www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

„Saracie de lux” sau „Cand penibilul imbraca forme juridice”

To become truly great, one has to stand with people, not above them - Charles de MontesquieuAtasam ultima pagina din intampinarea depusa de ANP intr-unul dintre cele 120 de procese puse pe rol de SNLP contra masurii de diminuare a drepturilor salariale. ANP ar fi avut optiunea ca in intampinarile depuse sa invoce pur si simplu legislatia asumata de Guvernul Romaniei, morala sau de austeritate, mai putin conteaza.

Intampinarea atasata, nu numai ca sustine pe vreo 3 pagini de argumente ratiunea diminuarilor, dar se incheie apoteotic cu o concluzie socanta: diminuarile salariale nu pot fi nici pe departe de natura a afecta nivelul de subzistenta al salariatilor avand in vedere nenumaratele drepturi cu totul speciale de care beneficiem si din care Guvernul are „cu usurinta” de unde lua.

Senzatia de furie pe care am incercat-o citind materialul nu are legatura cu lupta de clasa si nici cu miza unor procese. Ea este un fel de reactie pe care probabil o simti cand primesti o cantitate de noroi proaspat aruncat in fata de un coleg.

Deci, onorata instanta, ignorati-ne, suntem idioti! Nu bagati in seama revendicarile noastre pentru ca... „se observa cu usurinta” ca sunt mincinoase, in realitate o ducem muuuult mai bine. Toti avem chirie decontata, bani pe transport, norma de hrana si asistenta medicala (o privire atenta ne releva ca au fost enumerate exact toate ramasitele statutului special).

Prin urmare, traiul decent fiind asigurat, diminuarile salariale nu pot fi de natura a ne afecta, chiar daca implica si diminuarea tuturor drepturilor enumerate mai sus si chiar daca salariul nostru de baza este derizoriu iar sporurile se mai tin de un firicel, acela al sumei compensatorii cu caracter tranzitoriu...

Penibil si dureros totodata.

Document atasat:

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #30 Terente 09-09-2011 08:34
Agentule,
Ma faci ntr-adevar sa zambesc ! Nici tu nu mai stii cum sa mi te adresezi. Ba folosesti persoana II sg, ba folosesti pro-numele de politete :)) Eu prefer sa-mi spui doar Terente fara sa ma scalzi in politeturi...

Mai prietene, eu tot nu inteleg cu ce te-am deranjat :) Ma tot inviti sa parasesc sistemul si sa ma apuc de nu stiu ce prin alte parti. Sub ce imbold faci asta ? Tare as fi curios.

Pe de alta parte, ti-am mai spus ca nu-mi face placere sa port un dialog (daca se poate numi dialog) cu o persoana care-si atribuie toate calificativele negative. Nu te-am etichetat in nici un fel, poate doar un pic neinspirat privind unele argumente. Dar, este doar punctul meu de vedere si ai putea sa ai o reactie isteata vis-a-vis de acest punct de vedere. Continuand sa te autoetichetezi ca fiind altceva decat un om cu care se poate discuta, imi pare rau, dar dialogul nostru s-ar opri aici.

Cu deosebita consideratie,
Amicul tau,
Terente
0 #29 un agent 08-09-2011 21:30
PTR.SUPLINITORU L TERENTE
In aceste zile a-ti putea sa va suplimentati veniturile,tini nd cont de penuria de cadre din invatamintul romanesc.
Decit sa va pierdeti timpul pe site,cu niste nenorociti de paznici,mai bine va mai luati inca un job.
Nu are rost sa va pierdeti vremea cu niste cetateni care asigura paza altor cetateni.Pentru oameni de talia dumneavoastra,s ocietatea are permanent un loc caldut.
Nu pot sa-mi dau seama cum v-ati ratacit prin sistem,puteti corecta in sistemul de invatamint lucrari,dar nu in cel penitenciar.Pac at de tine,poti ajuta societatea sa prospere,dar ar trebui sa parasiti sistemul cit mai grabnic pina nu te plafonezi.
0 #28 un agent 08-09-2011 15:10
Pacat ca nu a-ti candidat la o f-ctie in cadrul snlp-ului.Toti membrii am fi avut de cistigat,probab il ca autoritatile s-ar fi temut de cunostintele pe care le aveti si ne-ar fi dat fara sa stea prea mult pe ginduri,toate drepturile pe care le-am pierdut.A-ti pierdut posibilitatea sa il lasati pe Stefan fara servici,poate ne spuneti pe unde a-ti stat ascuns in aceea perioada in care au avut loc alegerile.Stim cu totii ce a insemnat TERENTE ptr. balta brailei.
0 #27 Terente 08-09-2011 14:43
Considerand ca esti singurul in masura a te caracteriza, nu ma pot opune apelativelor ce ti le atribui de genul "nepriceput", "sarac", "analfabet"... De ce te victimizezi in asa hal mai prietene ? Nu consideri ca poti avea un dialog bazat pe expunerea unor rationamente ?

Nu am incercat si nici nu incerc sa blamez pe cineva, de asemeni nici pe tine. Numai ca postarea unor comentarii nefundamentate, lipsite de o informare pe masura, face posibila o reactie menita sa ingradeasca rea-intentia acestor comentarii...
0 #26 agentul-saracul 08-09-2011 08:29
Din cite stim,anp-ul are in vedere intr-un timp foarte scurt,sa construiasca penitenciare care sa tina in custodie ppl-ei consumatori de droguri.Persona lul care va lucra in aceste penitenciare,tr ebuie sa fie unul aparte,cu foarte multe calitati,cunosc atori de limbi straine si foarte buni psihologi.Statu l de organizare al acestui penitenciar va incepe cu TERENTE,restul nu mai conteaza.UN AGENT CARE ARE PROBLEME CU EXPRIMAREA SI DICTIA IN ACELASI TIMP.
0 #25 Terente 08-09-2011 07:56
Pentru nepriceput:

Ai aruncat cu vorbe carora numai tu le intelegi sensul. Faci afirmatii gratuite in ce ma priveste nefolosindu-te de o argumentatie. In fapt, ce te deranjeaza prietene ? Faptul ca scriu aici ? Felul in care imi expun punctele de vedere ? Rationamentul meu ? Ce este pentru tine foarte greu de inteles ? Sau pur si simplu vrei un subiect si n-ai gasit alta cale mai isteata de a-l aborda ?

As fi putut avea un dialog cu tine daca erai constant in folosirea unui nickname aici. In acest fel, iti puteam urmari rationamentul, puteam avea ce ne spune. Folosindu-te de "nepriceput" ma gandesc ca aceasta postura te jeneaza rau de tot....
0 #24 un nepriceput 08-09-2011 05:53
Daca tot exista domnul TERENTE,rugam pe cei care viziteaza acest site,sa stea cuminti in banca lor.Fiid in opinia noastra un tip foarte destept,ar trebui lasat sa comenteze orice articol postat.Este probabil unul din siparezii societatii romanesti care s-a aciuat pe linga noi.Ar trebui sa-si gaseasca o slujba mai dificila,aceast a pe care o are acum este cu un grad scazut de dificultate.Exi sta posibilitatea sa fie unul din nepotii sistemului,care are un loc caldut,cum se gasesc de obicei pe la PMT-urile din tara.Cetateanul sus mentionat,nu stim daca este lucrator sau salariat al sistemului.Prec izez faptul ca sistemul penitenciar are foarte multi salariati,dar lucratori mai putini.Dar putini se pot lauda cu un siparez in dotare cum avem noi,deci sa-l conservam cu multa atentie.Ai inteles agent?
0 #23 ochiul 07-09-2011 20:50
Pt. Agentu

Ce a realizat sindicatul numai pt agenți;
1. acordarea Normei 12 B
2.pontarea orelor suplimentare și până în 2010 plata acestoră
3. posibilitate agenților să susțină concurs pt funcții de conducere;
4. acordarea sporului de studii superioare;
5. introducerea funcțiilor de agenți cu studii superioare și implicit un coeficient mai mare în noua legislație de salarizare;
6. posibilitatea de a primi bani pe restanțele la echipament;

Astea sunt doar câteva dintre realizările SNLP care îmi vin în minte rapid.
Ele îi privesc doar pe agenți și există documente care atestă că au fost obținute de SNLP
0 #22 Vasilică 07-09-2011 19:10
Citez pe Smecherul:
Lăsaţi nu vă mai plângeţi colegii că dacă sunteţi puţin mai smecheri vă faceţi flotant la 40 -50 km de unitate şi vă recuperaţi bani pe care i-am pierdut prin decontarea cheltuielilor de transport. Fiti pe fază până nu se prind guvernanţii.Baftă.


