www.snlp.ro Web analytics

Pedeapsa are scopul de a-l face mai bun pe cel ce pedepseste (F. Nietzsche)

Echipa de management a ANP apreciaza ca urgenta numarul 1 in ce priveste modificarea statutului special este introducere posibilitatii pentru sefi de a sanctiona direct subordonatii, fara sesizarea comisiei de disciplina. Nu avem timp pentru clarificarea problemei incompatibilitatilor, pentru urgentarea emiterii hotararilor de guvern cu cheltuielile de transport si despagubirile de risc ori pentru ordinele de ministru privind normele de salarizare si asistenta juridica, pentru decizia cu orele suplimentare sau pentru alte prioritati reale, insa apreciem ca deosebit de urgenta sanctionarea directa a personalului. Biciul inainte de toate.

Nu stim daca profunzimea celebrului citat din Nietzsche ii impinge pe sefii ANP sa devina mai buni in timp cat mai scurt, dar stim sigur ca adulmecam putin iz de militarie. Dupa eliminarea abuziva a dreptului la greva, care a fost o alta picatura varsata din paharul aproape gol al drepturilor speciale, acum invocam spectrul ofiterului cu cercetarea penala care umbla prin unitate cu celebrul registru si-l completa cu probe doar de el stiute, astfel incat bietele cadre militare de executie se trezeau doar cand erau chemati de sefi si anuntati sa vina cu pijamalele ca intra la arest.

SNLP si-a exprimat opinia cu privire la predilectia inutila si absolut neproductiva a conducerii pentru un management al eficientei prin coercitie, si a cerut eliminarea din proiect a propunerii divergente. MJ si-a aratat disponibilitatea de dialog si a lansat invitatia pentru intrunirea Comisiei mixte. Ar fi trebuit sa ne intalnim vineri 2 septembrie 2011, dar comisia a fost incompleta si sedinta s-a amanat spre finele saptamanii urmatoare. Profitam de amanare si adresam un apel salariatilor din sistem, de a-si spune opinia, de la mic la mare.

Ce parere aveti? Poate fi de natura aceasta modificare mult dorita de ANP si MJ, sa aduca un plus de eficienta activitatii? Sunteti de parere ca atat de derizoriu era impactul comisiei de disciplina cu componenta democratica, incat este necesara o reintoarcere la sistemul cazon al cercetarii efectuate de o singura persoana?

52 COMMENTS

 1. Vargas, nu la tine ma refeream cu naduseala ci la atitudinea majoritatii. Era doar retorica.

  Postarea de acum este cu totul altceva. Arati si alta latura. Asta imi da sperante.

 2. Asa e, Stefan ! Poate ca am dus teoria sindicalismului un pic mai departe, poate chiar spre un ideal fara a tine cont de contextul in care ne aflam nu numai ca sindicalisti ci si ca tara intr-o Europa care incepe sa devina din ce in ce mai „fierbinte”.

  Sunt constient si de gradul de sindicalizare in Europa numai ca, acel 7% il consider extrem de solid. Romania degeaba se zbate intr-un procent de 50% daca face subiectul doar a unei statistici. Este adevarat ca oricat am iesi in strada, oricat am apela si la atitudini mult mai incisive, rezultatul ar fi acelasi. Totusi, aceste actiuni sindicale fac sa existe un echilibru undeva. In ideea acestui echilibru actioneaza si clasa politica, totul raportandu-se la calcule foarte exacte in acest sens…Pe aceeasi teorie sunt convins ca mergi si tu…

  Apropos: am TV 😆 Si sunt un impatimit al emisiunilor cu caracter politic si al celor care vizeaza situatia noastra in general ca tara. Nu degeaba am afirmat ca ar trebui sa ne uitam mai mult in curtea proprie si sa plusam daca e cazul. Argumentez cu faptul ca, daca ne supunem continuu unei comparatii cu alte sisteme, ajungem oareacum sa ne identificam cu aceste sisteme si sa uitam ce rol avem noi de fapt. In acelasi timp, sunt constient si de faptul ca trebuie sa tinem cont si de ce se intampla in jurul nostru dar totul pana la un punct, acela de unde am putea sa uitam de noi analizand situatia altora…

  Nu barfesc, nu nadusesc in surdina, nu refulez aiurea…sunt un simplu membru de sindicat al SNLP care face munca de sindicat poate mai mult decat multi presedinti de filiala SNLP…

 3. Vargas, incarci exagerat de tare responsabilitatea sindicatelor, cu trimitere directa catre lideri, in timp ce tot tu admiti aerul de blazare care adie in sistem dar m-as bucura daca nu te-ai opri la sistemul penitenciar si ai analiza corect contextul.

  Nu o data am incercat aceeasi senzatie de deznadejde amestecata cu furie dar poate cu o alta motivatie. Inaintea grevei din mai 2010, am avut dezbateri furtunoase cu membrii de sindicat pe diferite teme si am oferit atat explicatii cat si perspectiva actiunilor radicale.

  A venit si vremea grevei si ca sa vezi, impetuozitatea unora a scazut pana la … disparitia fizica, pentru ca nu-i mai gaseam prin curte sa-i scoatem in fata portii, acolo unde am incendiat manechinul care purta fata premierului si era legat cu catuse la maini.

  Tu spui ca nu trebuie sa ne uitam la altii, ci trebuie sa facem abstractie de ceilalti si sa mentinem ce-i al nostru ori chiar sa plusam. Scuza-ma dar … ai TV?

  VArgas, in Anglia au anuntat un miting de 50.000 de oameni si au iesit 500.000 pe strazile Londrei (putin invers decat la noi). NU AU OBTINUT NIMIC. Fratii sindicalisti din Grecia au terorizat Guvernul cu proteste. Sunt la vale de tot acum! Nici in Romania nu s-a stat degeaba. Nu stiu la cate actiuni ai fost tu in 2010, dar eu ma saturasem de alarma cu strangerea rapida a ostii. La mitinguri ne cam intalneam mereu aceeasi. Nici nu mai stiam ce sa raspund la intrebarea: dar ceilati de ce nu ies?

  Ca fapt divers, stii care este procentul de sindicalizare in Franta, patria europeana a sindicalismului?
  7 % !!! Consideri asta un indicator?
  http://businessday.ro/03/2011/gradul-de-sindicalizare-cum-sta-romania-in-comparatie-cu-alte-tari/
  In Romania, inca mai anuntam un precar 50%.

  Naduf in surdina, refulari usor de stins, acuze la lideri, barfe, soapte, susanele.

  Cam subtire strategia pentru nivelul de pretentii!

 4. Nu-i vorba despre asta Optimistule !
  Este adevarat ca se putea si mai rau in ce ne priveste dar lucrurile nu trebuiesc abordate din perspectiva faptului ca ar trebui sa ne multumim si cu putin. Nici prea mult nu am avut dar se vede clar ca am ramas cu foarte putin. Si poate ca, acest putin poate deveni si mai „putin”, intelegi ? Atunci vei aborda lucruril din acelasi punct de vedere ?

  Asa ne-am blazat intotdeauna considerand ca „lasa ca e mai bine asa decat mai rau”. Cu o astfel de atitudine am pierdut si dreptul la greva, am pierdut si multe alte drepturi privind pensionarea, in general cam tot ce ne mai putea tine agatati de statutul special.

  Optimistule ! Stii ce este cel mai deranjant in acest sistem ? Am avut ocazia sa ne desprindem de prostia militareasca, sa ne constituim ca sindicat, sa obtinem niste drepturi esentiale pe aceasta cale, SI NU AM FOST IN STARE SA NI LE PASTRAM, multumindu-ne acum cu ce a ramas, multumindu-ne cu d’alde tine care sunt satisafacuti de ce le pica astora care ne conduc printre degete. Tot atat de multumit ai fi si daca te-ar cumpara cu o punga de zahar pentru vot, tot asa de multumit ai fi si daca ti-ar da macar o ciunga pentru asta….

  Asta-i mentalitatea pe care colegul o blama in ce te priveste, si foarte bine face. Natia asta ar trebui sa se trezeasca intr-un final. Chiar si imnul national ne indeamna la asta….

 5. [quote name=”Un oltean”][quote name=”Optimistul”]Nin comparatie cu MAI suntem super la drepturi si cred cva este un merit si al SNLP,intotdeauna exista loc de mai bine.
  .[/quote]

  Super mentalitate 😉

  Chiar dacă s-a luat, să fim mulţumiţi că altora le este şi mai rău. 😀 Mai ai un pic până la replica: exist, deci sunt mulţumit.[/quote]
  Nu te inteleg ..contesti afirmatiile mele sau te deranjeaza ca am mentionat SNLP-ul,nu este o mentalitate „proasta” am facut specificatia ca este loc si de mai bine,insa unii dintre noi nu stim sa apreciem ce avem ce s-a facut pt. noi si astfel nu o stim si ce se poate face pt.mai bine.

 6. [quote name=”Optimistul”]Nin comparatie cu MAI suntem super la drepturi si cred cva este un merit si al SNLP,intotdeauna exista loc de mai bine.
  .[/quote]

  Super mentalitate 😉

  Chiar dacă s-a luat, să fim mulţumiţi că altora le este şi mai rău. 😀 Mai ai un pic până la replica: exist, deci sunt mulţumit.

 7. Nu trebuie sa fim rai nici cu sindicatele cateodata ne varsam naduful pe ei insa in comparatie cu MAI suntem super la drepturi si cred cva este un merit si al SNLP,intotdeauna exista loc de mai bine.
  Comparatie cu parere de rau fata de MAI:
  -disponibilizari
  -decontare doar 180 cheltuieli pe trensport indiferent unde mergi
  -calificative mai mici
  -ore suplimentare mai multe
  -banii pt. echipament in 6-8 rate
  -salarii mai mici dar si riscuri mai mici fata de noi
  -norma de hrana amanata intr-o luna,insatabilitate financiara,foarte greu cu ratele
  -schimbare statut cu neconsultarea sindicatelor
  -etc…
  Sa dam Cezarului cei al Cezarului totusi noi mai putini dar mai receptivi si bine organizati in SNLP decat sunt ei din pacate care ar putea fi o forta.
  Atunci cand s-a propus greva generala SNLP in toate unitatile in unele mai agresiv si bine organizat in altele mai slab dar a facut greva de o zi,chiar si presa a concluzionat ca suntem cel mai disciplinat sindicat in uniforma.
  Dupa cum am mai spus este loc si de mai bine.

 8. Ce e drept, problema posturilor vacante e una care poate fi rezolvata de sindicate cat ai bate din palme… ca si asistenta medicala. Casele de asigurari incaseaza contributiile iar acestea se intorc catre oameni sub forma de servicii si medicamente conform legii si contractului-cadru. Ai vreo propunere concreta? Sunt atent.

 9. Pentru Agentu,
  Este clar ca ai o perceptie desucheata. Nu spun ca ar fi vina unei educatii precare dar raspunsurile ce ti s-au dat pana acum si reactiile tale demonstreaza vadit faptul ca soarta de care vorbesti chiar iti este bine meritata. Nu adauga aici marea masa a lucratorilor din sistem. Au mai ramas foarte putini ca tine desi iti vine foarte greu sa crezi asta….

 10. aceleasi raspunsuri vagi. vad ca dumneavoastra vedeti doar doua probleme, ca lideer de sindicat nu trebuie sa ne speriati cu disponibilizarile. ne meritam soarta asa am fost conduci si la toate miringurile de fatada facute pana acuma. dumneavoastra chiar credeti ca noi nu gandim?
  daca spuneti ce de ani de zile va luptati cu aceste probleme, eu v-am intrebat cate s-au rezolvat.

 11. De fapt sunt 2 probleme principale pe care le ridici (lipsa de personal si asistenta medicala) si una adiacenta (repausul saptamanal la ture).

  Eu as putea sa continui pe vreo 3 pagini fara sa mentionez probleme care au legatura intre ele.

  Lipsa de personal e pe cale sa se atenueze in perioada urmatoare. Pe de alta parte stii si tu ca daca aveam schema completa si numar constant de detinuti acum nu ai mai fi stat linistit fara teama de disponibilizari. Posturi vacante mai aveau si politistii… Asta asa de consolare, nu ca ofera justificari.

  Despre asistenta medicala putem discuta pe pagini intregi. Chiar nu mi se pare oportun sa raspund la zeci de intrebari prin comentarii.

  Cu problema repausului saptamanal la ture ne chinuim de ani de zile. Pentru perioada cand ar fi trebuit sa se plateasca spor, avem procese pe rol, noi nu putem decide in locul instantei.

  In programul 12/24-12/48 nu poate fi stabilit repaus saptamanl in acceptiunea Codului muncii. Cea mai rapida solutie ar fi modificarea programului dar ca sindicate nu putem impinge la asta pentru ca vom starni nemultumiri.
  Daca esti cat de cat aproape de activitatea sindicala, ar trebui sa stii care sunt demersurile pe fiecare dintre temele pe care le-ai ridicat, si sunt o foarte mica parte dintre probleme.

 12. 1.sambetele, duminicile si sarbatorile legale la ture
  2. oameni care stau in foisoare fara rezerve
  3. agentii de pe sectii care nu au parte de pauza de masa
  4. faptul ca ne pune sa platim medicamentele si ne deconteaza sistemul cand are.
  sistemul trebuia sa se gandeasca ca poate nu ai banii necesari sa iti cumperi o reteta la sfarsitul lunii ?
  5. analizele medicale anuale parca trebuiau facute. decati ani nu s-au mai facu?
  6. rechizite pe sectii s-au dat vreodata
  7. stiti ca se face cheta ca sa se incarce cartuse de imprimanta pentru stiva de documente aparute in ultimul timp.
  8. cheta pentru erbicidele care se dau pe perimetrul penitenciarelor
  9. supraveghetori care lucreaza pe sectii de unii singuri, cand ar trebui sa fie cel putin 2
  10. tratarea agentilor ca si cum am fi o rasa inferioara.

  astea sunt doar asa in mare,sunt multe altele pe care nu pot sa le postez aici.

 13. HEI…OAMENI BUNI!!!Nu vă luaţi unul pe altul in cătare,avem un inamic comun:topmenajerii din ANP.

 14. sicer iti spun ca nu ai inteles nimic. cred ca nu vezi sectia decat la zile mari.
  colegii nu au curajul sa vorbeasca de hosul din sistem, nu au curajul sa spuna adevarul si grutatile pe care le au zi de zi.
  Domnule Teoroc dumneavoastra imi spuneti ca de ani de zile problemele pe care eu le-am ridicat sunt cunoscute. eu va intebam cate din ele s-au rezolvat, dumneavoastra si domnul Dumitrascu ar trebui sa faceti front comun in rezolvarea lor. sunt problemele angajatilor pe care domnile dumneavoastra ii reprezentati, oameni care contribuie la sindicatele pe care le conduceti si de unde va luati salariile.
  nu puteti sa imi ziceti ca sunt rau intentionatpentru, ca ma intereseaza unde contribui sa fiu ajutat.

 15. Si ce autoritate ai vrea agentule sa ai sa dai amenzi,sa tai tichete la cinema,cam ce ar vrea inima matele fama sa inteleg,nu avem autoritate dupa ce iesim pe poarta,lucram la puscarie frate nu suntem anchetatori nici magistrati,cat despre vremurile trecute s-au dus ,nu mai suntem tortionari etc..legea primeaza,sau cel putin asa ar trebui.

 16. Pentru Agentu,
  Nonsalanta cu care „spui vorbe” imi creeaza un sentiment de dizgratie in ce te priveste dar incerc sa-mi inhib anumite trairi si sa-ti spun doar urmatorul lucru: cele 10 intrebari ale tale sunt in parte probleme cu care structurile sindicale din sistem s-au confruntat de-a lungul timpului.

  Datorita lipsei de atentie mai mult sau mai putin voita, nu ai stat sa urmaresti toate demersurile acestor structuri sindicale si te multumesti acum sa te trezesti dintr-un somn adanc sa le pui pe tapet ca si cand aceste probleme sunt de la 1 septembrie 2011.

  Site-ul SNLP si un forum in care sunt informari iti poate pune la dispozitie orice demers initiat de liderii SNLP. Raportat la rezultatele ce le-au avut aceste demersuri, iti poti da cu parerea daca intr-adevar SNLP a stat deoparte. Bineinteles, ai putea sa tragi o concluzie numai fiind obiectiv, chiar si cu tine insuti…

 17. Intrebarea „ce ati facut pentru agenti?” mi se pare discriminatorie. La fel pot pune si ofiterii intrebari, apoi personalul contractual si hai sa ne rupem in 4!

  Iau un lucru la intamplare. Ti-amintesti iarna lui 2009 cand se anuntase in sistem ca pentru echipamentul restant veti primi doar 5% din suma? Probabil ca nu, pentru ca in final ati luat toti banii, iar cand o problema este rezolvata de sindicate, acest lucru este absolut normal si nememorabil.

  Ne amintinm mai cu usurinta nereusitele Bine, fiecare are propria definitie pentru esec. In final, este adevarat, totul poate fi pus in carca sindicatelor. Totusi, cine sunt sindicatele astea? Teoroc si Dumitrascu? Tu agentule pe unde te situezi?.

  Spune-mi ca nu ai lipsit de la nicio actiune, sspune-mi ca pe 31 mai 2010 erai in fata portii in greva, si ca in adunarile sindicale esti prezent si activ, si atunci te voi urmari cu maximum de receptivitate.

  Cand sindicatele au declansat greva si in final au obtinut toata suma nu au facut-o pe corpuri, mai intai pentru ofiteri; apoi pentru agenti.

  Toate procesele puse pe rol si castigate sau nu, nu au fost puse doar pentru ofiteri.

  Putem continua, dar as vrea sa-ti vad intrebarile.

  In esenta, as vrea si eu sa stiu, tu interpretezi relatia ofiteri – agenti ca pe una antagonista, de lupta?

 18. nu a fost nimic indecent domnule Teoroc in comentariul meu. vroiam doar ceva informatii despre maretele dumneavoastra realizari pentru agentii din sisteml penitenciar. eu nu ma refer la cei din SNLP sau la cei din FSANP. ce va deranjeaza sa raspundeti punctual la cele 10 intrebari pe care eu le-am postat ca sa stim si noi ce s-a facut pana acuma.
  aceleasi ntrebari sunt si pe FSANP aceiasi ignoranta si acolo.
  pot sa imi exprim parerea ca ne mintiti, traim in democartie.

 19. Pentru Agentu:

  Ce tot ai mai frate cu cenzura asta ? Esti constient ca un comentariu ti se posteaza atunci cand moderatorul este disponibil a face asta ? Consideri ca sta cineva 24 din 24 de ore sa modereze ?
  Si esti convins ca tot ce doresti a posta se rezuma la lucruri de bun simt fara a apela la atac la persoana sau alte mizerii ? De vrei asta, ai liber pe site-ul fsanp….

  Observ ca din exemplul pe care ti l-am dat vis-a-vis de implicarea liderului nu tii cont si continui cu ineptii. Macar ai putea sa apelezi la un „multumesc”, doar asa pentru faptul ca te-am luminat un pic in privinta impresiei tale eronate vis-a-vis de cei ce te reprezinta ?

 20. Domnul Doctor are potenţial pentru a-l înţelege pe Nietzsche, dar mi-e greu să cred că urmăreşte să-i facă mai buni pe cei cu biciul in mană.Eu cred că altceva îl „mână pe el în luptă”:asigurarea viitorului după raţionamentul „dacă Dumi a fost pus şef după ce le-a tras-o de atatea ori,staţi să vedeţi ce pot io!”.Lăsând laoparte ironiile fine, consider ca introducerea posibilităţii de sancţionare directă ar fi un mare pas înapoi pe drumul spre normalizarea relaţiilor in sistemul penitenciar.Mai mult ca sigur vom obţine-mai devreme sau mai tarziu-eliminarea din lege a acestei prevederi abuzive dar,pentru efectele ei, cine va raspunde?

 21. inainte de a-si face propriile lor reguli ar trebui sa se gandeasca mai intai … lumea e in pragul disperarii din cauza saraciei si a lipsurilor….si cand nu mai ai nimic de pierdut, atunci…ar trebui sa se mai gandeasca…vor avea mari surprize

 22. Pentru Agentu,

  Dupa cum ai observat, Stefan a afirmat clar ca aceste comentarii vor sustine incercarea de eliminare a aberantei propuneri din proiect.

  Uite, spre exemplu, si demersul acestor lideri de sindicat.

  http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/351-petitie-snlp-privind-eliminarea-sanctiunii-directe-din-cadrul-proiectului-de-modificare-a-legii-nr-2932004.html

  Uite si raspunsul :

  http://www.snlp.ro/_files/20110831-eliminare-din-proiect-modificare%20-L293-2004-modificari-comisie-disciplina.pdf

  O zi frumoasa !

 23. eu nu ma refer la colegii mei. in conceptia mea ei sunt cei mai corecti. domnilor lideri de sindicat sunteti pusi acolo sa aparati interesele celor care va platesc pentru lucrul ala, nu mai ziceti nimic de colegi.
  ma refer la colaborarea cu autoritatile competente sa rezolve acest aspect. noi nu avem putere si nici cadrul legal decat de la gard in interior, cand iesi pe poarta esti un simplu paznic, nu ai nic o autoritate.

 24. Am devenit pesimist,dar ce sa asteptam de la Dl Bala care din pacate are mentalitatea pe avre o are si vine de la radacini adanci din comunism.
  Sunt de acord cu tepes un mting la MJ,tot ca acela cu ja… or……,astfel nu se mai poate,sunati adunarea eu sunt primul frate.ah..

 25. Pentru Agentu:
  Nu e necesar sa scrii sub acest id, Mogaldea ! Cand prezinti lucruri pertinente, cand faci analize corect argumentate si pastrezi un dram de decenta fara a fi subiectiv cand vine vorba de SNLP, poti prezenta lucrurile astea si sub propriul nume asa cum ai facut-o pe site-ul fsanp. Nu te ciufuleste nimeni, stai linistit ! Toate punctele prezentate de tine sub reale si convingatoare pentru ca structurile sindicale din domeniu sa ia atitudine.

