www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Stop supraaglomerarii penitenciarelor!

Suprapopularea penitenciarelor ameninta sanatatea si siguranta lucratorilor de penitenciar


O mare parte din statele membre ale UE se confrunta cu suprapopularea penitenciarelor. Majoritatea penitenciarelor din Europa au in custodie detinuti intr-un numar mai mare decat cel pentru care au fost proiectate initial. Aceasta problema este prezenta in multe state membre ale UE.


Stop suprapopularii penitenciarelor

Supraaglomerarea penitenciarelor si cresterea populatiei penitenciare pune probleme majore administratiei penitenciare si sistemului judiciar in ansamblu.

Ea afecteaza managementul institutiilor penale si, in plus, creeaza o mare provocarea in aplicarea pricipiilor respectarii drepturilor omului asa cum au fost stabilite in Conventia Europeana.

La aceasta problema contribuie atat numarul si durata condamnarilor pe termen lung, cat si numarul detinutilor straini care sunt incarcerati in alte state membre ale UE.

Solutiile constau in tratarea afectiunilor psihice si a cazurilor de dependenta de droguri in afara unitatilor penitenciare, precum si folosirea pedepselor alternative ca raspuns la faptele penale comise fara violenta.

In calitate de Partener Social European, EUROFEDOP initiaza un protest impotriva suprapopularii penitenciarelor si contribuie la identificarea solutiilor, la nivel national si european.

Supraaglomerarea penitenciarelor afecteaza in mare masura sanatatea si siguranta lucratorilor de penitenciar.

Faptul ca cele mai multe inchisori din Europa se confrunta cu o lipsa acuta de personal contribuie, de asemenea, la situatia dramatica vizibila astazi.

EUROFEDOP promoveaza o baza solida pentru dialog social la nivel national si european pentru a discuta despre conditiile de munca si de securitate ale lucratorilor de penitenciar.

in aceasta saptamana, membrii EUROFEDOP intreprind actiuni sindicale pentru mentinerea unui climat sanatos si un mediu de lucru sigur pentru lucratorii de penitenciar.

Pe 28 februarie ministrii de justitie din tarile europene se reunesc la Bruxelles pentru a discuta despre evolutiile in acest sector.

Marti, 26 februarie 2008

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 14.12.2017 23:28
  ministrul e absent pana marti / il capturam cand revine / noi zicem ca ...

  Read more...

   
 • eu 14.12.2017 22:59
  ok,e in regula cuposturile,dar cu plata orelor suplimentare pana la ...

  Read more...

   
 • Snlp Dej 14.12.2017 22:24
  Stefan te rog sa îi amintești domnului director general sa nu uite ca si ...

  Read more...

   
 • Un simplu agent 14.12.2017 22:04
  In primul rand felicitări pentru informațiile furnizate în timp util, care ...

  Read more...

   
 • Pintea 14.12.2017 21:57
  Repartizare pe sectoare/servic ii in cadrul unitatilor, care este ?

  Read more...

Google AdS