www.snlp.ro Web analytics

“Doliu” în Penitenciarul Satu Mare

“Doliu” în Penitenciarul Satu MareAproximativ 50 dintre cei 120 de sindicalişti din Penitenciarul Satu Mare s-au aliniat ieri dimineaţă acţiunii de proteste “Banderolele negre“, care are loc în 40 de penitenciare din România. Aceştia şi-au pus ieri, pe durata orelor de lucru, banderole negre pe braţ în semn de protest, fără să perturbe activitatea din Penitenciar.

Sindicatul “Speranţa” din cadrul Penitenciarului Satu Mare afiliată la Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică PUBLISIND se solidarizează cu membrii SNLP.

Fiecare angajat care face parte din Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) a purtat ieri banderolă neagră pe braţ. Acţiunea a început dimineaţă la ora 7.30, odată cu intrarea primilor gardieni în schimb şi s-a încheiat la 15,30. La nivel naţional participă la aceste acţiuni de protest 8.000 de membri SNLP.

Potrivit declaraţiilor secretarului Sindicatului “Speranţa” al Penitenciarului Satu Mare, Dorin Vaida, protestul are loc pentru drepturile lor care au fost diminuate cu 25% din salariu, echipament, normă de hrană şi sporurile pentru condiţii de muncă.

Pe de altă parte, Penitenciarul lucrează cu un deficit de angajaţi de 25%, de mai bine de trei ani nemaifiind încadrat alt personal, înafară de absolvenţi ai şcolii militare.

Giorgiana Păduraru – Gazeta de Nord-Vest

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)