www.snlp.ro Web analytics

Mutari, ultimele decizii. Un ANP letargic, supus, dar in prag de colaps si lipsit de orice perspectiva

disaster recovery plan ts 100662705 primary.idge

 

In sedinta Consiliului de conducere al ANP derulata astazi, unul dintre subiecte a vizat analiza solicitarilor de mutare centralizate pana la acet moment la nivelul aparatului central. Situatia sistemului penitenciar in prezent este una de criza. In raport cu cele 1350 de pensionari produse pana azi, nu au fost incadrati din sursa externa decat aproximativ 650 de oameni iar din scolile proprii repartitiile sunt de 340 de absolventi in anul curent.

Am plecat ca sistem, de la 12.500 de posturi la inceputul anului si am ajuns acum, cu tot cu cele aproape 1000 de intrari, sa mentinem cu greu efectivele la doar 12.000 de oameni desi bugetul pe anul 2016 prevedea bani pentru 1000 de colegi noi astfel incat sa fi ridicat efectivele la 13.500 anul acesta si sa terminam cu munca suplimentara sau cel putin cu cea necompensata cu timp liber.

In realitate la anul vom sta mai prost ca in 2015 (poate cel mai prost din istoria recenta) iar numarul orelor suplimentare va creste si la peste 1,5 milioane pe an! Cam atat a putut sa reuseasca sistemul penitenciar sa faca cu cel mai bun buget din istorie. Vom vorbi in curand si despre executia dezastruoasa la capitolele investitii si bunuri/servicii dar cu detalii in special pe cheltuielile de personal.

Prin urmare totul va incepe sa scartaie, asa cum se va vedea si in tabelul de mutari de mai jos unde majoritatea avizelor sunt negative, unitatile fiind in situatia de a nu-si permite alte plecari. Ulterior pensionarilor masive, colegii noi incadrati, atatia cati au reusit sa inceapa efectiv treaba pana in prezent, au statut de debutanti si nu pot fi inca trimisi in misiuni. Prin urmare handicapul de resurse nu este inca atenuat in mod real de incadrari.

Peste toate acestea se suprapun actiunile sindicale care vizeaza limitarea muncii suplimentare ca reactie la refuzul de acordare a salariului de merit in suma compensatorie similar celorlalte institutii din sistemul national de aparare. Actiunile noastre au generat o presiune in plus care ar fi trebuit sa impinga ANP si MJ catre solutii legale, cel putin catre a mentine in buget cat mai multi bani la rectificarea care urmeaza, pentr ocuparea unui numar cat mai mare de posturi vacante.

Din pacate administratia noastra nu are o viziune clara pe linia asta si este aproape resemnata cu pierderea banilor necheltuiti pana in prezent, alegand ca unica solutie in vremuri de criza, presiunile exercitate pe salariatii implicati in actiuni sindicale, pe care incearca sa-i convinga sa accepte munca suplimentara pentru a se iesi din blocaj.

Este umilitor pentru o institutie de un asemnea nivel sa joace intr-o liga atat de obscura. De aceea trebuie inteleasa situatia exact si rezistat cat mai mult timp pe baricade. Insa vom scrie mai in detaliu pe tema asta. Cerem iertare pentru scurta absenta generata de motive biective si promitem o reluare in forta a procesului de comunicare si informare. Ramaneti fermi pe pozitii si sustineti miscarile sindicale!

click pe imagine pentru tabelul integral (rezultate analiza mutari)

Captura de ecran din 2016.10.10 la 19.44.42

4 COMMENTS

  1. Buna intrebare, si eu am depus raport dar nu apar discutat in lista. Sa ne lamureasca cineva sa nu depunem iar.

  2. Jos Iftinca ! Este unul dintre marii vinovati in aceasta situatie. E de prea mult timp pe acea functie si reuseste sa vorbeasca pe limba oricarui director general care s-ar succede la anp, mai exact un manglitor. Asta a fost examenul vietii lui ca sef la resurse umane. Pana acum nu a avut ocazia sa demonstreze ca poate dar si cand a avut ocazia demonstreaza ca locul lui nu mai e acolo. Demisiaaaaa

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)