www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Pe locuri, fiti gata, transferati!

Ordinul ministrului jurititiei referitor la transferuri este in curs de modificare. Aveti atasata ultima varianta a proiectului actualizat pe baza propunerilor SNLP.

Stim toti ce urmeaza sa se intample la Politie. Mii de politisti vor ramane fara serviciu. Sistemul penitenciar pare sa fie unica institutie din sistemul de aparare nationala care poate ocupa posturi vacante. Tot ceea ce ne vulnerabilizeaza cum ar fi conditiile de munca, riscurile, munca suplimentara, ne ofera totodata si protectie, conferind stabilitate locurilor de munca.

Numarul de detinuti a crescut ingrijorator in ultimele luni de zile (cu aproape 2000) in contextul in care inca nu s-a activat decizia Parlamentului european de repatriere de catre statele din UE a detinutilor de alta cetatenie. Avem toate motivele sa ne asteptam la intrari masive de detinuti spre 2012, acesta fiind principalul motiv pentru care se discuta despre ocuparea unor posturi vacante in sistemul nostru. De la discutie pana la fapte este, insa, drum lung si pe langa un cadru legal concret si aplicabil mai este nevoie si de finantarea unei parti din posturile vacante.

In urma cu putin timp ANP a primit un refuz de la MFP la solicitarea de finantare a unui numar de aproximativ 500 de posturi vacante in vederea ocuparii prin concurs. Poate situatia sa se schimbe in perspectiva disponibilizarilor din Politie? Nu stim sigur care vor fi deciziile politice care vor influenta aceasta situatie, dar in mod cert ne vom exprima opinia si vom solicita ANP sa manifeste maximum de transparenta in procedurile care se vor aplica.

Statutul nostru special prevede posibilitatea efectuarii de transferuri pe posturile vacante din sistem numai dupa ce acestea au fost scoase la concurs si ulterior concursului au ramas in continuare vacante. Reprezentantii MJ au sustinut la ultima sedinta a Comisiei mixte din MJ ca totusi se pot face transferuri si pe functii vacante care nu au fost scoase la concurs, daca se obtine finantare. Motivul afirmatiei ar fi acela ca traversam o situatie speciala in care Guvernul blocheaza pe termen lung concursurile si prima etapa nu mai poate fi astfel parcursa din motive obiective. Ramane de vazut daca ministerul isi va mentine pozitia si in scris si daca se vor face demersuri in vederea finantarii de posturi si aprobarii efective de transferuri din Politie. In caz contrar perspectiva cea mai apropiata ramane modificarea legii nr 293/2004 si flexibilizarea modalitatii de ocupare a posturilor vacante, astfel incat transferul sa nu mai fie tinut in loc de concursuri.

Situatia este destul de ingrata. Nu ne dorim sa blocam avansarea in cariera a propriilor salariati ocupand toate posturile vacante prin transfer (oricum aceasta perspectiva nu este deloc plauzibila) dar nici nu putem fi insensibili la situatia colegilor din Politie, cu atat mai mult cu cat se pare ca prin metoda concursului nu reusim sa ocupam posturi vacante din lipsa de finantare. Din punctul nostru de vedere apreciem ca este necesar sa echilibram in mod cat mai corect situatia si sa manifestam maximum de discernamant in demersurile pe care le vom efectua si in declaratiile pe care le vom face.

Document atasat:

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

-1 #37 SEMNAL DE ALARMA 27-09-2011 15:12
De ce sa angajeze sistemul penitenciar toate "resturile" din politie?
+3 #36 Ștefan Teoroc 22-08-2011 13:21
Salut Dan si bine ai venit pe site!
Am auzit si noi ca in realitate criteriile de disponibilizare sunt diferite de cele facute publice.

Se spune ca ar fi tintiti in primul rand militantii sindicali, in general aia mai tari in gura si mai revendicativi si apoi se acorda o atentie deosebita conservarii pilelelor.

Ma rog, gura lumii...
+1 #35 Dan politist 22-08-2011 09:28
Cei care sunt disponibilizati in MAI au o singura vina..Nu au fost pupincuristi si nu au relatii..Cei cu relatii si fetitelor de sub birouri nu li s-au desfintat functiile si nu au dat nici un examen..In MAI AU RAMAS CIURUCURILE iar cei cu adevarat valorosi au fost bagati in examen si au cazut cu note de 9,50 [deoarece si aici au aparut 'baietii' care stiau deja subiectele si au luat cu 10] ..Cei disponibilizati sunt cu mult mai buni decat cei ramasi dar nu au sarit la cap chestorilor din MAI..Culmea cei care sunt dati afara nu au nici o abatere disciplinara sunt buni lucratori cu calificative de B si FB iar din cei care raman si nu au dat examen niciodata foarte multi sunt cercetati penal..Doar Dumnezeu mai intelege mafia din MAI
+1 #34 Ștefan Teoroc 19-08-2011 09:48
Chiar daca expresia infantila mi se pare nepotrivita, nu am nimic impotriva recomandarii si dupa cum vezi, nu am nici cea mai mica intentie de a pierde timp cu certuri. Ceea ce am postat au fost replici, pentru ca nu se mai putea. Daca si colegii vor intelege ca avem cu totul alte prioritati decat spalat de rufe si reglat de conturi, va fi in regula.

Nu cumva sa crezi ca ne-am oprit activitatea si de doua saptamani ne uitam doar pe forumuri si autorizam comentarii. Noianul zilnic de probleme nu s-a oprit nicio clipa.
0 #33 dariussalex 19-08-2011 08:10
Stefane, parerea mea este ca decat sa consumam atat de multa energie (si neuroni) in a arunca cu noroi unul in celalalt mai bine o folosim in interesul oamenilor pe care ii reprezinti. Daca pasiunea domnului Dumitrascu, la acest moment, este de a ponegri activitatea SNLP sa-l lasam sa o faca, pana la urma fiecare e liber sa-si exprime parerea dar ideal ar fi sa incetam si sa ne concentram pe lucrurile cu adevarat importante. Sper ca nu vei mai da curs acestor provocari pentru ca nu fac onoare niciuneia din cele doua organizatii si genereaza un efect de domino care se poate resimti mult timp de acum inainte. Asa ca rugamintea mea ar fi: domnilor lasati cearta infantila pe "jucaria preferata" si haideti sa facem ceea ce trebuie sa facem.
0 #32 Ștefan Teoroc 18-08-2011 19:58
Sunt nevoit sa recunosc ca nu avem un singur administrator de site, tocmai din dorinta de a conferi cat mai multa mobilitate dialogului, dar aceasta creeaza si perspective distincte asupra unui dialog, cu riscul de eliminare a nor comentarii.

Recomand un ton decent al comentariilorr chiar daca folosim ironii, acuze ori alte modalitati de explimare. Este de preferat sa nu coboram excesiv nivelul dezbaterilor.

Moderarea comentariilor nu cred ca poate fi interpretata ca cenzura.
+1 #31 Tepes 18-08-2011 18:41
CONSTAT CU AMARACIUNE DRAGA DOMNULE ADMINISTRATOR DE SITE CA NU MI S-A PUBLICAT UN COMENTARIU DESPRE UN PRESEDINTE fsanp DE LA TG JIU,NU APLICATI ACEIASI METODA DE CENZURA PE CARE O APLICA DL DUMI PE BLOGUL LUI DE SCANDAL,SI RASPUNDETI VEHEMENT LA ATACURILE UNOR PERSOANE DUPLICITARE SI MANIPULATOARE ,PERSOANE RAU INTENTIONATE FARA SCRUPULE CARE-SI URMARESC INTERESUL PERSONAL ,NUMAI INTERESUL PERSONAL!!
0 #30 Ștefan Teoroc 18-08-2011 11:50
Florin, pentru inceput as recomanda sa terminam tirul cu arcul si joaca de-a culorile.