  Abia astept sa vad ce a decis comisia mixta. Stefan, te-ai putea folosi de multe argumente postate chiar aici pe site. Sunt convins ca exista mult mai multe aspecte de care te vei folosi pentru eliminarea acestei prevederi din proiect. Personal, recomand si punctul de vedere al unei ONG specializata in drepturile omului. Chiar aprecierea unei ONG care sustine drepturile detinutilor ar fi benefica. Ajungem, prin comparatie, sa ne pozitionam pe aceeasi treapta cu detinutii care beneficiaza de o comisie de disciplina pentru orice abatere…

 26. Agentule, cu introducerea de obiecte nu au rezolvat-o nici inchisorile SuperMax din state mai dezvoltate, cat despre repaus saptamanal pe ture, avem proces de 3 ani, mama lui de proces. Daca SNLP avea si functii legislative dadeam noi o lege mai buna

  Cel putin introducerea telefoanelor este considerata acum infractiune. Un pas s-a facut. Evolueaza si aparatura de detectare.

  Dar mai baga Boc o diminuare si iete cum neplata ratelor ii impinge pe oameni la nefacute

  Nu ca asta ar fi o scuza

 27. avati tupeul si vorbit, nu va mai lasati manipulati nu mai acceptati compromisuri, nu mai lingusiti sefutii.
  spuneti stimati colegi agenti adevarul din unitatile voastre.

 28. Ce tot aveti cu cenzura asta? N-am sters niciun comentariu. Scrieti fratilor, scrieti! Pastrati decenta si se posteaza!

 29. publicati comentariile nu le mai cenzurati. toate tin de munca agentului, cel care duce greul in penitenciar.

 30. nimeni nu se gandeste ca omul nu se imbolnaveste la comanda si ca poate nu are banii necesari sa isi cumpere acel tratament. practic este fortat sa se imprumute, adica sa se descurce.
  11.zilele de sarbatori legale in care nu se lucreaza si cele de repaos saptamanal, valabil pentru schimburi. nu am vazut nici o rezolvare in cadrul legal ( valabil pentru schimburi)
  12.introducerea de obiecte interzise( infractiuni foarte grave) nu se rezolva de ani de zile. penitenciarul a devenit o oaza pentru infracori si pentru cei care arunca aceste obiecte peste gard si cei din familiile lor care vin in vizita si tot introduc droguri si altele

  poate mai imi aduc aminte si de altele, astept sa ved comentariile colegilor care trebuie sa rupa tacerea si sa nu le mai fie frica sa vorbeasca.
  eu unul m-am saturat.

 31. 6. efectuarea serviciului cu lipsa de peronal in posturile unde prin egi si regulamente se stipuleaza clar conditiile legale.
  7. paza perimetrului fara rezerva cu, caracter permanent
  8. cate un supraveghetor pe sectiile unde sunt detinuti periculosi sau un supraveghetor la un numar foarte mare de detinuti
  9. programele zilnice sunt anapoda intocmite, se suprapun activitatile, fiecare vine sa isi desfasoare activitatile si la un moment supraveghetorul trebuie sa rezolve in bune conditii si cu, copromisuri aceste sarcini
  10. acordarea de retete in mod gratuit la care marii nostrii conducatori vin si reglementeaza altfel decat in lege decontarea acestora.

 32. 1. problema lipsei de personal…..
  2. nu s-au acordat niciodata materiale pentru supraveghetorii din sistem ( pixuri, creioane, radiere)
  3. se face cheta pentru cumpararea de coli, cartuse pentru imprimanta unde se scot toate documentele necesre pentru desfasurarea bunei activitati in institutie.
  4. se face cheta pentru erbicide in vederea combaterii de buruieni pe perimetrul locului de detinere( fasia)
  5. nu sa mai efectuat controll medical obligatoriu in sistem de ani de zile asupra personalului

 33. credeti ca pot posta si eu un comentariu aici? patru nu au aparut e cumva cenzura

 34. Credeti ca pot sa scriu si eu aici Domnule Stefan? (4 comentarii ale mele nu apar)

 35. Jon, dreptul la greva de care amintesti este chiar o amintire. L-am avut si nu am stiut sa-l pastram. Acum este prea tarziu pentru asta. Ma tem ca, la fel cum am pierdut si dreptul la greva, tot asa vom pierde si dreptul la demnitate, onestitate si corectitudine fata de noi insine.

  Aceata reglementare de a pedepsi excluzand trimiterea in comisia de disciplina este pe placul multora. Aceste „glugi de ciocan” ce-si manifesta lipsa de viziune prin astfel de gesturi vor bantui acest sistem inca multi ani de acum incolo bazandu-se in mod expres pe lipsa noastra de reactie.

  Tare ma tem ca vom sta si vom privi la impamantenirea unor cutume specifice mediului cazon, dealtfel ineficiente si total nerecomandate momentului in care ne aflam acum, in plina ascensiune de eficientizare a muncii. Mediul specific cazon ne va intoarce cu mult in urma si sistemul penitenciar risca sa devina o cauza pierduta in contextul actualelor tendinte europene privind munca de penitenciar.

  Unora le sta mai bine in postura de hibernare decat cea activa si tocmai de aceea, singura speranta, ramane totusi in demersul SNLP de a repara aceasta aberatie total nedemocratica si neconstitutionala chiar. Ppl au dreptul la o comisie de disciplina. Nu vreau sa cred ca vom fi tratati cu mult sub limita demnitatii umane. Si nici nu vreau sa vad cum stam sa ni se intample asta…

 36. Da .. acesti sefi sunt frustrati , au timp liber pentru a urmari si sanctiona subalternii , dar nu au timp pentru a justifica indemnizatiile de conducere pe care le iau si pentru care nu fac absolut nimic , nu-si asuma nici o raspundere , mai nou luarea unor decizii se arunca tot pe subaltern ( daca nu muncesti esti sigur ca nu gresesti ).Detinutii au primit atatea drepturi ca au depasit cu mult limita inchipuirii si acest lucru nu le mai permite sa se sefilor sa se mai impuna lucru care ii determina sa se orienteze in alt sector , pe alta categorie .

 37. Ha, ha Nietzsche – ANP. Explicatia cred ca este mult mai simpla- se acumuleaza extrem de multa frustrare in rindul „conducatorilor” si atunci devin agresivi.
  De ce se acumuleaza frustrarea aceasta cred ca este un subiect care merita luat in discutie.

 38. domnilor,exista o singura solutie:GREVA GENERALA ,IN TOT SISTEMUL PENITENCIAR,intrerupt munca,asigurat paza ,nu vizite ,nu instante,toti din birouri scosi afara ,paralizat tot sistemul,pana la plecarea acestor fosile care au mai ramas din vechi ,acesti impaiati care sunt buni numai de /antipa/:bala,movila.Numai dupa curatarea lor se va face treaba in sistem.Pana nu vom face greva ,se va intampla ,cum de fapt se intimpla in toata tara,sa-si bata joc de tot poporul.Daca nu ne trezim si acceptam in continuare umilinta inseamna ca ne meritam soarta.

 39. Urmare a calitatii de membru in comisia de disciplina, desemnat de sindicat, am constatat o extrema tendinta a celorlalti membri, desemnati de director, de a se comporta obedient fata de propunerile celor ce i-au infipt in comisie. Chiar si in aceste comisii de disciplina, suntem nevoiti a lupta cu indarjirea unora de a pedepsi fara a tine cont de prezumtia de nevinovatie, fara a tine cont de argumente reale ce fac ca vina sa fie mai putin imputata celui in cauza…cu toate astea, am fi nevoiti sa „inghitim” si sanctiunea directa „oferita” in afara comisiei de disciplina.

  Un demers exploziv din partea conducerii SNLP ar trebui pus la punct pentru stoparea acestei prevederi a proiectului, totul pentru a nu se sfarsi la un moment dat cu un razboi intern fara precedent. Deja am fost bagati fara voia noastra intr-un razboi intre clasele sociale (privat – bugetar). Nu dorim sa se creeze si alte tipuri de clase sociale in interiorul sistemului, doar pentru ca unii nu au viziune asupra actului de management…

 40. dupa ce suntem vai mama noastra , dorim sa ne mai batem si cuie in talpi.Greu sa iesim la liman cu astfel de intentii.
  Ne jucam cu drepturile pe care le avem si asa mai mult pe hartie , ca de: domnul director daca este director, stie el ce face si toti supusi sa faca ce zice el sa nu cerceteze

 41. Daca e vorba de sanctiune directa sa fie domhule pentru toate ! Nu numai pentru mustrare !!!!! 😮

  Indobitocirea maselor s-a demonstrat faptic ca s-a facut intotdeauna cu biciul. Cand un retardat nu-si poate argumenta deciziile, solutia cea mai buna e sa apeleze la bici. Are sau nu are dreptate, asa trebuie sa se intample, cum vrea el !

  Comisia de disciplina are rolul ei democratic de a transa vinovatia celor care gresesc sau nu. Comisia de siciplina este un act democratic chiar constitutional desi la prima vedere pare cam mult spus. Asa cum ppl beneficiaza de interventia unor ong-uri privind drepturile omului, in acelasi mod am putea beneficia si noi de consultanta in aceasta situatie, mergand chiar pe mana unui proces daca lucrurile nu pot fi stopate inainte de a deveni totul lege aplivabila.

  Tepes, rationamentul prezentat in cuvinte putine este exceptional. Acest indiciu al reintoarcerii intr-un timp in care totul se dorea a fi revolutionat pentru eficientizarea muncii de penitenciar, denota lipsa de profesionalism, un management defectuos si o atitudine de forta justificata de lipsa de viziune….

 42. Cum sa fie derizorie comisia de disciplina?
  Pentru o conducere incapabila de un management eficient, acest sistem cazon al cercetarii efectuate de un ofiter desemnat de director e dorit de actualele conduceri.
  Cum credeti ca-i cade la ficatei directorului atunci cand comisia de disciplina scoate nevinovat un amarat de agent care in vechiul sistem era condamnat din momentul desemnarii ofiterului cu cercetarea? Intr-o democratie adevarata coercitia e foarte buna si introneaza disciplia si respectarea legii, dar prin legi nu prin aplicarea directa de sanctiuni.In Romania si cu atat mai mult in sistemul penitenciar e posibil orice.Stiti care e logica tuturor directorilor cu aplicarea directa a mustrarii scrise? Daca am gresit au dreptul la contestatie in instanta, adica mai pe romaneste eu pot sa-ti fac orice vreau eu tu mergi in instanta si judeca-te cu sistemul ani de zile ca eu n-o sa patesc nimic. Daca prin lege mangerul ar fi tras la raspundere pentru deciziile gresite luate atunci sa vedeti voi ce prevazatori ar fi domnii directori cu masurile luate si ar trimite totul la comisia de disciplina.Eu sustin actualul ordin al comisiei de disciplina, cunosc foarte bine din interiorul comisiei, fiind membru cum sunt percepute de directori solutiile de nevinovatie date celor cercetati.

 43. Pertinent articolul lui tepes,cum dealtfel este si tema supusa dezbaterii de catre omul care tine snlp-ul de mai multi ani in spate.
  Daca se va reusi,ca mustrarea sa nu mai treaca pe la comisia de disciplina si nu reactionam dur,mai sunt citiva pasi pina la statutul de militar care va functiona,fara a fi tiparit un manual sau mai multe de genul:R.G.1-R.G.2.
  Suntem calcati in picioare de oameni care habar nu au cu ce se maninaca meseria destul de ingrata a noastra,iar cei care sunt profesionisti stau pe margine si se intreaba-oare ce se intimpla.Va trebui sa facem front comun,mai mult ca niciodata,astfel nu stim unde se va ajunge.Daca lucrurile vor continua asa,vom spune presei exact ce se intimpla prin unitati,ne vom lega cu lanturi de gardurile institutiei,sau vom intra in greva foamei,
  Sunt adepti slava domnului care pot merge pina la capat,
  Chiar daca nu sunt de acord cu RAILEANU in multe privinte,de fapt suntem deocamdata in tabere diferite,de fapt el este un snlp-ist prin definitie,este singurul din sistem care a intrat in greva foamei.Trimiti unul la parchet,dar 80-100 de lucratori da de gindit opiniei publice,deci se intimpla ceva,se va intreba cetateanul de pe strada.Presa de care nu trebuie sa ne ferim,posturile de televiziune vor trebui sa relateze conditiile in care muncesc lucratorii nostri.Este timpul sa incepem pina nu este prea tirziu.

 44. Intreb si nu vreau sa jignesc domnii directori generali,domnii directori de directii,dl.specialist Movila,domnii directori de unitati,domnii def servicii,domnii sefi de tura vor fi cercetati si sanctionati direct in functie de competentele de resurse umane deoarece in prezent cred ca 40% din unitati lucreaza fara schimbator in posturile de paza (3 agenti la 2 posturi asa ar trebui conf reg),lucreaza un supraveghetor pe sectii unde ar trebui sa fie 2,toate compartimentele cum sunt logistica,reeducare,financiar sunt sub dimensionate in multe unitati si ca un lucrator desfasoara activitati pe mai multe posturi, etc…SE va sanctiona si dl Bala ca ne-am intors in „comunism” facem ore suplimentare si aspectele de mai sus..daca isi doresc militarie inseamna ca ei trebuiesc pedepsiti direct primii de dl Ministru pt. esecul rasunator de management.
  Iesim in strada si asa comisia de disciplina de la ANP in special executa orbeste pe toti care ajung sa fie „judecati” acolo,ce mai vor acum sa ne intorcem in timp si la acest capitol.NU,NU,NU………. 😳 😳 😳

 45. asa se vrea sa fim condusi cu biciul,conditile de munca sunt respecate doar pe hartie,inschimb trebuie sa ni se inchida gura .Toti au dreptu la aparare numai la noi se vrea sa putem fi pedepsiti dupa bunul plac al directorilor de penitenciar mici Dumnezei in unitatile pe care le conduc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)