www.snlp.ro Web analytics

Ministrul coordoneaza, Chereji semneaza

semnaturaPrin HG nr. 1849/2004 sunt reglementate organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Hotararea mentionata a suferit mai multe modificari dintre care ultima, prin care s-a mosmondit nitel la numarul de posturi din schemele MJ/ANP, a fost adoptata luna trecuta, dupa o postare prea subtila pe site-ul MJ in incercarea de a freza putin transparenta decizionala.

HG 1849/2004 stabileste in mod clar ca „activitatea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor din subordine este coordonată direct de către ministrul justiţiei” (art. 4). Acest articol nu a fost modificat niciodata dupa 2004 dar nici respectat vreodata. Cu o exceptie: data de 21.05.2013 – data pe care o putem denumi „ziua in care ANP a fost coordonata direct de ministrul justitiei, conform legii” sau pe scurt „ziua ministrului”.

In timp, coordonarea ANP a fost lasata de catre ministru fie in sarcina unui secretar de stat, fie secretarului general fie la un subsecretar de stat (celebrul Ragea) sau la secretarul general adjunct. Domnul Cazanciuc, in intalnirea cu sindicatele, imediat dupa investire, a anuntat ca ANP se va afla direct in coordonarea domniei sale. Reprezentanti sindicatelor i-au explicat dlui ministru ca isi va schimba decizia cu ocazia primului metru cub de mape pe care va trebui sa le semneze intr-o singura zi, insa dl ministru a ramas neclintit. Nu puteam decat sa fim bucurosi de faptul ca vom relationa direct cu ministrul. Pacat ca nu am fost pe faza si nu am prins prilejul, respectiv „ziua ministrului”.

Pe data de 21.05.2013 a fost emis OMJ 1732 prin care ministrul justitiei preia in coordonare directa ANP iar pe data 22.05.2013 a fost emis OMJ 1752 prin care dl Alexandru Ion Chereji (secretar general MJ) preia prin delegare dreptul de semnatura al ministrului pentru o serie de atributii ministeriale in raport cu ANP. Ramanem cu nostalgia zilei de 21.05.2013 cand am fost coordonati cu adevarat de ministrul justitiei. Ne consolam cu faptul ca dl Chereji este un magistrat de marca, venind prin detasare pe 3 ani, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

2 COMMENTS

  1. Atseptam de la noua conducere MJ sa se implice in probleme sistemului penitenciar cum sunt subfinantarea crasa,acordarea drepturilor lucratorilor si atunci dau dovada ca-si merita posturile,oamenii s-au cam saturat de politica si vor fapte de la minsitru,succes !! 😉

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)