Ai alunecat suplu, mladios chiar, pe langa ce am scris

:-)
0 #29 Florin Șchiopu 18-08-2011 11:44
Dragă Terente,
Crezi că obrăznicia este o calitate? Îți spun eu ca nu.Dacă faptul că împroști cu mocirlă în stânga și în dreapta este pentru tine o virtute,dacă tot ce comentează unul, altul reprezintă pentru tine(prin savantele elucubrații pe care le enunți) prilejul de a mai saruta cu patos dorsul cuiva,credemă că nu îți faci decât deservicii.Odat ă că dovedești o lipsă a oricărei forme de respect și a doua că reușești să convingi și pe alții de subțirimea ta intelectuală.Aș a că te rog ca atunci când mai faci considerații vizavi de ce a scris unul sau altul făo numai atunci este nevoie și în asa fel încât să nu devi penibil.Vizavi de ce am scris,identific asem și eu tot un paradox în acest articol ca și autorul.L-am făcut și public.Am primit și replica lui Ștefan și am înțeles,respect ce a gândit dar am și libertatea să pot să nu fiu de acord cu el.Dar atât.Nu m-am străduit să vă atribui epitete care mai de care mai ,,inteligente". Așa că mai reflectează.
Cu multă stimă Florin Șchiopu

P.S.Pentru tine și Litovoi
Cât despre dorința de a ne înțelege, stabiliți o dată,ne întâlnim și vedem ce vrem.Și unii și alții.Și după hotărâm. Împreună.
0 #28 Terente 17-08-2011 22:32
Dealtfel, Bunule simt, te pricepi la a filozofa pe seama bunei intelegeri si a respectului reciproc intre cele doua structuri sindicale, insa cu exemple de "bun simt" nu stii sa vii.

Te asiguri ca spui ceva doar de dragul de a spune, eventual mai gasesti cate un motiv sa analizezi textul unora cand acestia fac niste observatii pertinente si cu referire directa la subiectul articolului. Si, bineinteles ca intr-un fel sau altul reusesti sa atragi atentia pentru a ti se raspunde pe masura dar penibilul risca sa ramana in ograda ta, si asa plina de alte lucruri nefiresti si pe alocuri mizerabile.
+1 #27 Ștefan Teoroc 16-08-2011 20:01
Interesant cum bunul simt nu te-a manat sa-ti dai seama de riscuri sau consecinte pe parcursul celor doua luni in care liderul vostru ne-a atacat constant pe pagina web oficiala a organizatiei.

Nu stiu de ce aveam senzatia ca va face placere sa ne marunteasca, sa ne toace cu acuze bombastice.

Acum, cand intr-un tarziu, oferim o replica, suntem toti pe acelasi plan si daca stai bine sa te gandesti, subsemnatul este cel care pericliteaza coeziunea, pentru ca nu m-am multumit sa incasez respectuos.

De curiozitate, pana la aceasta disputa deschisa publicului (nu de noi), aveai perceptia unor sentimente fratesti intre membrii celor doua organizatii?

Sau mai bine sa-ti reproduc niste expresii la adresa noastra de la penultima voastra adunare la care s-a discutat despre o actiune comuna privind cadourile/plocoanele.

Parca de prin zona Tg Ocna...
Expresii tare fratesti

Inca un exemplu: stii ce a replicat colegul Ionut Mogaldea de la Giurgiu cand a fost intrebat de ce continua cu balariile postate constant pe site? Ca nu are ce face, asa a votat adunarea lui, cum s-o numi aceea...

Pai daca s-a votat, s-a votat, trebuie sa ne apucam de mascarit. Si uite cum ne-a starnit si a pierdut 40 de membri. Stii morala cu „ceea ce nu te omoara...”. Nu aveam in plan niciun atac, nicio strategie speciala. Intr-un fel, ii multumim! Ne-a fortat sa strangem randurile, sa ne rescriem, sa ne reinventam. In realitate, nu trebuie sa fie mandru de nimic.

Stimate domnule Bunul simt, aminteste-mi te rog daca vrei si poti, cand vreodata, pana acum, pe site-ul SNLP au fost postate atacuri sau acuze la adresa FSANP ! Poti? Vrei?

De ce nu ai prevazut consecintele evidente ale unei strategii pe care v-ati asumat-o toti si de ce nu i-ati recomandat liderului vostru sa se poarte decent, sa nu loveasca orbeste in stanga si-n dreapta in alti sindicalisti, sa nu jigneasca mii de oameni, doar din dorinta de a destructura?

Brusc, ai viziuni cu consecinte grave in planul miscarii sindicale. In ce ne priveste nu ne poti vedea decat intr-n singur fel: galbeni si cu conducerea sau rai si periculosi pentru miscarea sindicala. E just si asta-mi inspira dragoste. Frateasca
0 #26 Bunul simt 16-08-2011 19:29
Poate ca acum activitatea nu este afectata - pentru simplul motiv ca nu se intersecteaza in mod direct, dar in eventualitatea necesitatii declansari unor actiuni comune (sau ce s-ar impune a fi comune), ce se va intampla cu URA sadita acum printre UNII dintre membri celor doua sindicate - partizani fanatici al unuia sau celuilalt dintre beligeranti? ATUNCI, aceasta disputa personala, absurda mai ales prin faptul ca e dusa in planul si la nivelul top-sindicalist , e posibil sa-si arate coltii, sfaramand o solidaritate si asa precara. Va asumati, amandoi, in egala masura, acest risc major, ce ar putea reprezenta, in situatii limita, un esec dezastruos al miscarii sindicale din sistem?
0 #25 Ștefan Teoroc 16-08-2011 11:10
Nu stiu sigur ce intelegi prin „a ceda primul”.

Pana in prezent ne-am multumit cu replici.

Nu am initiat niciun atac.

Lipsa de raspuns poate fi interpretata ca incapacitate sau teama si din pacate nu reprezinta o optiune.

Disputa nu ne afecteaza activitatea sau agenda, doar imaginea si este regretabil dar...
0 #24 Bunul simt 16-08-2011 00:10
@ Terente

ȘVÁIȚER s. n. Varietate de brânză fină, asemănătoare cu cașcavalul, prezentând goluri mari în masa ei. – Din germ. Schweizer.

Semisfertodoctule, "te razi" tare, nu-i asa?

Cat despre "imbraca o alta fata", "expresia" e la fel de "originala" (de fapt, originara, ca e "made by Terente")ca si "o analiza al unui text". Putin bun-simt macar fata de limba romana, baltitule, daca fata de multi dintre colegii tai nu ai.

@ Vali

Amigos, tu vorbesti de aplaudaci? Tu tii lectii despre respect, lupule moralist? (Banuiesc ca stii bancul cu lupu'.) Si, oricum, mai bine "bunul nesimt" deci "simtul nebun", ca in cazul tau si al tuturor alora de teapa ta.

@ Stefan Teoroc

Cum? Nu suntem la... subiect? Nu pot sa cred, atata timp cat "subiectul" arde-n flacari de ceva timp, stropit din belsug cu gaz de ambele "tabere", incat "inamicii" comuni isi freaca manutele de bucurie, spunandu-si: imbarliga-i drace!

Mie, poate ca ar trebui sa-mi fie rusine pentru faptul ca ma abat de la "subiect", dar asta nu ar conta prea mult in contextul general. Pe cand, celor doi lideri de sindicat ai sistemului ar trebui sa le crape obrazurile pentru penibilul situatiei, nu credeti? Cui foloseste toata aceasta mascarada, va intreb, domnule Teoroc? Dezbinarea sindicala nu va fi NICIOADATA in folosul angajatilor, indiferent care ar fi cauza: lupta pentru ciolan sau ambitii de gradinita, gen cine ste masculul alfa. Pentru mine, amandoi sunteti in egala masura vinovati pentru aceasta situatie, si doar cel care va ceda primul (in favoarea intereselor generale) imi va dovedi ca nu este la fel de ipocrit si meschin ca si cei care ne guverneaza... cum ne guverneaza.
0 #23 Vali 15-08-2011 22:31
Terente,nu vezi ca asta-i ,,Bunul nesimt" deghizat?Daca acest aplaudac al Sauronului ar fi posesorul unui singur neuron ar intelege ca intr-o conversatie trebuie sa acorde respect daca vrea sa-l si primeasca. Asta ar trebui sa invete si mentorul lor Dumitrascu, care ,,nu da doi bani pe opinia lui Baselu". Pai ba parvenit politic, sindicalist grobian, crezi ca aluia i se rupe ,,inima" de crezurile tale scelerate? Daca macar formal ti-ai respecta partenerii, indiferent de tipul relatiei avute, poate ai fi si tu respectat. Pricepusi (editat de admin), scapata de sub controlul mamicii Macovei, care ai rabufnit si ne improsti pe toti cu (editat admin)?
0 #22 Ștefan Teoroc 15-08-2011 22:22
Ce-ar fi sa terminati cu disputa asta fara subiect?
+1 #21 Terente 15-08-2011 18:44
Da, Bunule simt ! Imbraci o alta fata ! Iti este greu sa pricepi asta ? Nici nu ma mira ! Cuvintele pentru tine "imbraca" strict forme brute...

