www.snlp.ro Web analytics

NORWAY GRANTS suplimenteaza bugetul proiectului implementat de SNLP in domeniul dialogului social

Informare SNLP – 22 iulie 2014 3786-itokM8ERybRD

Itinerariul Dialog – Extindere 2014/104539  

Conform informarii realizate cu ocazia Consiliului National SNLP din luna mai 2014, Proiectul Itinerariul Dialog ID (grant norvegian) implementat de SNLP ca aplicant, a fost confirmat la inceputul anului curent ca eligibil pentru extinderi de proiect care se materializeaza in suplimentarea bugetului pentru noi activitati dar si intr-o mica extindere a perioadei de implementare. Ulterior in luna iulie 2014, SNLP a semnat doua extinderi de proiect in valoare totala de aproximativ 126.000 Euro.

După acordarea unei prime suplimentări acordata de finantatorul norvegian în vederea implicării în cadrul proiectului a organizațiilor sindicale reprezentative din sistemele penitenciare portughez și francez, la începutul lunii iulie a fost semnat un nou contract de extindere a proiectului Itinerariul Dialog între SNLP și Innovation Norway, operatorul de program norvegian.

Această a doua extindere a proiectului presupune o majorare a bugetului cu 101.396 Euro, din care valoarea grantului este de 91.256 Euro (restul fiind cofinantare) precum și extinderea perioadei de implementare până la 31.12.2014.

Finanțarea obținută prin extinderea proiectului va permite: Organizarea pentru prima dată în istoria sistemului penitenciar a unei întâlniri de lucru cu durata de 2 zile între conducerea sistemului penitenciar (top management ANP și directori de unități) și liderii de sindicat SNLP/PUBLISIND. Întâlnirea este programată în luna noiembrie, în perioada 17-20.11.2014, sub forma de ateliere (administrație/sindicat) dar și sub forma de plenară vizând aspecte de interes ale dialogului social în sistemul penitenciar. Bex SNLP intentioneaza sa organizeze si Consiliul National SNLP in aceeasi perioada, avand in vedere faptul ca intr-un dintre zile, cele doua grupuri (ANP si SNLP) vor lucra in sesiuni distincte.

Intenția Bex SNLP este de a facilita prezența la această întâlnire a factorilor politici responsabili din sistemul penitenciar, precum si cu atributii privind gestionarea domeniului dialogului social (ministrul justiției, ministrul delegat pentru dialog social, președinte BNS etc) dar și a partenerilor și finanțatorului (parteneri norvegieni și ambasada Norvegiei în România). Pe lângă importanța invitaților, evenimentul este unic și prin anvergura sa: estimăm un număr de peste 100 participanți!

Organizarea a 8 întâlniri locale pentru promovarea dialogului social la nivel regional. Această activitate va oferi posibilitatea ca in fiecare euro-regiune sa fie organizate urmatoarele activitati:

 • Desfășurării  unei întâlniri de diseminare a proiectului (organizată împreună cu reprezentanții ANP) în unitățile vizate – 40 participanți.
 • Desfășurării unei întâlniri de o zi cu participarea președinților și cate unui vicepreședinte ai filialelor din euro-regiune – 16 participanți.
 • Derularea unei sesiuni de instruire în dialog cu membrii de sindicat ai unităților organizatoare – 16 participanți.

Perioadele și locațiile estimate pentru derularea acestui tip de activități sunt:

Nr.crt

Locație/unitate

Perioada (săpt)

Unități din regiune

1

Timișoara

18-22 august

Timișoara, Buziaș, Arad, Deva

2

Tg Mures

25-29 august

Tg Mureș, Aiud, Mc Ciuc, Codlea

3

Constanta

8-12 septembrie

Poarta Albă, Spital Poarta Albă, Tulcea, Brăila, Tichilești, Galați, Focșani

4

Bacău

Septembrie

Bacău, Tg Ocna, Spital Tg Ocna, CR Tg Ocna, Vaslui, Iași, Botoșani

5

Cluj

20-23 octombrie

Gherla, Sp Dej, Oradea, Satu Mare, Baia Mare

6

Craiova

Noiembrie

PMS Craiova, PMT Craiova, Pelendava, Severin, Tg Jiu

7

Colibași

Noiembrie / Decembrie

P Colibași, Sp. Colibași, Găești, Mărgineni, Târgșor, Ploiești, Slobozia, Giurgiu

8

București

Decembrie

ANP, Jilava, Sp. Jilava, BAGR, Rahova, Sp. Rahova

Promovarea dialogului social și a SNLP ca organizație sindicală reprezentativă a sistemului penitenciar prin diferite mijloace audio, video, tipărituri. 

Noul contract de finanțare reprezintă o provocare deosebită, având în vedere caracterul de noutate al acțiunilor propuse precum și anvergura acestora. Implementarea cu succes depinde în mod exclusiv de modul în care vom acționa ca o organizație sindicală modernă.

 Adrian Neagoe – vicepresedinte SNLP 

13 COMMENTS

 1. PTR.FINUL ALECU.
  Poate cind trec prin fata penitenciarului,se opresc si ne scuipa in ochi/caci suntem protejati si aparati de legile in vigoare……………………..

 2. Ady – inca nu / este la prelucrat in MJ / vom presa spre urgentare / cu chiu cu vai am reusit sa obtinem OMJ privind popotele astfel incat si unitatile care le-au inchis sa le poata deschide

 3. Avem grupe operative specializate,care nu sunt lasate de multe ori sa intervina,sa nu care sa se produca un eveniment neplacut ptr. superiori,caci trebuie raportat.
  Pentru ce s-a investit in ei si umbla imbracati in negru la 35 de grade,ca sa fie element de decor in cadrul unitatii.
  Vine cpt-ul in unitati si propune desfiintarea grupelor ptr. ca traumatizam detinutii.
  Nu mai suntem ai acestei tari,suntem vinduti celor puternici,acolo unde detinutul nu misca ptr. ca suiera glontul pe la ureche.
  Domnilor care decideti soarta acetor tari,stiti foarte bine ca atit muzica cit si dansul nu sunt ale noastre.
  Sunt cumparate pe bani grei de la marii producatori europeni.
  Ma mir cum de avem voie sa ne adresam detinutului in limba romana.

 4. Ce mod de lucru a imprumutat sistemul penitenciar romanesc sau mai bine zis profesionistii…… care au fost peste hotare,au gasit asa ceva.
  In uniunea europeana cadrele sunt tratate de detinuti si de superiori ca si in tara numita inca-ROMANIA.
  Ce model am imprumutat noi dupa decembrie 1989,caci vizite si schimburi de experienta au fost slava domnului.
  S-a mers pina si in VIETMAN.

 5. O ZI DE MUNCA IN PENITENCIAR PTR.SECTORUL OPERATIV.
  Pleci de acasa cu pachetul de mincare pus de sotie,mama sau prietena.
  Cind ajungi la poarta unitatii ai un sentiment de teama si te intrebi de unul singur,doamne ce evenimente negative se vor intimpla astazi.
  Teama ca se va intimpla ceva care te poate duce cu mare usurinta la comisia de disciplina.
  Cind intra 5 oameni in servici la 1000 de detinuti,poti lucra ca un om normal,cu siguranta -NU.
  Mergem mai departe si te gindesti ca poti ajunge si la parchet.
  Te face albie de porci un detinut cu 10 rapoarte de incident,spune verde in fata,cu unul in plus nu mai pot eu si te jigneste in continuare.
  Faci un dosar de incident,care dureaza doua ore din timpul tau liber.
  Iarasi va intrebam-ESTE NORMAL .

 6. Don’ Radu,chiar daca s-ar intimpla o asa drama,crezi ca vom se vor transmite mesaje de compasiune dinspre societatea civila? Si ce-ar putea ea sa faca mai mult?!

 7. Va rog sa-mi comunicati daca se mai organizeaza examen pentru ocuparea functiilor de conducere.

 8. ar trebui sa avem aceleasi drepturi ca si magistratii………………..cand se spune ministerul justiei doar la ei se gandeste guvernul……….noi cei din penitenciar nu existam.

 9. Bine relata un coleg de la Aiud care spunea ca trebuie sa moara unul sau mai multi dintre noi pentru ca societatea civila sa stie ca existam si muncim in conditii inumane si degradante.
  SA STIE DESPRE NOI–-ADICA DESPRE NIMENI.

 10. CINE ISI FACE MILA DE NOI SI NE PROTEJEZEAZA?
  Aseara in jurul orei 1 noaptea comisarului DUMITRU MARIAN lucrator in cadrul penitenciarului Galati i s-a dat foc la masina in fata blocului.
  Acesta avea functia de sef sectie,deci era permanent in contact cu detinutii.
  Cu ceva timp in urma unui coleg i s-a dat foc la masina in fata unitatii,altuia i s-au taiat cauciucurile si pentru ca nu era de ajuns,unui alt coleg i s-a spart luneta.
  Organele abilitate sa cerceteze aceste cazuri nu au gasit nici un vinovat.
  Un alt coleg a gasit niste cartele sim asupra unui detinut,a fost amenintat,cazul a fost raportat,iar politia i-a asigurat protectie timp de 3 zile………
  Mai nou vom fi cercetati ca nu supraveghem detinutii care produc inselaciuni prin metodele ACCIDENTUL sau FLANCO.
  Poate avem si noi o cantitate de vina,dar cum poate un supraveghetor sa aiba in grija pe timp de noapte peste 250 de detinuti.
  Pentru ce mai exista manualele unde este stipulat ca un supraveghetor are in primire 8-10 camere.
  La dotarea de 2 lei pe care o avem,se vor petrece lucruri si mai grave.
  Vrem sau nu vrem,lumea interlopa a cam pus stapinire pe inchisorile din ROMANIA.
  Vrem performanta cu o dotare precara,dar sanctiuni dam cit se poate,sa se vada ca se lucreaza.
  In penitenciarele din SUA, unde logistica depaseste perceptia noastra,traficul de droguri este la el acasa.
  Va intrebam domnilor care ne sunteti sefi,cum mai putem noi executa servici,cind vedem ce se petrece cu o parte din colegii nostri.
  Atunci va rugam sa ne dati posibilitatea sa ne organizam si ne aparam singuri,ca in epoca de piatra.
  Am spus de nenumarate ori,noi nu avem un cuvint de spus in fata legii,oamenii potenti financiar si care sunt dupa gratii,fac din noi piese de sah si dau mat permanent.
  POATE TOTUSI NE RASPUNDE SI NOUA CINEVA: CINE NE APARA PE NOI PENTRU CA MUNCIM UNDE MUNCIM.
  .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)