www.snlp.ro Web analytics

Politist de penitenciare, caut ministru!

Lunile trec si tot gardieni ni se spune. Noul statut asteptat de personal a prins radacini in parlament. Mai intai l-au masacrat cativa senatori, apoi Tudorel Toader a vrut sa aiba ultimul cuvant ca ministru initiator si cam asa se si practica atunci cand este vorba despre statute ale unor categorii de salariati, mai ales functionari publici din sistemul national de aparare. MJ si-a transmis amendamentele la Comisia juridica din Camera deputatilor – ultima frontiera inainte de vot, corectand o parte dintre aberatiile aparute la nivel de Senat dar lasand totodata, in prima faza, si un „cadou” organizatiilor sindicale care ar pierde un numar mare de lideri pe criteriul unei ciudate si unice (in Romania) incompatibilitati.

In cadrul unei intalniri cu MJ am cerut corectarea acestei probleme si am primit asigurari ca, la propunerea noastra, a fost transmis un amendament de revenire la textul depus initial de MJ la Senat cu privire la acest ultim punct. Punem la dispozitie materialul despre care stim ca a fost transmis de MJ la Comisia juridica din camera deputatilor cu mentiunea ca este proiectul care a stat la baza amendamentelor finale si ca nu include ultimul amendament inaintat ulterior. Fara sa dam prea multe detalii, am fost informati, cu titlu de certitudine, ca pana la numirea unui ministru al justitiei (nu interimar), acest lucru urmand sa se produca cel tarziu imediat dupa alegerile europarlamentare, statutul politistului de penitenciare nu va intra in dezbaterea Comisiei juridice, intrucat ministrul de resort trebuie sa isi asume o pozitie clara pe aceasta linie. Deci intarzierea introducerii proiectului pe ordinea de zi a comisiei nu este intamplatoare si nici lipsita de orizont.

Material amendamente transmise de MJ la Comisia juridica din Camera deputatilor

2 COMMENTS

  1. Ar fi corect sa ramana amendamentele cu accesul agentilor pe functii de conducere,oricum nu-si doreste nimeni sa acceada direct pe functja de dir/dir adj-unde e necesara experienta.

    • Este normal sa se reintroduca mandatul de 4 ani pentru functiile de conducere mentionate, dar legea civila
      NU ESTE RETROACTIVA……asa ca se aplica de la data intrarii in vigoare..

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)