Sfertodoctia" ? :lol: "Imbraci" DEX-ul cu niste cuvinte noi ? Iti joaca feste neuronul ! ;)

Citez pe Bunul simt:

Svaiterul, ce probabil il pretinzi ca fiind cultura ta generala, e mai mult gauri...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Schweitzer - nu de alta dar corect se scrie asa, este un tip de branza ce prezinta gauri prin forma sa "inteleptule" ! Daca te refereai la un tip de branza cum e casul spre exemplu,era cazul sa aduci in discutie gaurile. Ce este de la sine inteles e clar, nu ? :lol: :lol: :lol:

Hai ca ma distrezi astazi ! Aaaaaaaa...eram sa uit ! "Svaiterul" e mai mult gauri" ? Suna exact cum ti-a dictat tie neuronul, adica...nu mai mult decat mizerabil !

Sa ai o seara frumoasa ! Si sa stii ca n-am uitat de pestele ala cu multe oase !
0 #20 Bunul simt 15-08-2011 10:32
"... imbraca si alta fata..."?!? Doar daca e fata de... masa. :lol: Sfertodoctia are si partea ei... amuzanta. Asta e. Svaiterul, ce probabil il pretinzi ca fiind cultura ta generala, e mai mult gauri...
0 #19 Terente 15-08-2011 07:49
Cu cel ce imbraca si alta fata decat cea din DEX...da ! :)
0 #18 Convenienta 14-08-2011 18:07
Ce faci, Terente? Iar esti certat cu bunul simt?
0 #17 Terente 14-08-2011 14:22
Pentru Bunul simt,

O analiza al unui text, se face intr-adevar pe baza unor elemente. Iti este greu sa pricepi, nu ?

Sa-ti arat ca "Bunul simt" iti este afectat grav cand faci afirmatii gratuite, iti aduc la cunostinta un singur element de care "Schiopul" nu a tinut cont in aprecierea spuselor lui Stefan si pentru care eu am afirmat cele de mai sus, citate de tine.

Deci, ce am vrut eu sa spun se referea la elementul/tehni ca narativa (observatia; detaliul semnificativ), element lipsa in analiza textului de catre Schiop.

Si, pentru tine Bunule simt, nu am decat un peste sa-ti ofer din balta mea dar unul cu oase multe. Chinuindu-te sa-l mananci, poate-ti vine si mintea la cap intre timp....
0 #16 Bunul simt 14-08-2011 13:25
Citez pe Terente:
Florin Schiopu, faci analize pe text in conditiile in care nu detii foarte bine notiuni elementare de analiza in acest sens.


Terente - regina baltilor, ce nu detine Florin Schiopu? Notiuni elementare de analiza pentru... analiza? Rade ciungu' de... :lol: Sazi bland in... balta ta, "specialistule" !
0 #15 Terente 14-08-2011 08:27
Florin Schiopu, faci analize pe text in conditiile in care nu detii foarte bine notiuni elementare de analiza in acest sens.
Faptul ca nu intelegi "directia de mers" a unei initiative de reliefare a unui paradox, nu obliga pe nimeni sa-ti dea explicatii. E doar rautatea ta provenita din cu totul alta sursa.
0 #14 Ștefan Teoroc 13-08-2011 13:37
Florin, identificasem un paradox, atata tot. Probabil ca daca acum din prea multa putinta am fi avut schema ocupata 100% si din intamplare numarul de detinuti nu ar fi evoluat spre plus, un anunt cu privire la disponibilizare a a 2000 de posturi din sistemul penitenciar ar fi schimbat puternic perspectiva, nu?
0 #13 Lena 13-08-2011 12:58
Florin Schiopu, nu cred ca esti atat de "slab" (ca sa nu-ti spun altfel ca te superi) incat sa nu intelegi exact sensul celor scrise de Stefan. De fapt, el nu a facut decat sa exprime ceea ce credem multi dintre noi. Eu mai repede te banuiesc de ... rautate. Daca ai vrut sa fii ironic, mai incearca! ;-)

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS