www.snlp.ro Web analytics

Bi, bi, bil, bilant ANP 2016

giphy 1Cu balbaielile de rigoare, avand ca regula si nu ca exceptie citatul atribuit lui Seneca „errare humanum est” adica „a gresi este omenesc”, ANP a anuntat bilanturile pentru anul 2016, revenind apoi pentru a mai corecta una-alta. Putini stiu ca citatul lui Seneca este de fapt mai lung continuandu-se cu „…insa a persista in greseala este diabolic”. Asa spune Seneca nu noi…

Nu stim daca analiza activitatii pe anul trecut va fi segmentata in partea I (Bejan) si partea II (Vulpe) dar nu ne indoim ca activitatea raportata va fi una exceptional-senzationala contrar afirmatiilor din prima jumatate de an ale Ralucai Pruna, enervata de atractia gravitationala exagerata din biroul unui Bejan care nu se mai lăsa dus.

Fara sa mai caracterizam prea mult aceasta activitate inertial-cazona care nu se poate transforma neam in ceva interactiv, util si care sa produca un minim de plus-valoare sau relevanta, ne aratam nerabdatori sa asistam la cele cateva ore in care directorii unitatilor precum si mai-marele-anepist-peste-toti citeste lungul sir de cifre si realizari, numarand detinuti, metri patrati de spatiu peticiti pe norme europene, audiente, rezultate la hectar, petitii si timbre lipite.

Singurul motiv pentru care nu vrem sa plasam total in derizoriu o activitate intentionat solemna, este acela ca activitatea nu displace in general personalului intrucat ii aseaza pe toti intr-un cadru festiv si permite apropierea de cei care vin de acolo de unde se da lumina. Nuu, nu de la Patriarhie, de la ANP! Insa atâtă lumina vor primi cam câtă este acum la Polul Nord, ca doar e noapte polara. 

Una peste alta, nu stim cum se face de ANP trebuie sa revina cu corecturi numai cand este vorba de sindicate. Fie suntem mici si nesemnificativi, fie deranjanti si iritanti, dar parteneri sociali suntem doar in imaginatia noastra. De ce sa stricam solemnitatea momentului cu galagiosii aia de lideri sindicali care tot timpul au ceva de comentat; nicicum nu e bine… Sa nu credeti ca au sesizat singuri aspectul si au revenit din proprie initiativa! Nu-i nimic, asteptam bilantul pe sistem ca este la Institutul National de Statistica, langa MJ, avand in fata trotuarul nostru preferat. Cum calcam pe el cum ni se duc mainile la fluiere si portavoci.

12.12.2016 

Stimată doamnă director,

Stimate domnule director,

 

Vă transmitem alăturat calendarul desfășurării bilanțurilor regionale, programat pentru perioada 23 – 30 ianuarie 2017, în vederea prezentării Raportului de activitate a unităților arondate, pe anul 2016.

 

Vă rugăm să ne transmiteți până la data de 20.12.2016, pe adresa de email (…), unitatea organizatoare a bilanțului regional (locaţia va fi diferită de bilanţul anului 2015).

 

Totodată, vă rugăm să țineți cont de prezenta planificare la stabilirea datei organizării bilanțului la nivel local. În acest sens, până la data de 20.12.2016, vă rugăm să transmiteți la adresa de email (…), data și ora planificării acestuia, în vederea desemnării reprezentanților ANP la evenimentele organizate de unitățile subordonate.

  

Cu deosebită considerație,             

Şef Serviciu Cabinet

 

––––––––––––––

21.12.2016

Stimată doamnă director,

Stimate domnule director,

 

În continuarea corespondenței referitoare la calendarul desfășurării bilanțurilor regionale, programat pentru perioada 23 – 30 ianuarie 2017, în vederea prezentării Raportului de activitate a unităților arondate, pe anul 2016, vă comunicăm detalii organizatorice referitoare la data, locația și reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor care vor fi prezenți la evenimente.

 

Spre deosebire de adresa precedentă, modificarea constă în faptul că  întâlnirile se vor desfășura cu participarea membrilor Consiliilor de Conducere precum și a câte unui reprezentant al organizațiilor sindicale din fiecare unitate arondată.

 

Cu deosebită consideraţie,

Şef Serviciu Cabinet

 

––––––––––––––-

27.12.2017

Stimată doamnă director,

Stimate domnule director,

 

Vă transmitem alăturat calendarul desfășurării bilanțurilor locale pe anul 2016.

Bilanțurile locale se vor desfășura cu participarea membrilor Consiliului de Conducere, precum și a reprezentanților organizațiilor sindicale din unitate.

 

Reiterăm aspectul legat de materialele de prezentare cu rugămintea să ţineţi cont ca acestea să fie succinte şi să conţină informaţii relevante, raportate strict la obiectivele planului anual, evidenţiind realizările, nerealizările şi motivele neîndeplinirii acestora. Indicatorii de realizare vor fi prezentaţi sub formă de grafice, la finalul documentului.   

 

Şi în acest an, reprezentanţi ai structurilor de specialitate din cadrul aparatului central vor participa la evenimentele organizate la nivelul unităţilor penitenciare, desemnarea acestora fiind prezentată în adresa din attachment.    

 

Din dorinţa de a manifesta deschidere faţă de problematica expusă de personalul unităţilor din sistem, precum şi pentru o dezbatere constructivă bazată pe dialog, rămâne la aprecierea dumneavoastră, dacă veţi lansa invitaţia de participare şi unor colaboratori externi.           

