www.snlp.ro Web analytics

Mobilizare sindicala generala! 100.000 de semnaturi pentru Codul muncii decente

sustine codulPe data de 15 octombrie 2012, Blocul National Sindical a anuntat in cadrul unei conferinte de presa, declansarea campaniei de modificare a Codului muncii. Dupa tratative interminabile si divergente inclusiv intre confederatiile sindicale, BNS a decis sa ia totul pe cont propriu si a constituit o echipa de experti care sub coordonarea profesorului Alexandru Athanasiu au elaborat un proiect de Cod al muncii pe baza observatiilor primite de la organizatiile sindicale.

A urmat parcurgerea etapelor procedurale prevazute de legislatie, respectiv constituirea comitetului de initiativa, avizarea initiativei de catre Consiliul legislativ si publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei (MO nr. 773/16.11.2012). De la data publicarii, a inceput strangerea semnaturilor pentru sustinerea proiectului. Intr-un termen de 6 luni trebuie adunate minim 100.000 de semnaturi, iar pentru acest scop este suficient daca semneaza mai putin de 40% dintre membrii BNS. De retinut ca nu numai membrii de sindicat pot sustine prin semnatura proprie acest proiect ci toti cetatenii cu drept de vot.

Federatia PUBLISIND si SNLP au decis sa dea o mana viguroasa de ajutor acestui demers care trebuie incheiat cu succes in luna aprilie 2013. Prin urmare, toti presedintii sindicatelor afiliate PUBLISIND, precum si toti presedintii filialelor SNLP au fost imputerniciti ca reprezentanti locali in reteaua dezvoltata de BNS pentru etapa de strangere a semnaturilor. In afara reprezentantilor desemnati deja, incurajam orice persoana interesata de sustinerea acestui proiect, care doreste imputernicire pentru strangere de semnaturi, sa ne contacteze.

BNS a transmis membrilor un set de documente care trebuiesc studiate si completate. Imputernicitii BNS cu strangerea de semnaturi au o sarcina serioasa dar deloc complicata. Presedintii de sindicate PUBLISIND/filiale SNLP vor printa tabelele de semnaturi si copertele dosarului si vor incepe colectarea de semnaturi pe localitati sau pe sectoare  in cazul Bucurestiului.

Paginile (tabelele) din dosar se numeroteaza la finalul actiunii, se adauga copertile si se depun la primaria localitatii/sectorului. Primaria va atesta ca persoanele din tabel au domiciliul in localitatea/sectorul respectiv. Din acest motiv se va avea in vedere evitarea erorilor de tipul includerii in dosarul care se depune la primaria comunei Jilava a unei persoane care domiciliaza in Bucuresti, intrucat va fi eliminata din lista.

Coordonatorii actiuni:

 • BNS: Cristian Mihai (vicepresedinte), Ilie Gheorghe (vicepresedinte).
 • PUBLISIND: Gabriel Chifu (secretar general), Valentina Capraru (secretariat).
 • SNLP: Florin Stoica (secretar general), Catalina Chersin (secretariat).
 • Call center campanie: 031.620.58.59

Va punem la dispozitie toate instructiunile necesare, va invitam sa vizualizati si pagina www.sustinecodulmuncii.ro si spunem CU TOATE FORTELE INAINTE!

Documente atasate:

40 COMMENTS

 1. [quote name=”membru simplu”]Pt generatie asnonima,
  Dupa cum scri si te exprimi nu ai nicio sansa sa devi lider de sindicat si sa dormi in puf, dormi putin cu gramatica sub cap.
  Eu nu as vota un asemenea candidat care omoara limba romana dar ce e mai dureros si grav e faptul ca nu cunoaste statutul sindicatului, la treaba si apoi la functii sindicale![/quote]
  Ești bun sindicalist ,BRAVO ȚIE.

 2. Pt generatie asnonima,
  Dupa cum scri si te exprimi nu ai nicio sansa sa devi lider de sindicat si sa dormi in puf, dormi putin cu gramatica sub cap.
  Eu nu as vota un asemenea candidat care omoara limba romana dar ce e mai dureros si grav e faptul ca nu cunoaste statutul sindicatului, la treaba si apoi la functii sindicale!

 3. 🙂
  Ai un termen in care se depun candidaturiele / la data votului normal ca buletinul include numele / alege cu cine votezi dintre candidati / cum ai vrea, foaie alba, sa scrii pe cine vrei, nu conteaza daca s-au respectat regulile / fara sa mai zic ca orice greseala de nume duce la anularea votului.

 4. [quote name=”Stefan Teoroc”]Ok, cum spui tu. La urmatoarele alegeri, esti liber sa candidezi, pentru a te bucura si tu de puful in care dorm liderii sau de aurul in care se scalda.[/quote]
  Eu am vrut să implic în activitatea sindicala,dar când au fost alegerile AM primit un buletin cu nune care erau pregătite

 5. Pentru Cătălin.
  Ciudat mod de a lansa discuții fără temei!
  Am considerat lămurită problema decontării, chiar disutând cu dvs. la serviciu domnule …(ne-membru de sindicat). Nu știu de ce încerci să modifici datele problemei!
  Pe anul 2012 nu există nici un angajat fără decont transport C.O. la Mărgineni.
  Încearcă totuși să fii corect măcar cu cei cu care te lansezi în discuți, domnule R.C.
  Stimă,

 6. Pentru sindicalist,
  Am inteles ce vrei sa spui tu, ai vorbit in limba romana si nu in turca, dar cel care nu vrea sa inteleaga realitatea esti tu, intelege ceea ce iti spun:
  1.Liderul de sindicat se afla undeva pe la mijlocul piramidei, inainte de el este Adunarea generala, care are anumite atributii(inclusiv cea de a alege PRIN VOT SECRET LIDERUL DE SINDICAT), precum si Biroul executiv al sindicatului, fara de care, liderul de sindicat, nu v-a putea sa ia nicio decizie daca nu se voteaza cu 50%+1.
  2. Omul daca vrea, invata, de ce trebuie sa ma duc la liderul de sindicat cu fluturasul de salariu sa-mi explice de ce nu am primit un anumit spor si daca l-am primit de ce este ciuntit, pe cand pot eu , cel afectat, sa ma iau de gat cu cei vinovati ?
  3. P.s De cate ori, dupa o tura de noapte, ai fost la un proces care ti-au afectat drepturile salariale fara sa fii platit?, stimate domn retine ca mai sunt astfel de oameni, in speta lideri de sindicat, care atunci cand tu erai langa mandra, in pat, el era la instantele de judecata.
  3. Daca ai exemple de lideri de sindicat care sunt platiti, din cotizatia membrilor, pentru a face sa nu a face ceva, te rog da-i pe goarna..Eu unul NU…sunt corb.

  [quote name=”sindicalist”]Bai Ioane tare mai esti daca atat ai inteles tu din ce i-am reprosat eu liderului de sindicat in general, domnul Banu este unul din ei.
  Tu cunosti cumva scara ierarhica la sindicat?
  Unde se afla liderul de sindicat pe aceasta piramida sus sau jos?
  Ghici ciuperca ce-i?
  Tu ai stai peste program sa studiezi legislatia muncii sau oricare alta legislatie sau mergi la familie acasa?
  Tu sigur esti un lider de sindicat si deh corb la corb nu-si scoate ochii!
  Vino cu alte argumente colegul meu.[/quote]

 7. Pt Dananae,
  Tu ai habar ce vorbesti?
  Ai vazut tu ca se bat pe functia de lider de sindicat la tine in unitate sau aiurea in sistemul asta?
  Iti spun eu, rar se intampla sa fie 2 candidati pe aceasta functie.
  De ce?
  Cumva pentru ca liderul traieste in puful care-i revine conform acestei constatari a ta?
  Nu se doreste aceasta functie pentru ca e mai usor sa stai pe margine sa critici, exact ca la fotbal si in general ca in Romania, toti ne pricepem la toate dar cand suntem rugati sau invitati sa o facem gasim fel de fel de motive.
  Eu l-am criticat pe domnul Banu doar pentru ca nu s-a ocupat personal ca aceste minime legi sa le spun asa, de care se loveste mai mereu colegul nostru sindicalist sa fie cunoscute direct de la el, atat si nimic mai mult.
  Asa cum spune si domnul Stefan la urmatoarele alegeri iti doresc succes, important e sa-ti doresti si tu sa candidezi, dar nu cred ca o vei face dupa cum pui problema.

 8. Ok, cum spui tu. La urmatoarele alegeri, esti liber sa candidezi, pentru a te bucura si tu de puful in care dorm liderii sau de aurul in care se scalda.

 9. Asa o fi Stefane insa daca stam strimb si judecam drept platim prea mult pentru,,intretinerea” unui lider. Si eu as prefera aceasta potitie umila sau ingrata in schimbul multor beneficii financiare. Poate ar fi demni de mila cotizantii si mai putin liderii

 10. In sindicat, liderul se afla jos din punct de vedere ierarhic si voi explica de ce. Liderul este ales de majoritate si schimbat de majoritate. In sindicat deciziile sunt colective, liderul avand rol de reprezentare si coordonare. Liderii sindicali nu pot ordona, impune sau sanctiona. Daca sunt suficient de lipsiti de tact isi pot pierde imediat membrii, cu toata pozitia aia ierarhica pe care ii vezi tu. suntem permanent la dispozitia membrilor, insa membrii de sindicat nu sunt nici ca niste clienti care asteapta servicii si nici ca niste critici de arta de la distanta. Stiu ca este foarte greu sa se lucreze in echipa in sistemul asta si ca mi degraba preferam sa speculam greseli sau vulberabilitati ori chiar sa ne bucuram de raul altora dar trebuie sa luptam cumva cu tentatia de a fi meschini. Suntm colegi prin profesie si frati prin sindicat. Nu suntem unii mai buni ca altii sau unii mai sefi decat altii. Suntem diferiti dar putem coexista. Haideti sarenuntam la provocari si sa urmarim un subiect. Stiu exact despre ce este vorba la Margineni. Am o singura intrebare, in care dintre cele 3 categorii (aproape egale ca numar) din margineni te situezi: la banu, la barbu sau nicaieri? Carare am facut in unitatea aia dar cred ca daca ma si mut definitiv acolo nu voi putea impaca toate orgoliile si dusmaniile.

 11. Bai Ioane tare mai esti daca atat ai inteles tu din ce i-am reprosat eu liderului de sindicat in general, domnul Banu este unul din ei.
  Tu cunosti cumva scara ierarhica la sindicat?
  Unde se afla liderul de sindicat pe aceasta piramida sus sau jos?
  Ghici ciuperca ce-i?
  Tu ai stai peste program sa studiezi legislatia muncii sau oricare alta legislatie sau mergi la familie acasa?
  Tu sigur esti un lider de sindicat si deh corb la corb nu-si scoate ochii!
  Vino cu alte argumente colegul meu.

 12. Pentru sindicalist
  1.In anul 2013 se poate deconta transportul pentru CO, atat pe anul 2012 cat si pentru 2013. Sunt ani distincti si legal trebuie decontat.
  2. Tu crezi ca liderul de sindicat a fost ales ca sa-ti recite, permanent, ca papagalul, pasaje din legislatie ?Te inseli.
  3. Faptul ca stai in postul de paza 12 ore nu-i o scuza ca nu cunosti legislatia, ziua are 24 de ore si daca vrei si daca te intereseaza drepturile tale, in restul de 12 ore mai poti citi din cand in cand.

  4. Asa de curiozitate, cere de la Banu statutul sindicatului, studiaza-l si vezi daca in atributiile liderului de sindicat intra si:” sa studiati legislatia si sa o aduceti la cunostiinta membrilor chiar si de mai multe ori pe zi”. De ce nu il iei si acasa sa-ti faca si alte treburi, doar ii sclavul sindicatului.

