www.snlp.ro Web analytics

Statut special – la pachet cu alte masuri pentru penitenciare

Aflam ca Tudorel Toader are un plan pentru noi. Mai precis, pentru statutul nostru. Bun, rau, ceva il recomanda. Pe Toader nu pe plan. Si anume, e consecvent. Un sinonim elegant la căpos. Ministrul nostru este consecvent atat in sens bun cat si in sens rau. Sa ne limitam insa la sensul bun de data asta.

Fara sa povesteasca prea mult cu noi, intelegem totusi ca ministrul justitiei are de gand sa livreze proiectul extins de modificare a statutului nostru, catre Parlamentul Romaniei, la pachet cumva cu celelalte acte normative prin care se urmareste adoptarea unui set de masuri care sa placa celor de la CEDO pe linia imbunatatirii conditiilor de detentie. Este un moment prielnic si nu va fi scapat.

Fie cum o fi, dar sa vedem modificarea asta mai repede, altfel ajungem din nou la conflict. La nivelul Camerei deputatilor se afla in stand-by proiectul de statut restrans, in asteptarea unei pozitii oficiale a MJ care se pare ca nu va mai veni. Tudorel Toader nu doreste conexarea celor doua proiecte dar nici nu intentioneaza sa ne lase fara statutul special  nou si dorit.  Cum spuneam, o parte rea si una buna a consecventei de care vorbeam in primul paragraf.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)