Sprijin pentru locuinte – nasterea unui proiect
Astazi a avut loc o noua sedinta pe tema proiectului de HG privind sprijinul pentru cumpararea/construirea unei locuinte. Plecand de la o varianta de text propusa de ANP, s-a trecut prin termeni si definitii si a fost inceputa partea de criterii.
Punem la dispozitie textul si fundamentarea sa si ve rugam sa va exprimati facand observatii sau propuneri. Nu va asteptati la ceva senzational. Este un pui de act normativ care tocmai incearca sa faca nesigur primii pasi. Haidem sa-l sustinem, sa-l imbunatatim si sa-l promovam!
11 COMMENTS
Comments are closed.
…..”a unei locuinţe proprietate personală, în localitatea în care îşi are sediul unitatea” ….este discriminatorii acest text deoarece eu personal am achiziționat casă prin credit lângă Timișoara….ca mulţi alţi colegi de ai mei,presupun şi în ţară mai sunt asemenea cazuri….vă rog să remeniaţi în timp util aceast text,respectiv formulare care ne discrimineză pe unii din noi…
Ce se face cu cei care au luat credit inainte de 2004 si l-au achitat dupa 2004
Domnule Teoroc ce-i care au facut credit inainte de 2004 si l-au achitat dupa 2004 m-ai primesc sprijin pentru locuinta.
[b]In cazul in care am achizitionat deja apartamentul printr un credit bancar mai beneficiez de ajutor? creditul este pe 30 ani facut in 2014[/b]
dupa cum observati situatiile locative ale fpss sunt de o diversitate coplesitoare, as propune ca noile prevederi sa nu mai contina diverse criterii( data dobandirii imobilului , inainte de data de …, dupa data de .., pe o perioada de …., etc) care in loc sa ajute sa includa toti fpss (asa cum foarte bine ati opinat in articolul precedent), exclud fpss de la posibilitatea primirii acestui drept cuvenit tuturor
nu cred ca trebuie sa complicam lucrurile introducand diferite conditii de acordare a sprijinului pentru locuinta
putem propune in actualele modificari la statut o prevedere simpla, la art 38 dupa al.1 un nou aliniat 1′ ” fpss pot opta pentru acordarea sprijinului pentru cumpararea/construirea unei locuinte in suma fixa, in transe lunare, intrun cuantum stabilit anual, din media lunara a unui credit pentru locuinta pe o perioada de 25 ani sau una din celelalte forme de sprijin locativ sau de transpot la si de la domiciliul in conditiile prevazute in continutul prezentei legi”
1.Cei care au avut credit imobiliar și l-au terminat?
2. Cei care au avut credit imobiliar dar au vândut imobilul pentru a-si construi o casa sau sa cumpere altul mai mare?
Astea sunt 2 din întrebările mele
Cu privire la mentiunea ca locuinta construita/cumparata sa se afle in localitatea unde isi are sediul unitatea in care isi desfasoara actvitatea fpss , consider ca trebuie facute anumite modificari in sensul ca sunt multe cazuri in care unitatile de penitenciar se afla in localitati mici, iar marea majoritate a angajatilor fac naveta din localitatile mari limitrofe(ex. Codlea s.a.), de aceea consider ca ar trebui modificat textul de lege in sensul ca fpss sa i acorde acest ajutor pentru construire/cumparare pentru o locuinta situata in raza domiciliului sau, in caz contrar existand posbilitatea discriminarii unor fpss locali in detrimentul celor navetisti. De asemenea dupa acordarea acestui ajutor pentru fpss navetisti sa inceteze acordarea cheltuielilor de transport, printr-o declaratie pe propria raspundere.
pentru
#1 ion ion 29-03-2016 09:25
ART. 3 din legea 223/2015
3. a îndeplinit serviciul militar ca militar în termen, militar cu termen redus, elev sau student al unei instituţii militare de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională pentru formarea cadrelor militare/poliţiştilor/funcţionarilor publici cu statut special, cu excepţia învăţământului liceal;
Din punct de vedere al carierei profesionale:
1. Daca persoana respectiva a iesit la pensie, fie ca este la termen sau anticipat etc. sa i se continue plata pana la primirea de catre aceasta a ajutorului intreg.
2. Daca i-a fost desfacut contractul de munca din motive imputabile ajutorul acordat va inceta imediat. Suma primita pana la momentul respectiv nu va fi returnata, asa cum nici chiriile nu sunt returnate in aceasta situatie.
3. Daca persoana respectiva doreste sa avanseze profesional, dar ramane in MJ aceasta sa poata primi in continuare acest ajutor chiar daca spre exemplu a parasit ANP dar a ramas in MJ pe o alta functie. Astfel se va incuraja ocuparea locurilor in acest minister de oameni care au ceva experienta in spate.
din pct meu de vedere trebuie fundamentat si termenul cariera profesionala.exemplul meu:in 2000-2001 mi am efectuat stagiul militar obligatoriu,in perioada 2002-2003 am facut scoala militara.in sensul legilor existente armata si sc militara nu se constituie vechime ,dar la sporul de fidelitate se pune.consider ca cei 2 ani i am facut tot in slujba statului si pot fi adaugati la cariera profesionala.