www.snlp.ro Web analytics

Ianuarie in strada. Protestele nu se opresc

Pe langa protestele zilnice din Piata Universitatii, noi actiuni urmeaza sa se desfasoare in Bucuresti si in alte orase din Romania, in cursul saptamanii viitoare. Cadrele militare trecute in rezerva, revolutionarii si salariatii din mediu au anuntat mitinguri sau pichete in zilele de 23, 24 si 28 ianuarie 2012, in capitala.

Revolutionarii picheteaza toata saptamana sediul PDL din Aleea Modrogan nr 1. Disponibilizatii din armata picheteaza Cotroceniul pana pe 31 ianuarie, iar pe 24 ianuarie au miting cu mars, la care s-au anuntat 10.000 de participanti. Cartel-ALFA si Asociatia Aurarilor din Rosia Montana au declarat ca vor aduce 5000 de protestatari la mitingul pregatit pentru data de 28 ianuarie in fata Ministerului Mediului (P-ta Constitutiei).

Dintre toate, probabil ca ziua de 24 ianuarie va fi cea mai plina daca este sa luam in calcul anuntul Asociatiei Suporterilor Romani conform caruia, marti vor protesta in Bucuresti 2000 de suporteri impotriva discreditarii prin mesajele asumate de Jandarmeria Romana. Suporterii anunta ca vor protesta… pasnic! Orientativ, unul dintre sloganele care se vor scanda este: «daca noi vom tacea, pietrele vor canta»!

19 COMMENTS

 1. Propunerile facute de acesta l-a aruncat la groapa cu lei. Si pe buna dreptate !
  Omul are probleme serioase…. Am crezut ca a apelat la un gest de civism pur si simplu dar tipul este sarit de pe sine….

 2. Cristian, nu suntem atat de slabi incat sa nu simtim daca in continuare cineva va incerca sa se foloseasca de gestul militarului, pentru a ne manipula.Ai incredere in judecata noastra, nu suntem o ,,mahala inepta” asa cum ne considera reprezentantii acestei puteri.Fii linistit.Deocamdata acest locotenent al armatei romane a dovedit ca este devotat tarii si poporului sau si nu avem de ce sa-l suspectam ca ar avea intentii ascunse.Asa cum am mai spus este un erou.A dat dovada de devotament, demnitate si curaj ca un adevarat militar.Cati dintre noi pot face asta?Sa nu ne lasam manipulati de idei basiste, cum ca acest adevarat ROMAN ar fi cumva aservit cuiva.

 3. Personal nu ma incalzeste cu nimic daca acesta va fi promovat. Pentru mine a fost un exemplu de curaj si demnitate umana, un exemplu de urmat de fiecare roman in parte. Libertatea sufletului e mai presus de un salariu de 31 de mil. si de orice alte facilitati oferite e locul de munca.

  Sper in acelasi timp sa-i fie bine si sa nu fi fost doar o inscenare pentru a obtine nu stiu ce rezultate in raport cu nu stiu ce actiune bine plasata. Teoria conspiratiei o aduc in discutie ca doar ne-a invatat si pe noi ceva Base…manipulare…conspiratie….tradare….

 4. Le-a dat o palma la mai puternica decat Arafat, domnul locotenent iar cei din actuala nomenclatura nu vor lasa lucrurile asa.Acum sau mai tarziu vor incerca inlaturarea lui.

 5. Il vor executa dupa ce va trece valul 😉 Atunci nimeni nu va mai baga de seama…va expira….daca bineinteles nu va cadea Base cu trepadusii ce se agata de fusta lui…

 6. Solidarizarea unui sindicat din penitenciare cu gestul unui militar nu poate fi de natura a-i conferi protectie locotenentului. Protectia ii va veni din notorietatea pe care deja a dobandit-o. Daca vor indrazni sa-l execute, va fi pe toate posturile ca martir deja, nu numai ca erou, si inclin sa cred ca in armata mai exista si functii inalte de conducere care au o gandire strategica.

 7. Ramane de vz. daca va fi sau nu supus la represalii.Dar daca va fi noi ce vom face?Ne solidarizam cu el, sau privim cum este executat si stam in nepasare?

 8. De acord / opinia publica este alaturi de el / televiziunile la fel / mesajul a fost transmis si nici nu cred ca va fi supus unor opresiuni / gestul a fost intens mediatizat

 9. Cred ca slugile din armata il desconsidera pe acest adevarat ROMAN si gestul facut de el cu toate implicatiile.Nu trebuie lasat singur, trebuie sprijinit.Orice cetatean are dreptul sa-si exprime punctul de vedere,fara sa-i fie teama de repercursiuni.

 10. Pai, armata nu-l pre considera erou 🙂
  Oricum – un gest curajos si care nu poate fi pus pe seama jocurilor de interese.

 11. Stefan, te rog trimite un mesaj de solidarizare cu acest tanar erou al armatei romane.Este un exemplu pentru noi toti si trebuie sa fim alaturi de adevaratele valori ale acestei tari.

 12. Fratilor, un contraamiral al armatei romane l-a amenintat public pe tanarul locotenent ca va suporta rigorile legii, pentru ca a indraznit sa fie SOLIDAR cu poporul sau.Trebuie sa ne solidarizam cu el, daca a mai ramas pic de verticalitate si demnitate in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala al Romaniei.Nu trebuie ca acest simbol sa fie atins de catre lasii analfabeti care conduc acum destinele Romaniei.SILIDARITATE!!!Desteapta-te romane!!!

 13. FELICITARI domnului locotenent pentru domnul locotenent Alexandru Gheorghe.Este un exemplu pentru noi toti.Este un erou al Romaniei.

 14. Pentru UN INCOMOD

  Expui atat de general lucrurile cu privire la sindicate ca nu stiu unde sa te pozitionez ca membru de sindicat … daca esti !

  Nu neg tot ce ai spus dar chestiunea asta se particularizeaza, se aprofundeaza si se actioneaza…Cand oamenii doar vorbesc fara a intreprinde concret un demers impotriva a ce li se intampla atunci intervin frustrari interioare mai profunde decat sentimentul ca ar putea face ceva.

  Punctual, consider ca sindicatul, cel putin in ce ne priveste, si-a facut treaba. Numai ca, notiunea de sindicat este un pic alambicata pentru unii, considerand ca tot ce tine de sindicat se raporteaza la niste persoane si la modul lor de a actiona. Ei bine, aceste persoane nu pot actiona fara girul membrilor de sindicat, nu-si pot asuma riscuri doar pentru ca unii vorbesc si nimic mai mult nu fac.

 15. Cartel ALFA nu se solidarizeaza cu nimeni / organizeaza un protest tintit / in legatura cu Rosia Montana / in fata Ministerului Mediului / nu are legatura cu Piata Universitatii.

  A nu se mai amesteca actiunile sindicale cu protestele spontane. Sunt lucruri complet diferite. Cei dornici de participare la actiuni nu au nevoie de nicio aprobare pentru perioada, durata sau loc stabilit. Se pot pur si simplu urca in metrou si coboara la statia Universitate. Este simplu.

  Pretinde cineva ca oamenii nu sunt in strada acum in numar mai mare pentru ca sindicatele nu i-au chemat? 🙂

 16. Degeaba vor iesi in strada mii de oameni in aceste zile,se vor plictisi si apoi vor sta linistiti acasa in fata televizorului.
  Singurii in masura sa scoata zeci de mii de oameni in strada sunt sindicatele,fara nici un partid politic in spate.
  Dar s-ar parea ca ne este teama ptr.locul de munca,oricum suntem monitorizati ceas cu ceas.
  Cu toate ca acordul colectiv prevede multe…nimeni nu il mai baga in seama.
  Ne-au luat dreptul la greava,nu avem acces la internet[nimeni nu a zis nimic] directorii fac in teritoriu ce vor,bilanturi fara nici un rost etc. sedinte de comanda tinute la ore cind liderii de sindicat sunt plecati in misiuni,mutari ale cadrelor care au loc la placerea unora[ma refer la locul de munca] si multe actele-DAR EXISTA SINDICAT si acest lucru sperie praful de pe masinile de lux ale celor care ne conduc.

 17. In sfarsit o reactie asumata de catre una dintre confederatiile sindicale.Ar trebui sa ne solidarizam cu ei, desi protestele spontane din Piata Universitatii si din celelalte orase ale tarii au un impact mult mai mare decat a avut si mitingul USL si toate miscarile de protest organizate de sindicate in ultimii doi ani la un loc.In continuare sustin ideea de solidaritate sub orice forma cu manifestantii si sprijin ideea de a ne alatura lor ca organizatii sindicale.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)