www.snlp.ro Web analytics

Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Si... s-a depus! Azi Senatul a inregistrat oficial proiectul salarizarii pentru 2017-2023

lista salAstazi la Senatul Romaniei, ca primă camera sesizata, a fost depusa Propunerea legislativă LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice inregistrata cu nr B161/24.04.2017. Lista parlamentarilor (in majoritate - PSD) care semneaza propunerea este lunga (imaginea atasata). Proiectul a intrat practic in procesul legislativ urmand a se stabili termenele pentru avizele si rapoartele comisiilor de specialitate.

De acum incepe cursa oficiala a amendamentelor pe care toti cei interesati le vor promova pe diferite cai. Si tot de acum vom intra pe fond inclusiv prin informari detaliate privind principii, sume si efecte preconizate in domeniul nostru de activitate, preocuparea principala a SNLP fiind garantarea unor salarii corecte, care sa compenseze riscurile ocupatiei. In acest sens retinem un principiu prevazut la art 6 din noua lege care urmeaza a fi adoptata, respectiv:

d) principiul importanţei sociale a muncii, în sensul că salarizarea personalului din sectorul bugetar se realizează în raport cu responsabilitatea, complexitatea, riscurile activităţii şi nivelul studiilor;

 click pe imagine pentru fișa proiectului

b161

 

 

Comentarii  

+7 #60 Ștefan Teoroc 01-05-2017 12:14
sindicatele din sistem au lucrat in tandem / asta ne diferentiaza de politisti / la greu strangem randurile si trecem peste orgolii / mj a fost pe langa / degeaba am strigat la ei / ANP a incercat ceva dar fara sprijin sau permisiune MJ e mai greu / detaliem
Citat
+7 #59 Sindicat 01-05-2017 09:30
Stimați coloegi , din fericire reprezentanți Snlp au fost singuri care au știut ce sa ceara la parlament in ceea ce privește salarizarea noastră . Nu vă mai uitați după povesti ale unora care apar toată ziua la tv si vorbesc verzi si uscate !!mai mult de atât văd comentari care spun ca nu va exista nici o mărire : greșit !! Va exista , dar cum este si normal acestea vor diferențiate de la om la om ! Sa nu uitam ca aceia care Vb la tv toată ziua au fost cei care au încercat sa ne uite pe drum pe noi cei de la penitenciare si anul trecut chiar au reușit pentru o bucata de timp ! Norocul nostru a fost ca am fost hotărați si am ieșit in strada ( uni dintre noi nu toți ; uni au privit pe geam ) . De data asta Ștefan a știut foarte bine ce are de facut si a obținut maxim ce se putea pentru lucrători din penitenciare de unul singur , fără sprijinul ANP care a stat ascuns sau nu a știut ce sa facă !! Așa ca nu mai fiți răutăcioși si cereți unui singur om sa va informeze ! Aveți in fiecare unitate lideri de sindicat care va pot informa ; dar trebuie întrebați ! Va doresc o zi buna
Citat
+4 #58 gica 30-04-2017 22:45
Multumesc d-le Teoroc pentru raspuns,chiar daca spuneti ca nu am dreptate. Cand voi primi salariul in 10.05.sau 10.06. in functie de cum se va putea , voi reveni sa va spun cat am luat in plus. Pana una alta, pentru ca sunteti primii informati va rugam sa ne lamuriti si cu privire la modul in care se vor calcula pensiile dupa 01.07.2017.Cei care vor sa se pensioneze anul acesta sunt bulversati de zvonurile" pe surse " si cred ca in interesul tuturor este o informare corecta. Daca exista ceva real si concret in acest sens va rugam sa ne ajutati sa hotaram in cunostinta de cauza, nu sa ne panicam si sa plecam toti. Va multumim !
Citat
+11 #57 Ion 29-04-2017 15:19
Domnule Stefan va multumi pentru tot ce a ce faceti pentru noi dar sa nu uitati ca singurul mijloc de informare sunteti dumneavoastra.
Citat
+6 #56 Vacanta totala 29-04-2017 09:24
D-le Stefan, la sfarsitul acestor negocieri si dupa ce toti de vor vedea cu o anumita suma in plus la salar, vor incepe sa va aduca osanale si laude mai ceva ca si Plumbuitului si Plumbuitei. Aceasta este constructia unora. Vor doar raspunsuri directe si daca se poate personalizate. Eu va multumesc ca va distrugeti sanatatea ptr binele familiei mele.
Citat
+19 #55 Ștefan Teoroc 28-04-2017 23:09
just - vom explica / nu ma lezez niciodata la intrebari ci la ironii gratuite si la palme pe care le dati cu usurinta singurilor care fac ceva / nu detinem aplicatii pentru calcule salariale si obtinem influente si estimari doar daca presam / noi nu suntem administratie / in lipsa acestora putem doar sa explicam principiul, nu putem avansa sume concrete / depind de la functie la functie

gica - Nu vad niciun motiv pentru eliminarea lui, insa esti substantial pe langa subiect. Vom explica in articolul urmator. Cresterile care urmeaza pana in legea cadru nu sunt simplu nici de explicat nici de calculat. ce inseamna 10% din 573 lei (salariul de functie 2009 maxim pentru un agent) e simplu, insa aceasta suma intra in baza de calcul a tuturor celorlalte drepturi procentuale din salariu si produce efecte exponentiale. Insa se intampla si alte fenomene pe care le vom explica Nu va mai grabiti sa dati sentinte!
Citat
+6 #54 gica 28-04-2017 22:32
Eu ma minunez ca lumea nu stie cati bani se vor lua dupa acordarea celor 10%.Pai veti lua tot atat cat ati luat si data trecuta, cu vreo 10-15 lei in plus. Fiecaruia i se aplica la salariul pe care il are.Agentul, ca milogul 150 lei si ofiterul 350 ca doar el coordoneaza si e cel care gandeste. Acum ca toata lumea e multumita sa ne concentram pe munca. Sa nu-mi mai eliminati comentariul.
Citat
-1 #53 Just The Truth! 28-04-2017 21:08
Citez pe Ștefan Teoroc:
Nu ne deranjati dl membru. Chiar deloc. Numai ca SNLP nu are un site de stiri si nu putem posta o fraza de anunt. Postam articole asumate desi uneori poate prea complexe. Pentru stiri, sunt alte site-uri.

Pe langa articole mai participam si la intalniri sedinte sau evenimente. Tocmai a fost finalizat Consiliul SNLP. Acestea sunt activitati care ne tin angrenati in organizarea lor. Legea abia a fost pregatita pentru trimis la promulgat. Vedem ce spune si dl presedinte si daca spune bine, mai merge si la publicat. Deci mai dureaza putin sa ne lamurim cum ne incadram in termene si buget. Noi am facut tot posibilul sa aveti cresteri salariale si veti avea mai mult decat colegii din politie desi initial eram pe nicaieri. Si am facut aceste demersuri in principal noi care suntem un sindicat si nu putem asuma bugete, nu ANP sau MJ. Desi un aport ANP a existat.

Dupa publicarea legii se vor solicita banii de catre ANP/MJ. Bineinteles ca ne-am facut treaba si in directia asta si am cerut ANP sa reia calculele si sa aiba pregatite documentele. Stim ca este o nevoie mare de stiri si inca o data va indemnam sa fiti ponderati in a crede tot ce se vinde si in a intra prea repede in panica sau in extaz. Spre mai rau nu mergem. Si incercam sa mergem spre cat mai bine. Pas cu pas

Pe cand bantuiam ca idiotii pe holurile parlamentului dupa zeci de telefoane presiuni amenintari si mai stim noi ce, in incercarea de a obtine drepturile considerate de noi justificate prin lege si nu prin proteste ulterioare, de multe ori imi imaginam astfel de comentarii primite in semn de recunostinta si parca simteam mai acut sentimentul de satisfactie profesionala. Dar, nimic nou sub soare. Mergem inainte

............... .........

Nu ar trebui sa va simțiți lezat în nici un fel. În fond, este firesc ca lumea sa va adreseze întrebări și să-și spună nemulțumirile. Ati ezitat de atâtea ori sa răspundeți la întrebări foarte simple încât este firesc sa apara și astfel de comentarii. Tot nu ne-ați răspuns! Cat se mare va fi creșterea salariala pentru un agent și de când? De când vom lua bani în plus la salariu? Din cele câteva amendamente, câte au fost aprobate pentru noi. Spuneți ca va fi mai bine comparativ cu politia dar o mitei sa spuneți care sunt acele diferențe. Practic, dați câteva informații dar cu porția. De ce? Dacă sunteți asa de sigur de aceste creșteri, împărtășiți și cu noi, va rugam! Este normal sa ne îndoim dat fiind ca nimeni nu a ieșit sa strige pentru drepturile noastre. Sai poate dvs. aveți alt stil de a milita. ;) Oricum, repet: mulțumim pentru eforturi dacă ele intradevar se concretizează. Am fost lăsați la urma atâția ani, încât acum credem doar atunci când vedem. Va salut!
Citat
+9 #52 Jean Paul Sartre 28-04-2017 20:58
În sfârșit, am reușit! Mă bucur maxim că ne-ați răspuns! :D Numai așa știm că sunteți lângă noi! Eu unul am nevoie să și văd că răspundeți...Șt iu că vă faceți treaba, dar pur și simplu simt nevoia să mai scrieți asta din când în când...Așa m-ați obișnuit! În fine... nu o luați ca reproș, am vrut doar să văd că sunteți acolo! De asemenea, dacă nu primim banii pe 10 mai, probabil că în iunie îi vom primi sigur pe toți și, de asemenea, nu consider că e vina sindicatului! Tot ce vreau este să vă știu prezent. Atât. Mulțumesc frumos pentru tot ceea ce ați făcut până acum pentru noi. Știu că nu e ușor. Succes și de acum încolo!
Citat
+28 #51 Ștefan Teoroc 28-04-2017 20:30
Nu ne deranjati dl membru. Chiar deloc. Numai ca SNLP nu are un site de stiri si nu putem posta o fraza de anunt. Postam articole asumate desi uneori poate prea complexe. Pentru stiri, sunt alte site-uri.

Pe langa articole mai participam si la intalniri sedinte sau evenimente. Tocmai a fost finalizat Consiliul SNLP. Acestea sunt activitati care ne tin angrenati in organizarea lor. Legea abia a fost pregatita pentru trimis la promulgat. Vedem ce spune si dl presedinte si daca spune bine, mai merge si la publicat. Deci mai dureaza putin sa ne lamurim cum ne incadram in termene si buget. Noi am facut tot posibilul sa aveti cresteri salariale si veti avea mai mult decat colegii din politie desi initial eram pe nicaieri. Si am facut aceste demersuri in principal noi care suntem un sindicat si nu putem asuma bugete, nu ANP sau MJ. Desi un aport ANP a existat.

Dupa publicarea legii se vor solicita banii de catre ANP/MJ. Bineinteles ca ne-am facut treaba si in directia asta si am cerut ANP sa reia calculele si sa aiba pregatite documentele. Stim ca este o nevoie mare de stiri si inca o data va indemnam sa fiti ponderati in a crede tot ce se vinde si in a intra prea repede in panica sau in extaz. Spre mai rau nu mergem. Si incercam sa mergem spre cat mai bine. Pas cu pas

Pe cand bantuiam ca idiotii pe holurile parlamentului dupa zeci de telefoane presiuni amenintari si mai stim noi ce, in incercarea de a obtine drepturile considerate de noi justificate prin lege si nu prin proteste ulterioare, de multe ori imi imaginam astfel de comentarii primite in semn de recunostinta si parca simteam mai acut sentimentul de satisfactie profesionala. Dar, nimic nou sub soare. Mergem inainte
Citat
-2 #50 Jean Paul Sartre 28-04-2017 19:54
Cine să - ți răspundă, #47 Dan, când nici ei nu știu!? Nu știu dacă primim sau nu cei 10% pe data de 10 mai , nu publică comentraiile dacă fac trimitere la articole de pe alte site-uri sindicale, ne îndeamnă sa nu ne mai luăm după "fente" deși, nici ei (liderii), nu ne spun după ce (valori clare privind banii) să ne luăm.... Domnu' lider... se poate sau va cam deranjam?! Mulțumim.
Citat
-2 #49 SANKY 28-04-2017 19:31
Domnilor, în toate unitățile se practica același algoritm de acordare a 50la suta: se acorda preponderent celor de la administrativ și escorte. De ce? Pentru ca asta este SUGESTIA conducerii. Toți știm asta. Și toți acceptam asta și nimeni nu spune nimic. De ce?
Citat
+1 #48 Ion 28-04-2017 14:41
Si in cele din urma, cei 10 % nu se mai dau...
Bineinteles ca suntem obisnuiti ca ANP sa lucreze impotriva angajatilor si depun toate eforturile sa interpreteze fiecare paragraf de lege in defavoarea noastra pentru a da bine in fata celor care guverneaza tara.
Nu va faceti sperante ca o data cu intrarea in vigoare a salarizarii unitare vom avea cresteri la ultima suma de pe fluturasi. Vor fi cresteri ale bazei si scaderi ale sporurilor si nu vor fi schimbari in final.
Bafta
Citat
+8 #47 Dan 28-04-2017 14:15
Domnul Teoroc ,
Salariul de functie este de la 1 aprile 1450 lei , ce se va calcula in rapart cu aceasta suma ? Grad , gradatie , salariu de merit de 20 % si sporurile toate ?
Cu respect .
Citat
+5 #46 ionut 28-04-2017 12:01
Citez pe Cristian Tudorache:
#24 major - sunt constient de faptul ca aceasta majorare de 50% naste multe patimi,mai ales daca este acordata in mod discriminatoriu sau nerespectandu-se principiile corecte de acordare.
In mare parte nu sunt de acord cu tine ca cineva se face mic in relatia cu ANP, mai ales ca reprezentanti sindicali. Asta ai simtit tu de-a lungul timpului?
In fine, ideea e ca orice abuz privind acordarea 50% il putem prelua in mod individual si trata ca atare. Ramane doar sa ne pui la dispozitie detalii concrete cu privire la eventuale abuzuri. Le astept pe mailul: tudorachecriss@yahoo.com.
Ce este esential, e sa se tina cont de proportionalitatea acordarii pe sectoare de activitate. Nu putem emite ideea ca doar plutoanele trebuie sa benefcieze asa cum nu putem emite ideea ca ar trebui sa beneficieze de aceasta majorare doar administrativul.


referitor la cele spuse de dumneavoastra cred ca si sefii de sindicate din fiecare penitenciar ar putea lua atitudine deoarece acele liste se afiseaza de fiecare data in penitenciar si se poate tine o evidenta a celor ce ia de 2-3 ori 50%
Citat
-1 #45 Just The Truth! 28-04-2017 10:45
Citez pe Cristian Tudorache:
#41 Cas - incercam sa impingem catre o suplimentare pentru luna mai. Nimeni nu sta cu mainile in san. De acest fapt trebuie sa fiti convinsi.

............... ............... ...

Cum puteți "impinge" când ANP nu are fonduri pentru asa ceva? De ce evitați (toți liderii) sa ne comunicați, care vor fi creșterile (concret) pentru un amarat de agent?
Citat
+17 #44 Just The Truth! 28-04-2017 10:38
@Cristian Tudorache : Pai vad ca mereu îmbărbătati dar nu spuneți concret care vor fi creșterile salariale începând cu iunie. Acum este momentul sa facem ceva, cat se mai poate face! Vad ca toti liderii evita sa spună cât va fi câștigul pe cap de agent în schimb tot dati informații despre cei 50%.Nu intereseaza pe nimeni (dintre muritori) cei 50% pentru ca oricum se acorda în funcție de favoritisme, nepotisme iar cei care iau sunt aceeași mereu. Concret, care sunt creșterile salariale care se vor acorda? De ce evitați sa ne răspundeți? Noi vrem sa ieșim în strada pentru drepturile noastre și pentru ca munca noastră sa fie recompensata corect, pe măsură! De ce ne tot liniștiți (ca sa nu spun aburiti) când acum este timpul sa ne strigam "oful"? Va rugam sa ne răspundeți concret iar dacă știți ca o sa fim păcăliți atunci sa ieșim în strada! Asta-i ultimul ceas pentru noi! Ce mai așteptăm? Cine va duce cu zăhărelul și va promite, este mincinos! O sa ne trezim vai de noi, într-un final! Sa nu ziceți ca nu v-am spus!
Citat
-1 #43 Jean Paul Sartre 28-04-2017 09:14
Încercați?!! Sau ați făcut demersul pentru o suplimentare astfel încât să ne primim cei 10 % pe 10 mai?
Citat
+9 #42 Cristian Tudorache 28-04-2017 09:01
#41 Cas - incercam sa impingem catre o suplimentare pentru luna mai. Nimeni nu sta cu mainile in san. De acest fapt trebuie sa fiti convinsi.
Citat
+2 #41 Cas 28-04-2017 08:59
Dl tudorache atunci spunetine cînd vor deschide credite ptr aceste majorări concret ne spuneți dacă luăm la salariu aceste măriri mulțumesc
Citat
+10 #40 Cristian Tudorache 28-04-2017 08:45
#39 daniel - despre ce postare vorbesti? Si despre ce 10% spui ca nu se acorda ? In legatura cu salariul de merit, e vorba doar de solicitare de deschidere de credite. Nu va mai duceti pe fenta unor articole on-line doar de dragul de a face discutii si rating. Nu e corect sa ne aruncam cu capul inainte, preluand tot felul de informatii menite sa bulverseze.

