www.snlp.ro Web analytics

Ramanem atenti. ANP face pasi rapizi pentru plata salariului de merit

sunrise earth 1208 lg h087fCa urmare a deciziei de aplicare a prevederilor OUG 20/2016 in sistemul penitenciar concretizate vineri 14.10.2016, SNLP-FSANP au luat decizia de a renunta la organizarea mitingului din data de 19.10.2016. Pe linia actiunilor sindicale derulate in planul muncii suplimentare nu au fost inca luate hotarari, urmand o intalnire cu ANP pentru a stabilii conditiile exacte in care vom adopta deciziile sindicale. Aveti mai jos o informare interna SNLP privind demersurile derulate in prezent de ANP pe linia platii salariului de merit.

Decizia de acordare a salariului de merit (suma compensatorie) in sistemul penitenciar – etapa urmatoare (demersuri ANP, in derulare)

 

Pe linia celebrei deja divergente sindicate-ANP-MJ-MM-etc privitor la salariul de merit, am informat vineri 14.10.2016 ca avem o decizie. Decizia este materializata in materialul asumat de ministrul muncii Dragos Pislaru precum si de o adresa MJ transmisa ANP prin care DG ANP este informat ca sunt intrunite conditiile de acordare a dreptului mentionat. Pe baza acestei corespondente DG ANP a dispus o serie de demersuri directiilor de specialitate, dupa cum urmeaza: 

 

DEA ANP corecteaza impactul bugetar calculat initial, in relatie cu celelalte institutii din sistemul national de aparare. Conform interpretarilor din cadrul acestor institutii, se concretizeaza un mod de calcul care este in armonie cu opinia sindicatelor si anume se va realiza o corelare a dreptului ce urmeaza a fi acordat cu valoarea salariului de merit care s-a platit in luna ianuarie 2009. Se preiau sumele platite la acel moment pe diferite paliere de functii si se includ ca sume compensatorii in salariile actuale.

 

Pentru a asigura sumele necesare platii salariului de merit (reamintim ca in 2016 se achita jumatate din acesta adica 10%, restul de 10% urmand a fi platit in 2017 incepand cu luna august) DEA va solicita MJ o ajustare a rectificarii bugetare pe care deja a inaintat-o avand in vedere faptul ca pe calculele initiale de impact (cu salariul de merit calculat strict la salariul de functie) suma pentru lunile sept-dec 2016 era aprox 4 mil iar pe calculele actualizate conform celor susmentionate aceasta suma este mai mare.  

 

Acest efect al modificarii impactului a fost anticipat in discutiile anterioare pe parcursul divergentei sindicate-ANP-MJ, insa avand in vedere lipsa detaliilor precizatoare din actul normativ (OUG 20/2016) precum si lipsa unei modalitati clare de calcul stabilite la data respectiva in structura de aparare, propunerea sindicala a fost de temporizare a impactului estimat prin aplicarea stricta a prevederilor OUG 20/2016 care se refera la salariul de functie si nu la salariul functiei de baza (SFB include si sume compensatorii). Propunerea de a prezenta un impact temporizat a fost corelata si cu demersurile care defavorizau sistemul penitenciar, initiate de celelalte institutii din sistemul national de aparare si invocate chiar de ministrul muncii in discutiile purtate.

 

Pe linia demersurilor dispuse de DG ANP, DMRU urmeaza sa elaboreze deciziile de personal pentru acordarea dreptului, pe baza acestora urmand a se face restul demersurilor necesare in plan economico-financiar. Unitatile vor fi instruite in acest sens in zilele urmatoare. Intregul proces va fi urgentat la maximum astfel incat salariatii sa intre cat mai repede in posesia sumelor datorate incepand cu data prevazuta de legislatie respectiv cu drepturile aferente lunii august 2016. 

Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

Presedinte Federatia PUBLISIND

19 COMMENTS

 1. Pai dincolo la fsanp nu poti face ce a facut el aici,ei ne vad dusmani sau orice dar nu colegi!!!E bine sa nu amestecam balamucul,jocurile murdare etc …e dreptul lui sa scrie sub anonimat cu orice nickname,insa a preferat sa-l aleaga pe acela sa apara numele lor si pe aici,daca nu-i cunosti bine nu vorbi….

 2. Deci care e cea mai probabila finalitate, pentru lunile august si septembrie se va plati suma restanta pana la salariul din noiembrie, vom incasa in noiembrie si sumele pt lunile restante sau exista posibilitatea ca nici la salariul din noiembrie sa nu ne incasam dreptul conform ordonantei 20?

 3. [quote name=”Sindicalist SNLP ca majoritatea”][quote name=”Sindicalist FSANP”]Incercați , vă rugăm schimbarea acestei denumiri de gardian ..am fost blastfemiți pe toate posturile tv ” gardienii protesteaza „. Am avea o altfel de imagine şi autoritate dacă ne-am numi ” polițist de penitenciar „, mai alsles in fața deținutului. A reuşit ” poliția locală ” , iar noi nu ? Dacă vrem , se poate ![/quote]
  De ce nu scrii mataluta la Fsanp daca tot esti de acolo![/quote]
  Care e problema daca e din FSANP?!Omul a fost decent,fara „balamuc” ca in partea cealalta!Daca nu e in/cu noi nu inseamna ca e impotriva noastra! 🙂 Si chiar a zis scurt ce ne doare pe multi!!! (mai vino pe aici colegule!)

 4. Buna ziua domnule Stefan Teoroc am o scurta intrebare am iesit la pensie cu data de 01 10 2016 si as vrea sa intreb daca primesc si eu cei 10 la suta pentru lunile August si Septembrie .Multumesc

 5. [quote name=”Sindicalist FSANP”]Incercați , vă rugăm schimbarea acestei denumiri de gardian ..am fost blastfemiți pe toate posturile tv ” gardienii protesteaza „. Am avea o altfel de imagine şi autoritate dacă ne-am numi ” polițist de penitenciar „, mai alsles in fața deținutului. A reuşit ” poliția locală ” , iar noi nu ? Dacă vrem , se poate ![/quote]
  De ce nu scrii mataluta la Fsanp daca tot esti de acolo!

 6. Incercați , vă rugăm schimbarea acestei denumiri de gardian ..am fost blastfemiți pe toate posturile tv ” gardienii protesteaza „. Am avea o altfel de imagine şi autoritate dacă ne-am numi ” polițist de penitenciar „, mai alsles in fața deținutului. A reuşit ” poliția locală ” , iar noi nu ? Dacă vrem , se poate !

 7. Daca totusi au revenit asupra deciziei cu bune si cu rele trebuie sa incepem sa reconstruim cum zicea dl Presedinte Stefan T,eu tin sa multumesc ca totusi si in ceasul doisprezece,dne-i PRUNA,dlor PASLARU,CIOLOS,VULPE si nu in ultimul rand presedintilor filialelor SNLP si Presedintelui SNLP Romania Stefan Teoroc,nu vreau sa multumesc dlui Halchin care mi s-a parut alunecos si rautacios cu proprii subalterni,colegi…asa am perceput eu cel putin.Multumesc celorlalti si-i rog sa se aplece si asupra crizei fara precedent de personal din ultimul timp!!!

 8. Domnule Ștefan, vă rog frumos sa mai explicați odată cum se calculează acest salariu! Să priceapă toți… Poate dați un exemplu!… 😆 😆 😆

 9. Daca am inteles corect acesti 10% se vor raporta la intreg salariul scazand norma de hrana si echipamentul?

 10. nu se calculeaza ca si procent aplicat la ceva in prezent ci se preia cuantumul rezultat din calculul facut in 2009 cand salariul de merit era in functia de baza si genera crestere de 20% pe tot salariul

 11. Marirea de 10% va fi la salariul de functie, adica primul de pe fluturas? Sau se refera la salariul functiei de baza? Imi cer scuze, dar nu prea am reusit sa inteleg. Multumesc

 12. D.le presedinte…este posibil ca acest spor de 10% sa intre in plata la salariul din noiembrie?multumesc.

 13. Ce nu este clar in formularea aceasta?
  [quote]Intregul proces va fi urgentat la maximum astfel incat salariatii sa intre cat mai repede in posesia sumelor datorate incepand cu data prevazuta de legislatie respectiv cu drepturile aferente lunii august 2016. [/quote]

 14. Dar pe lunile din urma nu se da? Sau macar au reusit sa ne prosteasca macar de 2 salarii…sa nu zica ca nu au incercat si au reusit macar atata

 15. nu cumva a se interpreta ca slabim presiunea
  insa nici nu ne vom disipa fortele si nu vom renunta la coerenta actiunilor
  altfel aluncam in derizoriu si ne pierdem credibilitatea
  un miting se aproba in 3 zile iar alte actiuni se pot organiza si declansa ad-hoc
  am aratat ca putem si ca le facem bine iar mesajul a fost receptionat garantat
  vom cere tot ceea ce aveam pe liste dar si in plus 🙂

 16. Dupa data de 10.10.16 s-au mai discutat si alte cereri de mutare?

  imi cer scuze pt offtopic

 17. Pacat, puteam sa mai cerem angajarea de noi forte pentru a sprijini personalul care indeplineste serviciul pentru 4-5 angajati.Multa munca si zero siguranta personala!!! Lipsa echipamentelor de protectie individuala !!! etc.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)