Precizăm faptul că ţinuta va fi civilă la toate evenimentele organizate.

 

Cu deosebită considerație,              

Şef Serviciu Cabinet

8 COMMENTS

 1. [quote name=”ion”]La reducere și la doctori iarăși se măresc salariile iar noua nimic foarte frumos , sa nu se înțeleagă greșit nu am nimic cu aceste sectoare dar una este sa lucrezi pe secție cu 200 de nebuni și alta este sa lucrezi la reeducare la birou stand pe scaun !Sincer sistemul ăsta nu se va pune pe picioare niciodată. Mai nou văd ca cei care au fost angajați la paza sunt puși la birouri foarte frumos.Bine ca noi cei de la paza muncim ca prosti și avem cele mai mici salarii.[/quote]
  Nu am inteles nici odata de ce o multime de oameni sunt angajati la paza iar dupa ce ,,penetreaza ,, sistemul trec la plimbat hartii. Daca trebuiesc oameni la plimbat hartii de ce nu sunt angajati pe aceasta treaba sau nu sunt prevazute aceste functii ? Paza dintotdeauna a suferit de personal din aceasta cauza. Nu este posibil ca la logistica si alte sectoare caldute sa fie acoperire de personal de 97 la suta iar la paza functionam cu aproximativ 70 la suta. Daca la logistica trebuiesc oameni sa nu ia de la paza ci din sursa externa ,profesionisti nu amatori de la paza.

 2. La reducere și la doctori iarăși se măresc salariile iar noua nimic foarte frumos , sa nu se înțeleagă greșit nu am nimic cu aceste sectoare dar una este sa lucrezi pe secție cu 200 de nebuni și alta este sa lucrezi la reeducare la birou stand pe scaun !Sincer sistemul ăsta nu se va pune pe picioare niciodată. Mai nou văd ca cei care au fost angajați la paza sunt puși la birouri foarte frumos.Bine ca noi cei de la paza muncim ca prosti și avem cele mai mici salarii.

 3. Aud si vad la TV, ca se bate toba (din nou!!!!) cu amnistia si gratierea…..
  Ne-om trezi iarasi cu revolte,ca ai nostri custodiati nu pricep prea multe si nu asculta breakingniusu` pana la final,dara sa mai si inteleaga!!!
  Daca o fi sa fie,poate le spune cineva ca e cod galben-portocaliu de ger,si nu e tocmai indicat sa se urce pe cladiri!!! Noul ministru al justitiei pare in regula,deocamdata…..Ramane in pronuntare!!

 4. da, bineinteles ca reeducarea e la fel in oricare penitenciar (sunt curios cati clienti au reeducat sau reintegrat – improprie denumire) – va triumfa pe culmile realizarilor cu un bilant pompos si interminabil, prin vorbe mesterite stiintifico-fantastic, pe care muritorii de rand nu le inteleg, fiind prea obositi de lucrurile pamantesti cum ar fi sa deschida vizete si usi, sa asculte strigate si injuraturi si alte de-astea. Poate ca am putin sarcasm in ceea ce zic, dar am avut luna in care nu am vazut picior de psiholog pe sectie pe care sunt cazati 70% nebuni, pt ca era prea preocupat cu plimbatul hartiilor pt nu stiu ce program european. S-au plimbat prin toata Europa implementând programe – unde sunt rezultatele? Expert in programe europene cica – ce folos? pentru cine? unde se vad rezultatele? pe cine ajuta programele astea? Ca reeducarea e vazuta bine la anp? si? un cat de mic folos din toate astea? Pt ei, da. Ei iau laudele, ei iau 50%. Noi, muncim.

 5. Sincer nu ma supar sa nu particip la bilant, daca particip s-ar putea sa iau cuvantul si sa tai entuziasmul celor de la reeducare (sau cum s-o mai fi chemand compartimentul0 pentru ca programele lor atat de frumoase pe hartie, cu care se plimba ei prin toata Europa si dau asa de bine la CV colegilor psihologi, educatori si asistenti sociali nu ne ajuta pe noi cei care lucram in permanenta cu detinutii.Nu ne ajuta pentry ca detinutii care ne creaza cele mai multe probleme datorita afectiunilor psihice, care au multiple autoagresiuni in antecedente, cei agresivi si recalcitranti nu sunt cuprinsi in nici un fel de program si aici eu vad o problema fie programele lor nu sunt bine adaptate la specificul sistemului in care noi lucram. la penitenciare, fie nu sunt suficient de usor de accesat de catre detinutii cu adevarat problema…In orice caz colaborarea colegilor de la acest serviciu cu celelalte compartimente gen paza si medical se rezuma de cele mai mjulte ori prin a ne informa ca dansii au constat ca exista o problema cu detinutul X , este depresiv, agresiv sau are tendinte suicidare si cu aceasta informare si eventual indicatii de monitorizare foarte atenta a detinutului colaborarea s-a terminat…Nu reusesc sa identific cu cine se desfasoara programele de reducere a agresivitatii, programele de reducere a depresiei in unitatea in care lucrez?!

 6. La multi ani !d-le presedinte.
  Da` Seneca asta,la ce penitenciar din Romania munceste,ca prea se potriveste cugetarea…..! 😆

 7. Banii de echipament de ce nu intră în luna ianuarie în salariu?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)