www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Structura de personal, organizarea și normarea muncii

15936717 10211261109067502 9007251839317795609 oÎn 10-11 ianuarie 2017, la Bruxelles, la sediul Confederației Internaționale a Sindicatelor se desfășoară Conferința EPSU: Negocierile colective și Dialogul social - Ocuparea forței de muncă de calitate și servicii publice de calitate. Conferință a generat un interes considerabil, fiind prezenți peste 130 de reprezentanți sindicali din 30 de țări (click pe imagine).

Serviciile publice din toată Uniunea Europeană s-au confruntat cu restructurări majore de la începutul crizei economice și financiare care se acutizează pe măsură ce răspund provocărilor schimbărilor demografice și digitalizării. În contextul semestrului european accentul este pus pe modernizarea administrației publice, eficiența costurilor în domeniul sănătății și a serviciilor sociale și reforma structurală a piețelor forței de muncă. Presiunea de a oferi mai mult cu mai puține resurse ridică întrebări serioase atât cu privire la calitatea serviciilor prestate cât și a calității locurilor de muncă pentru lucrătorii care furnizează aceste servicii.

Conferința focalizată pe calitatea serviciilor publice a avut sesiuni care s-au adresat modificărilor aduse legislației muncii în Europa,  subiecte ce țin de timpul de lucru - stadiul elaborării Directivei Europene privind timpul de lucru, precum și o sesiune adresată situației din penitenciare.

În cadrul conferinței, SNLP a prezentat, în detaliu, situația națională, extrapolând analiza asupra situației din ultimii ani a mișcărilor sindicale din sistemele penitenciare ale Uniunii Europene . Concluzia generală este că serviciile penitenciare sunt supuse presiunii, peste tot în Europa, personalul făcând eforturi deosebite pentru realizarea sarcinilor, deseori în situații  de violență și cu un nivel extrem de stres. Apare astfel cu claritate rolul organizațiilor sindicale: și anume de a lupta pentru îmbunătățirea prevederilor legale și a condițiilor de muncă ale personalului astfel încât acesta să poată furniza servicii de calitate.


Adrian Neagoe - Vicepresedinte SNLP

Comentarii  

-2 #7 Cristian Tudorache 22-01-2017 09:51
Initial s-a inceput cu diferentele dintre agenti si ofiteri, s-a continuat cu niste comentarii mai acide iar acum se incearca motivarea pe urma careia sa deducem care functie de ofiter este mai importanta. Nu face bine nimanui, cu atat mai putin unei structuri care solicita unitate si respect profesional.
Discutand pe seama unor principii e mai sanatos decat sa luam in vizor atacuri directe fara prea mult continut sau lovituri sub centura.
Citat
+1 #6 Aira 21-01-2017 10:21
Draga ofiter IT, tare as vrea sa ajungi la educatie si eu in locul tau....se vede ca nu stii ce inseamna !!!
Citat
0 #5 Un ofiter IT 17-01-2017 15:26
Citez pe aira:
TREBUIA sa inveti mai mult Doina SA AJUNGI LA EDUCATIE, de academie ai auzit?

Adica vrei sa spui ca DOAR cei de la Educatie academia??? Iti spun eu, avem colegi veniti din academie si la financiar si la logistica. Ei sunt mai fraieri cumva??? Deasemeni, consider ca la EDUCATIE nu sunt ofiteri specialisti. Ma scuzi, dar acolo se accepta cam orice facultate. Unde este "invatatul mai mult" al vostru? In schimb, bani mai multi, luati...
Citat
-6 #4 aira 15-01-2017 08:16
TREBUIA sa inveti mai mult Doina SA AJUNGI LA EDUCATIE, de academie ai auzit?
Citat
+6 #3 Dante 13-01-2017 11:27
Domnule Stefan,
cu sporurile care le pierdem cand suntem in concediu se mai face ceva?
Tot erau discutii intr-o vreme dar nu s-a rezolvat nimic.
Citat
+9 #2 ionel 12-01-2017 21:35
doina - Candva, cei din operativ ( sectii + pp ) munceau de le sareau ochii din cap, inclusiv de sarbatori, cand ceilalti stateau acasa, cu familiile. Nu puteai sa-i aduci de sarbatori / sambata / duminica la munca, sa dea o tura libera unui coleg, era tragedie.

Acum s-a intors putin roata, toata lumea vrea in schimb, pentru bani. Asa ca unii sa continue munca pe care au ales-o, in birouri caldute, fara duhoarea hotului in ceafa :-)
Citat
+4 #1 doina 12-01-2017 19:13
Ca personalul sa poata furniza servicii de calitate ce masuri ia ANP-ul si sindicatul ? Au mai ramas pe batatura niste fraieri pe la evidenta, financiar,logis tica si personal care au cele mai mici salarii si muncesc ca sclavii pe plantatie . Se gandeste cineva la noi ? Avem si noi dreptul la aceleasi salarii ca ceilalti ? Se poate rezolva cumva , e cineva interesat ? La bilant iar o sa-i laude pe cei de la educatie pt cantarile si plimbarile lor, ca de obicei. Daca noi nu avem timp sa ne plimbam prin curte sefii nu stiu ca existam , desi scaunele lor caldute s-ar clatina grav daca munca noastra nu ar fi de calitate.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS