www.snlp.ro Web analytics

Proiectul de OUG iese la lumina. Majorare salariala de 10%

10Saptamana trecuta ANP a transmis catre Ministerul Justitiei mai multe date solicitate de ordonatorul principal de credite, precum si proiectul de OUG (elaborat de ANP) privind acordarea de majorari salariale de 10% pentru functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare. Pe baza acestor documente transmise, la finalul saptamanii trecute, MJ a finalizat o forma a proiectului, care apoi a intrat in faza de avizare la nivelul directiilor de specialitate din cadrul ministerului. Aveti mai jos forma de proiect propusa de ANP precum si fundamentarea acestuia.

 

Din punct de vedere procedural, exista doua variante de introducere a cresterii salariale de 10%. Fie printr-o noua ordonanta de urgenta care apoi se va aproba prin lege, fie prin modificarea legii de aprobare a OUG 56/2017 care a generat cresterile salariale pentru politisti, proiectul acestei legi fiind deja in proces legislativ in Parlament. Insa modificarea OUG 56/2017 prin legea de aprobare este un proces cu o derulare usor incerta in timp. Cea mai clara modalitate este o noua ordonanta pe care MJ sa o propuna MMJS (acest din urma minister avand calitatea de initiator). In mod normal, nu ar fi motive ca in cursul saptamanii care urmeaza sa nu putem dezbate proiectul sustinut de MJ.

 

1 COMMENTS

  1. Felicitari SNLP !!! Ati fost singurii care ati mees si la finante dupa intalnirea cu premierul si ministrul justitiei !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)