Vezi că deja s-au camprins, așa că las-o baltă.
0 #21 Terente 07-09-2011 08:29
Pentru Agentu :
Ti-am sugerat sa "rasfoiesti" acest site si sectiunea "Informari" de la Forum....Este simplu, agentule ! Vrei doar sa "vorbesti vorbe" ? Fii un pic mai rational te rog...
0 #20 Ma plictisesti prietene 06-09-2011 22:30
Citez pe agentu:
realizare a sindicatului care sa ma avantajeze pe mine ca si agent, te rog sa mi-o arati dar pe documente nu pe vorbe.eu m-am saturat de palavrageala

Sincer si eu m-am saturat de palavrageala ta. Pari un tip inteligent. In acest context si avand in vedere faptul ca tu nu ai beneficiat de nici "o realizare care sa te avantajeze", pot sa te intreb de ce mai platesti, mai frate, cotizatia de sindicat?
Daca sindicatul oricum nu face nimic pentru tine ce rost mai are sa pierzi timpul pe acest site? Sincer, nu te inteleg.
In ceea ce priveste dovada cu documente, pot sa te intreb daca te-ai uitat vreodata pe fluturasul de salariu?
0 #19 agentu 06-09-2011 21:07
pentru terente. am participat la toate actiunile care au fost facute de catre sindicat.nu m-am dat inapoi si nu ma voi da de la absolut nimic.tu ma intrebi ce as face eu,eu va intreb ce faceti voi ca si conducerea a sindicatului, conducere care sunteti platita pentru a face ceva.nu mai incerca sa imi intorci vorbele sidaca tu stii daca vreo realizare a sindicatului care sa ma avantajeze pe mine ca si agent, te rog sa mi-o arati dar pe documente nu pe vorbe.eu m-am saturat de palavrageala in conditiile in care voi ca si conducere de sindicat v-ati compromis in a lua decizii in folosul angajatului
+2 #18 Smecherul 06-09-2011 20:07
Lăsaţi nu vă mai plângeţi colegii că dacă sunteţi puţin mai smecheri vă faceţi flotant la 40 -50 km de unitate şi vă recuperaţi bani pe care i-am pierdut prin decontarea cheltuielilor de transport. Fiti pe fază până nu se prind guvernanţii.Baf tă.
0 #17 cel care supară Kateii 06-09-2011 18:53
Domule Ștefan, verificați cum au fost aleși vicepreședinții la grupa de la Jilava,sigur veți găsi niște buletine de vot gata tipărite ,despre care nu sa știut ca vor candida.
Apropo pentru președinte a existat un UNIC candidat,o fi bine o fi rău.
0 #16 Doru. 06-09-2011 17:05
Este jenanta intampinarea facuta de A.N.P.
Parca nu ar stii ce probleme financiare au angajatii!
De fapt de ce ma mir! A.N.P.-ul este condus exact ca si Romania! Prost.
+1 #15 elita 06-09-2011 11:21
domnul stefan te rog sa-l intrebi pe calin rotar cum au decurs alegerile pentru vicepresedinte la gherla si cine a umblat cu urna
0 #14 holograf-vine o zi 06-09-2011 05:47
Ne este foarte usor sa aruncam vina pe sindicat,dar pe unde umblati cind unii veneau de la sute de km. distanta,ca sa urle la megafoane, sa se expuna la anumite riscuri,stiti voi la care.Probabil erati tolaniti prin fata televizoareleor .Se stabilise sa venim in uniforma.dar adevaratii sindicalisti veneau civili,cun sa faca institutia de rusine.Nu prea am vazut pa la adunarile generale,consil ii snlp lideri,presedin ti ce o fi ,sa spuna lucrurilor pe nume directorului general,care era prezent in sala.Il ascultam cu mare drag,dinsul fiid un bun orator,asa ca mai usurel cu bataiosii din fata calculatorului
0 #13 Terente 05-09-2011 22:58
Auzi Agentule ! Tu asta, platitor de cotizatie, tu ce reprezinti in sindicat ? Esti un simplu membru ? Doar atat te consideri ?
Personal as spune ca esti chiar sindicatul. Tu ce crezi ? Blamand sindicatul, te blamezi pe tine insuti. Unora chiar le sta bine in postura de clovni sindicalisti. Si sunt multi astia care spun ca "sindicatele are cea mai mare vina". Hai ca poti mai mult Agentule ! Conjugarea verbului "a avea" nu e atat de grea...

Te-as intreba ce intelegi tu prin democratie bine inradacinata Agentule dar imi este frica de raspunsul tau. Te-as intreba daca in viziunea ta dezvoltarea tarilor ce insinuezi ca fiind dezvoltate, au ajuns la acest nivel bazandu-se pe oameni ca tine, oameni cu astfel de viziuni. Nu de alta, dar m-as bucura sa ne ajuti un pic daca intr-adevar consideri ca esti altfel... ;-)

Agentule, ai vazut reactia sindicatului in aceasta situatie si observ ca nu esti multumit. Spune tu te rog ce masuri ai adopta in aceasta situatie?
Nu de alta, dar facand doar observatii gratuite nu este de ajuns. Ai pretentii dar mormanul de gunoi ce-ti inunda ochisorii nu-l vezi...Si e pacat, in conditiile in care consideri ca ai avea niscaiva experienta de viata si o educatie aleasa....
0 #12 cel care supară Kateii 05-09-2011 19:33
Adevarul iese la suprafața,sindi catul unde este ?
-2 #11 agentu 05-09-2011 17:34
ce sa mai plasati domnilor lider de sindicat. cea mai mare vina in tara asta o are sindicatele. luati exemplu de la tarile cu democratie bine inradacinata.
ok o sa imi raspundeti ca nici acolo nu sa rezolvat mare lucru dar de nivelul de trai ce puteti sa ne spuneti, ma refer la tarile respective.
voi fi intodeauna conestatarul vostru, am acest drept pentru ca va luati salariul si din cotizatia mea.
+1 #10 Ștefan Teoroc 05-09-2011 08:57
Aici as indrazni sa nu plasez intreaga responsabilitat e a situatiei pe dna Manuela. La faza asta specialistii MJ poarta cu cinste raspunderea.
+1 #9 gâgă 05-09-2011 07:56
Stiti ca datorita doamnei pieleanu monstru de la jilava "stupu, acum marin s-a maritat" a castigat procesul in instanta? Cum credeti?
Pe procedura, adica pe limba tuturor directorul unitatii nu era abilitat sa semneze destituirea si cu toate astea o adresa anp ii cerea directorului sa semneze destituirea acestuia. Nu faptul ca a castigat procesul trebuie sa ne deranjeze ci faptul ca noi vom plati cheltuielile de judecata si nu madam pieleanu, bala, ilea, marii specialisti ai sistemului. Ce ziceti de asta? Cand e vorba de procese cu sindicatele fac pe dracu in patru sa blocheze aceste procese, vezi cazul RAHOVA.Dar trebuie sa fim si cinstiti cu noi, cand se discutau in onorabilul parlament toate aceste diminuari pentru care acum trebuie sa ne judecam, foarte multi dintre noi, aproape toti stateam la televizor in loc sa fim in strada sa le demonstram ce putem. Din pacate pentru noi ei au fost cei care au demonstrat ca pot mai mult decat noi.Dupa cum vedeti si aici cativa suntem interesati de aceste subiecte, cu atat mai mult de comentarii, atat putem atat dam. Domnule ilea desfintati dcean-ul, oricum nu procude nimic, trimiteti-o si pe madam pieleanu la antena 1.
0 #8 Ștefan Teoroc 04-09-2011 21:34
Mai posteaza o data
0 #7 isis si osiris 04-09-2011 20:32
de ce comentariul nu-mi apare in intregime?
0 #6 Naivul 04-09-2011 19:12
Desfintati fratilor DIP-ul si Auditul,vine curtea de conturi care oricum nu tin cont de aberatiile celor de la audit sau DIP.

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS