www.snlp.ro Web analytics

Reluare dialog comisie mixta

rrr

Astăzi, 4 septembrie 2013 a avut loc prima întâlnire a Comisiei Mixte de Dialog Social, stabilită prin Ordinul 2493/C/2013. Deși temele de discuție sunt numeroase, având în vedere faptul că actuala componență a comisiei este diferită față de cea anterioara, au fost discutate doar aspecte generale, fără a intra în detalii tehnice, ce necesită o documentare prealabilă. Întâlnirea a durat puțin peste o oră.

Principalele subiecte abordate au fost legate de modul de organizare și funcționare a comisiei:

• întâlnirile vor fi de regulă trimestriale, cu posibilitatea convocării și în acest interval de timp, dacă situația impune;

• s-au stabilit persoanele de contact din partea fiecărei organizații;

• următoarea întâlnire a comisiei va fi în 17 octombrie 2013. Până la 1 octombrie 2013, părțile vor conveni de comun acord asupra ordinii de zi a ședinței.

Dintre subiectele abordate care se vor regăsi pe ordinea de zi a ședinței viitoare, menționăm:

• Finanțarea sistemului penitenciar. Alocarea în mod real a procentelor din venituri proprii așa cum au fost ele stabilite prin Acordul Colectiv și Contractul Colectiv.

• Elaborare acte normative. S-a accentuat de partea sindicală necesitatea informării și consultării în vederea armonizării opiniilor divergente și a analizei comune a obiecțiilor fiecărei părți.

• Ocupare posturi vacante, organizare concursuri, modificări de structură.

• Analizarea modului în care relațiile de muncă sunt monitorizate și coordonate.

(Adrian Neagoe – vicepresedinte SNLP)

9 COMMENTS

 1. Dar tu mai Ioane,ce faci?De ce nu iti dai numele complet,seria si numarul de buletin,C.N.P.-ul?
  Asta ar fi una.Iat-o si pe a doua:
  Nu am invitat la lupta pe nimeni iar daca te apuci sa citesti toate comentariile vei vedea ca in afara de 3-4 persoane restul folosesc numai nume din astea,de acoperire asa cum repede ai tinut tu sa evidentiezi.
  Si oricum mi se pare ciudata grija asta a ta fata de cei care posteaza sub diferite pseudonime.Ia spune drept,ai 25 % in plus de la vreo structura?
  Ioane,Ioane,nu toata lumea doarme!Ai putea sa nu te bagi intr-o discutie care nu te priveste direct?Nu simt nevoia de a polemiza cu tine,dar subiectul era altul,iar eu vroiam un punct de vedere de la SNLP.
  By the way,dupa vorba(ca dupa port nu am de unde sa stiu) simt ca ai cam terminat cuvintele din moment ce nu ai facut altceva decat sa dai un citat din mine(am ajuns un clasic?) si dupa aia sa scrii o singura fraza,pe linga subiect.
  Viva la involucion!

 2. Buna, mare luptator acest Che Gargara(????), atat ii de frica de oranduire incat foloseste nume sub acoperire, adevarat…luptator..

  [quote name=”Che Gargara”]Ca sa revin…comentariile sunt sumbre,dar ma gandesc la perioada in care au fost taiate salariile si nu au iesit in strada mai mult de 10 % din angajati.Pe un teren asa de fertil pentru ” sadirea ” feluritelor taieri si restrangeri,la care ma astept in continuare din partea statului,e clar,inca o data,ca nu o sa iasa la greva decat aceiasi 10-12 % sindicalisti.Asa ca mai bine nu mai luam in seama comentariile,logic,nu?
  Problema se pune direct,asa,personal,se taie sau nu?
  Marea natiune penitenciara este foarte vocala in momentul in care se amana diferite drepturi dar e ciudat de tacuta atunci cind se taie salariul.Curat murdar,coane Fanica!Asa e expresia,niciun apropo la numele dumneavoastra.Si mai ciudat mi se pare trendul de iesire din sindicat la Spitalul Jilava,la BAGR.Ceva se intampla,mie unuia imi da impresia unei lucraturi,aveti ceva informatii?
  Am cam deviat dintr-una in alta,stiu,dar probabil ca vroiam de mai mult timp sa le spun si daca m-am apucat de scris am zis sa dau tot o data,ca pe un shot de tequilla.[/quote]

 3. Ca sa revin…comentariile sunt sumbre,dar ma gandesc la perioada in care au fost taiate salariile si nu au iesit in strada mai mult de 10 % din angajati.Pe un teren asa de fertil pentru ” sadirea ” feluritelor taieri si restrangeri,la care ma astept in continuare din partea statului,e clar,inca o data,ca nu o sa iasa la greva decat aceiasi 10-12 % sindicalisti.Asa ca mai bine nu mai luam in seama comentariile,logic,nu?
  Problema se pune direct,asa,personal,se taie sau nu?
  Marea natiune penitenciara este foarte vocala in momentul in care se amana diferite drepturi dar e ciudat de tacuta atunci cind se taie salariul.Curat murdar,coane Fanica!Asa e expresia,niciun apropo la numele dumneavoastra.Si mai ciudat mi se pare trendul de iesire din sindicat la Spitalul Jilava,la BAGR.Ceva se intampla,mie unuia imi da impresia unei lucraturi,aveti ceva informatii?
  Am cam deviat dintr-una in alta,stiu,dar probabil ca vroiam de mai mult timp sa le spun si daca m-am apucat de scris am zis sa dau tot o data,ca pe un shot de tequilla.

 4. Domnule Teoroc,despre noua lege a salarizarii se stie ceva?Or sa scada salariile asa cum se aude?
  Deschid subiectul aici,comentariile sunt sumbre,vroiam sa aud ceva de la dumneavoastra.
  Multumesc.

 5. PTR.FLORIN STOICA.
  Daca unitatea in care va desfasurati activitatea se afla in perimertrul zonei,unde se da ora exacta,poate aveti posibilitatea sa enumerati unitatile in care sefii de tura beneficiaza de sporul mentionat.
  A-ti spus ca dupa parerea dumneavoastra ar trebui sa beneficieze si sefii de tura.
  Daca cei din Maria Ghiculeasa si directorii de unitati,tin cont de parerea dumneavoastra,atunci inseamna ca lucrurile sunt ok.
  Daca aveti timpul necesar,insist asupra enumerarii unitatilor in care sefii de tura primesc sporul mentionat.
  Este benefic ptr. noi daca acest lucru ar apare aici pe site.
  VA MULTUMIM ANTICIPAT.

 6. Rugam ANP-ul sa nu mai faca adrese catre Scolile de Maistri militari de la MAPN ca elevii ce termina aceste “scoli” sa fie repartizati catre unitatile penitenciare. Acesti „specialisti”, in primul rand nu au pregatirea necesara de specialitate si in al 2-lea rand nu au nici o treaba cu sistemul penitenciar! Doar pentru simplu fapt sa castigam oameni? Nu multumim!

 7. Sporurile pentru fpss sunt prevazute in OMJ 399/2007 si se acorda pe locul de munca si nu pe fiecare functie in parte.
  Anumite sporuri se acorda pentru fpss care-si desfasoara activitatea in acel loc de munca ca urmare a unor determinari facute de directiile de sanatate publica precum si de insitutii abilitate in acest sens si ma refer aici la sporul de antena, restul sporurilor se acorda pentru fpss care desfasoara activitati care ce sunt evidentiate in ordinul mai sus mentionat cu anumite procente din salariu, spre exemplu: sporul de armanent, sporul de paza, supravegere si escortare, sporul pentru conductori caini.
  Ca sa simplific, nu se acorda sporurile pe functii ci pe locuri de munca.

 8. Domnule Teoroc, unde sunt prevazute sporurile la care au dreptul functionarii publici cu statut special, pentru fiecare functie in parte?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)