla papamobilul va fi Prusu Catalin.
-5 #52 radu hilohe 19-04-2012 06:17
Dat fiind faptul ca avem un lucrator-ANGHEL IONUT care se afla in relatii foarte bune cu echipa de fotbal OTELUL GALATI,il vom ruga pe acesta sa intervina pe linga conducerea clubului sa ne imprumute papamobilul,car e transporta jucatorii raniti dupa teren,sa ne lase sa mutam ce avem pe la camaruta sindicala in mijlocul modern de transport.
Astfel vom crea un spatiu ptr. servitul mesei,de care sa beneficieze lucratorii de la schimburi,care atunci cind au rezerva ............... .....stau pe unde gasesc si ei intelegere.
Daca colegul nostru ne va ajuta cu papamobilul,atu nci vom cistiga un spatiu ptr. servitul mesei,iar conducerea unitatii va fi linistita ca a cistigat un spatiu fara mari eforturi financiare.
Avantajul papamobilului este ca se deplaseaza,iar cei interesati..... ....de ce face sindicatul,nu va sti pozitia sau locul din unitate,unde acesta se afla.
Probabil ca va numi pe cineva care sa aiba in fisa postului[ca anexa],misiunea de a sti,unde se afla papamobilul la orice ora din zi.
-5 #51 DE LA MALUL CU SALCII 18-04-2012 18:20
Pai ar trebui sa folosim ppl la munca in exterior vreo cateva luni sa facem rost de 1200 ron pentru centralistii galateni. Din cate imi amintesc au participat si ei la ceva munca in exterior. Nu toti ca avem si un alintat pe acolo care cam fuge de pusca de cand l-a prins Ailincai ca-si facu-se sala de sport in zona. Acum este randul lui Severin sa se afirme si sa faca rost de bani. Tot are dumnealui intrare la noul director economic. Si daca cei de la logistica vor camaruta sindicatului ar trebui cedata daca vine in interesul celor multi. Si daca tot a disparut sigla de la sindicat facem alta cu titlul: SALA DE MESE PENTRU AGENTI. Daca noul director tine atat de mult la sindicat poate cedeaza biroul dansului. Asa ar fi normal. Sindicatul sa aibe o locatie cumsecade in sectorul administrativ. Tine de RESPECT. Respect fata de cei 200 de membri ai sindicatului. Vrei ca sindicatul sa-ti fie un partener de dialog, dar nu tii cont de ideeile lui si nu-l respecti. Este interesant sa vedem cate persoane vor incape in noul cabinet al directorului economic avand in vedere ca la paza cei de acolo se calca pe picioare, iar criza de spatii va persista. Spune Hilohe Radu ca sunt la poarta inca 200 care vor sa se angajeze la parnaie si tin sa-l contrazic. Si-au pierdut unii timpul si au fost prin licee sa recruteze. La conditiile de munca actuale nu prea se inghesuie lumea si daca vin tot copii fara armata carora le place munca o sa ne lasam cu totii la vatra in curand.
-1 #50 Nicusor Cucu 18-04-2012 16:29
Alecule, cred ca nu m-am facut inteles.
Ca eu, am inteles sau nu , nu are importanta, important este ca n-au inteles cei care trerbuiau sa aplice decizia. Ea este oarecum confuza , interpretabila. Intre timp, Stefan, pe care l-am contactat , a raspuns punctual la intrebarile mele. De asta am insistat ca explicatia sa vina de la centru.
Nu ma pot duce la director si sa-i spun ca Finu Alecu ne-a dat explicatii lamuritoare.
0 #49 Chiriac 18-04-2012 09:19
Remus, am senzatia ca ai probleme de cu totul alta natura. Ai intrat aici sa arunci cu vorbe si atat. Se pare ca esti de ignorat. Am crezut ca te deranjeaza vreo frustrare dar tu ai probleme serioase asa ca te las sa te zbati in propria mizerie.
0 #48 de la finu Alecu 18-04-2012 08:41
Stimate domnule Remus,
Va vad un pic suparat,poate reusim sa comunicam mai mult...Mesajul dvs se adreseaza tuturor?
Va saluta fara "vrajeala' finu' Alecu si Nasul
PS Am vazut ca ati suparat SD-ul cu parerea dvs.
0 #47 radu hilohe 18-04-2012 06:04
PENTRU REMUS
Am rugamintea sa detaliati,pe cine luam noi tare,daca este vorba despre cei arestati si despre ce ciuguleala este vorba.
Daca este vorba despre baieti nostri,care stau dupa gratii,avem rugamintea sa ne vizitat[facem demersuri privind accesul dumneavoastra in unitate] si va dam detaliile de care aveti nevoie,mai bine zis cum ajutam pe cei de dupa gratii din 2010 si pina astazi.
