www.snlp.ro Web analytics

Elevii incep scoala, bugetarii – vacanta!

1-mai-pe-litoralCu sau fara iz electoral sau miros de promovare turistica, guvernantii se gandesc sa ofere bugetarilor o minivacanta declarand ziua de 30 aprilie – zi libera cu recuperare ulterioara.

 

Premierul Ungureanu: Guvernul va declara ziua de luni 30 aprilie 2012 drept zi nelucratoare in sectorul public. Ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarata zi nelucratoare in sectorul public si urmeaza sa fie recuperata ulterior, intr-o sambata din luna mai, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sarbatorii de 1 Mai, a declarat, duminica, premierul Mihai Razvan Ungureanu.


„Am discutat deja despre acest subiect in Guvern si aceasta este intentia noastra”, a spus Ungureanu, potrivit Mediafax.

Guvernul a discutat in sedinta posibilitatea ca bugetarii sa nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanta de 1 Mai, o decizie urmand sa fie luata saptamana viitoare, anunta miercuri Bogdan Oprea, purtatorul de cuvand al Ministerul Dezvoltari Regionale si Turismului.

Bugetarii sunt liberi marti, 1 mai, si daca nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

„MDRT sustine aceasta initiativa, pentru ca ar duce la cresterea circulatiei turistice de 1 mai si la un numar mai mare de zile petrecute de turisti in statiuni”, a mai spus Oprea.

Purtatrul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat toto miercuri ca Executivul in calcul stabilirea zilei de 30 aprilie ca zi nelucratoare, propunere „cald imbratisata” de Ministerul Turismului, deoarece astfel ar fi asigurate patru zile libere intre sfarsitul saptamanii viitoare si 1 Mai, fapt care ar constitui o oportunitate pentru sustinerea turismului romanesc.

„E o propunere care probabil va fi asumata de Guvern. E cald imbratisata de Ministerul Turismului, care ar considera cele patru zile care s-ar lega libere o oportunitate pentru sustinerea turismului local si evident ca Guvernul ia in calcul aceasta optiune”, a spus Suciu.

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut.

Cele mai cautate statiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche.

sursa: www.hotnews.ro

5 COMMENTS

  1. A picat MRU sa-i vedem pe USL acum ce fac?Trebuie sa pice si Base,sa inteleaga toti politicienii ca atunci cand iei romanului de la gura nu te va ierta si uita in veci vecilor amin.

  2. [quote name=”generația de sacrificiu”]Domnul Ungureanu nu știe ca s-au dat termene la instanta pe 30 de mult timp? ca la romani pe ultima suta de metri.[/quote]
    La ce termene te referi?La cele privind procesele cu reducerile salariale?

  3. Domnul Ungureanu nu știe ca s-au dat termene la instanta pe 30 de mult timp? ca la romani pe ultima suta de metri.

  4. MRU vorbeste de vacante dar de banii bugetarilor nu mai spune nimic,a cerut avizul comisiei europene sa mareasca salariile bugetarilor cu 14%,dar lumina tot de la UE trebuie sa vina. 😉 8)

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)