www.snlp.ro Web analytics

Semper fidelis

Semperfi

Incepand cu anul 2011, sporul de fidelitate nu a mai fost acordat in sistemul penitenciar salariatilor in situatia carora au intervenit modificari din punct de vedere al vechimii.

Tratativele intre partea sindicala si angajator s-au derulat pe acest subiect pe tot parcursul anului trecut si au fost intensificate la inceput de 2012. Desi din punct de vedere al legalitatii revendicarii, nu existau divergente majore, impactul bugetar semnificativ (aproximativ 2,5 milioane lei) nu a favorizat o solutionare operativa a problemei.

Urmand totusi trendul deciziilor adoptate in ultima perioada si raspunzand totodata solicitarilor inaintate de sindicate Ministrul Justitiei va emite in scurt timp un ordin prin care va stabili acordarea sporului de fidelitate in anul 2011 si in continuare, conform prevederilor Legii nr 285/2010 si 283/2011 care stabilesc urmatorul principiu:

 

L 285/2010, art. 2

„În anul 2011, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.”

 

L 283/2011, art II, art. 2

„În anul 2012, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.”

17 COMMENTS

 1. Se va rezolva si cu reorganizarea cat de curand. Nu se prea pot amesteca toate. Concursuri, reorganizari, etc…

 2. Un nemultumit !

  Iti inteleg doleantele dar ar trebui sa intelegi ca aceasta situatie nu se datoreaza vreunei structuri sindicale. Legile lui Boc au determinat tot felul de scheme de salarizare. Si acest spor de studii superioare se regaseste intr-o astfel de schema. Legea salarizarii inca nu exista si ar trebui sa intelegi degringolada.
  Stefan are dreptate ! Functiile pentru agenti cu studii superioare vor exista si, dupa cate am inteles, acest timp nu e chiar atat de departe. Daca vei demonstra ca poti in raport cu studiile pe care le ai, atunci vei fi printre cei care vor ocupa o astfel de functie. Dar sa stii ca nu intotdeauna aceste studii conteaza !

 3. Domnule Stefan, de acord cu dumneavoastra, a fost inlocuit sporul de studii superioare cu o anumita compensatie. Ramane insa problema de principiu. Eu fac aceasi munca, pe aceeasi functie, iar colegul primeste mai multi bani la leafa decat mine. Organigramele, statele de functii vor aparea la calendele grecesti sau poate nici atunci. Pana atunci trebuie sa acceptam ideea ca unii trebuie sa pice de fraieri? Daca tot este real resimtita aceasta nedreptate, de ce nu se urgenteaza adoptarea noilor state de functii?

 4. Sporul pentru studii nu mai exista in legislatie de la 1 ian 2010. A fost inlocuit cu functiile de agent cu studii superioare care se vor regasi in organigrame si urmeaza a fi ocupate la reorganizare.

 5. Mai avem si sindicat? Unde-i? 🙁 discrepantele dintre salarii sunt de neconceput.sunt numit cu japca pe functie de ofiter si nu numai ca nu primesc ce se cuvine dar pierd si din banii pe care-i luam ptr. functia mea !?Sporul ptr. studii de ce sa nu-l primesc?Discriminare!Sistemul este varza!daca se continua asa plec fara sa ma uit in urma…

 6. Stimate(a)DIODA!Finu Alecu spune ca acest cuvint este de genul feminin,dar el banueste ca matale esti mascul(poate feroce).Zice finu ca el are capacitate deplina de exercitiu si nu are nevoie de a fi reprezentat de matale sau de cei care au absolvit SH.Cica,1- matale ai terminat facultatea exclusiv ptr matale in sensul ca cunostintele dumitale sint numai ale matale si nu le poti transmite altora,nici prin cesiune ,nici prin acte „inter vivos” 2-Este extrem de adevarat ca asta este rolul sindcatului si ca tara are nevoie de oameni destepti si cu carte;3 Ca sa stai cu pusca in spate sau sa scrii un raport de incident sint suficiente studiile medii.Ca matale facusi studii la Sorbona e bine ,ca indeplinesti conditiile de participare la examenul de promovare in corpul ofiterilor.Daca-l vei promova vei avea alt statut si salariu mai mare;si de acest salariu beneficiezi numai mataluta ,nu si finu AlecuAsa ca finu vru sa trinteasca cu fasole in nas la pomanagii , cersetori si bisnitari.Finu ii indeamna pe baieti(ca IH Radulescu)scrieti baieti numai scrieti si INVATATI,iNVATATI, INVATATI !Te saluta din Universul penitenciar finu Alecu si Nasul sau

 7. d-nule Stefan peste tot sunt probleme dar este una si mai mare care se intimpla la Tg Ocna de o luna si mai bine xeroxul este stricat trimit elevii in oras sasi faca referate pe banii lor noi parintii le dam bani sa aiba pt mincare care acolo este sub orice critica si trebuie sai foloseasca pt altceva si ar mai fi o problema un frigider sar putea cumpara pe fiecare etaj merg bieti copi deacasa cu mincare si nu au unde sasi tina va rog sa aveti in vedere acest aspect va multumim….

 8. Ai trantit-o-n fasole Alecule !
  Studiile fac parte din ce se doreste a promova o structura sindicala si anume, promovarea intereselor profesionale si culturale. Gandesti basist, scuza-ma. Nu vreau sa-ti fac vreun proces de intentie, nu vreau sa combat persoana ci doar ideea dar in acest caz consider ca esti pe o panta gresita.

  Dupa cum bine se spunea aici, acest spor s-a „integrat” in suma compensatorie datorita unui principiu de salarizare. Si stai fara grija banului statului mai Alecule ! Are Udrea si compania de unde sa dea. Iar de discriminare nu este vorba cat timp unii dintre colegi nu s-au grabit prea mult cu scoala. Unii dintre noi am terminat o facultate cu mult inainte de a se acorda acest spor.

  Asa e ! Am terminat o facultate pentru noi dar si pentru cei ca tine Alecule. Dobandirea unor cunostinte pe un anumit domeniu ne ajuta sa te putem reprezenta corect si cinstit. Si nu uita ! Tocmai asta am spus si mai devreme, ca sindicatul spromoveaza interesele profesionale si culturale ale membrilor sai. Tu vrei sa le ignori doar pe seama unei nefericite conjuncturi ? Asa stii tu sa-ti aperi drepturile ? Atunci de ce te miri ca suntem aici dupa 22 de ani ?

 9. Nu se mai acorda.Ar trebui luat si la cei care au beneficiat de el deoarece, daca ati facut studii superioare le-ati facut ptr dvs si nu ptr institutieContribuabilul roman nu are de ce sa fie prejudiciat

 10. Imi suna extrem de cunoscuta intrebarea legata de sporul de studii 🙂
  Nu este vina nimanui colegule, este doar a lui Boc pentru ca a stabilit ca salarizarea sa se raporteze la criteriile existente in decembrie 2009 fara alte interventii. Cei care au fost prinsi cu acel spor au ramas pe motiv ca acea ordonanta a lui Boc spunea clar ca nimeni nu pierde la salariu prin implementarea noilor reglementari salariale. Si daca ai fi urmarit evolutia interpretarii modalitatilor de plata a salariilor ai fi observat degringolada in acest sens….

  Deci, s-au introdus in salariul de baza sporuri, s-a tinut cont de un procent de maxim 30% sporuri adaugate la salariu si a rezultat si o suma in plus, suma in care se regasea si acel spor de studii de care beneficiaza unii in prezent. Ei, acea suma a devenit compensatorie tocmai pentru a se respecta principiul ca nimeni nu va pierde la salariu odata cu aplicarea noilor conditii salariale. Aceasta regula se pastreaza si in prezent tocmai pentru faptul ca Guvernul nu a reusit aceasta mica reforma privind salarizarea. Din 2009 si pana in prezent legea noua a salarizarii a avut mai multe denumiri si, desi s-a asumat raspunderea pe ea in Parlament, totusi a mai fost modificata.

  Concluziile le poti trage si singuri. Incompetenta unora din Guvern a atras dupa sine haosul, haos de care ne va fi foarte greu sa scapam. Poate la urmatoarele alegeri vei decide si tu sa scapi….

 11. Domnule „nemultumit”,in mod normal de sporul de studii superioare nu trebuie sa beneficieze nimeni.Este o alta nedreptate a legiuitorului roman,ca si acordarea sporului de „pericol” tuturor angajatilor sau faptul ca toti sint fpss.Sa fiti foarte sanatos ca aveti studii ultra,super in orice domeniu dar eu nu vreau sa va platesc ptr un lucru care nu ne trebuie.Cu multe salutari din sistemul sistemicului,parte integranta a universului romanesc Nasul si finul Alecu 😆

 12. Ce se intampla cu sporul de studii superioare? Cat de corect este ca, lucrand pe aceeasi functie, si in aceleasi conditii, colegul sa primeasca spor de studii superioare, iar tu nu? Si asta doar pentru ca difera anul in care ai obtinut licenta!Consider a fi o mare nedreptate, poate chiar discriminare!

 13. Sa nu uitam ca tot ce se intampla bun in sistem se datoreaza sindicatului. Aceasta forma de organizare a oamenilor face ca lucrurile bune sa se intample.
  Sa ne aducem aminte ori de cate ori se intampla asta si sa incercam sa consolidam cat mai bine aceasta forma de organizare. Sa inducem oamenilor ideea ca tot ce se intampla bun depinde numai de ei, de felul in care se mobilizeaza….

 14. Aștept cu nerăbdare pentru că în acest an voi intra în cel de al 16 an de vechime în sitemul penitenciar și deci ar trebui să trec la 15% spor de fidelitate.Să ne ajute Dumnezeu să putem rezolva în respectul legii și atunci când este vorba de cadre nu doar când este vorba de p.p.l.

 15. Speram sa nu dureze inca un an pana se va da acel ordin de catre ministru.O zi buna

 16. Pt. unii colegi care asteptau demult aceasta veste este o bucurie.Dar pana nu intra banii in card nu prea mai avem incredere ,nu in sindicat in partea cealalta,administratia.Multumim SNLP,o sa fac cinste liderului cand iau banii,cred ca are si el de luat poate face cinste si el si uite asa ajung tarziu acasa din nou.Ha,ha,ha.. 😆 😆 😆

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)