www.snlp.ro Web analytics

Maine la Rahova! Miting SNLP la prima ora!

Maine dimineata, tot personalul (escorte, schimburi operative, administrativ etc) care urmeaza sa intre in serviciu in Penitenciarul Rahova, va ramane afara in fata intrarii in unitate, participand la un miting de protest conform calendarului facut public, care include revendicari si actiuni. Am ales o modalitate atipica de actiune pentru a transmite un avertisment clar si ferm. Personalul va fi unit in jurul liderilor sindicali si se va opune prin protest, muncii fortate! Vom scanda pentru plata drepturilor salariale, pentru statutul politistului de penitenciare, pentru protectie juridica, pentru actualizarea normelor de hrana si echipare, pentru ocuparea posturilor vacante. La miting participa si presedintele Blocului National Sindical.

Actiunile vor continua din doua in doua zile si promitem maximum de participanti si de impact mediatic. Iar cand am spus ca in iunie vom popula Piata Victoriei cu personal din penitenciare care isi va striga lozincile sub geamurile Guvernului, am spus exact ceea ce vom face. Nimic mai putin. Tot maine de la ora 11,00 urmeaza miting in fata Penitenciarului Aiud. Miercuri dimineata la prima ora, actiunea de luni de la Rahova se va replica la Jilava iar cea de la Aiud se va replica la Deva. Vineri avem alte doua unitati. Si continuam!

Refuzul muncii suplimentare continua de asemenea si in luna mai 2019. In aprilie 2019, blocajele in activitate pe fondul dezacordului salariatilor de a presta ore suplimentare au aparut, in anumite unitati, exact in noaptea de Pasti si am decis sa efectuam schimbarile de ture doar din respect pentru colegii nostri aflati in serviciu. Directorii unitatilor respective au semnat minuta propusa de SNLP pentru deblocarea provizorie, cu asumarea intregii situatii de catre administratie. In luna mai, situatia se va repeta la scara mai larga iar personalul este din ce in ce mai decis sa isi asume actiunile sindicale. Conducerile unitatilor reusesc cu greu si in special vulnerabilizand personalul operativ sau renuntand la venituri proprii, sa gaseasca solutii de contracarare, cand cea mai simpla solutie este chiar plata muncii efectuate. Nu acceptam munca fortata ca solutie!

Pana cand nu vom primi asigurari de la nivelul Guvernului Romaniei, conform carora, la rectificarea din luna iulie 2019, sumele necesare platii tuturor drepturilor salariale ale personalului din sistemul penitenciar, se vor regasi in bugetul ANP, nu oprim actiunile. Ne lipsesc 100 de milioane de lei pentru anul 2019, doar ca sa putem functiona in acelasi regim de avarie ca in anii anteriori, cu un milion de ore suplimentare necompensate cu timp liber, cu zile de concediu de odihna neefectuate din anul 2017 si cu aceeasi lipsa cronica de personal. Este inadmisibil sa trecem prin anul 2019 cu diminuari salariale, cand legea-cadru privind salarizarea prevede cresteri pentru toti bugetarii! Guvernul trebuie sa-si asume situatia din penitenciare si sa aloce fondurile necesare pentru respectarea legislatiei salariale!

2 COMMENTS

  1. Domnule Teoroc ,va rog sa nu cedati in fata doamnei MINISTRU(interimar) deoarece marea majoritate a memmbrilor de sindicat isi pun sperante in dvs. Poate la discutiile de miercuri ,se va discuta si situatia Plx-310 care avea termen de solutionare sfarsitul lunii septembrie 2018(asta ca o mica informatie deoarece din luna noiembrie 2018 am devenit pensionar). In ceea ce priveste indeplinirea misiunilor ,UNII SSSDRP fac unele abuzuri (tin un singur agent pe o sectie unde sunt prevazute 2 posturi……….). Aceste probleme sunt cunoscute cred ca si de catre dvs.

  2. Să fie într-un ceas bun… ne merităm aceste drepturi… sper să fie cu final fericit, guvernanții să ne ia în seamă, măcar acum in ceasul al 14 lea…succes

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)