www.snlp.ro Web analytics

Congres PUBLISIND 12 Martie 2016: alegeri, modificari de statut si structura, afilieri din poliție, strategie media

DSC00239 copiepreluare www.publisind.ro

Pe data de 12.03.2016 la Sinaia a avut loc Congresul Federatiei PUBLISIND. Au participat delegati cu drept de vot din majoritatea celor 70 de sindicate afiliate, precum si invitati. Temele principale ale evenimentului au fost: alegerea reprezentantilor in Biroul executiv al federatiei, modificarea Statutului PUBLISIND si a domeniilor de activitate, afilierea unor sindicate din politie,ratificarea executiei bugetare, dezbaterea unor probleme de interes.

Față de structura si componenta Biroului executiv inca vizibile pe pagina federatiei la acest moment, rezultatul votului a produs anumite modificari dar, in general, a reconfirmat majoritatea membrilor Biroului executiv PUBLISIND pe functiile de reprezentare exercitate anterior. Statutul federatiei a suferit modificari care pot fi considerate importante din punct de vedere al organizarii sedintelor organelor de conducere, prin introducerea unor elemente de flexibilitate in planul cvorumului si dreptului de vot.

Tot prin modificarile de statut adoptate in unanimitate s-a hotarat ca denumirea organizatiei nu va include referiri la sectoare de activitate specifice iar conditiile de aderare au fost largite catre tot sectorul public (incluzand servicii publice) fara limitari referitoare la categorii de salariati sau tipuri de raporturi de munca care in timp au generat asperitati cu angajatori din domeniul probatiunii, consilierii de probatiune avand un raport de munca care nu este de tipul raportului de serviciu (pentru functionari publici) si nici contract individual de munca (personal contactual). Aspecte similare se constata si in cazul grefierilor dar si in alte domenii de activitate.

Federatia PUBLISIND asa cum ne denumim simplu, a decis sa revigoreze un domeniu de activitate foarte bine reprezentat in trecut, pana cand organizatiile afiliate au hotarat in anul 2011 constituirea unei federatii de profil in cadrul BNS, demers pe care PUBLISIND l-a sustinut.  La Congresul din 12.03.2016 a fost afiliat un sindicat din politie (organizat la nivelul judetului Constanta), al carui presedinte a ocupat prin vot si pozitia de vicepresedinte PUBLISIND pentru domeniul respectiv. In perioada urmatoare vor urma si alte afilieri ale unor sindicate nou constituite, organizate la nivel de inspectorate judetene de politie.

Congresul a  mai adoptat o serie de hotarari inclusiv in probleme care vizeaza sectorul media al federatiei precum si relationarea cu Blocul National Sindical pe acest palier. PUBLISIND a dobandit in instanta reprezentativitate la nivelul grupului de unitati Radio-TVR, iar demersurile asumate in Congres urmaresc consolidarea strategiei federatiei in domeniul media.

Structura federatiei si componenta Biroului executiv PUBLISIND ulterior Congresului din 12.03.2016:

  1. Stefan Teoroc – presedinte
  2. Marian Emilian – presedinte executiv
  3. Gabriel Chifu – secretar general
  4. Alexandru Cristea – vicepresedinte – domeniul administratie publica centrala
  5. Nicolae Pasare – vicepresedinte – domeniul asistenta sociala
  6. Mihaela Neacsu – vicepresedinte – domeniul penitenciare si probatiune
  7. Daniel Constantin Avasilcăi – vicepresedinte – domeniul poliție si poliție locala
  8. Stefan Novac – vicepresedinte – domeniul administratie publica locala
  9. Marius Munteanu – vicepresedinte – domeniul finante
  10. Constantin Orzoiu – vicepresedinte – domeniul control financiar
  11. Georgel Balaci – vicepresedinte – domeniul media
  12. Marilena Iosif – vicepresedinte – domeniul RAAPPS
  13. Roland Soava – vicepresedinte – domeniul mediu

10 COMMENTS

  1. Draga Jojo, comentariul tau este pur si simplu fara rost! Eu nu ti-am cerut tie parerea…app pentru linistea ta, nu sunt in Bucuresti

  2. [quote name=”Anaid”]Nu stiu daca si-a pus cineva problema corectitudinii acordarii chiriilor.Chiria se acorda la fel tuturor, adica aceeasi suma indiferent de orasul unde sunt penitenciarele. Pe scurt celor din orasele mari si din Bucuresti, desigur, nu le ajung banii sa-si achite chiria nici macar la o garsoniera , mai pun din buzunar destul de mult, ce sa mai vorbim de posibilitatea de a-si inchiria un apartament, DAR..celor din orasele mici, spre exemplu Giurgiu, nu doar ca le ajunge sa-si plateasca chiria, isi platesc si intretinerea si le mai si raman bani! Parerea mea ca se risipesc foarte multi bani si pe partea cealalta au de suferit cei din orasele mari. De ce nu procedati ca si celelalte structuri ale MJ, ei acorda chiriile in functie de orase, ex:in Tg Jiu plafonul maxim este de 150 de euro, poti sa inchiriezi si cu 100 de euro daca gasesti, dar mai mult da 150 nu primesti pentru ca atat costa cea mai scumpa chirie, in Craiova maximul este de 300 de euro, in Bucuresti este 600 euro, dar poti sa stai si cu 200, 300, depinde ce-ti alegi si cat de numeroasa este familia. Ce vreau sa spun mai exact este faptul ca 90% din penitenciare se afla in orase mici si de fapt se pierd mai multi bani pe chirii „nemeritate”, decat daca s-ar acorda cum trebuie celor care se chinuiesc in orasele mari. In felul acesta totul ar fi mai corect, multi ar fi atrasi catre orasele mari, unde avem cel mai mare deficit(cu exceptia Craiovei), si ar mai ramane si bani in bugetul ANP-ului. Banii pentru chirii ar trebui acordati in functie de oras si nu in functie de salariu, inca o data mentionez SNG-ul , INM-ul, fac parte din MJ si ei asa procedeaza, nu vad de ce ANP-ul nu ar proceda la fel. Multumesc.[/quote]
    Mă, tu te uiți la capra vecinului? Fa-te ofițer, ăsta de stai în București și vei primi o chirie pe măsură, încât să îți permiți din ea sa-ti duci și iubita sa-si pună unghii-n gel … În mulțumitului i se va lua darul. Așa ca mucles!

  3. Evident ca s-au discutat aspectele / insa nu este cel mai potrivit an pentru a iesi cu modificari pe drepturi

  4. Nu stiu daca si-a pus cineva problema corectitudinii acordarii chiriilor.Chiria se acorda la fel tuturor, adica aceeasi suma indiferent de orasul unde sunt penitenciarele. Pe scurt celor din orasele mari si din Bucuresti, desigur, nu le ajung banii sa-si achite chiria nici macar la o garsoniera , mai pun din buzunar destul de mult, ce sa mai vorbim de posibilitatea de a-si inchiria un apartament, DAR..celor din orasele mici, spre exemplu Giurgiu, nu doar ca le ajunge sa-si plateasca chiria, isi platesc si intretinerea si le mai si raman bani! Parerea mea ca se risipesc foarte multi bani si pe partea cealalta au de suferit cei din orasele mari. De ce nu procedati ca si celelalte structuri ale MJ, ei acorda chiriile in functie de orase, ex:in Tg Jiu plafonul maxim este de 150 de euro, poti sa inchiriezi si cu 100 de euro daca gasesti, dar mai mult da 150 nu primesti pentru ca atat costa cea mai scumpa chirie, in Craiova maximul este de 300 de euro, in Bucuresti este 600 euro, dar poti sa stai si cu 200, 300, depinde ce-ti alegi si cat de numeroasa este familia. Ce vreau sa spun mai exact este faptul ca 90% din penitenciare se afla in orase mici si de fapt se pierd mai multi bani pe chirii „nemeritate”, decat daca s-ar acorda cum trebuie celor care se chinuiesc in orasele mari. In felul acesta totul ar fi mai corect, multi ar fi atrasi catre orasele mari, unde avem cel mai mare deficit(cu exceptia Craiovei), si ar mai ramane si bani in bugetul ANP-ului. Banii pentru chirii ar trebui acordati in functie de oras si nu in functie de salariu, inca o data mentionez SNG-ul , INM-ul, fac parte din MJ si ei asa procedeaza, nu vad de ce ANP-ul nu ar proceda la fel. Multumesc.

  5. [quote name=”pensionaru”]domnule Stefan ce ne mai puteti spune despre acordarea a 50% ESTE SINGURA MASURA DE RECOMPENSARE OBTINUTA DE SINDICAT SI ESTE ASTEPTATA TREC APROAPE 3 LUNI SI EA NU SA ACORDAT. SE MAI ACORDA SAU NU DVS CE DEMERSURI (PRESIUNI LEGALE) FACETI IN ACEST SENS?[/quote]
    „… ea nu SA acordat” -> Întâi învăța să scrii corect, apoi asteapta-te să primești și acel spor de recompensare… Off,tot milițieni ați rămas unii! Nu se mai curăța odată sistemul asta de (editat), pentru ca m-am saturat, zău!

  6. se va acorda / inclusiv retroactiv / ministrul justitiei a intarziat demersul / inca nu s-a hotarat sa semneze documente pentru sistemul nostru / am scris despre asta /

  7. domnule Stefan ce ne mai puteti spune despre acordarea a 50% ESTE SINGURA MASURA DE RECOMPENSARE OBTINUTA DE SINDICAT SI ESTE ASTEPTATA TREC APROAPE 3 LUNI SI EA NU SA ACORDAT. SE MAI ACORDA SAU NU DVS CE DEMERSURI (PRESIUNI LEGALE) FACETI IN ACEST SENS?

  8. in realitate chiar asa este / agentii trebuie sa aiba cel putin liceul absolvit cu diploma de bac / asta nu exclude studiile superioare / liceul este nivelu minimal / dar studiile nu atrag de la sine drepturi suplimentare pt corpul agentilor / sporul de care vbesti nu mai exista si nu mai poate fi reintrodus / doar precizari pe interpretare si compensare

  9. Domnule Stefan cu privire la modificarea Legii nr. 293/2004, nu ar trebui ca in contextul viitor al aparitiei legii salarizarii unitare, sa fie facute modificari cu privire la agentii cu studii superioare pentru ca ei apar in oricare dintre variantele legii salarizarii unitare si ca aceasta categorie sa se regaseasca in ambele legi.Mai exact corpul agentilor sa fie format din agenti cu studii medii si agenti cu studii superioare.

  10. Organizarea Congresului PUBLISIND ne-a acaparat pentru cateva zile insa revenim rapid in ritmul de informare asumat la inceputul lui 2016. Cerem iertare pentru intarzierile in moderarea unor comentarii. Sunt evenimente obligatorii in viata unei organizatii si necesita ceva implicare.

    Stefan Teoroc

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)