www.snlp.ro Web analytics

Plata orelor suplimentare. Justitia transmite ordonanta catre finante

Pe baza propunerilor sindicale orientate spre solutionarea problemei muncii suplimentare in exces, MJ a construit un proiect de ordonanta de urgenta privind plata orelor lucrate peste durata programului normal de lucru. Nimic mai mult decat vreo trei articole, nu este vreo filozofie.

Gandul initial a fost ca ar merge un astfel de demers doar pentru penitenciare dar… sa fim seriosi. Pana la urma proiectul a fost reconfigurat pentru toata structura de aparare nationala. La fel au facut si colegii de la MAI cand cu salariul de merit sau cu majorarea de 10%, nu? Glumim,a  trebuit sa le obtinem cu varsare de sange.

Acest demers orientat catre toate cazurile similare din familia ocupationala atrage suport si totodata elimina riscul de blocaj din partea celorlalte institutii din sistemul national de aparare insa probabil va starni ceva bulversare pe la Ministerul Finantelor Publice unde intelegem ca a fost transmis deja proiectul cu pricina.

Vom vedea avizul MFP (nu vrem sa ne facem iluzii) asa cum vom vedea si ce pasi facem in continuare pentru a impune aceasta norma absolut necesara intr-un sistem evident incapabil de a-si gestiona strict cu resursele umane disponibile, aceasta problema. Intre timp, premierul Tudose s-a tot dus si nu credem ca a lasat vreo lista de asumari doamnei Dancila, noul premier. Cu Tudose am batut palma pentru statut special si incadrari, dar asta nu inseamna ca totul s-a oprit cand Tudose a plecat.

Cat timp perspectivele de ocupare a unui numar de posturi vacante suficient pentru a eradica munca suplimentara sau macar pentru a o mentine la cote decente, sunt deosebit de vagi, plata acestui tip de munca trebuie sa reprezinte o prioritate, daca nu cumva se legalizeaz amunca fortata in Romania si atunci se vor rezolva toate.

In paralel, reluarea activitatii parlamentare va veni la pachet si cu implicarea noastra in sustinerea amendamentelor PUBLISIND-FSSP depuse pe aceasta linie la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 90/2017 (salarizarea bugetarilor pe anul 2018). Suntem pregatiti sa ne sustinem cauza si vom presa atat cat va fi necesar. Insa sa nu uitam un lucru: munca suplimentara ucide, chiar daca este platita. Normalitatea nu este munca suplimentara platita, ci inexistenta acesteia!

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)