www.snlp.ro Web analytics

„Eppur si muove!” Start la mutari, din nou! Usoare modificari la concursuri

sticker decorativo eppur si muove 3062Pentru cuvintele din titlu („Si totusi se misca!”) cu referire la planeta noastra, marele Galileo Galilei a suferit o condamnare prin 1633 pe cand biserica afirma ca toate se-nvart in jurul nostru numai noi stam pe loc.

La ceva timp de atunci, toate par sa se miste in jurul garnizoanei Craiova. Pamantul este deja pe plan secundar. Glumim. Nu stim ce se intampla in acest oras dar sa speram ca e de bine. Cel mai mare numar de recrutari, de candidati pe posturi de conducere si nu numai, de cereri de mutare etc. Dar sa focusam pe mutari, in cele ce urmeaza.

Pe langa metafore, va punem la dispozitie si o informare pe subiect. Joia care tocmai a trecut trebuia sa se produca o sedinta pentru aprobarea cererilor de mutare insa a fost amanata. Vineri (ieri) a avut loc o intalnire in care s-a decis urmatoarea procedura de maxim interes pentru toti cei care vor sa se mute in alte unitati (cititi cu atentie): 

PROCEDURA MUTARI 2016

Începând de săptămâna viitoare se vor organiza sesiuni de mutări. Unitățile vor fi grupate în 4 serii de câte 10, prima serie fiind cele 10 unități cu state de funcții reorganizate (aprobate sau in curs de aprobare), iar pentru celelalte ulterior (săptămâna imediat următoare sau a doua săptămână).

Pentru a da o șansă egală tuturor, cererile înregistrate până la acest moment vor intra în discuție odată cu celelate. Sesiunile de mutări vor fi organizate după următorul tipar:

 1. publicare anunt (site ANP si adrese unitati)
 2. termen depunere cereri de mutare – 7 zile de la publicarea anuntului
 3. termen de analiza in consiliul de conducere al unităților de origine si apoi trimiterea cererii către unitatile de destinatie – 5 zile
 4. termen de analiza in consiliile de conducere ale unităților de destinație și trimiterea cererii către ANP  – 5 zile
 5. termen centralizare, prelucrare ANP – 5 zile
 6. ședință pentru analiza si aprobare/respingere
 7. emitere acte administrative

NOTA: În funcție de situația operativă din unitățile de unde se cere mutarea, emiterea deciziei de mutare poate întârzia – în așteptarea promoției sau a încadrării – astfel incat pierderile de oameni ca urmare a mutarilor sa fie compensate cu incadrari pentru a se asigura indeplinirea misiunilor.

Ca factor de noutate, promoția 2015 va fi acceptată la solicitări de mutări, aprobările urmarind totuși celelalte criterii – vechime în sistem etc.

ATENTIE – S-a decis operarea unor modificari in posturile scoase la concurs:

 • Penitenciar Iași – în loc de 3 psihologi și 2 asistenți va scoate 3 asistenți sociali și 2 psihologi
 • Penitenciar Spital Poarta Albă – în loc de 5 bărbați și 4 femei va scoate 7 bărbați și 2 femei
 • Penitenciar Tulcea va trebui să distingă (încă nu o făcuse) câte din cele 31 posturi sunt pentru Tulcea și câte pentru Chilia.

 

Adrian NEAGOE – Vicepresedinte S.N.L.P.

32 COMMENTS

 1. Ce ne puteti spune si noua despre mutari?cand estimati ca va avea loc sedinta pentru aprobare?

 2. Buna ziua, pana cand avem termen de depundere cereri mai exact. multumesc o zi buna

 3. Daca solicitarile de transfer sunt pe circuit si nu au fost discutate/respinse in comisia din ANP, vor fi luate in calcul

 4. Asadar, daca avem referate de transfer care au fost depuse pt garnizoana Craiova, dar inca nu am primit niciun raspuns la ele, nu mai este necesar sa depunem altele dupa ce se va publica ordinul? Zic bine dl. Stefan?

 5. ce sa depui daca nu s a publicat inca anuntul !?/ vezi si tu informatia din articol

 6. daca cererea a fost respinsa este necesara alta / avem procedura „de urgenta” deci nu este o problema redepunerea solicitarii

 7. Buna ziua. Dl. Stefan daca am facut cererea de transfer in data de 14.03.2016 si am mentionat toate cele 3 penitenciare din garnizoana Craiova (cerere adresata tuturor celor 3 unitati penitenciare din Craiova), va fi analizata la ANP sau va trebuii sa fac 3 cereri (cate una pentru fiecere unitate in parte) dupa publicarea anuntului?

 8. sigur ai vrut sa spui aviz sau ti s-a respins cererea?
  avizele se dau de unitati si/sau sectoare
  ANP aproba sau respinge

 9. Dl.Stefan, am primit avizul negativ acum 7zile, ce facem,o luam de la capat asteptand anuntul oficial ori raman cele vechi valabile din decembrie depuse?Multumesc.

 10. daca nu a fost inca emisa decizia se poate dar cu ceva energie si un motiv temeinic

 11. ba se face / din pacate dna Raluca Pruna are alte prioritati / suntem in acelasi stadiu ca in ultimul artico postat pe subiect / se fac incercari de la ANP de a obtine semnaturi / lista de documente nesemnate este aceeasi din noiembrie / nu cred ca sistemul asta a mai trecut prin asa ceva ca experienta asta tehnocrata… / majorarea se va plati / si retroactiv / DG ANP a spus ca are sprijin de la nivel de secretar de stat MJ si spera sa rezolve cat de repede

 12. dnul STEFAN ce se mai aude cu 50% CARE TREBUIA ACORDAT INCA DIN LUNA IANUARIE. CHIAR NU SE FACE NIMIC PT ACORDAREA ACESTUI SPOR

 13. Cum putem afla care sunt functiile libere pentru transfer? Noi nu stim functiile din unitate care sint vacante. Nu ar trebui ca acestea sa fie publicate undeva? Poate chiar la mine in unitate este o functie mai buna, dar care directorul nu o scoate inca si te trezesti mai tirziu ca o ia unul din academie sau de pe transfer.

 14. Publicarea anunțului de începere a sesiunilor de mutări va fi semnalată şi pe site la snlp? Mulțumesc.

 15. Pt fpss si bbb, exista un ordin in care se specifica cum se fac mutarile si care nu prevede ca trebuie sa ai cel putin 1 an pentru a putea depune raport de transfer si nici ca principalul criteriu este vechimea.Se face un punctaj……Ordin nr. 2397/2012 pentru aprobarea Metodologiei privind conditiile in care functionarii publici cu statut special definitivi din sistemul administratiei penitenciare pot fi mutati in alte unitati ale sistemului administratiei penitenciare.

 16. Buna ziua. Daca am facut cererea de transfer in data de 14.03.2016 si am mentionat toate cele 3 penitenciare din garnizoana Craiova, va fi analizata la ANP sau va trebuii sa imi fac o alta cerere pentru fiecare penitenciar in parte?

 17. Nu înțeleg de ce mai precizează ca vechimea e principalul criteriu de departajare la mutări când si sesiunea trecută au zis la fel si am rămas nemutati băieți din 2013 in defavoarea …..RIDICOL!!!!!

 18. Buna ziua! Daca am depus pe cererea de transfer si am scris toate cele trei unitati din Craiova va fi luata cererea in considerare sau va trebui sa fac alta cerere?

 19. Dl. Stefan , cei care au cerere deja la anp trebuie sa mai facem ? Dupa cate am citit se iau acelea in considerare….

 20. Buna ziua, am inteles graba cu mutarile, dar parca pana acuma trebuia sa ai un an un sistem ca sa poti depune raport de transfer….
  Domnule Teoroc ne puteti spune cum se face ca mai suntem o gramada de agenti care nu am primit transferul, dar acum pot depune raport de transfer si cei din 2015?????vechimea nu mai conteaza sau se incearca P.C.R(PILE.CUNOSTINTE.RELATII)…MULTUMESC ANTICIPAT…

 21. adi – unul singur
  aaa – mutarile sunt limitate doar de posturile pentru care se publica anuntul si de prevederile statutului nu de categoria din care face parte solicitantul

 22. Buna Ziua ! Am si eu o intrebare , pentru Craiova se pot depune pe fisa de transfer toate cele trei penitenciare ? Sau doar unul singur? Multumesc !

 23. Concurs de ocupare a 15 posturi de asistent medical generalist (agent de penitenciare) – 17.11.2015 plus încă 6 concursuri începute în 27.11.2015 a căror dată de susținere nu este cunoscută.
  Și noi încă sperăm că ANP-ul este în stare să facă un calendar concret pe care să-l și respecte 😀 😀 😀

 24. Mutarile sunt valabile si la ofiteri?..am 3 cereri depuse pana acum si n am primit raspuns la niciuna..cea mai veche e din septembrie…Trebuie sa mai depunem altele acum ?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)