Daca ANP nu a solicitat deschidere de credite pe dreptul de 10% (salariul de merit - a doua transa), e pentru faptul ca modificarile la OUG9/2017 nu au fost publicate in MO. In niciun caz nu e vorba de neplata acestui drept !!!
Citat
-8 #39 daniel 28-04-2017 08:17
salutare,o postare stearsa..oare de ce?cui nu-i convine?rusine. ..acum ca nu se mai da 10% salariul de merit sa va aud domnilor lideri motivatiile.... ...
Citat
+6 #38 VL 28-04-2017 07:32
Ne-am saturat sa fim fraieri,noi cei mai vechi sa ni se arunce in ochi 200 ron iar celor noi 500-600.Daca asa vi se pare norma domnilor lideri inseamna ca e vai de noi.
Citat
+1 #37 Sindicalist 27-04-2017 22:27
Pare o nebuloasa proiectul ăsta pt noi....
Citat
+17 #36 stp 27-04-2017 22:16
nu este chiar asa de important 50 la suta pentru mine ,important e sa fiu sanatos pina la pensie ca banii eu ii fac ,la ce bunsa fiu stresat si sa ma inbolnavesc ca atunci 50 la suta se duc pe medicamente si nu mai au nici o valoare, asa ca sa ia cine vrea si cine baga limba in ureche mai adinc sefilor ca in viitor sefii ii va vorbi de rau si ii va discredita .o importanta are si demnitatea si sa stai drept sa nu te inclini in fata sefilor si vei fi apreciat la un moment dat.cind seful te vede ca il pupi in (editat) o sa spuna si la altii care vor vrea si ei sa-i pupi in (editat) .si pentru ce pentru citeva sute de lei . observ discutii pe aceasta tema si m-a bufneste risul cind vad demnitatea multora ca nu are nici o valoare.imi aduc aminte de o replica de la filmul lui sergiu nicolaescu ,,mircea ,, cind un boier lingusitor cade in genunchi in fata lui iar acesta spune ,,in pozitia asta din genunchi nu vei mai privi inainte niciodata,, si a avut mare dreptate .cautati replica in film si atunci o sa vedeti .asta faceti voi care lingusiti 50 la suta. acesti bani care ii primiti nu sunt gratis dati de sefi ,sunt dati ca sa va ingenuncheze si mai tare si sa nu mai ,,maraiti,, cind va fi nevoie de voi ,sa va bage pumnul in gura cind va voii ei ,atunci veti vedea.eu nu am fost apreciat niciodata fata de munca care am facut-o pe sectie de atitia ani asa ca acum nu mai am nevoie sa fiu apreciat ,imi doresc doar sanatate si sper sa nu se schimbe legea pensiilor .astea au fost pareri personale si nu e obligatoriu sa-mi dati dreptate sau sa ma apreciati .in rest toate cele bune si sa auzim de bine
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • finul Alecu vrea sa fie contrazis 13.12.2017 16:47
  Nu e greu de imaginat ce strategii postliberare au "ei".Vor veni cu ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 13.12.2017 08:03
  este o balbaiala intre a se faca ca dau ceva si a nu prea avea din ce / ...

  Read more...

   
 • simona 13.12.2017 05:36
  Pâine și circ. Pentru a veni în întâmpinarea interesului opiniei publice ...

  Read more...

   
 • Anton 13.12.2017 00:22
  nimic specific, ma gandeam doar ca totul e o ciorba bine facuta pentru ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 12.12.2017 22:20
  nici una nici alta, integral :) / putin mai specifica intrebarea si ...

  Read more...

Google AdS