  8) [quote name=”sindicalist”]Pt Catalin si Banu,
  Este corect sa-ti deconteze transportul chiar si in anul 2013 pentru anul trecut dar ce-ti scapa tie Catalin este faptul ca primul vinovat esti tu pentru ca timp de 1 an nu ai avut timp sa soliciti decontul, cu decontul pe 2013 ce vei face?
  Nu poti deconta decat o singura data intr-un an, chiar vrei sa ingrasi porcul in ziua de Craciun?
  Liderul de sindicat e obligat sa-si sustina membrii si asa cum spune Dica trebuie sa repete permanent lucrurile pe care simplul membru nu le cunoaste.
  Cand un om care intra in postul de paza sau pe sectia de detinere si lucreaza 12 ore sa mai aiba timp sa studieze legislatia?
  Acesta e apanajul liderului, pentru asta ati fost ales domnule Banu sa studiati legislatia si sa o aduceti la cunostiinta membrilor chiar si de mai multe ori pe zi.[/quote]

 13. Pot intelege ca ai si ca semnalezi o problema dar nu pot intelege de ce te adresezi cu „sindicatule”? Nu faci parte si tu din sindicat?

 14. Avem rețete de decontat de peste 20 de zile cu valori de peste 500 lei ,ce facem SINDICATULE?POATE E RATĂ LA BANCĂ

 15. Pt Catalin si Banu,
  Este corect sa-ti deconteze transportul chiar si in anul 2013 pentru anul trecut dar ce-ti scapa tie Catalin este faptul ca primul vinovat esti tu pentru ca timp de 1 an nu ai avut timp sa soliciti decontul, cu decontul pe 2013 ce vei face?
  Nu poti deconta decat o singura data intr-un an, chiar vrei sa ingrasi porcul in ziua de Craciun?
  Liderul de sindicat e obligat sa-si sustina membrii si asa cum spune Dica trebuie sa repete permanent lucrurile pe care simplul membru nu le cunoaste.
  Cand un om care intra in postul de paza sau pe sectia de detinere si lucreaza 12 ore sa mai aiba timp sa studieze legislatia?
  Acesta e apanajul liderului, pentru asta ati fost ales domnule Banu sa studiati legislatia si sa o aduceti la cunostiinta membrilor chiar si de mai multe ori pe zi.

 16. Toti cei care ni se refuza decontul ordinelor de serviciu pe 2012 nu am decontat in cursul anului nimic nu cum va minte banu ,dl stefan puteti cere o situatie concreta nu minciunile lui banu.m-am adresat in instanta

 17. Dl dica eu pe 2012 nu am decontat alt ordin de serviciu decit acesta pe care financiarul refuza sa-l deconteze si banu minte interesul lui este decontul transportului pentru gaesti-margineni si grija fata de cei trei frati din sistem si a cumnatei

 18. Banu, oamenii nu sunt intotdeattna cel mai bine informati. Una dintre obligatiile unui lider e sa explice de mai multe ori pana şe inteleg corect lucrurile. Spetele prezentate de tine sunt corecte

 19. Neamtule, de ce ar trebui ca statul Roman, noi contribuabilii, sa-ti platim studiile facute la Casa de cultura ? Crezi ca daca ai invatat ca papagalul 200 de intrebari si ai obtinut, cu ceva mita, diploma de SH meriti sa primesti acel spor ? Daca vrei bani in plus du-te la examene pe posturi unde se acorda aceste sporuri( vezi ca la MAPn sunt cate 5 posturi, in fiecare unitate, care primesc acest spor, bineinteles dupa ce se da un examen serios . Cat despre studiile mele lasa-i pe altii sa ma judece, neamul tau, de la maimuta si pana la tine , impreuna, nu vor face atatea scoli cat am eu…
  Asa ca lasati furatul banilor publici. HOTILOR

  [quote name=”NEAMTU D”][quote name=”ioan”]Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
  [quote name=”coman”]Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?[/quote][/quote]Nu prietene,este o recunoastere si incurajarea sa dispara cei cu 4 clase ca matale.[/quote]

 20. [quote name=”NEAMTU D”][quote name=”ioan”]Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
  [quote name=”coman”]Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?[/quote][/quote]Nu prietene,este o recunoastere si incurajarea sa dispara cei cu 4 clase ca matale.[/quote]
  Exact o pomana este. La munca egala salariu egal.
  O alta nedreptate este refuzul decontarii transportului pentru cei din garnizoana in cazul in care unitatea nu asigura transport. Chiar daca am putini km pina la seviciu asta nu inseamna ca nu consuma combustibil masina.

 21. Pentru Dică:
  Încă o precizare, și as dorii să fie ultima pe această temă:

  1. Cătălin a cerut de decont transport C.O. pentru 2013 pe o restanță de C.O. 2012, ceea cenu este legal. L-am sfătuit să solicite decont transport C.O. atunci când intră ăn C.O. pentru anul 2013 și va primi decontare, cste foarte clar. Dacă greșesc vreau să mă lămuriți voi.
  2. Nu avem mijloace de transport pt. cadre în acest moment, deoarece sunt la reparat. Am stabilit în consiliul de conducere să decontăm transportul, acolo unde nu pune la dispoziție unitatea, dacă sunt solicitări. Ce este greu de înțeles?. Nu este împiedicată decontarea, dar evident că trebuiesc depuse documente la financiar.
  Nu vreau să-mi aduc elogii singur, însă la varianta decont/transport am adus aport considerabil. Să nu uităm că la Mărgineni se duc lupte mari pe acest segment. Apropos, mai avem un lider la Mărgineni, tot sub oblăduirea Dl. Teoroc. Și pe dânsul ar trebui să/ preocupe astfel de probleme. Am zis!
  Stimă tuturor,

 22. [quote name=”ioan”]Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
  [quote name=”coman”]Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?[/quote][/quote]Nu prietene,este o recunoastere si incurajarea sa dispara cei cu 4 clase ca matale.

 23. Pentru Călin;
  Sunt de lămurit unele aspecte:
  1. În legatură cu decontarea transportului pe perioada concediului de odihnă, precizez faptul că s/a discutat acest aspect în sedinta de consiliu.
  – Raspunsul final este cât se poate de clar – cei care doresc decontul pt. transport c.o. va trebui să aibă c.o. pe anul 2013 și nu pe 2012. Pentru 2012 au primit bani în anul respectiv. Depășim cadrul legal prin punerea în plată a unui astfel de decont și trebuie să înțelegem acest lucru.
  2. Transport cadre: Este o problemă . Au picat aproape toate mașinile. Sunt la reparat în acest moment 2 din 4. Am stabilit că decontăm transportul pentru cei care solicită. Trebuie să înțelegem și astfel de aspecte.

 24. Pentru Catalin:
  Solicita prin intermediul unui raport scris explicatii cu privire la refuzul de a ti se deconta transportul. Si insista pentru a beneficia de un raspuns rapid. Sincer, nu stiu cine ar putea avea un asemenea tupeu din financiar, presupunand ca cei de acolo ti-au comunicat asta.
  Esti convins ca au fost depuse toate actele justificative (ordin de serviciu, bon de combustibil din perioada efectuarii CO si copie dupa talonul autoturismului) ? De asemenea, completarea acestora trebuie sa fie corecta, atat la viza de sosire, viza de plecare cat si la data prezentarii din CO…
  Daca consideeri ca toate lementele astea sunt indeplinite si ti se refuza plata transportului atunci e o problema.

  Referitor la transportul pentru cadrele unitatii, uita-te pe HG 1398/2007 si normele de aplicare (Ordin 511 / 07.02.2013).
  Daca unitatea nu pune la dispozitie mijl. de transport pentru personal atunci poti beneficia de decontarea carburantului in limita a 70 km dus si 70 km intors catre si de la locul de munca. Procedura o gasesti in OMJ 511/07.02.2013.

  Si acum fie vorba intre noi, presedintele de filiala intervine atunci cand tu epuizezi caile firesti de rezolvare. Presedintele de filiala nu este furierul unitatii. Oamenii trebuie sa constientizeze ca si implicarea acestora in chestiunile lor personale este importanta.

 25. Catalin:
  M-ai bagat in ceata. Avem un caz sau mai multe? Deci ar fi oameni care au incercat sa deconteze transportul si nu au reusit, sau ce?

 26. Pt agent de penitenciare:
  Citeste ce am bolduit

  OMJ 399/2007
  Anexa nr. 4 la Norme
  Acordarea sporului prevăzut la art. 22 din ordonanţă, pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care lucrează în condiţii de pericol determinate de depozitarea muniţiilor, pulberilor, explozivilor şi substanţelor toxice speciale sau care execută operaţiuni de depozitare, dezamorsare, manipulare, examinare ori neutralizare a acestora
  Art. 1 – Funcţionarii publici cu statut special care lucrează în condiţii de pericol beneficiază de un spor de până la 16 % din salariul de bază lunar.
  Art. 2 – (1) Beneficiază de spor de pericol funcţionarii publici cu statut special care:
  a) execută sau participă nemijlocit la operaţiuni periculoase de depozitare, manipulare şi examinare a muniţiilor[b] în depozitul de armament al unităţii sau în alte spaţii de depozitare amenajate potrivit legii;[/b]
  b) este numit prin decizie de zi pe unitate să execute delaborări şi casări de muniţii.
  (2) Sub denumirea generală de muniţii sunt incluse următoarele materiale: cartuşe de semnalizare, petarde, grenade, cartuşe de infanterie, pulberi, explozivi, materiale incendiare şi fumigene, fitil detonant, mijloace pirotehnice, precum şi orice elemente ale acestora, încărcate cu substanţe explozive.
  Art. 3 – Alocarea la acest spor se face prin decizie de zi pe unitate de numire pentru personalul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a) şi prin decizia de zi pe unitate de numire în comisia de declasare şi casare, pentru personalul prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b).

 27. Dl stefan la noi la penit.cadrele care au bagat ordinul de serviciu din co 2012 la plata in ianuarie li se refuza plata cu motivatia verbala ca nu este legal dar acestea sint semnate de director .iar dl lider nicu banu nu ne ajuta pe membrii de sindicat pentru rezolvarea acestor abuzuri pe linga cel cu scoaterea transportului cadrelor de la plutoane cunoasteti aceste lucruri de la dl banu nicu dl stefan iar daca nu ajutati-ne cu o intrebare adresata dl banu nicu sa va spuna situatia exacta si reala nu gogosi.fug oamenii din sindicat vazind lipsa de ajutor si implicarea liderului nici vorba de tabele cu semnaturi pentru schimbare

 28. Domnule Stefan,am si eu o intrebare :sporul de armament de care beneficiaza seful de schimb de ce nu se acorda si celor aflati in serviciul de paza?Pentru ca cei care sunt in posturi 10-12 ore pe zi au in permanenta armament asupra lor.Cred ca ati putea face ceva pentru a beneficia si acele persoane de acest spor….Cu respect.

 29. Sporul de studii nu se acorda pentru munca egala, acest spor este o pomana, pomana care ar trebui sa dispara.
  [quote name=”coman”]Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?[/quote]

 30. Domnule Teoroc ce stiti despre sporul de studii superioare?cei care l-au luat pana in 2010 il iau in continuare iar ceilalti nu.Este corect ca pentru munca egala sa fim platiti diferit?

 31. Ce demersuri sau mai facut in privinat sporu-lui TBC????Linistea asta ne face sa credem ca deja se auita de acest spor!!!!!!

 32. Sunt de acord cu tine / romanu e reticent sa dea CNP-ul ca sa schimbe Codul muncii, dar la iesirea din Carrefour daca trebuie sa-l dea pentru o tombola nu se gandeste asa mult… 🙂

  Toata treaba tine foarte mult de fiecare lider in parte si de modul cum va gestiona.

 33. Stefan,
  Mediatizarea acestui demers va trebui facuta in forta ! Pe langa faptul ca cei imputerniciti vor fi nevoiti sa si convinga amenii sa semneze tinand cont ca datele si le vor inscrie cu CNP, iar scepticismul este un stil de viata in Romania, foarte multi nu au habar si poate ca nici nu-i intereseaza ce va insemna aceasta modificare a Codului Muncii.

  De aceea, eu propun ca cei imputerniciti pentru aceasta treaba sa produca o minima campanie in fiecare unitate iar actiunea sa nu se raporteze doar la a da niste telefoane coordonatorilor acestei chestiuni. Pot fi instruiti inclusiv presedintii de filiale pentru a sustine in Adunarile Generale ale filialei cele dorite prin aceasta initiativa.

  Este o provocare pentru acesti romani ! Totul se va reliefa aici cu privire la cultura acestora, interesul care-l au pentru informare, initiativa, participare si nu in ultimul rand simtul civic de care s-au cam lipsit ! Tare mi-e frica ca vor fi extrem de reticenti.