Pacat ca judecati asa lucrurile,dar asta este, sunteti un cetatean liber si va respectam opiniile.
Legat de desfiintarea sindicatelor,va rog sa masurati de doua ori si sa taiati o data,asa cum fac croitorii.
Daca aveti ceva cu mine,dar aveti coloana vertebrala,nu mai fiti REMUS, fiti cel botezat,altfel nu va ia in calcul cei care mai si citesc.
Fiti tare cu nume si prenume si spuneti raspicat-nu mai vreau-sindicat.
0 #46 Lili M 18-04-2012 00:56
Dumneavoastra ati propus MJ-ului un proiect cu sporurile personalului medical, din sistemul penitenciar, in baza legii 284 dar, tot in baza legii 284, art. 21, MS a elaborat un Regulament aprobat de Guvern si care se aplica si in ministerele cu retea sanitara proprie. In acest Regulament sporurile difera, putin, fata de sporurile de la Anexa III, art. 7 din lege 284. Cum este mai corect?
-5 #45 remus 17-04-2012 21:31
oricat de ,,tare ma iei,,tot ,,vrajeala,, de sindicalist care sigur profita de pe urma ,,fraierilor,,! !!!!!!!!!!
+1 #44 galati 13 inculpati 17-04-2012 18:57
Stimabile Domn Teoroc,
termenul pentru recursul lotului de la Galati la i.c.c.j. este 25.06.2012 completul F3 ora9. Asteptam semnul de bine sau mai putin promis de doamna Gherman in privinta completului .Multumim
+5 #43 radu hilohe 17-04-2012 18:04
Revin cu detalii legate de centrala termica,care sunt suparatoare dar reale si care sunt tratate cu superficilitate de logistica galateana.
Dupa absolvirea cursului de catre cei trei,urma ca sa le fie eliberata autorizatia ISCIR in urmatoarele doua saptamini.
Pentru acest lucru penitenciarul galatean,trebui a sa achite suma de 400 de lei,ptr. fiecare lucrator.
Fac precizarea ca pentru neplata eliberarii autorizatiei se percep zilnic penalitati.
Acest lucru ma determina sa trag concluzia,ca se vrea cu tot dinadinsul sa nu se plateasca eliberarea autorizatiilor, ptr. ca la mijloc sunt alte interese sau logistica,efect iv nu-si face treaba.
Cu sigurata,decont area banilor ptr. combustibilul de pe perioada concediului de odihna ale paznicului H ILOHE, vor fi achitati,cind va vrea muschii cuiva.
Fratilor,ptr. femei s-au pornit razboaie,asa ca trebuie sa ne facem temele corect,sa nu cadem in plasa cum au mai cazut si altii.
Am gresit in comentariul meu sa fiu criticat dar nu sub protectia anonimatului.
Le dam si camaruta sindicatului,o facem sala de mese,ca sa nu mai serveasca masa agentii in garderopa unde se schimba oamenii,se afla toaleta etc.
Nu este nimeni obligat sa serveasca masa la popota,fiecare agent,poate are un pachetel de mincare mai saracut si vrea sa-l serveasca intr-un loc mai putin expus.
Logistica sa faca solicitarea si le eliberam imediat camaruta incomoda.
Facem bucatarii moderne ptr. ppl-ei,iar lucratorii,serv esc masa pe unde apuca,de aici tradem concluzia ca cei ocrotiti trebuie sa fie ppl-ii sa nu ia foc,agentii sa stea cuminti ca altfel........ mai sunt 199 la poarta,care asteapta sa devina lucratori de nadejde a sistemului.
0 #42 de la finu Alecu 16-04-2012 08:55
Stimati concetateni,
Neobositul si razboinicul finu'Alecu doreste sa vina in actualitate cu unele precizari.
Angajatorul a inteles ca trebuie sa accepte unele flexibilizari in derularea programului in ture de 12/24 si 12/48.Ca urmare a acestui fapt ,punctul de vedere prezentat mai sus ptr d-l Nicusor va coincide cu cel agreat de patronat.Cred ca despre programul de la ture si compensarea cu timp liber nu mai avem ce scrie.
Stimati concetateni,
Finu Alecu vazu un om dezamagit de rezultatele initiativei sindicale.Parca prea il luarati tare...s-ar putea ca omul sa fi avut alte asteptari..poat e o fi crezut ca sindicatele pot indrepta lucrurile.Hai sa-i explicam omului deznadajduit ca excluderea unor legi speciale ptr unii(stabilirea salariilor ,a virstei pensionarii,sus pendarea sporurilor de 100/100 sau 75/100 etc) se fac impotriva vointei sindicatelor si ca actorul principal este altcineva,care are putere absoluta.Domnul respectiv se intreba poate,de ce nu s-au obtinut mai multe si si-a pierdut sarmanul speranta in sindicate.Cum poate fi ajutat?Trebuie sa-i explicam ca puterea sindicatelor e limitata...Sa nu uitam citi romani mai au speranta...
