www.snlp.ro Web analytics

NOUL BNS. NOUL TIP DE SINDICAT

BNS se reconfigureaza ca organizatie sindicala confederativa. Dupa 3 ani de operatii sociale pe cord deschis, presarate cu tentative timide de resuscitare, am ajuns sa fim hraniti prin aparate. Asteptam doar ca cineva sa opreasca de tot curentul. Sau nu! BNS a inteles unde se greseste in miscarea sindicala si este dispus sa-si asume si sa impuna schimbarea, indiferent de efecte. Chiar daca pierd cativa lideri sau cateva organizatii, poate castiga o miscare, un popor. Este nevoie de comunicare si transparenta in interiorul miscarii sindicale. Oamenii au nevoie sa stie, sa vada cum sunt reprezentati, sa primeasca raspuns rapid la probleme, sa fie ajutati, sprijiniti, protejati in mod real.

Noul concept al BNS va fi dezagreat de o parte a miscarii sindicale si acesta este hopul cel mai dificil de trecut. Nu pare confortabil ca la nivel de confederatie sa se detina intreaga baza de date inclusiv problematica preluata din baza, de la membri catre organele de conducere ale sindicatelor si apoi catre federatii. Petitiile vor primi feed-back instantaneu si vor fi escaladate rapid la niveluri superioare in functie de probleme. Se va dispersa ceata care invaluia demersurile sindicale, altele decat cele mediatizate. Va ramane ce este real, ceea ce se face efectiv. Nu ne vom mai putea minti unii pe altii. Va exista call-center, oamenii vor primi instiintari prin mesaje trimise pe telefon sau prin alte metode pentru care pot opta.

Proiectul BNS este la stadiul 2. Dupa concepere, configurare si lansare, urmeaza ultimele finisari si activarea efectiva a portalului prin inregistrare de sus in jos: federatii, sindicate, membri. Fiecare va avea un cont, o pagina, o identitate, acces direct. Pe langa aspectele de interes pentru organizatii se va pune accent pe membrul simplu care va avea acces la metode simple de solutionare a unor probleme de sanatate si securitate, va beneficia de consultanta financiara si juridica, de oferte de joburi, de studii, oferte comerciale preferentiale si altele. BNS va avea ziare, alte publicatii, poate o televiziune, universitate proprie, iar regula va fi „nimic de ascuns”, astfel incat manipularile si zvonistica sa piarda din eficenta ca arme anti-sindicale.

Despre noul sistem sunt foarte multe de spus dar suntem convinsi ca BNS va reusi in cel mai scurt timp activarea integrala a interfetei pe care o puteti vizualiza intr-o varianta nefinalizata aici.

Va invitam sa urmati link-urile de mai jos:


11 COMMENTS

 1. Ce grija ai Costin de postarile noastre?
  Te-a pus cumva seful tau Dumitrascu?
  Stii cine moare de grija altuia?

 2. Costine, cat timp eu sau Florin, cei care am fost moderati nu am solicitat o argmentatie pentru asta, consider ca este ok. Iti multumesc pentru buna intentie dar nu e cazul. Noi am inteles pentru ce si a fost bine asa.

 3. [quote name=”Costin”]Stefane, numele de FSANP si Dumitrascu iti cad greu ???? De ce incerci sa le cenzurezi ? Lasa lumea sa aleaga ….[/quote]
  (editat admin) adineauri am incercat sa postez ceva adevaruri de la Giurgiu,dar se pare ca d-l Dumitrascu a fost foarte deranjat de problemele expuse, asa ca, mucles…

 4. Nu prea inteleg / daca ai ceva de spus la subiect, te rog, sunt atent / am editat doua postari off-topic!

 5. Stefane, numele de FSANP si Dumitrascu iti cad greu ???? De ce incerci sa le cenzurezi ? Lasa lumea sa aleaga ….

 6. Frumoasa corectura a mesajelor noastre Florine ! 🙂
  Inteleg atitudinea admin-ului si de aceea nu ma supar. Recunosc ca nu este oportun a renaste subiecte de discutie care, la timpul lor, au fost destul de arzatoare. Avem un scop acum si trebuie sa ni-l urmarim cu atentie…

 7. (editat admin)
  Da ai dreptate vor aparea mari orgolii si multi nu se vor da jos din functiile in care stau de ani multi si din cauza carora sindicatele si mai ales noi am pierdut extrem de mult.

 8. Nu cunosc contextul acestei fuziuni dar presupun ca aveti elemente relevante de care va agatati intr-un astfel de proces.
  Parerea mea e ca, in urma oricarei fuziuni de amploare apar si foarte multe orgolii, cele mai nesanatoase pentru o fuziune fiind acelea legate de dorinta apriga de a obtine un „ciolan” in interiorul noii structuri.
  In ce ne priveste, va trebui sa dam atentie din acest punct de vedere si altor organizatii (editat admin). Si, dupa toate cele demonstrate, se pare ca si liderii din alte structuri trebuie implementati undeva (editat admin). Cunoscatorii stiu despre ce vorbesc, mai ales raportandu-ne si la calitate (editat admin). In fine, speranta e ca totul sa fie bine iar fuziunea sa creeze cele mai bune parghii catre o consolidare sindicala respectabila.

 9. Fuziunea este un proces in derulare / proiectul BNS se poate aplica la noua structura, fara probleme

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)