 34. toate contactele de pe site sunt valabile / poti trimite si un email / ajuta f mult pentru redirectionarea (cu pastrarea confidentialitatii datelor destinatarului) mesajului spre factorii responsabili / in general primim un raspuns foarte rapid la spetele pe care le ridicam / stefan.teoroc@yahoo.com

 35. Dl stefan daca va suna un lucrator este valabil nr de pe site pentru unele sfaturi privind unele probleme legate de acordarea unor drepturi conferite de statut si interpretate dupa cum vrea serviciul financiar

 36. Mai, anonima generatie, noi ne facem treaba indiferent de viteza sau intensitatea comentariilor postate ca raspuns la intrebari asumate sau anonime, mai mult sau mai putin retorice ori redundante. Voi posta la articolul „Reorganizare ANP, dezorganizare CCR” observatiile trimise grupului de lucru ANP care a finalizat contestatia deciziei CCR. De fapt, pot insera si aici, desi nu inteleg de ce ar fi greu de respectat temele lansate prin articole:

  de la: Sindicat SNLP
  către: Cabinet ANP
  data: 11 februarie 2013, 12:59
  subiect: Re: FW: !!!!!!! URGENT – Contestatie Decizia nr. XII/2/18.01.2013/D1 emisă de Departamentul XII al Curţii de Conturi

  Buna ziua

  Referitor in special la problema popotelor, apreciem ca mai pot fi introduse cateva argumente pentru mentinerea situatiei existente, astfel:

  1. Personalul din sistemul penitenciar este obligat sa se prezinte la alarme care pot fi atat de exercitiu cat si pentru situatii reale. In cazuri de revolte, de ex, prezenta salariatilor in interiorul unitatii poate fi de peste 24 de ore. Au fost cazuri in care personalul a fost mentinut in serviciu continuu 7 zile. Similar unitatilor militare, si penitenciarele trebuie sa aiba posibilitatea de a-si hrani personalul in situatii speciale.

  2. Functiile de bucatar si ospatar sunt prevazute in organigrame conform HG si OMJ care stabilesc numarul de functii pe sistem dar si pe fiecare unitate in parte. Guvernul si MJ au decis ca aceste functii sunt utile si necesare si le-au prevazut in acte normative, prin urmare nu se poate considera ca salariul platit pentru cei care le ocupa, trebuie recuperat prin pretul alimentelor. Totodata, atunci cand se calculeaza costurile cu detinutii, se includ toate salariile personalului. In cazul functiilor de la popote, salariile personalului se calculeaza de 2 ori, si pentru detinuti si pentru personal?

  3. Majoritatea unitatilor sunt situate in comune/sate sau terenuri izolate fiind practic imposibil de identificat solutii pentru hranire in imprejurimi. Personalul nu poate parasi unitatea avand in vedere activitatile specifice si chiar daca ar putea iesi din unitate nu are unde sa identifice spatii de servit masa. exemplele sunt nenumarate: Margineni, Targsor, Jilava, Poarta Alba, etc.

  4. Norma de hrana se acorda pe zile calendaristice insa personalul lucreaza in diferite tipuri de programe 8, 12 sau 24 de ore, nefiind prezent zilnic la serviciu. Salariatii din grupele de interventie vin la serviciu de 8 ori lunar. Servirea mesei la popota nu are legatura cu norma zilnica de hrana.

  Stefan Teoroc
  Presedinte SNLP

 37. Mai Domnule Stefan ,am observat ca răspunzi FOARTE GREU ,la teme sensibile,popote (poate iti aduci aminte cam ce greu ajungea un agent de pe sectie sa mance la popota) operativul care duce greul unitatilor Mananca cand poate ,daca mai mananca in cele 12 ore de servici,am spus ca suntem la limita decentei NU mai avem uniforme ,ne e rusine sa mai intram intr-o institutie cu aceste zdrente pe care le mai avem,nu avem auto speciale pentru a ne desfasura activitatea,Ai trait printre noi ,ai muncit cu noi cot la cot ,fa tot posibilul si scoate omenii pe care ii reprezinti din mlastina in care au intrat fara voia lor.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)