www.snlp.ro Web analytics

Decizia 569 – un dosar permanent in lucru. Compensarea muncii

minimal-desktop-wallpaper-work-hardLa sfârşitul anului 2012, prin adresa nr. 81812/21.12.2012, pentru a avea o imagine asupa modului cum a fost implementată Decizia 569/2012  s-a solicitat tuturor directorilor de unităţi să răspundă  unui scurt chestionar şi să trimită copii de pe pontajul aferent lunilor august şi septembrie pentru un număr de cinci persoane.

După ce au fost analizate răspunsurile, a reieşit că decizia se aplică în mod corect într-un număr de 29 unităţi, din care doar şapte o aplică integral (în sensul respectării termenelor). Grupul de lucru reunite la nivelul ANP, în şedinţa din 13.02.2013, a formulat următoarele propuneri:

 1. transmiterea în unităţi a unei machete de pontaj, al cărei proiect îl anexăm, împreună cu o nouă adresă privind modul de implementare a prevederilor Deciziei 569/2012;
 2. transmiterea unei copii a minutei şedinţei, împreună cu materialele de suport care au stat la baza întocmirii acesteia,  către toate structurile din ANP pentru analiză şi dispunerea de măsuri specifice fiecărui domeniu de activitate, în vederea aplicării unitare şi întocmai  a dispoziţiilor deciziei; De asemenea, materialele furnizate pot constitui pentru DMRU, DEA şi DIP baza pentru întocmirea documentului prevăzut de art. 12 alin (4) din decizie; 
 3. introducerea ca obiectiv permanent şi prioritar  pentru DIP verificarea modului cum se aplică prezenta decizie, cu ocazia inspecţiilor şi controalelor tematice, conform dispoziţiilor art.14 din decizie;
 4. realizarea de convocări zonale în vederea instruirii corespunzătoare a câte două persoane din fiecare unitate, de către personal anume desemnat din ANP; Persoanele participante vor avea obligaţia instruirii corespunzătoare a tuturor persoanelor care au atribuţii pe linia întocmirii pontajelor lunare.

Ataşat găsiţi nota întocmită ca urmare a şedinţei, centralizatorul cu unităţi şi propunerea de machetă pontaj. În măsura în care aveţi observaţii, vă rugăm să le comunicaţi pentru a le putea promova.

Adrian Neagoe, Vicepresedinte S.N.L.P.

Documente atasate:

13 COMMENTS

 1. 😥 E foarte greu pt colegii nostri de la financiar, au in calculatorul lor prea multe aplicatii; facebook, messenger,,,,,, Propun sa ii mute citeva zile macar pe sectiile de detinere, si sa le calculam noi salariile lor . Ce ziceti? 😛

 2. Nu intru in detalii care tin de alte institutii,de fapt nici nu am voie sa ma amestec in cercetarile pe care le fac parchetul si dna-ul,dar am obligatia sa informz ANP-UL, ca in momentul de fata in rindul personalului galatean este o stare de spirit total necorespunzatoare.
  Rog pe cei care conduc destinele ANP-ULUI sa faca o cercetare corespunzatoare ,in rindul personalului,a activitatilor care se desfasoara din inertie.
  Nu suntem obligati cei de pe plantatie,sa suferim ptr. luptele care se dau la virful conducerii penitenciarului.
  Sunt destui cei care vor sa angreneze in aceasta lupta sindicatul galatean.
  Cu riscul de a ma repeta,cei care fac cercetari privind achizitiile si contractele dubioase sunt organe abilitate,pe care nu le putem influenta intr-un fel sau altul.
  Nu avem voie sa ne amestecam in actul de justitie pt. a nu cadea in alta latura,de fapt asta se urmareste.
  Astept sa fiu luat la intrebari despre postarea mea,sau eventual sa-mi schimbe locul de munca.
  Daca vor recurge la astfel de metode,le garantez ca vor avea probleme.
  Sa citeasca cu atentie statutul si acordul colectiv de munca privind raporturile de servici ptr. a nu cadea intr-o alta greseala.Este doar o atentionare pertinenta,ce va urma vom vedea in continuare.

  P.S–Factorii in drept sa intervina pina nu se va ajunge la neexecutari de dispozitii,sau miscari spontane.
  Citat

 3. La Margineni vreo 3 soferi impreuna cu maistrul lor vin mahmuri de bautura , ba chiar bauti bine uneori la servici (pai cum e turcu si pistolu) .Verificati, si va ve-ti convinge.Madam Dinu stie de VERICU ei, dar ce sa spunem de Dl.Breazu care sta pitit ca un soarice in biroul sau si doarme. Eeeeee timpul trece, leafa merge. Parca se punea fiola dimineata la soferi, nu va ganditi ca au vietile altor oameni in mainile lor?

 4. stimati domni,banii statului se duc pe chirii.de exemplu intr-un oras unde chiria la o garsoniera este se 80 eu.statul plateste150 sau 200 eu.respectiv 50 la suta din salariu,atunci de ce ne miram ca nu sunt bani la bugetul statului.

 5. super ok.tabelele cu sporuri..,,mura in gura,, deci asta denota ca contabili sefi din fiecare penitenciar care nu au stiut sa aplice decizia …au privat de drepturi angajati si trebuie inlaturati…normal nu?..nu cunosc ,,meserie,, de aceea au fost angajati si avansati…asta e corect asa ar fi iar noi care am fost afectati prin ajutorul sindicatelor trebuie sa recuperam de la ei ca sa producem precedentul si sa intram in legalitate…nu?

 6. Da Boierule, stiu de problema si se va rezolva. Legea-i lege.

  Insa, este de discutat pe subiect. Daca intindem la maxim de un drept, acesta va disparea cu totul in scurt timp. Rahova este in Bucuresti iar in zona se gasesc locuinte garla la preturi decente. Destul de ciudat cum apar chirii in localitati limitrofe, nu la 2 pasi de unitate unde sunt cartiere imense, ci in comune la distanta de zeci de km de penitenciar. Si iata cum, in loc sa fie cheltuiti 1000 de lei pe o chirie, se platesc 1500 + transport, fara sa mai pomenim ca in comunele respective pretul real este altul. Deocamdata legea nu spune unde sa iei cu chirie ci doar ce criterii trebuie sa indeplinesti ca sa poti primi. Iar chiria nu este incompatibila cu transportul. Prin urmare, sa ne servim. Dar uneori bate la ochi, iar noi ca sindicate deseori trebuie sa privim in alta parte cand ni se invoca evidenta unor simulari. Doamne ajuta sa putem conserva cat mai mult bruma de drepturi care ne-a ramas dar nu uitati 2 lucruri: bugetul ANP se termina in 3 luni, iar simularile dovedite pot apasa greu pe vinovati. Ne aparam membrii si le protejam drepturile insa putina decenta si rezonabilitate sunt intotdeauna utile in orice demers.

 7. Este adevarat ce a scris Tepes dl presedinte (editat), a parasit sala de la consiliu fara sa dea expicatii despre gaura din bugetul (editat), suma este in jur de 30000 lei iar marii presedinti din unitati tac din gura si comenteaza doar pe la colturi,luati atitudine domnilor,iar pe site-ul (editat) trebuie sa eliminati intoducerea obligatorie a adresei de e-mail,va este teama de ce relitati pot scrie membrii dvs,asa cum fac eu aici din pacate pot sa o fac doar la concurenta.

 8. PROBLEME MARI CU CHIRIILE LA PENITENCIARUL RAHOVA !!!

  DomnuleTeoroc, avem si noi o problema destul de mare la Penitenciarul Rahova. Astazi ni s-a spus ca se sisteaza plata chiriilor celor care locuiesc in afara Bucurestiului incepand cu data de 1 Martie. Motivatia fiind una de ordin financiar (au spus ca economisesc bani prin aceasta metoda), dar pe de alta parte sa ne luam chirie in Bucuresti (chiria in Bucuresti fiind in continuare platita). Parerea mea.. nu e tot aceeasi chestie? In plus ne pun pe noi pe drumuri 1-2 luni si nu ne mai dau banii de chirie (si banii la cine se duc de fapt???).. sau cum ca nu inteleg care e treaba. Am fost la Domnul Director si ni s-a spus ca JURISTUL si SINDICATUL au decis sa faca chestia aceasta pentru a economisi bani. De cand si pana cand JURISTUL are putere mai mare decat Domnul Director in Penitenciar? Domnul Director este o persoana cumsecade si te ajuta cu orice ai nevoie, dar cica asta i-l depaseste. Exista vreun ordin dat de la ANP sau MINISTER referitor cu sistarea chiriilor? Pentru ca am dat si eu niste telefoane prin tara si de asa ceva nu s-a mai auzit. Suntem 12 persoane ingrijorate in aceasta situatie, iar unii dintre noi chiar si-au reinoit contractul de chirie anul acesta .

  Va rog frumos luati atitudine in aceasta problema si spuneti-ne si noua ce avem de facut in situatia aceasta.
  Va multumesc anticipat. Stima

 9. Am scris lider pentru ca pe site-ul fsanp marii lor presedinti de sindicate independente acuza SNLP de toate relele din lume deoarece suntem grupe sindicale, ca vezi doamne daca am fi si noi sindicate ca ei libere totul s-ar rezolva pentru membrii de sindicat
  Mai domnilor presedinti de sindicate independente
  (ca asa suna bine daca scrii si independent) noi avem filiale sindicale, suntem presedinti ca si voi, iar la asa sindicate asa mari ca ale voastre cu 30-50 de membrii cate probleme puteti avea voi pe luna pentru membrii de sindicat?
  Eu stiu, 1 sau 2 probleme, pai noi care avem sute de membrii in filialele noastre hulite de voi, e normal sa avem foarte multe probleme dar nu va faceti griji ca le rezolvam si nu solicitam nici numiri de directori nici schimbari de directori ca voi pentru a rezolva aceste necazuri asa cum fac altii, gura targului vorbeste eu doar reproduc.
  Si sa stiti ca nu avem probleme financiare si nu am avut niciodata.

 10. Nu vreau sa acuz pe nimeni ca nu mi se publica comentariul,nu cenzurati,dar am auzit de la un lider (editat) ca e groasa la ei la ultimul consiliu dl D nu a reusit sa justifice ceva banuti iar firma de contabilitate le-ar fi blocat conturile,unele sindicate afiliate la concurenta, din unitati nu au mai virat cotizatiile,dl D face munca gratis sa rcupereze gaura pana in aprilie la alegeri,istoria se repeta.Nu stiu daca toate informatiile sunt adevarate dar colegul era tare suparat si dezamagit,cica sa nu mai vada olteni pe la conducere,dar ce aveti mai cu oltenii ca mama mea e olteanca si uite ce holtei serios am ajuns eu,vedeti-va de treaba ca alta este cauza. 😉 😳

 11. Cand legislatia spune ca se acorda in urmatoarele 30 respectiv 60 zile… daca nu se compenseaza in bani cu un spor de 100 respectiv 75%… cum se poate spune ca se aplică în mod corect?!
  Mare om,mare caracter…Caragiale asta!

 12. Decizia 569 nu se pune in paractica in mod unitar din ce vad si constat eu, da?
  Pai se pune ceva in aplicare in mod unitar in penitenciarele din Romania?
  Nu se va intampla asta in veci.
  Domnule Teoroc cand sindicatul nostru mai are asemnea lucruri de pus in practica va rugam noi sa solicitati in mod imperativ si o metodologie de aplicare a acestora, altfel ne intalnim intre noi colegi din unitati diferite in misiuni comune si vedem ca un anume act normativ se aplica diferit de la penitenciar la penitenciar asa cum vrea directorul.
  Si ce facem atunci, acuzam liderul de sindicat de parca el e managerul uniatatii, dar pe cine sa ne razbunam si noi cand vedem atata nedreptate, obtuzitate si rea credinta din partea sefilor noi pe care nu ni alegem ci ii primim cadou ?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)