Va saluta cu vitejie si speranta,finu'A lecu si Nasul sau
0 #41 de la finu Alecu 16-04-2012 08:16
Stimate d-le Nicusor Cucu,
Asa cum spunea d-l Presedinte,am inceput sa scriu referate(o fi bine,o fi rau).Deoarece se terminara caracterele ,as vrea sa revin la pct 3.Ar fi si varianat,mai putin dorita,ca ptr cele 8 ore suplimentare sa se acorde o tura de 12 ore libere,urmind ca truditorul sa presteze 4 ore ,in cea de-a doua zi libera un serviciu(esc instanta sau schimb),in functie de nevoile si bunavointa angajatorului.
Finu'inca o data atrage atentia asupra faptului ca serviciul in ture de 12 ore ,se executa in regim special ,fiind un caz atipic in comparatie cu cel de 8 ore,care este cel reglementat in amanunt de CM.Faptul ca nimeni,inclusiv sindicatele, nu au observat ca el are un caracter special se vede in privarile pina la Boc si de dupa..,inclusiv pensionarea.In acest sistem (al inchisorii) nici nu cred ca se putea lucra in ture de 8 ore(care ar fi fost ture inegale,in care numai una era de 8 ore),acesta fiind singurul posibil,avind in vedere specificul muncii.
In final,toti palmasii trebuie sa aiba in vedere ca serviciul de 12/24 si 12/48 se pliaza dupa cel de 8 ore,neputind fi aplicat specific si riguros.
Sint cetateni(unii de "marca"0 care nu pot intelege sistemul in ture de 12/24 si 12/48 si nu stiu de ce dupa tura de noapte truditorul are 48 ore liber.Va saluta ,cu respect,finu'Al ecu su Nasul sau.
PS Stimate domn,va propun sa dezbatem si alte subiecte,sa invioram si revigoram acest site
0 #40 de la finu Alecu 16-04-2012 07:59
Stimate d-le Nicusor Cucu,
Ptr a nu mai mai plictisi lumea va rog sa mai cititi inca o data acel comentariu in care s-a facut un calcul matematic.Astfe l,luna aprilie are 30 ori 24=720ore.Din ele scadem 10 zile ori 24 ore,adica 240.Sint 10 zile libere nelucratoare,pr ovenind din 5 duminici+5 simbete(ele constituind repausul saptaminal format din 2 zile consecutive )+a2-a zi de Pasti.Prima zi de Pasti are dubla semnificatie :si zi de repaus si sarbatoare legala.Fiindca o zi are numai 24 ore ,cele doua semnificatii vor avea numai 24 de ore.Este ghinionul tuutror angajatilor ca anumite sarbatori legale"cad"in zilele de simbata sau duminica.
deci,720-240=480 ore.Se stie ca timpul lucrat se compenseaza cu de 2 ori timp liber.
deci480/3=160ore lucratoare si 360 timp liber dupa cele 160ore lucrate.
Acum va raspund punctual:
1)Cele 12 ore nu au importanta cum se numesc ,ca oricum nu se platesc cu spor.Daca insistati, ele se numesc ORE SUPLIMENTARE ptr ca depasesc durata lunara legala.Cind (oare cind?) se vor acorda sporurile ele se vor plati cu 100/100 ca au fost lucrate in zi sfinta,iar in luna urmatoare beneficiati de 12 ore libere ptr ca ati lucrat in "avans"in luna anterioara.Deci ,ptr dvs ,norma lunara legala(ptr luna urmatoare,sa zicem mai) va fi cu 12 ore mai mica decit ptr cei care nu au ore suplimentare efectuate anterior.
2)Daca nu se depaseste norma legala de lucru,truditoru l nu mai are ore suplimentare si se considera ca ziua sfinta,dar de fapt orele suplimentare s-au recuperat in cursul lunii respective
Tot de lege"lata" ramine acordarea sporului de 100/100 ptr orele lucrate la sarbatoare.
3)Cei care au muncit 8 ore suplimentare vor primi in compensare tot 8 ore.Deci, truditorul este la program de 12/24 si 12/48.Indiferen t ca este pe tura de zi sau de noapte ,vine la serviciu (dimineata sau d.a ,cum vrea nagajatorul)pre steaza 4 ore serviciu dupa care pleaca voios acasa si vine la urmatoarea tura de 12 ore.
