www.snlp.ro Web analytics

Bani mai multi pentru hrana si echipament? Stadiul cresterii normelor

Foarte pe scurt reamintim ca MApN a marit deja norma de hrana si pe cale de consecinta acest drept trebuie marit in toata structura de aparare. De asemenea, pe baza aceluiasi rationament trebuie sa creasca si norma de echipament cel putin in sistemul nostru unde a fost actualizata prin decizie anterioara a DG ANP. Intre cele doua norme nu este nicio diferenta din acest punct de vedere.

De la ultima noastra informare referitoare la cele doua norme, s-au intamplat mai multe lucruri. Dintre acestea mentionam sintetic cateva. ANP a luat legatura cu MAI care a informat ca a cerut in scris un punct de vedere de la Ministerul Finantelor Publice, avand in vedere situatia initiata de MApN dar si cadrul normativ aplicabil. MAI s-a angajat sa transmita si catre ANP opinia care se va emite de catre MFP.

Totusi, ANP a decis sa initieze distinct un demers similar, ceea ce este de preferat. S-a cerut ordonatorului principal sprijin in relatia cu MFP si se asteapta din moment in moment opinia de la finante. Intarzierea acestei opinii care inca nu s-a transmis nici catre MAI, ne face sa ne gandim la ce e mai rau. Si anume ca va trebui sa iesim in strada pentru o crestere de 2 lei amarati pe zi.

Dar sa nu anticipam pe linie negativa. Poate gandurile negre sunt doar in imaginatia noastra. Buget inca nu avem, iar daca vine, va veni gaurit (vom vedea in articolul urmator ce drepturi sunt in pericol). Statutul politistului de penitenciare a amortit in Parlament avand in continut doua petarde lansate dinspre Senat (si acest subiect il vom aborda curand).

Concursurile sunt pe cale de a fi suspendate pe decizia CCR si temporizate pe buget. Acum, daca si normele care deja au crescut in aparare, vor fi blocate la mantinela prin interpretari finantiste à la Grinch, revendicarile sunt gata, materiale de protest avem. Ce-ar mai fi de povestit? Ne vom lamuri foarte curand!

6 COMMENTS

  1. D-le presedinte,circula zvonul ca nu se vor mai plati orele suplimentare-e adevarat?SD=SL se vor mai plati?Nici nu mai stiu de unde sa taie si sa ciunteasca-exact ca pdl-ul marsav!Noi stam cu mainile in san si asteptam,de la madam Grinch ”vestitele ”taieri si calcule de pontaj ,facute in defavoarea noastra!

    • explicam in articol / sdsl se plateste / si orele trebuie platite / daca bugetul nu permite vom face sa permita

  2. S-a aprobat Bugetul!Vom lua marit in luna aprilie la norma de hrana si echipament?

    • multumesc ptr.raspuns!o zi buna si nu ne uitati!sa luptam pentru fiecare leut muncit cinstit!cum banditii au drepturi si noi avem drepturi!

  3. Concret……nu stim cand si daca se vor aplica fabuloasele mariri…..nici macar pt 100 lei cumulat nu exista transparenta…..suntem bataia de joc a politicienilor!!!
    Dar ne meritam soarta,nu facem nimic….

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)