www.snlp.ro Web analytics

MJ angajeaza sufleor

016 mozg 1218014057Stim ca este greu sa fim identificati alfel decat gardieni, desi ne straduim pe cat posibil sa convingem presa ca nu exista aceasta ocupatie in Romania. Unii inca utilizeaza expresii ca inchisoare, celula sau chiar prizonieri in cadrul unor emisiuni televizate sau reportaje. Insa cel putin de la cei care ne coordoneaza ne asteptam macar sa poata pronunta fara ajutor denumirea noastra completa.

Nu este vina noastra ca ne denumim functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare sau pe scurt functionari pblici cu statut special. Se poate utiliza si termenul generic personal din penitenciare sau poate chiar nefericita, dar totusi clasificata in COR, denumire de lucratori de penitenciare. Am fi uimiti ca cineva sa ne identifice ca agenti si ofiteri de penitenciare, nu putem pretinde chiar atat de mult. 

Cu cel putin doua ocazii in ultimele cateva zile, Raluca Pruna, ministrul nostru care ne coordoneaza de vreo trei luni, a ratat pronuntarea completa a denumirii prescurtate de fpss si a avut nevoie de suflaci improvizat ca sa termine sintagma. Si-a amintit cu ceva efort prima parte, respectiv functionari publici, iar treaba cu statutu’ special a fost completata cu efort de echipa. 

Doamna ministru, decat sa va tot incurcati cu rarele prilejuri in care faceti referiri la noi, mai degraba dati un impuls modificarii statutului special si schimbati odata denumirea asta in politisti de penitenciare, poate ajuta! Asta sa fie oare motivul pentru care nu ati reusit sa ne convingeti ca va pasa catusi de putin de noi, cu exceptia mentionarilor de tip laudatio din interviuri sau intalniri in care ne descrieti drept complici ai infractorilor si posesori de salarii grase?

Sa fie denumirea prea lunga a ocupatiei noastre cauza pentru care la bilantul ANP nu ati reusit sa pronuntati decat “consilieri de probatiune” desi se intampla ca in acelasi cadru sa se prezinte si raportul de activitate al unui sistem cu aproape 13.000 de salariati din penitenciare (inca o sugestie de denumire, poate, poate…)?

Credeti ca avem chiar atat de putini detinuti in custodie si ca se pot compara posesorii de pedepse privative de libertate cu persoanele libere desi supravegheate ca urmare a unor pedepse neprivative? Sa facem o comparatie de conditii, drepturi si masuri care trebuie luate pentru persoanele din detentie? Din prisosul de resurse pe care le avem la dispozitie nu reusim sa repartizam nici macar personal pentru toate posturile de paza de pe perimetre astfel incat ne mai ajutam cu detinuti-gardieni, ca ar fi prea lung sa spunem detinuti-fpss din sistemul… 

Straniu este ca sutele de detinuti care pazesc puscarii in anul 2016 o fac strict in limitele prevazute de Codul muncii pentru durata timpului de lucru. Orele suplimentare necompensate cu timp liber sunt doar apanajul personalului. La fel si concediile de odihna neacordate de doi ani pe alocuri. 

 

Dacă ți-a plăcut articolul, ajută-ne să-l distribuim sau apreciază-ne cu un Like 🙂

12 COMMENTS

 1. Eu propun sa o ajutam pe D-na Pruna , avem în unități sufleori calificați specializați de când sa reintrodus cinzeci la suta.

 2. Pai, sa intelegem ca la puscarii,detinutii au drepturile garantate …pe cand gardienii trebuie sa le obtina!Adica ,la inchisoare mai bine o duc ppl-ii decat fpss-ii!Adica,la inchisoare e mai bine sa fii detinut,decat gardian!”Mai bine golan”…decat fpss-ist….Uite asa ar trebui sa avem si noi un imn ….al gardienilor!

 3. Colegii de la sindicatul concurent au fost la dialog cu ministra d-le Stefan.Din ce spun ei problemele sistemului sunt ca si rezolvate.

 4. Cu siguranta daca ne-ar schimba statutul si ne-am numi cum se vehiculeaza de mult timp ca ” politia penitenciara” ar fi un pas inainte si am mai scapa de “rusinea” de a fi strigati gardieni , paznici smd..

 5. Domnule Teoroc cum au reusit cei din Politia Comunitara sa se numeasca Politia Locala.Cine i-a reprezentat în Comisiile de Aparare din Parlament?
  Stim bine cu toti ca Politia Nationala nu prea îi înghite.
  Atunci ei cum au reusit?
  Noi am apartinut de Interne,suntem scolarizati la fel ca si Internele ,Academia da ofiteri…ATUNCI de ce nu se poate?

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)