+1 #39 Nicusor Cucu 15-04-2012 22:25
Alecule, am toata consideratia pentru tine, nu am nimic impotriva sa explici pe intelesul tuturor aceasta (in-)decizie, dar cum lumina vine de la rasarit asa si explicatia; sa vina de la cei care au emis decizia.
Altfel, am avea probleme, interpretarea noastra nefiind oficiala.
+1 #38 Nicusor Cucu 14-04-2012 14:06
Remus, cred ca datorezi scuze celor ( majoritari ,de altfel) care sunt membrii unui sindicat. Oricum , nu te banuiesc de rele intentii dar nici de inteligenta. Si apoi, diferenta intre fraier si prost este aceea ca, fraierul se mai si desteapta.
-4 #37 Chiriac 14-04-2012 13:43
Remus,
Personal m-am cam obisnuit cu nemultumiti d'astia ca tine. Bine ca nu sunteti pra multi prin sistem. Eu iti doresc sa-ti dai demisia, sa te incadrezi ca politist sau jandarm si ulterior sa constati cat de bun este sindicatul.
Chiar ma revolta atitudinea ta si, daca as sti ca esti membru de sindicat, as face orice mi-ar sta in putinta sa te exclud. Arunci cu vorbe ca ultimul habarnist, ca un individ fara nici clasele primare terminate.
Daca te-ai stradui un pic sa constati in ce s-a materializat munca sindicala atunci ti-ai trage fermoar peste gura aia mare si utila doar pentru a baga la stomac. Nu iti este rusine mai caraghiosule sa ignori travaliul la care se supun niste oameni pentru a-ti fi tie bine ? Multi dintre acesti oameni care muncesc pentru tine aproape ca si-au ignorat propriile familii.
Remus, iti doresc sa ajungi sa te reprezinti singur rin instantele judecatoresti, sa-ti negociezi singur conditiile de munca si sa faci de unul singur totul pentru a-ti fi mai bine. Pana sa nu ma enervez de tot mi-am dat seama ca, de fapt, esti o piesa nesemnificativa pentru acest sistem penitenciar...

Sa ai sarbatorile de Paste dupa sufletul si inima ta ....
0 #36 de la finu Alecu 14-04-2012 13:08
Stimate d-le Nicusor Cucu,
Finu'Alecu doreste sa va raspunda el ,ca sa nu-l incurcati pe d-nul Radu.Daca acceptati ,publicati!Oric um, matematica si carnea de porc sint grele nu mistice.Mistica e insistenta...Va saluta fara algebra ,geometrie,anal iza matematica si trigonometrie ,finu' Alecu si Nasul.Sarbatori fericite!
+2 #35 DE LA MALUL DUNARII 14-04-2012 08:02
Referitor la centralistii galateni, cei trei, desi abia au luat examenul nu au fost pusi pe functia corespunzatoare . Dar, trebuie mentionat ca s-a gresit de la inceput pentru ca intr-un mod normal ar fi trebuit sa fie 5 pentru a elimina ppl atent selectionati. In 5 ar fi reusit sa-si incropeasca o planificare asa cum au cei de la dispecerat. Astfel ei sunt o strutocamila fara cocoasa a institutiei. Bineinteles ca stim pe ce s-a bazat logistica atunci, este un coleg Stratu Adrian care are atestat si care ar putea trece la centrala. Insa nu are proptelele necesare. Probabil ca tovarasul Severin Florin va umbla cu limba scoasa cand va sosi primul control prin birourile de la paza sa mai ceara un om (adica acela). Dezastrul magnific pe care l-a creat Gorea este continuat superb de catre Severin. Problema blocului alimentar este de notorietate. Nu au viziunea planificarii oamenilor, iar alintatii din subordinea lor fac ce vor. Toti s-au invatat sa ceara oameni la paza!!! Pe ei nu-i intereseaza ca sunt mii de ore recuperari, oameni care au concedii cate 29 zile pe 2011. Bine ca vom avea 2 ofiteri pe achizitii si un agent cu sapa. Oamenii sunt nemultumiti Nea Radule, dar oamenii sunt si alintati. Lipsa de oameni, resurse si comunicare duce la frustrare. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ne vom face daca cei condamnati ne vor parasi prin vara. NU CRED CA SEFII SECTOARELOR UNDE ACTIVEAZA CEI 12 IMPRUMUTATI vor sari sa ajute paza. Probabil ca noul director va sti sa imparta altfel resursele umane. Cat despre pontaje...nimen i nu a inteles mecanismul. Daca eram matematicieni buni ajungeam contabili cu totii si cu arma in spate statea eroul necunoscut. :lol:

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS