www.snlp.ro Web analytics

Despre plantatii si demotivarea muncii. Si totusi ne facem treaba

pedeapsaDespre managementul performantei doar prin pedeapsa am mai vorbit. Legea nu mai permite motivarea activitatii exemplare, nu mai exista fond de premiere, premiu anual sau alte prime. Insa nu se interzice pedepsirea celor care gresesc. Si iata cum se formeaza plantatiile de bumbac ale secolului 21. Disciplina trebuie mentinuta si misiunile indeplinite. Daca aceste obiective sunt atinse atunci… nu vom fi pedepsiti!

Mai apar insa cateva variabile in aceasta ecuatie si merita sa le amintim. Vom lua ca exemplu un schimb operativ denumit candva „pluton” care primeste „ordinul de misiune” sau in limbaj modern „este planificat in serviciu” intr-un anumit format, diferit de ceea ce se presupune ca am aflat in cadrul conceptului incert de formare profesionala, unde auzim ca regulamentele impun un anumit numar de rezerve. Venim seara la serviciu si urcam in posturi fara sa comentam. Stim ca ar trebui sa fim schimbati in cateva ore dar ne prinde dimineata si trec 13 ore in care am nadusit (vara) in foisorul ruginit fara sa fii reusit sa utilizam o toaleta decenta.

Trec zilele, lunile si anii in acest algoritm si acumulam de la o luna la alta aproximativ 150 mii de ore suplimentare de munca care nu pot fi compensate. Cifrele sunt reale si recente, la nivel de sistem. Dar ne facem treaba. Pana in ziua in care atipim si suntem prinsi. Desi niciodata nu vom fi recompensati pentru ca acceptam misiuni dispuse fara respectarea propriilor reguli sistemice, nicio abatere pe care o vom comite nu va scapa nesanctionata. Disciplina este spiritul pedagogiei cazone. Cel prins dormind este sanctionat. Cel care scapa un evadat este dat afara. Cel care prinde evadatul… nu este pedepsit! Se intampla peste tot in sectorul bugetar. La o scara sau alta. Si ne plangem ca avem un sistem public neperformant.

Scopul nostru nu este sa dedicam un articol schimburilor operative, desi este mult de povestit despre acest sector. Multi dintre colegii nostri care lucreaza in afara operativului se confrunta si ei cu situatii limita si se comporta cu profesionalism, salvand chiar vieti. Despre un astfel de eveniment vrem sa povestim. Si va invitam pe toti sa ne trimiteti astfel de povesti reale. Daca nu am face noi acest lucru probabil ca nu ar stii nimeni ce s-a intamplat recent la Giurgiu. O colega a reactionat spontan si a salvat un om. A scapat deci nepedepsita!

Informare de la Giurgiu:

Vineri 16 august 2013 la Penitenciarul Giurgiu se putea întâmpla un eveniment. Nu s-a petrecut necazul și tocmai de aceea eram pe punctul de a trece peste întâmplare fără ca cineva să afle. Dar a venit momentul ca și faptele bune să fie publice și preferăm să vă dezvăluim cele petrecute acolo.

 

În jurul orei 13.15 agent de penitenciare Pencea Georgiana (asistent medical generalist) se afla în serviciu și revenise la cabinet după administrarea unui tratament pe secțiile de deținere. Este de menționat ca era singurul cadru medical în serviciu la un efectiv de circa 1500 de persoane private de libertate. Colega noastră intenționa să mănânce pentru că avea o „gaură” în program.

 

A primit un apel telefonic să se prezinte urgent pe una din secții. A lăsat mâncarea pe masă și în câteva zeci de secunde a parcurs distanța până la locul unde a fost solicitată. Acolo a găsit un detinut căzut pe pardoseală, vânăt la față, care respira din ce în ce mai greu. Victima avea gura și mâinile încleștate și probabil se îndrepta către neființă. Asistenta medicală de 1,55 m și 50 kg a înțeles repede ce se petrece și cu profesionalism și curaj a trecut la acțiune.

 

În fața a 8 colegi din sectorul operativ, cu o forță venită probabil din conștientizarea situației de maximă gravitate a procedat la resuscitarea bolnavului timp de 10-15 minute. Au fost minute în care cel caruia i se acorda ajutor a fost pe pragul dintre viață și moarte și doar datorită colegei noastre pentru care în acele clipe nimic nu a contat decât viața unui om, este astăzi în viață.

 

Poate unii vor spune că era în atribuțiile sale să procedeze așa, însă, orice om care salvează o viață trebuie evidentiat iar dacă acest eveniment se petrece în sistemul noastru cu atât mai mult. Este simplu să sesizăm comisii de disciplină pentru “neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu” dar devine complicat să recompensăm un salariat când merită acest lucru. Lecturați Legea 293/2004 și observați capitolul pentru abateri disciplinare și sancțiuni. Căutați și recompensele și dacă le găsiți în lege înseamnă că citiți mai bine decât mine.

 

Lipsa de personal duce la îndeplinirea cu greu, defectuoasă, sau neîndeplinirea unor atribuții de serviciu iar acest lucru nu contează când greșești. Poate va conta acum când se află că sunt persoane printre noi care ne merită respectul. Astăzi colega Georgiana mi-a spus că a reactionat fara sa se gandeasca prea mult urmarind doar sa mentina o persoana in viata, dar în timp ce efectua resuscitarea, prin fața ochilor îi treceau imagini cu o eventual audiere a ei la Parchet în cazul în care nu ar fi reușit să salveze pacienta. Înfiorător să lucrezi sub acest stres. La Giurgiu sunt și probleme ca peste tot de altfel însă trebuie să se știe ca volumul de activitate este enorm iar munca se face cu oameni puțini într-o închisoare dintre cele mai grele din țară. Și pentru noi și pentru ei.

 

Serban Oprica

Presedinte Filiala SNLP Giurgiu

 Bravo Georgiana!

 

40 COMMENTS

 1. Pentru a te muta dintr-un penitenciar in altul este nevoie sa stai o anumita perioada de timp ? si care ar fi aia ,fiindca nimeni nu ma lamureste concret 😀

 2. Deoarece sunt in concediu,in cursul zilei de astazi am fost contactat telefonic de catre directorul unitatii-CRISTIAN ALEXANDRU,sa participam la o competitie sportiva organizata de ISU GALATI.
  Am zis ca de luni incep treaba si ca vom participa la competitia sus mentionata,voi incerca sa mobilizez tinerii impreuna cu un alt lucrator,mare iubitor de sport.
  Dupa cele discutate,domnul CRISTIAN ALEXANDRU a zis ca sa am grija la ce vorbesc[practic este vorba despre comentariile mele de pe site].
  Consider acest lucru o amenintare la adresa sindicatului[mai bine zis la adresa mea]
  Stapineste bine arta manipularii,una zice in sedina de comanda si alta face in realitate.
  Daca considera ca aceasta modalitate de lucru da roade si sunt incomod ptr. dinsul,incepind de luni 09.09.2013,il informez ca-mi voi da demisia din snlp[practic asta si vrea].
  Astfel va dovedi tuturor ca este un invingator si ca nu ma pot pune cu dinsul.
  Domnule director va doresc sa aveti parte de realizari deosebite si promit ca nu va deranjez nici macar cu un bilet de voie.
  Puteti discuta oricind,cu orice grupare vreti[stiti la ce ma refer] fara sa fiti deranjat.
  Daca am deranjat cumva prin spusele mele in timp,va rog sa ma scuzati si ma consider un neica nimeni in rindul lucratorilor din cadrul penitenciarului galatean.
  Aveti o capacitate de asimilare a cunostintelor iesita din comun.
  De fapt vreti desfiintarea sindicatului si discutiile pe care le purtati sa fie cu reprezentanti ai salariatilor.
  P.S.
  Toate acestea au pornit dupa ce a-ti venit de la MINISTERUL JUSTITIEI.

 3. Este bine ca ne-au venit din scoala forte proaspete si ne mai cirpim nitel.
  Dar nu este normal ca un agent venit de pe bancile scolii sa-l ducem pe un coeficient de 2,80,iar lucratori cu vechi state de servicii sa-i tinem pe coeficienti inferiori.
  Motivatia este alta…………
  S-a spus ca au fost scoase la concurs posturile respective dar nu s-a inscris nimeni.
  Au fost scoase ,dar nu toate si se merge in continuare asa,unii cu pita alba obtinuta prin tot felul de artificii si altiii care muncesc si tac.
  Nu degeaba spun de luni de zile,ca ANP-UL SA VINA si sa faca ordine in curte.
  Nimeni nu este de neinlocuit in lumea asta[doar la GALATI] cineva este incastrat in beton.
  ANP-UL stie multe si tace de mai multa vreme,ori pregateste ceva ori cel incastrat in beton este bine inregimentat politic.
  Exista un dosar de vinovatie cu cel incastrat in beton,poate apare o echipa sa-l dezvolte,sau acel dosar a disparut ca cele din decembrie 1989.
  Daca a disparut,cineva va raspunde cit de curind.

 4. Domnule Stefan, ma puteti lamuri va rog intr-o chestiune simpla? Daca functia de „ofiter vizite” este de executie, de ce in sarcina acestuia intra planificarile in serviciu, pontajele lunare, raportarile trimestriale, evaluarile de sfarsit de an, etc. ? Aceste responsabilitati nu ar trebui asumate de cel care incaseaza sporul de conducere, in speta seful aplicarii regimurilor? Multumesc!

 5. Hai sa spunem adevarul stimabile Hilohe Radu, sa il stie toata lumea. Domnul adjutant sef a fost chemat in fata Comisiei de disciplina pentru ca a prejudiciat bugetul puscariei cu suma de 47,02 ron. Teoria conspiratiei neoacademiciana spune ca toti cei care comenteaza trebuie executati cu sange rece fara sa te uiti in urma la trecutul omului. Acum agentul lucreaza la un punct de lucru unde se ambaleaza var, deci nu va pot povesti atmosfera dintr-o hala unde inspiri var in fiecare secunda si programul ppl este de 10 ore. Dar totul pentru patrie este noul slogan. Acum agentul este bun pentrui a fi sef punct de lucru.

 6. Acum stim oficial ca in luna septembrie, probabil pe 10 la salariu se acorda si cea de-a doua transa din restanta de echipament.
  Este asa Stefan?

 7. Directorul penitenciarului galatean vrea cu orice pret sa scape de lucratorii cu vechi state de servicii.
  Pentru faptul ca un ppl nu a fost scos la munca,seful punctului de lucru este introdus in comisia de disciplina.
  De fapt,motivul ptr. care lucratorul este adus in fata comisiei de disciplina este faptul ca spl-ul NISTOR MARIAN,nu mai vrea sa dea numarul de telefon personal la dispeceratul unitatii.
  Precizez faptul ca alarma in penitenciarul galatean se da prin SMS.
  Mentionez ptr. a treia oara ca directorul vrea sa aiba in subordine numai racani,care sa tremure in fata dinsului.
  Fac un ultim apel la intelegere catre conducerea ANP-ULUI sa trimita o echipa de specialisti in penitenciar care sa ia la purificat,fir cu fir activitatea echipei care conduce unitatea[operativul cu prioritate]
  Statul de organizare sa fie verificat la singe,dupa care vom vedea.
  Nemultumirile cresc pe zi ce trece si nimeni din conducerea anp-ului nu ia nici o masura.
  Daca vreti nesupunere,HAI FRATILOR SA INCEPEM DE LA GALATI.
  Vom incepe cu presa locala dupa data de 09.09.2013.
  Daca directorul este asa de tare SA INCEAPA CU MINE.

 8. Vb de telefoane mobile in detentie dar ofiterii cind sint controlati la porti fac fete fete si poarta dusmanie

 9. [quote name=”Xmann”][quote name=”UN COLEG”]Directorul galatean se afla in plina campanie electorala,se pare ca anticipeaza ca vor veni vremuri tulburi ptr. dinsul.
  Saptamina trecua l-a chemat pe deputatul Mircea Toader in unitate si se plingea ca nu este ajutat de actuala conducere a anp-ului.
  Zilnic paraseste unitatea cu masina institutiei iar cind se intoarce se lauda ca a fost la primar,prefect etc.
  Facem economie la combustibil,dar cind este vorba sa vina si sa plece de la servici,se deplaseaza cu masina unitatii, in aceasta situatie nu se mai pune problema economiei de carburant.
  Rugam anp-ul sa verifice coruptia din penitenciarul galatean,incepind cu directorul unitatii,care stie sa se acopere de hirtii ptr. a nu fi agatat.
  Interlopii galateni au un aliat in director,iar lucratorii sunt amenintati si jigniti.
  Se lauda prin unitate ca degeaba sesizam noi aspecte din unitate,el are sprijin prea puternic ca sa-l putem atinge.[/quote]
  Fratele meu, ca sa schimbati ceva in comportamentul si atitudinea directorului trebuie sa faceti si voi ceva,cel putin cu telefoanele introduse ilegal-sunteti printre fruntasi,daca nu primii la nivel national…-pentru ca sunt convins ca directorul nici nu le introduce in S.D., nici nu aproba introducerea lor…
  Preferi sa-l critici pe directorul vostru-poate motivat,poate nu.-si uiti sa-i adresezi cateva cuvinte de lauda colegei de la medical,dar asta este:”paza-i baza”!! 😀 :D[/quote]
  Foarte pertinent comentariul,rezolvă buba din interior.

 10. Pt Costin: nu sunt riscuri privind plata transei 2 de echipament pe 10 septembrie. Pana la acest moment procedura decurge normal asa cum s-a anuntat.

 11. Buna ziua? Știți daca s-au reluat mutarile de pe o funcție pe alta suspendate pe 14.08.2013? multumesc

 12. Directorul galatean ar trebui sa stie ca numarul orelor suplimentare este intr-o crestere alarmanta, concediile abia daca depasesc 50 % pe anul 2013. Situatia va deveni critica in curand. Triunghiul (editat) Ionescu – Agache – Rau este depasit de situatie. Nu exista previziuni pe termen mediu si lung cu privire la starea angajatilor. Anul trecut fostul director adjunct se lauda ca a redus numarul orelor suplimentare de la 6000 la 3000. Anul acesta la sfarsit vor fi peste 16000. Prietenii stiu de ce…

 13. [quote name=”UN COLEG”]Directorul galatean se afla in plina campanie electorala,se pare ca anticipeaza ca vor veni vremuri tulburi ptr. dinsul.
  Saptamina trecua l-a chemat pe deputatul Mircea Toader in unitate si se plingea ca nu este ajutat de actuala conducere a anp-ului.
  Zilnic paraseste unitatea cu masina institutiei iar cind se intoarce se lauda ca a fost la primar,prefect etc.
  Facem economie la combustibil,dar cind este vorba sa vina si sa plece de la servici,se deplaseaza cu masina unitatii, in aceasta situatie nu se mai pune problema economiei de carburant.
  Rugam anp-ul sa verifice coruptia din penitenciarul galatean,incepind cu directorul unitatii,care stie sa se acopere de hirtii ptr. a nu fi agatat.
  Interlopii galateni au un aliat in director,iar lucratorii sunt amenintati si jigniti.
  Se lauda prin unitate ca degeaba sesizam noi aspecte din unitate,el are sprijin prea puternic ca sa-l putem atinge.[/quote]
  Fratele meu, ca sa schimbati ceva in comportamentul si atitudinea directorului trebuie sa faceti si voi ceva,cel putin cu telefoanele introduse ilegal-sunteti printre fruntasi,daca nu primii la nivel national…-pentru ca sunt convins ca directorul nici nu le introduce in S.D., nici nu aproba introducerea lor…
  Preferi sa-l critici pe directorul vostru-poate motivat,poate nu.-si uiti sa-i adresezi cateva cuvinte de lauda colegei de la medical,dar asta este:”paza-i baza”!! 😀 😀

 14. Actualmente operativul galatean este condus din umbra de catre Ionescu Daniel, ofiterul care a fost implicat in cazul Sandu Constantin din anul 2010.
  Cu toate ca figureaza in cazier cu amenda penala…… omul a fost repus in drepturi.
  In loc sa-si vada de treaba lui,acum se razbuna pe lucratorii care nu l-au salutat in perioada in care a fost pus la dispozitie.
  Fiind mai (editat) decit actualul director de la paza,acesta fiind mai tinar,il manevreaza cum vrea.
  Stim de cine a fost sprijinit,ca sa poata ramine in sistem,dar acel om a gresit,crezind ca de fapt face un bine.
  Acum este responsabil cu gaz-ul unitatii,unde stim ce lucruri necurate se petrec,mai bine zis infractiuni care sunt trecute sub tacere.
  Directorul (editat) a ales o echipa de tineri,care duc unitatea de ripa si pe care-i manevreaza cum vrea el ptr. ca nimeni nu misca in front.
  Iarasi rugam anp-ul sa trimita o echipa de specialisti, care sa stea mai mult la Galati si sa purifice unitatea pas cu pas.
  Va spunem cu toata ardoarea ca va fi un dezastru.
  Exista o filiera de introducere a telefoanelor care persista de foarte multi si nimeni nu-i da de capat….
  Unele din ele au ajuns sa fie vindute cu sacosa prin comuna Tepu de catre (editat) cu ceva ani in urma.

 15. Directorul galatean se afla in plina campanie electorala,se pare ca anticipeaza ca vor veni vremuri tulburi ptr. dinsul.
  Saptamina trecua l-a chemat pe deputatul Mircea Toader in unitate si se plingea ca nu este ajutat de actuala conducere a anp-ului.
  Zilnic paraseste unitatea cu masina institutiei iar cind se intoarce se lauda ca a fost la primar,prefect etc.
  Facem economie la combustibil,dar cind este vorba sa vina si sa plece de la servici,se deplaseaza cu masina unitatii, in aceasta situatie nu se mai pune problema economiei de carburant.
  Rugam anp-ul sa verifice coruptia din penitenciarul galatean,incepind cu directorul unitatii,care stie sa se acopere de hirtii ptr. a nu fi agatat.
  Interlopii galateni au un aliat in director,iar lucratorii sunt amenintati si jigniti.
  Se lauda prin unitate ca degeaba sesizam noi aspecte din unitate,el are sprijin prea puternic ca sa-l putem atinge.

 16. problema sta asa:daca a salvat viata unui om,astfel s-a evitat un eveniment negativ,atunci din punctul de vedere al sefilor e o.k….ATAT !!Daca insa acel om ar fi murit, ei bine atunci afla presa, sperietoarea sefilor,si atunci aceasi sefi ,de frica sa nu isi piarda scaunele ar fi scos-o vinovata pe aceasta colega intrucat ar fi luat manualele cu proceduri si din start i-ar fi cautat o greseala cat de mica pt. a-i spune ca nu a respectat cine stie ce.Asta e modul de lucru al celor mai multi sefi ai nostri…Din pacate.

 17. Articol cu articol, statutul si ghidul carierei vor lua, sper, un nou contur. Sedintele sunt deocamdata zilnice. Pana acum s-au derulat doua (de cate 6 ore). Luni si marti continuam. Statului existent este plin de erori si ambiguitati. Incercam sa corectam. Desi rezistenta este destul de puternica. Nu trebuie inteles ca urmeaza sa fie introduse drepturi nemaiauzite si privilegii nemaivazute. Dar sper sa putem face cateva corecturi importante.

 18. stefan, ce s-a discutat in sedinta din 22.08.2013 in legatura cu statutul nostru?

 19. [quote name=”Xmann”][quote name=”XXX”]Bravo Georgiana!
  Giurgiu este o unitate cu multe situatii deosebite in domeniul asistentei medicale (personal medical putin),
  agresiuni numeroase, cazuri cronice la fel.
  Ceva reglementari privind primul ajutor in sectorul operativ ar fi benefice, in conditiile in care la un moment dat pot interveni 2 urgente simultan, pe doua sectii diferite. Pana la medicul sef, tot cu asistentii medicali se face treaba.[/quote]
  Si ce nefacem daca apar simultan sa zicem ..6 cazuri cate unul pe fiecare sectie,sau 6 cazuri pe aceeasi sectie dar la camere diferite,sau 6 cazuri la aceeasi camera sau… si noi suntem cate un singur supraveghetor prezent la „eveniment” ??? Si doar cu asa zisele cursuri de prim ajutor putem sa ne asumam responsabilitatea intr-o situatie,la urma urmei de viata si de moarte ??[/quote]
  Trăim după o zi pe alta în acest sistem perfect.
  Să dea Dumnezeu să nu să întâmple eveniment negativ.

 20. [quote name=”Xmann”]
  Sesizez o oarecare frustrare domnule asistent …neapreciat??
  Si zi asa, nu ai tinut cont niciodata de fapta …pacientului….Da-mi voie sa nu te cred pe dea-ntregul domnule… Hypocrate!![/quote]
  Nu este vb de nici o frustrare……..interpretati cum doriti d-voastra! Faceam, doar, referire la articolul de la care au plecat toate discutiile si ma legam doar de activitatea cabinetului medical, care nu este inteleasa foarte bine, iar de aici neintelegerile care apar! Asta nu inseamna ca nu este valabil si pentru celellalte sectoare de activitate! Cred ca ar trebui mai multa toleranta, apreciere si astfel ar fi o colaborare mai buna intre toate compartimentele. Dar…….”munca mea este cea mai importanta”, nu-i asa?
  Scuzati pentru raspuns, promit ca ma retrag cu speranta ca intr-o zi va „rasari soarele” si pe strada sistemului in care toti ar trebui sa fim alaturi!
  Cu stima,
  un oarecare ASISTENT MEDICAL(si nu asistoant-citand un coleg)

 21. [quote name=”XXX”]Bravo Georgiana!
  Giurgiu este o unitate cu multe situatii deosebite in domeniul asistentei medicale (personal medical putin),
  agresiuni numeroase, cazuri cronice la fel.
  Ceva reglementari privind primul ajutor in sectorul operativ ar fi benefice, in conditiile in care la un moment dat pot interveni 2 urgente simultan, pe doua sectii diferite. Pana la medicul sef, tot cu asistentii medicali se face treaba.[/quote]
  Si ce nefacem daca apar simultan sa zicem ..6 cazuri cate unul pe fiecare sectie,sau 6 cazuri pe aceeasi sectie dar la camere diferite,sau 6 cazuri la aceeasi camera sau… si noi suntem cate un singur supraveghetor prezent la „eveniment” ??? Si doar cu asa zisele cursuri de prim ajutor putem sa ne asumam responsabilitatea intr-o situatie,la urma urmei de viata si de moarte ??

 22. [quote name=”asistent medical”]Bravo colegei de la Giurgiu! Bravo tuturor colegilor, asistenti medicali, care isi desfasoara activitatea in penitenciare!
  Doresc sa va spun ca, din momentul in care eu am intrat in acest sistem, sunt foarte putine momente in care am fost apreciat pentru munca prestata. Dar, asta mai putin conteaza! Cel putin pentru mine, ppl-ii, in momentul in care intra in cabinetul medical sunt pacienti! Ma intereseaza foarte putin fapta pentru care se afla in detentie. Doar pentru asa ceva am fost eu pregatit in cei trei ani de scoala. Ciudat mod de a gandi pentru unii, nu-i asa? Dar, nu ma pot schimba. Asta nu inseamna ca nu reactionez la simularile ppl-ilor.
  Bravo, bravo, ………..
  Cu respect,
  asistent medical[/quote]
  Sesizez o oarecare frustrare domnule asistent …neapreciat??
  Si zi asa, nu ai tinut cont niciodata de fapta …pacientului….Da-mi voie sa nu te cred pe dea-ntregul domnule… Hypocrate!!

 23. [quote name=”Rica”]Si la Tichilesti a evadat un detinut de la o sectie exterioara, regim deschis.
  S-au pus in alerta pe o vreme infernala aproape 200 de oameni (pentru un boschetar), bineinteles ca au fost ocupate toate caile probabile si s-a stat in frig zeci de ore si…. dupa ceva timp, ne trezim ca fugarul ala care-si facea veacul printr-o parcare cersind, a fost prins de un coleg (din timpul lui liber) pe casa scarii unui bloc.
  Intr-adevar la sedinta cu personalul la club i s-a strans mana si a fost felicitat. O prima nu s-a putut ! Ca s-a sistat ! Reactia multora ? „La ce dracu si-o fi pierdut timpul liber cu prinderea alauia? Pe viitor, daca as fi in situatia asta…il las dracu sa-l prinda ei, astia care doar ne strang mana si ne felicita!”

  Noapte buan, sistem ! Si noi suntem de vina, ca nu stim sa ne aparam drepturile.[/quote]
  Corect! In situatiaoperativa de atunci au fost implicati „meseriasi” de la Galati> Geanina traduktoarea si tugui agentul de la cadre, care „cunosteau” topografia locurilor din apropierea penitenciarului si au irosit fortele la 200 de oameni!
  Cum zicea raileanu sunt unii direktori competenti…..

 24. [quote name=”L.A.A.”]Vrem sa aducem la cunostinta distinsului ANP un caz de INFANTILISM clasic la Puscaria din Galati. Trei ofiteri de la paza sar gardul Sectiei Exterioare de la Sendreni in vederea efectuarii unui control surpiza. Supraveghetorul sare speriat cu un ciomag in mana sa altoiasca strainii care se ascundeau prin boschetii de acolo. STAI. PAROLA. PACANELE. Uffff…de-ai nostri. Sunt gasite cateva telefoane. Mare smecherie! Cei trei muschetari sunt satisfacuti![/quote]
  Si se ce nu sesizati comisia de disciplina si parchetul? Sa arate unde scrie in legi si regulamente ca aveau obligatia sau dreptul sa faca asa ceva!
  Ori este o abatere diciplinara ori o infractiune! Cea mai corecta solutie este urmatoarea: @cine greseste, PLATESTE@

 25. Lasati-o mai moale cu asistoantele din sistem!stim cum sunt angajate majoritatea si pe ce criterii!Cel mai bun exemplu e unitatea de”elita”Spit.Penit.Rahova!

 26. domnule Teoroc, care mai este stadiul proiectului privind statutul politistului de penitenciare? cu respect!

 27. Bravo Georgiana!
  Giurgiu este o unitate cu multe situatii deosebite in domeniul asistentei medicale (personal medical putin),
  agresiuni numeroase, cazuri cronice la fel.
  Ceva reglementari privind primul ajutor in sectorul operativ ar fi benefice, in conditiile in care la un moment dat pot interveni 2 urgente simultan, pe doua sectii diferite. Pana la medicul sef, tot cu asistentii medicali se face treaba.

 28. Vrem sa aducem la cunostinta distinsului ANP un caz de INFANTILISM clasic la Puscaria din Galati. Trei ofiteri de la paza sar gardul Sectiei Exterioare de la Sendreni in vederea efectuarii unui control surpiza. Supraveghetorul sare speriat cu un ciomag in mana sa altoiasca strainii care se ascundeau prin boschetii de acolo. STAI. PAROLA. PACANELE. Uffff…de-ai nostri. Sunt gasite cateva telefoane. Mare smecherie! Cei trei muschetari sunt satisfacuti!

 29. Bravo colegei de la Giurgiu! Bravo tuturor colegilor, asistenti medicali, care isi desfasoara activitatea in penitenciare!
  Doresc sa va spun ca, din momentul in care eu am intrat in acest sistem, sunt foarte putine momente in care am fost apreciat pentru munca prestata. Dar, asta mai putin conteaza! Cel putin pentru mine, ppl-ii, in momentul in care intra in cabinetul medical sunt pacienti! Ma intereseaza foarte putin fapta pentru care se afla in detentie. Doar pentru asa ceva am fost eu pregatit in cei trei ani de scoala. Ciudat mod de a gandi pentru unii, nu-i asa? Dar, nu ma pot schimba. Asta nu inseamna ca nu reactionez la simularile ppl-ilor.
  Bravo, bravo, ………..
  Cu respect,
  asistent medical

 30. Si la Tichilesti a evadat un detinut de la o sectie exterioara, regim deschis.
  S-au pus in alerta pe o vreme infernala aproape 200 de oameni (pentru un boschetar), bineinteles ca au fost ocupate toate caile probabile si s-a stat in frig zeci de ore si…. dupa ceva timp, ne trezim ca fugarul ala care-si facea veacul printr-o parcare cersind, a fost prins de un coleg (din timpul lui liber) pe casa scarii unui bloc.
  Intr-adevar la sedinta cu personalul la club i s-a strans mana si a fost felicitat. O prima nu s-a putut ! Ca s-a sistat ! Reactia multora ? „La ce dracu si-o fi pierdut timpul liber cu prinderea alauia? Pe viitor, daca as fi in situatia asta…il las dracu sa-l prinda ei, astia care doar ne strang mana si ne felicita!”

  Noapte buan, sistem ! Si noi suntem de vina, ca nu stim sa ne aparam drepturile.

 31. O ALTA GAFA A DIRECTORULUI GALATEAN
  Doamna care este imputernicita ca sef serviciu la aplicarea regimului este in aceasta saptamina la cursuri.
  Directorul unitatii a dat in decizia zilnica pe unitate ca aceasta sa fie inlocuita de unul din lucratorii care are la aceasta ora cazierul patat dupa evenimentul petrecut in anul 2010,in cazul Sandu Constantin.
  In perioada in care s-a petrecut evenimentul lucratorul mentionat tinea locul directorului de la paza.
  In continuare cel care zice ca a scapat si a fentat legea ,se razbuna pe toti cei care nu l-au bagat in seama cit s-a aflat la dispozitie.
  Vom raspunde pe masura si vom reveni cu detalii.

 32. Andrei: niciodata nu am lansat cifre din burta. Urmaresc evolutia orelor suplimentare necompensate, destul de atent. In lunile dinainte de aplicarea D569 erau cam 135.000 in medie. Este vorba despre totalul per sistem pe timp de o luna. In realitate aceste ore NECOMPENSATE, repet se constata in majoritatea covarsitoare, la schimburile operative, structuri unde isi desfasoara activitatea aproximativ 3000 si ceva de oameni.

 33. Stimati concetateni
  1)Motivarea activitatii sau a muncii depuse se face prin salariu.Mai exact,salariul trebuie sa fie proportional cu munca si importanta muncii depuse si nu in ultimul rind…decent.Ca mai vrem noi pe linga salariu si alte premii…e gogorita. Daca nu-ti faci treaba bine,acest salariu va fi diminuat ca urmare a savirsirii unei abateri dovedite,reale ,concrete si legale.
  2)Nu trebuie sa ne fie frica ca deranjam daca spunem adevarul,daca realitattea e de partea noastra.Da,schimburile sint cele mai oropsite!Nu au personal suficient, se lucreaza peste limitele legale si mai ales fara consimtamintul expres al oamenilor.
  Putei adauga ceva la cele aratate mai sus? daca nu, taceti!

 34. Care 150 000 de ore suplimentare care nu se pot compensa??? Cat de reale si recente sunt datele? Poate e totalul orelor suplimentare pe tot anul din care sunt recuperate un procent covarsitor cu tot cu tsl. Pentru acuratete orele suplimentare intr-un an pot fi doar cele din decembrie adica la sfarsit de an, dar nici alea ca pot fi recuperate in 2 luni!

 35. 1,55 inaltime? Iata ca nu inaltimea ceruta de sistem face calitatea.. .,banuiesc ca printre cei 8 erau cel putin 2 malaci care se uitau curiosi la ce face micuta asistenta!

 36. Bravo ei, destul de rar mai intalnesti in sistem oameni dedicati. Pacat ca nu se gandeste nimeni sa faca niste cursuri de acordare a primului ajutor pentru colegii din operativ – asa, cei 8 colegi ai doamnei nu s-ar fi uitat, ar fi factut ceva.

 37. D-le Stefanveti perfecta dreptate in ceea ce ati scris (nu e „periuta”!!) 😀
  Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca asistenta de serviciu nu ar fi avut prezenta de spirit si p.p.l. ar fi… sucombat!..
  Lasandu-i la o parte pe „ai nostri” ( care ar fi facut cercetari,ar fi luat’ masuri” si ar fi prelucrat cazul” cu toti lucratorii din sistem…),informatia legata de evenimentul negativ ar fi ajuns la ‘deontologii’ din presa,familia detinutului -presupunand ca acesta avea asa ceva-ar fi fact tam-tam,eram din nou de „breiking niuz”!!!
  Poate ca si asemenea evenimente ,desi nu pot fi incadrate ca exceptionale,ar trebui mediatizate,chiar daca nu fac rating la fel de mare ca cele negative de genul”si-a facut Sandu Geamanu cont pe feizbuk din puscarie”!!
  Evenimentul produs la Giurgiu dovedeste inca odata ca exista profesionisti in sistem, in toate compartimentele …
  P.S. Cand spune ca au fost 8 colegi din operativ ce a tinut sa sublinieze d-l Oprica,oare faptul ca a fost prezent un numar suficient de cadre prezente la „eveniment” asta din punct de vedere al sigurantei ,sau ca o asistenta mignona face cat …8 😆 😆 Felicitari doamne/d-soarei asistente,desi sunt sigur ca satisfactia proprie a muncii bine facute face mai mult decat o strangere de mana sau o bataie …pe umar bineinteles ! 😀 din partea superiorilor.. De retinut din toata povestea asta ar fi faptul ca nu trebuie neaparat o motivatie finaciara ca sa -ti indeplinesti atributiile, acolo unde muncesti-parere personala.
  P.P.S Iertate-mi fie „derapajele” daca le sesizati in cele de mai sus !! 😀 😀

 38. eu zic ca este ok. deoarece conform tuturor legilor in vigoare…sa exagerez un pic dar este real si al legilor internationale si cred ca pe toata tera,dupa 3-4 ore in toate RG.-urile de paza organizmul uman nu mai da randament si nu o spun eu ci specialisti care au si facut aceste regulamente si legi privind paza…orice se intampla dupa acesti timpi nu mai are ce sa-ti faca nimeni..in instanta ii castigi …deci ca final poti sa faci ce vrei dupa orele regulamentare si legale…numai cred ca nu realizeaza si nu s-a pus asa problema….poate nu m-am exprimat corect…suficient dar sigur se intelege.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)